יאללה מתחילים

מנהל: מנהלי קפה

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

יאללה מתחילים

לינק להודעה #1 

הגיע הבזרה (07) , מטחנה בזרה תגיע עוד חודשיים.
לבינתיים אני משתמש במטחנה זמנית - גרינטה.


טוב זה הסט הראשון שלי ,מעולם לא החזקתי ידית חליטה והתוצאות בהתאם
קפה כל כך *** בחיים לא שתיתי :lol:

מים בצבע שחור , נחבר לסיפולוקס יהיה קולה.

יש לי כמה שאלות -
המטחנה - החלק העליון שלה מתברג בצעדים אני מניח כדי לקרב בין הדיסקיות.

שיחקתי להנאתי ופירקתי אותו מהמקום בהברגה שמאלה , אחרי זה הברגתי חזרה. השאלה ממתי מתחילים לספור את הצעדים ?
מבריגים עד הסוף ואז מתחילים לספור אחורה ?
כי יש כמה סיבובים שלמים עד שזה לא יכול יותר להתברג ולצעדים אני מניח אין משמעות בחלק מהסיבובים האלה השאלה ממתי.
האמת ניסיתי ואמשיך לנסות אבל אם אני רחוק סיבובים ולא צעדים יקח לי עוד הרבה ניסיונות להתכנס

מישהו מכיר ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

לינק להודעה #2 

אוי ואבוי.
כדי לחסוך הרבה זמן וכסף, אני ממליץ לך לקפוץ לאחד החברים שגר קרוב אליך לקבלת הדרכה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #3 

תגיד , אם היו לי חברים בריסטות הייתי מעלה שאלות לפה ?

מוזר. 8O

pup26
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2799
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

לינק להודעה #4 

איפה אתה גר?

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #5 

גר בבאר שבע

אני דיי סקפטי בכיוון הזה כי השעות הפנויות שלי הן דיי מאוחרות, רוב הזמן אני בהרצליה פיתוח.
אבל אני מבין שהמצב קטטוני.

הייתי מציע ככה , בואו ננסה קודם לכוון את המטחנה לאיזור הנומינלי ונראה איך נתקדם

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1452
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

לינק להודעה #6 

אל תתיאש מהר, יש פה כנופיית באר שבעים פעילה ותומכת...

http://www.htcafe.co.il/vt182149.%D7%91 ... 7%99%D7%9D

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #7 

הכי קל זה לכייל דק כשהמטחנה עובדת על ריק עד שאתה שומע שהדסקיות נוגעות קלות אחת בשניה ואז מיד לעצור ולשחרר כמה קליקים אחורה עד שאין נגיעה.

שם אתה כבר דיי בכיוון עובי טחינה לאספרסו ונסה להגיע למצב שאתה חונק את המכונה או שיוצא לך קפה בטפטוף איטי ומשם שחרר קליק או שתיים לכיוון הגס עד שהקפה יזרום בזרזיף איטי ודק.

נסה להיות עקבי בכמות הקפה בידית, מלא עד שיש ממש גבעה בולטת של קפה בסלסילה, פזר עם האצבע את הקפה על פני כל הסלסילה ועם גב האצבע פנה בצורה ישרה את העודפים.

דחס הכי מאוזן שאתה יכול ולא חייב ממש חזק רק כדי שפני הקפה יהיו שטוחים ומאוזנים והקפה יידחס מעט פנימה - עוד מדד לכמות הוא כמה שוקע הטמפר בסלסילה, כמות נכונה תגרום לשקיעה של כמעט כל הפיסטון של הטמפר בתוך הסלסילה וזה המרווח שיהיה לאחר הדחיסה.

חשוב לא לשכוח לחמם את המכונה לפחות חצי שעה מראש, לפני החליטה לבצע קולינג פלאש של 6-7 שניות לפחות כדי לפנות מים רותחים ממחליף החום ואז להמתין כ 30 שניות ולחלוט.

בהצלחה.

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #8 

מעולה כפיר.

אנסה בערב ואדווח , תודה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 4984
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #9 

האמת שהדרכה קצרה, גם בתשלום, על הסט שלך, תחסוך לך כל כך הרבה עגמת נפש, שזה שווה את המאמץ
what's next?

dgent
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2191
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

לינק להודעה #10 

hosq כתב:האמת שהדרכה קצרה, גם בתשלום, על הסט שלך, תחסוך לך כל כך הרבה עגמת נפש, שזה שווה את המאמץ
...
תחסוך גם קפה אז אולי כן , תחסוך גם כסף :oops:

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #11 

טוב עידכונים ,
לפי עצותיו של כפיר הגעתי לרמת טחינה למיטב הבנתי טובה מאד. (Y)
הקפדתי על כל מילה בהודעה כמו חייל צפון קוריאני ואכן יש תוצאות , הורדתי בערך 400 גרם קפה בניסיונות אבל בכיף.

בסלסלת דאבל יוצא קפה נהדר. זמן חליטה בערך 30 שניות ,העוגיה אחידה לגמרי שטוחה מלמעלה בלי מכתשים בהקשה על הנוק בוקס יוצאת כמקשה אחת, לא יבשה מדי ולא רטובה , קפה חום אדמדם המון קרמה. לא חמוץ בכלל , נוטה למריר.

סלסלת סנגל - אנ לא יודע אם זה בגלל שאין לי טמפר בגודל המתאים (יש לי 58 מ"מ עץ לפי המחיר הוא כנראה מהמובחרים) אבל מחר אנסה לעבוד עם הטמפר המאפן שמסופק עם המכונה. עצות פה יתקבלו בברכה כי המצב קשה.
רוב הניסיונות לא צלחו - או שהכל יצא דרך התלת , או שיצא קפה שרוף.

ההקצפה חזקה מאד מה זה הדבר הזה, מחר אני מחבר לעצמי מצנח.
אני עובד עם קנקן 330 קלאסי (צר למעלה רחב למטה עם פיה) - אכן דרוש אימון רב.

החלטתי לעצב לעצמי בובת קרטון של הקדימה שלי כמו של השוטרי תנועה , אישתי תראה בעיקר את הגב בשבועות הקרובים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #12 

שמח לשמוע שהסתדרת, ככה לומדים הכי טוב...

לגבי הסינגל, תוודא שאתה לא מעמיס מידי קפה וסביר להניח שתצטרך לטחון מעט יותר דק ביחס לדאבל.

קשה להוציא שוטים טובים בסינגל לפחות על ההתחלה ואתה לא צריך להסתער ישר על הכל בבת אחת.
אני מציע להתרגל לדאבל קודם ולתרגל וללמוד לחוש את המכונה ובכלל את כל התהליך כדי שתוכל להבין מיד מה לא טוב ואיך אפשר לתקן - אין תחליף לנסיון לא משנה כמה יסבירו לך איך.

אל תפחד להתנסות ולטעות, תשנה דברים ונסה להבין כיצד החליטה מושפעת.

תקפיד תמיד על שימוש בקפה טרי ככל האפשר ואל תאחסן אותו בהופר אלא מלא כמות ליום אחד...

בצע שגרת ניקוי קבועה בסיום כל סשן והקפד לעבור גם על הגומיה של ראש המכונה וכמובן בקפלאש כל שלושה שבועות בערך.

בהצלחה והמון הנאה מהסט.

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #13 

המון תודה ! הקומפלימנטים לך אני מאד נהנה.

אין עדיין סט , המטחנה גרינטה מרגישה ***, ממש ***. מוציאה גושים גושים.

BB05 תגיע עוד חודשיים שלושה.

לגבי הציוד מסביב -

אני מניח שזה יכול לעניין פה אנשים - בסולתם רדד מוכרים קופסאות ואקום עם משאבה נפרדת.
יש לי אותם בדיוק משבת בערב אז אי אפשר כל כך לדעת כמה הן עמידות, אבל מהתעסקות איתן מהיומיים האחרונים ההתרשמות טובה מאד. ואקום חזק מאד. 2.3 ליטר.
(במבצע במקום 100 , 40 שקל כולל משאבה)

על הניקיון והתחזוקה אני מקפיד מאד. המים הם מקנקן בריטה יש לי סטוק של פילטרים.
ד"א כדאי לקנות גם פילטר רזין ? המכונה עצמה לא מגיעה עם שום פילטר.

הטבליות שקניתי לבאקפלאש הן duramachine של פסקל , נראה אם יעשו את העבודה.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

לינק להודעה #14 

panko כתב:
על הניקיון והתחזוקה אני מקפיד מאד. המים הם מקנקן בריטה יש לי סטוק של פילטרים.
ד"א כדאי לקנות גם פילטר רזין ? המכונה עצמה לא מגיעה עם שום פילטר.

הטבליות שקניתי לבאקפלאש הן duramachine של פסקל , נראה אם יעשו את העבודה.
...
בריטה זה אולי קביל כפתרון זמני של מספר ימים.
או פילטר רזין או חיבור ישיר למרכך.
כל פתרון ״יצירתי״ אחר מסכן את הפילגש שלך. :D
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 22/02/2013 8:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

panko
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #15 

לפילגש שלי למיטב ידיעתי מהשלוש שנים האחרונות אין חיבור לפילטר רזין , לאישתי הנוכחית יש .. :idea:

טוב הלחצת. חשבתי שבריטה הוא המיטבי והרזין זה גיבוי.

אני רואה ברשת אחד ב20 ואחד ב45 , יש הבדל באיכות\גודל ?

http://www.secreto.co.il/?view=products&id=497687

http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=668

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”