עזרה בהקמת רשת בייתית בדירה בשיפוץ
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כן. אם אתה הולך על שקעים של גוויס, אז אפשר להקצות לזה 3 מודולים של 2 שקעי RJ45, כמו זה, למשל:

הנה דוגמא לחיבור משולב של מודולים שונים של גוויס:

הנה דוגמא לחיבור משולב של מודולים שונים של גוויס:

"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
סוויץ מקומי
שלום,
בהמשך לשרשור, הוצאתי לסלון נקודה בודדת (בהתאם למגבלות ההשחלה בקיר)
אני מעוניין להשתמש בראטור ישן שיש בבית כסוויץ.
קראתי כל מיני סוגי הגדרות ועדיין לא הצלחתי לישם.
מישהו עם נסיון בתחום?
התאור בפורומים היה לחבר את הראוטר הישן למחשב (ללא חיבור לרשת) דרך חיבור OUT1.
להגדיר כתובת שונה מהראטור הראשי של הבית.
לאחר מכן לחבר לרשת ללא שימוש ב IN אלא רק ב OUT . גם הכניסה ל OUT וגם כל המכשירים.
האם הדרך נכונה?
תודה מראש
בהמשך לשרשור, הוצאתי לסלון נקודה בודדת (בהתאם למגבלות ההשחלה בקיר)
אני מעוניין להשתמש בראטור ישן שיש בבית כסוויץ.
קראתי כל מיני סוגי הגדרות ועדיין לא הצלחתי לישם.
מישהו עם נסיון בתחום?
התאור בפורומים היה לחבר את הראוטר הישן למחשב (ללא חיבור לרשת) דרך חיבור OUT1.
להגדיר כתובת שונה מהראטור הראשי של הבית.
לאחר מכן לחבר לרשת ללא שימוש ב IN אלא רק ב OUT . גם הכניסה ל OUT וגם כל המכשירים.
האם הדרך נכונה?
תודה מראש
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 539 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
שלום zeashbe,
להבא עדיף שתפתח שרשור חדש אלא אם הבעיה שלך זהה לשירשור הקיים
ולעניין,
קצת קשה להבין מהתיאור שלך את המצב ואסביר לך מדוע,
כאשר מדברים על חיבורי רשת, אין ממש in וout יש חיבורים מסוגים שונים, הגדרות לפורטים מסוג מסויים וכו'...אבל כל פורט של רשת מיועד גם לקלט וגם לפלט.
אני סבור שהבנתי את כוונתך למרות שהיה עוזר לך יותר אם אומר לי את הדגם של הנתב בו הינך מעוניין להשתמש כסוויצ'.
אני מניח שלנתב שאנחנו מייעדים יש 4 חיבורים מסוג 'LAN', בד"כ מסומנים במס' 1-4.
לפני שאנחנו מחברים משהו, קודם כל אתה צריך לוודא שאופציית הDHCP אינה מופעלת(כלומר בDisabled) בנתב המיועד, אחרת הוא יתנגש עם הקיים.
כמו כן, קיימת 'הגדרת כתובת LAN' בנתב המיועד, הגדר לו כתובת סטאטית(שאתה יודע שהנתב הקיים אינו מחלק כDHCP) בטווח של הרשת הקיימת שלך.
כעת כל שנותר לעשות הוא לחבר כבל מאחד מחיבורי הLAN של הנתב המיועד כסוויצ' לאחד מחיבורי LAN של הנתב הקיים.
כעת אתה יכול לחבר כל דבר לחיבורי הLAN של הנתב-סוויצ' והדבר יהיה מחובר לנתב הראשי.
שים לב שאתה לא מנסה לחבר כלום לחיבור שמסומן כWAN בנתב-סוויצ', זהו חיבור המיועד לחיוג לאינטרנט/ניתוב ולא למטרת ה'סוויצ'' שלנו.
מקווה שהייתי ברור
דורון.
להבא עדיף שתפתח שרשור חדש אלא אם הבעיה שלך זהה לשירשור הקיים
ולעניין,
קצת קשה להבין מהתיאור שלך את המצב ואסביר לך מדוע,
כאשר מדברים על חיבורי רשת, אין ממש in וout יש חיבורים מסוגים שונים, הגדרות לפורטים מסוג מסויים וכו'...אבל כל פורט של רשת מיועד גם לקלט וגם לפלט.
אני סבור שהבנתי את כוונתך למרות שהיה עוזר לך יותר אם אומר לי את הדגם של הנתב בו הינך מעוניין להשתמש כסוויצ'.
אני מניח שלנתב שאנחנו מייעדים יש 4 חיבורים מסוג 'LAN', בד"כ מסומנים במס' 1-4.
לפני שאנחנו מחברים משהו, קודם כל אתה צריך לוודא שאופציית הDHCP אינה מופעלת(כלומר בDisabled) בנתב המיועד, אחרת הוא יתנגש עם הקיים.
כמו כן, קיימת 'הגדרת כתובת LAN' בנתב המיועד, הגדר לו כתובת סטאטית(שאתה יודע שהנתב הקיים אינו מחלק כDHCP) בטווח של הרשת הקיימת שלך.
כעת כל שנותר לעשות הוא לחבר כבל מאחד מחיבורי הLAN של הנתב המיועד כסוויצ' לאחד מחיבורי LAN של הנתב הקיים.
כעת אתה יכול לחבר כל דבר לחיבורי הLAN של הנתב-סוויצ' והדבר יהיה מחובר לנתב הראשי.
שים לב שאתה לא מנסה לחבר כלום לחיבור שמסומן כWAN בנתב-סוויצ', זהו חיבור המיועד לחיוג לאינטרנט/ניתוב ולא למטרת ה'סוויצ'' שלנו.
מקווה שהייתי ברור
דורון.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4320
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
zeashbe
במקרה הזה של חיבור הנתב יהיו לך רק עוד 3 מכשירים לחבר (מכיוון שיש לך רק 4 כניסות LAN בנתב).
לדעתי עדיף לקנות סוויץ יעודי בעל 8 כניסות שיאפשר לך לחבר את כל מה שרצית בסלון (5 מכשירים אם אני זוכר נכון) + אופציה הרחבה בעתיד לעוד מכשירים.
ניתן למצוא סוויצ'ים טובים שתומכים במהירות 1G סביב ה 200 ש"ח.
במקרה הזה של חיבור הנתב יהיו לך רק עוד 3 מכשירים לחבר (מכיוון שיש לך רק 4 כניסות LAN בנתב).
לדעתי עדיף לקנות סוויץ יעודי בעל 8 כניסות שיאפשר לך לחבר את כל מה שרצית בסלון (5 מכשירים אם אני זוכר נכון) + אופציה הרחבה בעתיד לעוד מכשירים.
ניתן למצוא סוויצ'ים טובים שתומכים במהירות 1G סביב ה 200 ש"ח.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4320
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
אכן ניתן להשתמש בנתב הקיים, אך המקרה הנ"ל הוא לא יתן פתרון מלא לדרישות. רק שיקח לתשומת ליבו. 
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק