Vikings - עונה 1

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #61 

אז אחרי שסיימתי לראות את העונה הראשונה (9 פרקים) בשבועיים הנה הדעה שלי: סידרה נחמדה, בין ספרטקוט לבינה אין קמצוץ של דמיון, אפשר בקלות לוותר עליה ואם היה ניתן להחזיר את הזמן אחורה הייתי חוסך אותו ולא צופה בסידרה :D
אין צפייה/מתח בין פרק אחד לפרק שבא אחריו ולכן נדיר שהיתי צופה ברצף (לשם השוואה את שובר שורות ראיתי את 4 העונות ב 3 שבועות).
"הפרויקט" הבא שלי יהיה כנראה The Killing אני מקווה יותר ליהנות.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #62 

סיימתי לקרוא את הסקירה באתר על הסדרה.
אני חייב לציין שבלי קשר לדעתי על הסדרה, הסקירה תמוהה למדי.
במקום להתייחס לעלילה, לדמויות, לאמינות ההיסטורית ולשאר האסוציאציות שהשם "ויקינגים" מעלה בכם, עיקר הסקירה מתמקד במבטאים (???!!!) של השחקנים.
אני לא מתיימר לכתוב אלטרנטיבה לסקירה, אבל לטובת מי שהתרשמו שמדובר בסדרה שטחית ומרושלת, הנה כמה מלים:
מדובר בסדרה בהפקת ערוץ ההיסטוריה שמתארת את עלייתו לשלטון של אחת מהדמויות המרתקות בהיסטוריה הוויקינגית.
הסדרה נשענת על מאורעות היסטוריים, למרות שמסיבות דרמטיות היא נותנת פרשנות משלה לחלק מהארועים.
בסדרה יש תכנים מיניים ואלימים, אבל לא ברמה של ספרטקוס, לדוגמה.
למרות הפשטות, הקצב טוב ואני נשארתי מרותק לאורך כל העונה.
מחכה לעונה הבאה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #63 

סיימתי את עונה 1 , ב2014 תהיה עונה שניה.
אני שמח שנחשפתי לסדרה הזו (קשה לי להשוות אותה לספרטקוס כי זה לא אותה רמת אדרנלין ולא לרומא כי אין מספיק תככים וויזואליות), יש בה משהו שמכניס אותך לתקופה. אני פחות מכיר את ההיסטוריה, לכן החלק שהתסריטאים המציאו (אם בכלל)לא מפריע לי.
מעניין לראות את המנהגים של הנורדים באותה תקופה, השוני שלהם משאר העמים.
הדמויות לא סטנדרטיות, ואפשר להגיד שגם לא צפויות, אי אפשר לדעת מה הצעד הבא של כל פסיכי שם.
רגנאר הזה פסיכופט לא קטן, עושה לך 17 פרצופים בדקה והוא עצמו לא יודע מה יעשה עוד שניה.
הכי הזוי זה התגובות שלו לבן , אין לבן אדם גבולות.
הקרבות נראים מציאותיים, ואני דווקא מצאתי עניין ומתח מפרק לפרק.

:ספויילר:
יש בסדרה הזו משהו מסתורי , ועדיין לא ברור גם אחרי עונה 1 לאן זה יילך.
ברור שתהיה לחימה בין האחים, אבל כל הנושא הזה של האלים והעורב , מי ישרוד ומי ימלוך משאיר אותך במתח.
הדמות של רולו הפכפכה , בהתחלה מראים אותו כאנס ולא נאמן, ואח"כ מוכיח שהוא עומד מאחורי אחיו בכל מצב, כשבסיום העונה שוב נכנע להצעה לצאת נגד אחיו, שלדעתי באמת מתגלה כאנוכי מדי.
בכלל לפעמים קשה לי אפילו לצפות באנשים שהדת מעוורת אותם, לצפות בכל הקורבנות שמקריבים לאלים במחשבה שזה באמת עוזר, מפחיד!
ולא יודע למה הדמות של הכומר מתחילה לעצבן, חבל שלא לקחה אותו המגפה ודווקא את הבת של סיגי...
מחכה כבר לעונה השניה
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #64 

מה שמייחד את הסידרה הוא שהיא מציגה תרבות שידוע עליה מעט בציבור הרחב ולא הוצגה אף פעם לעומק.
ויקינגים ברוב הסרטים/סדרות תוארו כחבורת רוצחים שפושטים על כפרים וזהו.
בסידרה הם עדיין רוצחים שפושטים על כפרים... אבל מקבלים גם הצצה לחיי המשפחה הלא קונוונציונליים, צורת השלטון והדת. זה מעניין ושונה. ואם הוסיפו עלילה סבירה כדי לתבל מה טוב.
Enjoy the Silence

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #65 

OferL כתב:מה שמייחד את הסידרה הוא שהיא מציגה תרבות שידוע עליה מעט בציבור הרחב ולא הוצגה אף פעם לעומק.
ויקינגים ברוב הסרטים/סדרות תוארו כחבורת רוצחים שפושטים על כפרים וזהו.
בסידרה הם עדיין רוצחים שפושטים על כפרים... אבל מקבלים גם הצצה לחיי המשפחה הלא קונוונציונליים, צורת השלטון והדת. זה מעניין ושונה. ואם הוסיפו עלילה סבירה כדי לתבל מה טוב.
...
כבר כתבתי על העניין הזה פה. אין הרבה מקורות מידע על ההיסטוריה והתרבות הויקינגית. רוב מה שאתה רואה הוא, כנראה, ממוחם הקודח של היוצרים.
באותה המידה אתה יכול לאמר על היופי והייחוד שבסדרה כמו סטאר-טרק, שהיא נותנת לנו הצצה לתרבות הקלינגונית.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #66 

שלגון כתב: באותה המידה אתה יכול לאמר על היופי והייחוד שבסדרה כמו סטאר-טרק, שהיא נותנת לנו הצצה לתרבות הקלינגונית.
...
מה ,לא?
:lol: :lol:

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #67 

guyezra כתב:
שלגון כתב: באותה המידה אתה יכול לאמר על היופי והייחוד שבסדרה כמו סטאר-טרק, שהיא נותנת לנו הצצה לתרבות הקלינגונית.
...
מה ,לא?
:lol: :lol:
...
מה, זאת לא דוגמא טובה? מה שאני מנסה לאמר זה שהייתה תרבות ויקינגית, אבל מה שרואים בסדרה זה בעיקר פרי הדמיון של היוצרים בדיוק כמו כמו שרואים בסטאר-טרק. הקשר בין זה למציאות - מקרי בהחלט.
בכל מה שקשור לפשיטות שלהם - לזה יש תיעוד. הם באמת הפליגו באוניות/סירות שחצו ימים אבל יכלו לשוט גם בנהרות. הם באמת תקפו ביום ראשון כשאנשים היו בכנסיה. יש תיעוד של פשיטות בפריז.
וזה בגלל שבמערב יש תיעוד.

כל היתר...
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #68 

סתם אהבתי את האנלוגיה :)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73384
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #69 

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #70 

אני לא מסכים. ידוע לא מעט על התרבות הזו. הבעיה שזה נחלתם של עמים שנכבשו על ידם (מה שגורם להטיה מאוד ספציפית לגבי הדעה עליהם).

עד לפני כמה שנים העמים הסקנדינביים די התביישו בעבר הזה שלהם ולכן לא שימרו אותו ובהחלט לא התגאו בו.

בשנים האחרונות העמים הסקנדינבים התעשתו והחלו להתגאות בהיסטוריה והחלו לשחזר את העבר ואת המנהגים. זה כולל הרבה מאוד לימוד, איסוף חומר וגם גאווה כולל מוזיקה ויקינגית (ז׳אנר משעשע במיוחד) ושחזור מנהגים, מקומות וכו׳

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”