חדר קולנוע מסך קבוע
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אורן,
ידעתי שתלך לפינה הזאת ולכן הדגשתי את המילה מקבילים.
לקראדה יש מסכים יחסית ניטראליים עם גיין של 1-1.2 ואין להם בד מקביל לHP2.4.
חלק גדול מהוידאופילים, מעדיפים להשתמש בגיין נמוך ככל האפשר. למשל, Joe Kane המהולל, לא ממליץ על שום בד עם גיין גבוה מ1.0.
עכשיו תשווה תפוחים לתפוחים.
ידעתי שתלך לפינה הזאת ולכן הדגשתי את המילה מקבילים.
לקראדה יש מסכים יחסית ניטראליים עם גיין של 1-1.2 ואין להם בד מקביל לHP2.4.
חלק גדול מהוידאופילים, מעדיפים להשתמש בגיין נמוך ככל האפשר. למשל, Joe Kane המהולל, לא ממליץ על שום בד עם גיין גבוה מ1.0.
עכשיו תשווה תפוחים לתפוחים.
No place like home.......... Theater
אור,
לגבי הגיין, אני מסכים כי האידיאל להשתמש במסך עם גיין 1.1-1.3
נעזוב לרגע תלת ממד ש"צמא" ל -Brightness
לגבי מסכים מקבילים אחד לאחד, יתכן שאתה צודק אם כי במבחן הזמן נתקלתי בדה לייט כמסכים אמינים יותר.
שאלה קטנה - איזה וידאופילים אתה מכיר שמשתמשים במסכי קרדה???
מוכן לשים כסף ש-95% משתמשים ב Da Lite High Power או בחד ממסכי סטיוארט הבאים StudioTek 130 \ Firehawk
לגבי הגיין, אני מסכים כי האידיאל להשתמש במסך עם גיין 1.1-1.3
נעזוב לרגע תלת ממד ש"צמא" ל -Brightness
לגבי מסכים מקבילים אחד לאחד, יתכן שאתה צודק אם כי במבחן הזמן נתקלתי בדה לייט כמסכים אמינים יותר.
שאלה קטנה - איזה וידאופילים אתה מכיר שמשתמשים במסכי קרדה???
מוכן לשים כסף ש-95% משתמשים ב Da Lite High Power או בחד ממסכי סטיוארט הבאים StudioTek 130 \ Firehawk
- opv
- חבר מביא חבר

אורן,
המסך הוידאופילי ה"טהור" הוא כמובן ST100 עד ST130 והמתחרה שלו JKP אפיניטי של DA-LITE.
הקראדה הוא המקביל של הST לוידאופילים שהפרוטה לא מצויה בכיסם ויש המון כאלה בAVS , אני מהמר שיותר מאשר בעלי ST.
לגבי הHP, יש מחלוקת לא קטנה, לכולם ברור שיש הפסדים ברורים בשימוש בגיין כזה, איבוד של פרטים כהים, עיוות של הגאמה ועוד.
מצד שני, למי שרוצה מסך גדול מאוד, ולא יכול לקנות מקרן 3DLP , אין אופציה אחרת.
מסך הHP, נחשב מעין סם להמונים, אבל אף אחד לא מגדיר אותו כמסך וידאופילי.
לגבי הFIREHAWK, בכלל אני לא רוצה לדבר, לדעתי ולדעת רבים החסרונות שלו עולים על היתרונות.
המסך הוידאופילי ה"טהור" הוא כמובן ST100 עד ST130 והמתחרה שלו JKP אפיניטי של DA-LITE.
הקראדה הוא המקביל של הST לוידאופילים שהפרוטה לא מצויה בכיסם ויש המון כאלה בAVS , אני מהמר שיותר מאשר בעלי ST.
לגבי הHP, יש מחלוקת לא קטנה, לכולם ברור שיש הפסדים ברורים בשימוש בגיין כזה, איבוד של פרטים כהים, עיוות של הגאמה ועוד.
מצד שני, למי שרוצה מסך גדול מאוד, ולא יכול לקנות מקרן 3DLP , אין אופציה אחרת.
מסך הHP, נחשב מעין סם להמונים, אבל אף אחד לא מגדיר אותו כמסך וידאופילי.
לגבי הFIREHAWK, בכלל אני לא רוצה לדבר, לדעתי ולדעת רבים החסרונות שלו עולים על היתרונות.
להערכתי (ואני לא מומחה כמוכם) יש לא מעט מרכיבים לחווית צפייה,
מקרן, מסך, הסאונד, החדר עצמו, מרחק הצפייה, האקוסטיקה, נוחות הישיבה וכנראה שעוד לא מעט מרכיבים
אני לא מתלהב מתלת מימד וזו הסיבה היחידה שאני לא מחליף את האפסון,
המסך עצמו שהעלתי לדיון הוא מרכיב חשוב אך שאר המרכיבים חשובים לא פחות.
אני מחפש מסך איכותי אבל שייתן לי תמורה הכי טובה לכסף, ברור שתמיד יהיו טובים יותר.
השקעה כספית צריכה להיות נכונה ומידתית,
לדוגמא אני מעדיף לשים עוד 4,000 ש"ח על תיקרה אקוסטית שחורה וטובה מאשר לקנות מסך ב-10 שישפר פחות את החוויה.
קיבלתי את הרושם שקרדה 126 ייתן לי שדרוג משמעותי.
נ.ב - אם הייתי משוכנע שסטויארט ב-20K ייתן קפיצה משמעותית (לא רק יותר טוב בקצת) אז הייתי שוקל לוותר על הפיליפס 8007 לסלון
מקרן, מסך, הסאונד, החדר עצמו, מרחק הצפייה, האקוסטיקה, נוחות הישיבה וכנראה שעוד לא מעט מרכיבים
אני לא מתלהב מתלת מימד וזו הסיבה היחידה שאני לא מחליף את האפסון,
המסך עצמו שהעלתי לדיון הוא מרכיב חשוב אך שאר המרכיבים חשובים לא פחות.
אני מחפש מסך איכותי אבל שייתן לי תמורה הכי טובה לכסף, ברור שתמיד יהיו טובים יותר.
השקעה כספית צריכה להיות נכונה ומידתית,
לדוגמא אני מעדיף לשים עוד 4,000 ש"ח על תיקרה אקוסטית שחורה וטובה מאשר לקנות מסך ב-10 שישפר פחות את החוויה.
קיבלתי את הרושם שקרדה 126 ייתן לי שדרוג משמעותי.
נ.ב - אם הייתי משוכנע שסטויארט ב-20K ייתן קפיצה משמעותית (לא רק יותר טוב בקצת) אז הייתי שוקל לוותר על הפיליפס 8007 לסלון
- opv
- חבר מביא חבר

Gigo,
הסוד הוא איזון וחיזוק של החוליה החלשה.
אם החדר שלך היה מטופל בצורה אופטימלית מבחינת אקוסטיקה ודחית אור ,מערכת השמע שלך הייתה כוללת ווילסון אלכסנדריה כסראונד אחוריים והמקרן שלך היה SONY VW1000ES, יתכן ומסך קראדה היה צוואר הבקבוק.
במקרה כזה, אולי ורק אולי, השדרוג הנכון היה להחליף למסך מתאים של סטיוארט.
הסוד הוא איזון וחיזוק של החוליה החלשה.
אם החדר שלך היה מטופל בצורה אופטימלית מבחינת אקוסטיקה ודחית אור ,מערכת השמע שלך הייתה כוללת ווילסון אלכסנדריה כסראונד אחוריים והמקרן שלך היה SONY VW1000ES, יתכן ומסך קראדה היה צוואר הבקבוק.
במקרה כזה, אולי ורק אולי, השדרוג הנכון היה להחליף למסך מתאים של סטיוארט.
OPV,
חזק
אין לזה סוף וגם כשאתה בטוח שקנית הכי טוב, יוצא דגם חדש
ד"א החדר מטופל לא רע בכלל מבחינת אקוסטיקה ואור
להערכתי (הלא צנועה אולי ומתנצל מראש) סה"כ בסוף הפרויקט שלי שכולל בניית גם בית מסביב לחדר הקולנוע המדובר
,יהיו בכל הפורומים המכובדים האלה בודדים שתהיה להם חווית צפייה טובה יותר.
ואתה כמובן מוזמן
חזק
אין לזה סוף וגם כשאתה בטוח שקנית הכי טוב, יוצא דגם חדש
ד"א החדר מטופל לא רע בכלל מבחינת אקוסטיקה ואור
להערכתי (הלא צנועה אולי ומתנצל מראש) סה"כ בסוף הפרויקט שלי שכולל בניית גם בית מסביב לחדר הקולנוע המדובר
ואתה כמובן מוזמן
- opv
- חבר מביא חבר

קודם כל,תודה על ההזמנה!
לגבי דגמים חדשים, אני לא מאלה שמתרגשים כשיוצא דגם חדש. חשוב לי לשדרג את החוויה ולא את האגו. אין לי גם שום בעיה עם כאלה שיש להם סדר עדיפויות אחר.
בסופו של דבר, מי שישתמש בחדר זה אתה. אם החוויה מספקת אותך, לא צריך לענין אותך מה יש לאחרים.
ואם לא, אז תחקור ותחפש מה חסר כדי לשפר את החוויה.
זה כל הכיף.
לגבי דגמים חדשים, אני לא מאלה שמתרגשים כשיוצא דגם חדש. חשוב לי לשדרג את החוויה ולא את האגו. אין לי גם שום בעיה עם כאלה שיש להם סדר עדיפויות אחר.
בסופו של דבר, מי שישתמש בחדר זה אתה. אם החוויה מספקת אותך, לא צריך לענין אותך מה יש לאחרים.
ואם לא, אז תחקור ותחפש מה חסר כדי לשפר את החוויה.
זה כל הכיף.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני עם אור בנושא Carada - משתמש במסך ביחס 2.35 מהסדרה היותר יקרה ולא יכולתי להיות יותר מבסוט.
זה מסך שלישי שלי (ראשון עם המקרן הנוכחי) כשהקודמים היו דה-לייט ודראפר וככל שמדובר בבד מט אני לא מוצא יתרון של שתי האחרונות.
מסך קבוע עם בד של דה-לייט (המסגרת היא הרכבה מקומית) הוציע לי ב-400 ש"ח פחות מהמסך של Carada אותו קניתי, כאשר מסך מקורי דומה עלה יקר משמעותית (מיותר לציין שגם החברה בחנות שעשתה לי את ההתקנה טענו שה-Carada בעל מסגרת הרבה יותר איכותית ממה שהם הציעו לי ושהמסגרת למעשה לא נופלת מהמסגרת המקורית של דה-לייט).
ההפרש שימש לרכישת מעבד תמונה של Lumagen שתרומתו בסט-אפ כמו שלי משמעותית.
זה מסך שלישי שלי (ראשון עם המקרן הנוכחי) כשהקודמים היו דה-לייט ודראפר וככל שמדובר בבד מט אני לא מוצא יתרון של שתי האחרונות.
מסך קבוע עם בד של דה-לייט (המסגרת היא הרכבה מקומית) הוציע לי ב-400 ש"ח פחות מהמסך של Carada אותו קניתי, כאשר מסך מקורי דומה עלה יקר משמעותית (מיותר לציין שגם החברה בחנות שעשתה לי את ההתקנה טענו שה-Carada בעל מסגרת הרבה יותר איכותית ממה שהם הציעו לי ושהמסגרת למעשה לא נופלת מהמסגרת המקורית של דה-לייט).
ההפרש שימש לרכישת מעבד תמונה של Lumagen שתרומתו בסט-אפ כמו שלי משמעותית.
MarioMan,
אתה מעלה בדיוק את הנקודה שאליה אני מכוון, אתה מציין שהחלפת כבר 3 מסכים עד שהגעת לנחלה עם מסך הקרדה שרכשת.
אני טוען כי ניתן לבחון את כדאיות הקנייה רק לאחר מספר שנים כאשר מתחילים לצוץ בעיות עם הבד.
במבחן הזמן משתלם יותר לרכוש מסך יקר ואיכותי מאשר להחליף את המסך כל מספר שנים.
מסך בניגוד לשאר רכיבי המערכת נשאר איתך לאורך שנים רבות.
אתה מעלה בדיוק את הנקודה שאליה אני מכוון, אתה מציין שהחלפת כבר 3 מסכים עד שהגעת לנחלה עם מסך הקרדה שרכשת.
אני טוען כי ניתן לבחון את כדאיות הקנייה רק לאחר מספר שנים כאשר מתחילים לצוץ בעיות עם הבד.
מסך בניגוד לשאר רכיבי המערכת נשאר איתך לאורך שנים רבות.
- opv
- חבר מביא חבר

אורן,
AVS מלא בשרשורים המהללים את איכות הבניה של קראדה. הביקורות מתמוגגות ורובן מסתכמות בזה שכל אחד צריך שיהיה לו בבית קראדה.
הביקורת היחידה עליהם היא שהגיין שלהם הוא 1.1-1.2 ולא 1.4 כמו שהם מצהירים.
ובכלל,מה כבר יכול לקרות למסך קבוע ללא חלקים נעים?
יש לך ניסיון שונה עם מוצרי קראדה?
AVS מלא בשרשורים המהללים את איכות הבניה של קראדה. הביקורות מתמוגגות ורובן מסתכמות בזה שכל אחד צריך שיהיה לו בבית קראדה.
הביקורת היחידה עליהם היא שהגיין שלהם הוא 1.1-1.2 ולא 1.4 כמו שהם מצהירים.
ובכלל,מה כבר יכול לקרות למסך קבוע ללא חלקים נעים?
יש לך ניסיון שונה עם מוצרי קראדה?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
איפה טענתי את זה ? השתנו התנאים מסביב (חדר, כסף - הדראפר מחושמל עם דאבל דרופ 60-80 ס"מ בשביל התקנה על התקרה), כאשר עם ה-Carada הוחלף גם המקרן והתאפשר המעבר למסך סינמהסקופ קבוע בחדר יעודי. זה כל הסיפור.orena כתב:MarioMan,
מסך בניגוד לשאר רכיבי המערכת נשאר איתך לאורך שנים רבות....
רק כדי שלא יהיו טעויות לגבי הדגם הספציפי שאתם ממליצים:
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-H126C
עם תוספת של Brilliant White
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-H126C
עם תוספת של Brilliant White