האם ניתן למנוע עיוות תמונה במסך 16:9 פלאזמה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #21 

kamnon כתב:ברשותי מסך פלזמה חדש פנסוניק TH-50PH9UK אני מחובר לכבלים ב - HOT הממיר הוא מדגם ADB רק כאשר אני מגדיר את המסך למצב NORMAL מתקבלת תמונה סימטרית אולם בשני צידי המסך ישנם פסים. אם אני מגדיר את המסך למצב FULL אני מקבל תמונה על כל המסך אולם היא מעוותת (עיגול הופך אליפסה) אודה לכל מי שיש פתרון לאמור
...
המממ, מאיפה לך מסך כזה? ייבאת לבד?

kamnon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
קיבל תודות: 0

ייבוא מסך TH-50PH9UK

שליחה #22 

כן ייבאתי שני מסכים כאלה ראה מידע על כך בפורום ידיעה של OMRI

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #23 

בטושיבה זה נקרא SUPER LIVE (שם מטופש, אבל גם JUST לא יותר טוב).
בכל אופן אני מעדיף בסרטים SUPER LiVE ובשאר המקרים פשוט רואה ב-4:3.

עוד הערה, חבל ש-YES לא מסמנים בצורה ברורה מתי הם עוברים ל-WIDE, כל הזן צריך לחפש ב-info וזה סופר מעצבן. צריכים לשים סימן קטן בצד כמו הסימן של "מבוגרים בלבד" כדי שנדע מתי להעביר (ואני לא מדבר על משהו אוטומטי).

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #24 

nirmv כתב:עוד הערה, חבל ש-YES לא מסמנים בצורה ברורה מתי הם עוברים ל-WIDE, כל הזן צריך לחפש ב-info וזה סופר מעצבן. צריכים לשים סימן קטן בצד כמו הסימן של "מבוגרים בלבד" כדי שנדע מתי להעביר (ואני לא מדבר על משהו אוטומטי).
...
אצל ההורים שלי הגדרתי 16:9 בממיר והטלוויזיה עוברת אוטומטית לפורמט הנ"ל.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #25 

אבל אין להם בעיה לראות את רוב התוכן בעיוות כזה או אחר. לדידי, עיוות גיאומטרי פוגע באיכות התמונה אף יותר מאי דיוק בצבעים או חוסר חדות.
...
משה,

אף אחד לא אומר שאין בעיה. השאלה היא מה העדיפות: הרי היום קיימים שידורים משני הסוגים וסוג אחד רואים גרוע יותר. להרבה אנשים חוויה מסרט בפורמט רחב עולה על חיסרון של עיוות בתוכניות רגילות {כמו אקטואליה וחדשות}, בהם איכות לא כ"כ חשובה. וגם מאמינים שכמות השידורים 16:9 רק תעלה עם הזמן.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #26 

digest,
אני די משוכנע שרוב האנשים לא רוכשים מסך 16:9 בשביל סרטים או מתוך מחשבה/תקווה לעתיד.
השימוש העיקרי הוא ללא ספק טלויזיה 3:4 .
כמובן שכל אחד עם העדיפויות שלו. אותי פשוט מפליא כל פעם מחדש לראות אנשים צופים בפרצופים שמנים תוך דברי שבח לאיכות התמונה. למרות שהם יכולים לראות את התמונה בלי עיוות (ובמסך LCD גם בלי סכנת צריבה), הם בכל זאת מעדיפים למתוח את התמונה על פני כל המסך.
משה

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

_falou_ כתב:
nirmv כתב:עוד הערה, חבל ש-YES לא מסמנים בצורה ברורה מתי הם עוברים ל-WIDE, כל הזן צריך לחפש ב-info וזה סופר מעצבן. צריכים לשים סימן קטן בצד כמו הסימן של "מבוגרים בלבד" כדי שנדע מתי להעביר (ואני לא מדבר על משהו אוטומטי).
...
...
עוברת אוטומטית גם ל- 4:3, כלומר, האם בשידורי 4:3 יש פסים שחורים במקום תמונה מעוותת ? - אצלי לא.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #28 

משה,

עם פרצופים שמנים אפשר עוד להסתדר, הבעיה היא עם תחת שאינו שייך לדוגמנית אנורקסית :)

וברצינות, אני גם "חוטא" במתיחת הטלויזיה באופן קבוע והאמת שפשוט התרגלתי לזה וזה כלל לא מפריע לי.
HiFiMusic IL

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #29 

משה,

רוב האנשים רוכשים מה שמוכרים להם. לא איכפת להם לא מאיכות וצבעים ולא אפילו מעיוות. הם מחליפים את הטלוויזיה שלהם (בת 12 שנים עם צבעים וקונטרסט גרועים משחור-לבן) למסך דק, כי זה זול וסקסי. מעט מאוד יעדים מה זה 4:3 או 16:9, אבל כולם יעדים שמסך דק תופס פחות מקום בסלון :) .

אבל מי שמבין - מחליט מה יותר מתאים לו. אני לא מסכים שהשימוש העיקרי הוא 4:3. השאלה יותר נכונה היא - מה השימוש העיקרי כאשר אתה רוצה את המקסימום מהאיכות. וזה ללא ספק DVD או סרט יס/הוט ב16:9. או בכלל סרט בHD. בשבילי זה יתרון אנק, הוא סולח את העיוות בתוכניות 4:3.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #30 

nirmv כתב:
_falou_ כתב:
...
...
עוברת אוטומטית גם ל- 4:3, כלומר, האם בשידורי 4:3 יש פסים שחורים במקום תמונה מעוותת ? - אצלי לא.
...
כן, עוברת אוטומטית ל-4:3, כלומר למצב המתיחה שקוראים לו Pan, בו רב המסך מנוצל, אבל לא כולו. מצב ה-Pan נראה אצלהם טוב מאוד והוא עדיף, כי תמונה 4:3 אמיתית (במרכז) היא פשוט קטנה מדי במרחק הצפייה שלהם ובטלוויזיה "32.
כמובן שלמי שיש פלזמה פסים שחורים זו בעיה, אבל זה רק בגלל שאם יש אוכלוסיה שאלוהים אוהב לשגע עם השטויות שלו זה חובבי טכנולוגיה...

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

אני העברתי בממיר של יס (YES3100) למצב 16:9, ומה שהוא עושה זה שהוא תמיד, בלי קשר לסוג השידור מותח את התמונה לכל המסך.
אם זה שידור במצב 16:9 אני מעביר את ה-LCD למצב WIDE, ואם זה 4:3 אני צריך להעביר את הטלויזיה למצב 4:3 (פסים שחורים בצדדים) או SUPER LIVE (מתיחה לא לינארית עם שמירת פרופורציות במרכז התמונה). אני לא מסוגל לראות שידורי 4:3 ב-WIDE.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #32 

יש פתרון: קונים LCD בגודל 42 אינצ', לא מותחים ולא כלום, אם השידור 4:3 יש פסים שחורים, ואם 16:9, אז כמו שאומרים בערבית, בעד אח'סן = עוד יותר טוב. גם אני לא מסוגל לראות "מתוח", מכוניות שנוסעות מצד לצד משנות את אורכן תוך כדי. זה אפקט מעניין לסרטי מד"ב ולסרטים מצוירים, אבל לא ממש ראוי לצריכת אדם בכל מצב אחר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”