יאללה מתחילים

מנהל: מנהלי קפה

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #16 

בריטה לא כזה רע אבל עדיף שיהיה גם רזין, קנה את הפילטר שיש בו גרגירים צהובים.

כדאי מאוד לשים מסננת קטנה לפני הפילטר כי לפעמים יש פילטרים פגומים שעלול לצאת מהם חלקיקים שיעשו לך סתימות במכונה (לחבר שלי קרה פעם).

תנסה לברר במעבדה שמתקנת מכונות אם יש מסננת קטנה כזו שאפשר להלביש על צינורית היניקה ואחר כך לחבר את הפילטר.

בינתיים לא יקרה כלום אם תשתמש כמה שבועות עם בריטה, אפשר לרענן את הבריטה פעם בשבועיים עם כפית מלח שהומסה במים חמים ולאחר שהמים התקררו להעביר בבריטה.
אחרי המים המלוחים תריץ שני ליטר ככה של מים רגילים כדי שהמליחות תיעלם.

ככה למעשה תאריך את יכולת הריכוך של הבריטה משום שהיא הופכת לפחות אפקטיבית אחרי שבועיים (כנראה בגלל כמות קטנה של רזין שיש בה).

הכי חשוב תירגע ותהנה מהמכונה, לא נורא בינתיים עם הגרינטה ואם יהיו לך בעיות בקבלת ה bb005 אני ממליץ על קומפאק k3 כתחליף אפילו מעט טוב יותר לדעתי.

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #17 

אם אני מבין -
לפי התמונה של פילטר רזין , יש לו צינור שנכנס לתוך הצינורית של המכונה שדרכו המכונה יונקת
עכשיו איפה שהוא צריכה לשבת מסננת בין הצינור הזה לצינורית של המכונה

המסננת הזו בהנחה שיש כזו נכנסת בלחץ במקביל לצינורית ואז מתיישרת במאננך לצינורית בעומק של לפחות הצינור דל הפילטר רזין ?

אין סכנה שהיא תפגום בצינורית עם הזמן או תנוע בעצמה פנימה לתוך המשאבה ?


אני אחפש אולי יש בשוק פילטרים רזין עם מסננת מובנית.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #18 

זה מעין מתאם שיש לו חיבור בקוטר של צינורית הסיליקון ששואבת מים,המסננת לא חובה אבל היא מספקת הגנה מחלקיקים כולל לכלוך.

זה החלק:

http://www.chriscoffee.com/product_p/pl0950fi.htm

אפשר להשיג בארץ במעבדות תיקונים או באברהמי, אם לא תזמין מחו״ל...

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

לינק להודעה #19 

הכוונה לחברי הפורום.
עכשיו פחות מוזר?
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #20 

יופי הוזמן מאברהמי.

גלעד הבנתי את כוונתך רק אחרי כמה הודעות, מתנצל אם פגעתי (לא היתה לי כוונה)

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 375
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

לינק להודעה #21 

אם הגרינטה מאוד מציקה לך אני מוכן לפטור אותך ממנה. :D

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

לינק להודעה #22 

בקטנה, אחד מהחסרונות הבולטים של פורום זה אי הבנת הטון או הדברים.
הבנתי שלא הבנת אבל הכי חשוב שתצליח.
אז בהצלחהההההההה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #23 

שמתי לב שבסוף השימוש , לאחר כיבוי המכונה נותר לחץ רב בדוד.
השאלה היא האם כדאי לעזור לו לרוקן אותו ע"י פתיחה של הסטימר כשמכונה כבר כבויה ?
יש סיבה לא לעשות את זה ?

אני דיי בטוח שקראתי איפה שהוא שזה מאריך את חיי הדוד אבל אני לא מוצא את זה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #24 

אין צורך לרוקן כי זה ישתחרר לבד כשהוד יתקרר.

danimili
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

לינק להודעה #25 

Panko אם אתה צריך עוד עזרה אז דבר איתי בפרטי. אוכל לקפוץ אליך ואתה גם מוזמן לקפה.

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #26 

תודה דניאל (Y) וכל שאר הבאר שבעיים בפרטי :wink: בראבו על הסולידריות והאחווה !

בינתיים מסתדר ומשתפר מיום ליום. הבזרה הזה מכשיר רציני (X3טפו) , בהחלט בנוי היטב.

ד"א קניתי היום שתי תערובות מדורקפה בקוקה בג'.
לא התלהבתי לא מהשירות (אי אפשר לטעום) וגם לא ידעו להגיד מתי הקפה נקלה , המחירים דומים ל"קפה בוטיק".

אני מתחיל להבין שהמצב בדרום לא משהו (צ'ינו קפה (מכונות) שנראה כמו מחסן , דורקפה (פולי קפה) וכל שאר הארומות כבתי קפה , אני מפספס מישהו ?)
ולכן החלטתי היום לקנות בית במרכז. סתם :) . (~)

לא ברור , לא חסרה אוכלוסיית קפה בב"ש אבל אולי פרוצדורת הקפה הביתי יקרה מדי בשביל האוכלוסייה , או שזה פשוט חור לא מנוצל מה שקשה לי להאמין.

danimili
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

לינק להודעה #27 

לא חסרה אוכלוסיית קפה בב"ש. בתי הקפה הומי אדם כל השבוע במרכזי הקניות ובמיוחד בסופ"ש.
אתה יכול לקנות בתבליני מימון בשוק ברזיל וקולומביה ותערובת לאספרסו שמורכבת משניהם עם רובוסטה במחיר מעולה.
בנוסף תבליני מימון בביג עם מבחר עצום אך הטריות לא תמיד הכי הכי.
עדן טבע מרקט כנ"ל.

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #28 

במימון בשוק קניתי פעמיים לפני שנה וחצי בתחילת תקופת המקינטה שלי ולא היה טרי בכלל.
עדן טבע מרקט עדיף בהרבה אבל גם כן לא מצדיק את המחיר.

וזהו. אין יותר מדי תחרות בתחום הקפה בדרום.

danimili
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

לינק להודעה #29 

כשאני קניתי היה לרוב טרי מאוד..נראה לי שווה לשאול. התחלופה שם מאוד גבוהה כי כל הבדואים קונים בכמויות :)

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1452
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

לינק להודעה #30 

לגבי קפה, לא ממש צריך להתפשר. אתה יכול להזמין בדואר מקולים באיזורים אחרים בארץ... נגרו, קפה בוטיק, פורטופינו, סקרטו, קפה בת' וכו... בקיצור, המרחק הזה כבר לא מהווה מגבלה כשמדובר בצבי של הדואר שידהיר לך את הקפה עד באר שבע.
אבל... אני מניח שיום אחד תתחיל לקלות לבד ואז השמיים הם הגבול.

בהצלחה ושבת שלום.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”