מיקסר למטבח - קיטשאייד/קנווד או בכלל בוש (או משהו אחר)

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
ben-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #41 

boazj כתב:איתי, כולם,

לפני קניית מיקסר ומעבד מזון, אחרי שרעייתי התייאשה מהקיים.

איך הבוש ממרחק הזמן ?
איך הוא לעומת הבוש universal plus ?
ראיתי שהדגם בא עם דיסקיות לחיתוך. האם מתפקד סביר ויכול להחליף גם מעבד מזון ?

פתוח גם להמלצות חדשות אם יש.

בית שאופים קוצצים ומבשלים, אבל לא בטירוף..פעם בשבוע כזה.....

תודה לעונים ושבוע טוב,

בעז
...
בתחילת השרשור ציינתי שיש לי את הבוש "קומפקט" (mum4 או משהו כזה, הכי קטן שלהם). שרת אותי בנאמנות בהכנת לחמים ובצקי שמרים למיניהם ואת אשתי בהקצפות.
כרגע עבר לבתי.

אני עברתי ל Universal Plus (מה שנקרא בארץMUM6N21) משיקולי כמות בצק נלוש. נקנה יד שנייה (מ YAD2 ...) ב 750 ש'ח. מהניסיון הקצר אתו -
- מקציף מעולה.
- לש מעולה (אם כי צריך להתרגל. יש עקומת למוד ועדין לא סיימתי אותה) וכמובן ילוש גם כמויות ענק. בכמויות קטנטנות (400 ופחות גרם קמח) כנראה יהיה בעייתי (אבל - אני לא לש כל כך מעט, וגם לזה כנראה יש פתרון).
- *כדאי* לקנות ולו חלק מהתוספות שיש בארה'ב (אלו תוספות איכותיות של יצרני צד ג', לא של בוש עצמם).
- פחות נוח לניקוי מדגמים רגילים (ה "ר").
- קל יחסית לקנווד ולקיצ'ן אייד למיניהם, וזול מהם.
- כדאי לשים לב שבארץ מוכרים גם את הדגם MUM6N11 (שזה בעצמם מה שנמכר בארה'ב) - מנוע 800W (במקום 1000) וקערת פלסטיק (חלופית לאל-חלד של הדגם היקר יותר). המחיר מצחיק - 800 ומשהו ש'ח אני חושב. אין סיבה לדעתי לקנות את היקר יותר.

קטע מעניין הוא שמה שנקרא בארה'ב "Small Batch Kneading Attachment" ונמכר כתוספת (כ 6$), מגיע בארץ (בעצם - באירופה) כחלק מהמערכת. לא רק זה, בהוראות מצויין שבכל פעם שלשים בצק עם זרועות הלישה - יש להרכיב את החלק הזה ("להב לישה" כזכורני). בפועל, כשמרכיבים את העסק - זה גם נראה הגיוני. אבל עדין מוזר ההבדל לעומת ארה'ב.

לגבי דעתי אחרי הזמן הקצר שהוא אצלי - חיובית בהחלט (אבל כאמור - יש עקומת למוד).

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #42 

הי,
דיברתי עם איתי (פולק) פותח השרשור, והוא מאד מרוצה מהבוש 54420.
ציין את משקלו הקל באופן מפתיע, אבל עושה את העבודה.
בן, מאחר ויש לך ניסיון עם שני סוגי המקסרים של בוש, אז מה מיוחד ב universal לעומת המיקסרים בצורה הרגילה ?

הצרכים שלנו ממיקסר הם די בסיסים, ולא צריך כנויות ענקיות.
ברור לי עכשיו שכל האופציות שהומלצו יהיו טובות לנו.
בלנדר חזק יש לנו, כך שזה לא שיקול.
השאלה היחידה אם יש איזה יחידה מומלצת, שתחסוך את הצורך במעבד מזון.
בעיקר משיקולי אחסנה במטבח...ומשקל....
היתרון של השליפה הקלה של הבוש, בגלל משקלו הנמוך, מהווה יתרון

תודה לכולם על העזרה,
מופתע כל פעם מחדש..
crowd wisdom :-)

בעז
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

ben-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #43 

בועז -

הסיבה העיקרית (אם לא היחידה) לרכוש את ה Universal Plus זה ההספק שלו (ליתר דיוק - המומנט).
זה נדרש ל :
- כמויות בצק גדולות, גם בבצק רגיל
- בצק יבש (למשל לכעכים).
- בצק עשיר

כמובן שגם אם סתם נדרשת כמות גדולה (או כמו שאשתי אמרה "הקצפתי עכשיו בפעם אחת את מה שבקומפקט הייתי מקציפה בפעמיים") אבל זה פחות קריטי ואפשר גם מכשירים אחרים.

מבחינת בוש האופציות הן :
- המכשירים מבוססי קערת 3.9 ליטר החל מהקומפקט (500W) ומעלה (600, 700, 900W). גם אם החזקים יותר ילושו בצק בעייתי יותר, הקערה עדין קטנה. הקומפקט מיועד ל 0.72 ק'כ קמח ובעקרון הקערות שלהם מיועדות עד 2 ק'ג בצק (קמח, מים, חמאה, כל מה שנדרש).
- המפלצת באותו סגנון - Mum86 - עם מנוע ה 1,600W וקערה 5.4 ליטר. מסוגלת לטפל עד 2 ק'ג קמח (4 ק'ג בצק). המחיר שלה בשמיים ... במחיר הזה כבר שווה גם לשקול את האנקסרום השבדי (נמכר בארץ כ Davo).
- וכמובן סדרת ה Universal Plus, עם מנוע 800W או 1,000 W, וקערה (פלסטיק או סטיינלס) של 6.2 ליטר שמסוגלים גם לטפל ב 2 ק'ג קמח (4 ק'ג בצק) ושיש הסכמה די גורפת שהם גם מסוגלים לעבד כמויות כאלו ימים שלמים ברציפות.

כאמור היה לי קומפקט (עבר לבת) והייתי מרוצה ממנו. הבעייה שלי היא שלחם שאני מכין מבוסס על 600 - 750 גרם קמח לכיכר אחת (600 ללבן, 750 בשיפון) כדי לקבל את גודל הככר שאני אוהב. זה בפני עצמו כבר גבולי לקומפקט (אם כי לשתי בו גם מעל 800 גרם). מטעמי נוחות רציתי גם להתחיל ללוש יותר מככר אחת ולהקפיא אחרי תפיחה ראשונה - וזה כבר בוודאות לא הקומפקט, ולו בגלל נפח הקערה. KA או קנווד - המחירים גם של המצחיקים מונפצים לאללה, ומבחינת כח הם לא עומדים בתחרות.

אז מה שנשאר היה ה UP של בוש או השבדי. לשבדי יש הסתגלות ארוכה משל הבוש, הוא גדול יותר, דורש שתי קערות (אחת לבצק אחת להקצפות) והוא *יקר*. נשאר הבוש. חכייתי על yad2 עד שהגיע אחד במחיר טוב (במקרה היו אז איזה 2) ורכשתי. המוכר - עובד באותו מקום בו אני עובד ....

מבחינת גודל -
כמובן שהוא גדול וכבד יותק מהקומפקט *אבל לא בהרבה*. כל KA או קנווד שמנסה להתחרות בו - שוקל יותר וכמובן גבוה יותר (ויצא לי לאחרונה לעבוד הרבה על KA בקורס שעברתי). אני לא מנסה להרים KA ביד אחת אבל את ה UP אפשר בהחלט. הבעייה העיקרית בלהרים אותו מהשיש היא הרגליות הנצמדות שלו. כל הכבוד לבוש שוודאו שהוא לא יזוז בשעת העבודה - אבל נראה אותך מנתק אותו מהשיש אחרי שגמר את העבודה ...

ומבחינת עבודה - הכנתי עכשיו לחם שאור (שתי ככרות, משקל כולל של בצק 2,060 גר. משקל כל ככר אחרי האפייה 900 ומשהו גרם) של קמח לבן בהידרציה של 69%. הבצק היה מעל ומעבר למה שקבלתי בקומפקט. מצד שני לחם שיפון (חצי שפון חצי לבן) שלשתי בו לא יצא מוצלח - בדיעבד לדעתי פשוט בגלל בצק יבש מדי (פעם ראשונה שלי במרשם הזה בבית). בהמשך השבוע אעשה עוד. ובהחלט צריך להתרגל לעבוד אתו אחרת.

מקווה שעזר
בן

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

בן, וואו...המון תודה על התשובה המפורטת.
האמת שהסקרנות שלי לגבי יכולות ה UP היו בעיקר בגלל צורתו השונה מרוב המיקסרים כולל ה MUM של בוש.
חשבתי שאולי המנגנון והתוצרים אחרים.

מבחינת מחיר ה UP עולה דומה ל MUM54420 אותו איתי פולק קנה ועליו הוא ממליץ.
ל MUM יש אופציה לשמש גם כמעבד מזון, אבל לא מצאתי מישהו שמנצל אותו ככזה משמעותית, אז אני לא יודע כמה זה אמיתי.

בכל אופן נראה לי שאלך על ה MUM, ולו מהסיבה שכנראה שנעבוד בד"כ בכמויות קטנות יותר, ושם ל UP קראתי שיש קצת בעיה.
גם לראות את ההתמקצעות של בן באפיה וקונדיטוריה, מבהירה לי שאנחנו "הקטנים" יכולים ללכת על פיתרון יותר קטן :-)

המון תודה, עדכונים בהמשך.

בעז
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

bissli82
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #45 

היי,

אשמח לדעת אם קנית בסוף את הבוש?
אני עומד בפני אותה התלבטות...(החברה לוחצת...)

ראיתי שיש הרבה הבדלים במספרי הדגמים של ה mum -900W,
איזה מומלץ? יש הבדלים מלבד הצבעים?

תודההה

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #46 

מה אתה עומד לעשות עם זה?

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

היי,
בעקבות ההמלצה של איתי ובן, ומאחר ולא צריך ללוש כמויות עצומות הלכתי על הבוש 'הקטן'.
5445.
הקערה קטנה וחששתי בהתחלה, כי במתכונים של קילו קמח לאחר תוספות השמן מים מלח וככדומה, היא מלאה לגמרי. אבל הלישה מצוינת, המנוע חזק, ואין לה בעיה להתמודד עם קערה מלאה.
כל הדגמים זהים לדעתי, למעט עוצמת המנוע.
בדיעבד יתכן והייתי יכול לקחת דגם יותר חלש.
מצג שני
Better safe than sorry.
בקיצור, תופס מעט מקום מול מיקסר רגיל, קצת רועד בשימוש, אבל עושה העבודה מצוין.
מומלץ.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”