בתחילת השרשור ציינתי שיש לי את הבוש "קומפקט" (mum4 או משהו כזה, הכי קטן שלהם). שרת אותי בנאמנות בהכנת לחמים ובצקי שמרים למיניהם ואת אשתי בהקצפות.boazj כתב:איתי, כולם,
לפני קניית מיקסר ומעבד מזון, אחרי שרעייתי התייאשה מהקיים.
איך הבוש ממרחק הזמן ?
איך הוא לעומת הבוש universal plus ?
ראיתי שהדגם בא עם דיסקיות לחיתוך. האם מתפקד סביר ויכול להחליף גם מעבד מזון ?
פתוח גם להמלצות חדשות אם יש.
בית שאופים קוצצים ומבשלים, אבל לא בטירוף..פעם בשבוע כזה.....
תודה לעונים ושבוע טוב,
בעז...
כרגע עבר לבתי.
אני עברתי ל Universal Plus (מה שנקרא בארץMUM6N21) משיקולי כמות בצק נלוש. נקנה יד שנייה (מ YAD2 ...) ב 750 ש'ח. מהניסיון הקצר אתו -
- מקציף מעולה.
- לש מעולה (אם כי צריך להתרגל. יש עקומת למוד ועדין לא סיימתי אותה) וכמובן ילוש גם כמויות ענק. בכמויות קטנטנות (400 ופחות גרם קמח) כנראה יהיה בעייתי (אבל - אני לא לש כל כך מעט, וגם לזה כנראה יש פתרון).
- *כדאי* לקנות ולו חלק מהתוספות שיש בארה'ב (אלו תוספות איכותיות של יצרני צד ג', לא של בוש עצמם).
- פחות נוח לניקוי מדגמים רגילים (ה "ר").
- קל יחסית לקנווד ולקיצ'ן אייד למיניהם, וזול מהם.
- כדאי לשים לב שבארץ מוכרים גם את הדגם MUM6N11 (שזה בעצמם מה שנמכר בארה'ב) - מנוע 800W (במקום 1000) וקערת פלסטיק (חלופית לאל-חלד של הדגם היקר יותר). המחיר מצחיק - 800 ומשהו ש'ח אני חושב. אין סיבה לדעתי לקנות את היקר יותר.
קטע מעניין הוא שמה שנקרא בארה'ב "Small Batch Kneading Attachment" ונמכר כתוספת (כ 6$), מגיע בארץ (בעצם - באירופה) כחלק מהמערכת. לא רק זה, בהוראות מצויין שבכל פעם שלשים בצק עם זרועות הלישה - יש להרכיב את החלק הזה ("להב לישה" כזכורני). בפועל, כשמרכיבים את העסק - זה גם נראה הגיוני. אבל עדין מוזר ההבדל לעומת ארה'ב.
לגבי דעתי אחרי הזמן הקצר שהוא אצלי - חיובית בהחלט (אבל כאמור - יש עקומת למוד).