האם ה-Boxee Box יכול להוות תחליף ל-HDX1000?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 202
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי HDX1000 שכבר עבר זמנו. הרבה מאוד סרטי MKV כבר לא מתנגנים ולפעמים אין תמונה, אין אודיו או אין את שניהם.
אני מעוניין לשדרג אותו וחשבתי אולי על Boxee Box.

השימוש היחיד של ה-HDX הוא לנגן קבצי AVI וכן MKV של 1080p\720p. אני לא משתמש בשום JukeBox או אפליקציות NMT למעט שרת FTP שכן ב-HDX מותקן דיסק קשיח ואני מעתיק אליו את הקבצים ומנגן משם ולא דרך הרשת.

בתור סטרימר זה השימוש היחיד שאני מתכוון לעשות, לא מתכנן על סרטי תלת מימד (אישית, לא סובל אותם), לא מנגן דיסקים של בלוריי וגם לא מוריד קבצים כאלו. אני שוקל לכיוון ה-Boxee כי חשבתי שהתוספת של אפליקציות הרשת וה-VOD יכולה להיות נחמדה.

קראתי קצת על ה-Boxee אולם יש לי מספר שאלות:
1. האם ה-Boxee יכול לנגן את הקבצים שהזכרתי לעיל?
2. הבנתי שלא ניתן לחבר אל ה-Boxee כונן פנימי אלא רק חיצוני. אם מחברים כונן חיצוני, האם ניתן להתחבר אליו דרך הרשת ולהעתיק אליו קבצים?
3. במידה והתשובה של 2 היא לא, יש לי ראוטר 1043ND, האם כאשר אחבר את הכונן החיצוני אליו אוכל לגשת אליו דרך ה-Boxee?

חשוב לי שיהיו לי את היכולות של ניגון הקבצים לשמר את השימוש העיקרי שלי מסטרימר.
אשמח להנות מהיכולות רשת של ה-Boxee שכן החלופה היא לקנות A300 או A210 שישמרו על היכולות שאני דורש מהסטרימר.

תודה מראש,
אורן.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #2 

יש לי BOXEE (וגם אותו ראוטר כמו שלך).

אני אישית מאד מרוצה ממנו. לא נתקלתי בשום בעיה בניגון MKV או AVI, ואני מצליח להזרים גם 1080P באלחוטי בלי בעיה.

לגבי העתקת קבצים - שתי האופציות אפשריות (תוכל לראות את הדיסק שמחובר לבוקסי מהמחשב, וגם לראות מהבוקסי דיסק שיחובר לראוטר).
אבל - בשני המקרים קצבי ההעברה איטיים להחריד. אני לא רואה בשיטה הזו אופציה שמישה בכלל (מדובר על קצב של 2-5MB/S בערך).
אם אתה עושה בזמנים 'מתים' בצורה אוטומטית איכשהו - אולי זה קביל. לי לא היה כוח להתעסק עם זה, והמחשב שלי
ממילא דולק אז אני מזרים ממנו פשוט.
הצלחתי גם להזרים 720P מדיסק שהיה מחובר לראוטר, אבל זה היה גבולי מאד ומדי פעם קרטע.

ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

אני לא מעוניין להזרים סרטים אלא להעתיק אליו ולנגן ממנו ישירות. כל עוד ניתן לחבר אליו ואין צורך לחבר לראוטר או להזרים מהממחשב זה פתרון טוב עבורי. הקצב של 2-5MB/s נראה לי סביר, זה לפחות הקצב שאני מקבל עכשיו עם ה-HDX אבל בכל מקרה זה לא מפריע לי.

ברשותך, מספר שאלות נוספות על יכולות הניגון שלו:
1. האם הוא תומך בכתוביות בעברית ואנגלית? מה לגבי כתוביות אנגלית מובנות ב-MKV?
2. האם ניתן להמשיך לנגן ממקום שעצרתי? כלומר ראיתי סרט עצרתי באמצע ויום למחרת אני רוצה להמשיך מאיפה שעצרתי?
3. האם יכולות הסריקה שלו טובות? ב-HDX לחיצה על המספרים מקפיצה אותך למיקום באחוזים בסרט, לדוגמא לחיצה על 4 בזמן ניגון הסרט מקפיצה למיקום שהוא 40% מסך זמן הנגינה של הסרט. האם הוא תומך באפשרות זו? ומה לגבי rewind ו-forward במכפלות שונות (X2 X4 וכו')?

תודה.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #4 

לגבי שתי השאלות הראשונות התשובה היא כן.
לגבי השלישית, לצערי לא (לפחות עד כמה שאני יודע. מקווה מאד שמישהו יתקן אותי) - אפשר להקפיץ 5 או 10 שניות קדימה בלחיצה אחת, או להריץ (במהירות אחת) בלחיצה ממושכת.

אני גם עברתי מה-HDX1000 לבוקסי לפני שנתיים בערך ובסה"כ מרוצה. ה-HDX עבר לשמש אותי ככונן חיצוני שמחובר לבוקסי.
!I do my own stunts

ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

תודה רבה חברים!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #6 

Yaron_M כתב:לגבי שתי השאלות הראשונות התשובה היא כן.
לגבי השלישית, לצערי לא (לפחות עד כמה שאני יודע. מקווה מאד שמישהו יתקן אותי) - אפשר להקפיץ 5 או 10 שניות קדימה בלחיצה אחת, או להריץ (במהירות אחת) בלחיצה ממושכת.

אני גם עברתי מה-HDX1000 לבוקסי לפני שנתיים בערך ובסה"כ מרוצה. ה-HDX עבר לשמש אותי ככונן חיצוני שמחובר לבוקסי.
...

בבוקסי יש שיטה לTRICK PLAY מוצלחת מאד לטעמי. לחיצה בודדת אכן מקפיצה 5 שניות בלחיצה הראשונה, 10 שניות בלחיצות הבאות.
לחיצה ארוכה מתחילה להריץ את סמן ההתקדמות על הבאר, בקצב הולך ועולה. כלומר המהירות לא קבועה אלא משתנה כפונקציה של אורך הלחיצה, וכל עוד אתה ממשיך ללחוץ (עד מקסימום מסויים כמובן), ברגע שאתה עוזב מתחיל לנגן מהמקום שהגעת אליו.

לי זה מאד נוח, ובמסגרת האופציות שהיו להם עם מיעוט המקשים בשלט - נראה לי שזה מימוש מצויין.

sabresonic
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

בנוסף, מי שיש לו טלפון או טאבלט שמריץ אנדרויד או iOS, יכול להוריד ממגוון האפליקציות לשליטה על הבוקסי. למרביתן יש Scroll bar שמאפשר הקפצה לנקודה רצויה בסרט

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”