Objective2 amp

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #21 

היי נדב, שמח לראות שחזרת לעניינים (Y)

מה שאתה מתאר לגבי הAuditor והרסיבר, שהוא סה"כ ברמת מחיר תקציבית ולא איזה דגם SOTA, באמת מאוד לא הגיוני. אז למען האמת,
גם אני לא אהבתי את השילוב עם הHD800 אצלי כמו שאמרתי לך בזמנו. עם זאת כאשר שידרגתי מהStello HP10, ממש לא מגבר פראייר, באמת שלא לא היה לי ספק איזה מהם המגבר היותר "חד" מבחינה טכנית. האודיטור היה בפירוש יותר שקוף ומפורט, עם כל התיאורים שנגזרים מכך. אבל עם HD800 והDAC שלי, שהוא על הצד האנליטי בעצמו, זה כבר הפך לחוויה דדוקטיבית מדי ולא איפשר לי להתרכז בתמונה הכללית, וכמובן הפיק המפורסם ב-6k שנחשף ע"י המגבר במלוא גובה המשרעת שלו, כבר גרם לתחושה לא נעימה בעליל. זה היה מאוד קרוב לתיאור "weaponized head twitter" שקראתי באיזה מקום. :) הבעייה לדעתי הייתה ברובה הגדול של הסנהייזר, כי עם עם AKG Sextett והAT W5000 כאמור קיבלתי סאונד מאוד מאוזן, קצת יותר משקל לא היה מזיק באופן כללי אבל הטרבל היה פשוט במקום ולא צרם כלל והפרזנטציה הייתה רחבה ופתוחה מאוד.

השוואות כאלה אתה צריך לעשות באופן מאוד שיטטתי וזהיר, עם קטעים שבטאים אלמנטים ספציפיים ורצוי שיהיו ברזולוציה כמה שיותר גבוהה. קראת
את ההשוואה הזאת של Tyll@Innerfidelity? הז המודל כנראה הכי מדוייק לגשת להשוואות ציוד כאלה. בנוסף, האם דאגת להשות את עוצמת הווליום? אם לא אני מתערב איתך שהרסיבר שלך מנגן יותר חזק מהאודיטור מכיוון שהאודיטור הרבה יותר חושפני ומעביר את הסאונד כמעט as is ואתה מגיע לשלב שהHD800 כבר מעבר לcomfort zone ובעוד שהרסביר, יחד עם %THD גבוה יותר אולי מפעיל מניפולציות על הFR שגורמות לHD800 להישמע יותר מלאות וכך אתה מרשה לעצמך להגביר יותר ולגרום להם להישמע יותר כביכול דינאמיות ועם במה יותר גדולה. גם הבדל מינורי של כמה db יכול להתעצם סובייקטיבית כשאתה במוד של האזנה קריטית.

דבר אחרון, אתה אומר שחיברת את הAuditor דרך הלופ של הרסיבר- לא נשמע לי כמו משחק הוגן. נסה לחבר אותם בנפרד (אפילו עם מפצל עם לDAC יש רק יציאה אחת) ואני בטוח שההבדלים יהיו יותר ברורים.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #22 

valer_valer כתב:
GilSt כתב: ל HD800 יש פיק ב 6 וב10 KHZ, ואולי זה מה שעושה את הצליל מתכתי.
...
ב - 10k זה זניח, וב - 6k יש פיק אבל לא לכולם. מה שטוב שב - HD800 אתה יכול להזמין את מדידות היצרן לאוזניות שלך , ואתה לא תאמין איזה הבדלים בגובה הפיקים, עד כדי כך שיצא לי כבר לראות קוו ישר.
אתה יכול לתאר לעצמך מה ההבדלים באותו הדגם בשאר האוניות.
בסופו של דבר אתה מתרגל לזה...
...
באמת כאלה הבדלים משמעותיים? אם כך סנהייזר לא יותר טובים מביירדינאמיק בהתייחסות למוצר הדגל שלהם. איכפת לך להראות peakless HD800 כזו?

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #23 

Ilyan כתב:
valer_valer כתב:
GilSt כתב: ל HD800 יש פיק ב 6 וב10 KHZ, ואולי זה מה שעושה את הצליל מתכתי.
...
ב - 10k זה זניח, וב - 6k יש פיק אבל לא לכולם. מה שטוב שב - HD800 אתה יכול להזמין את מדידות היצרן לאוזניות שלך , ואתה לא תאמין איזה הבדלים בגובה הפיקים, עד כדי כך שיצא לי כבר לראות קוו ישר.
אתה יכול לתאר לעצמך מה ההבדלים באותו הדגם בשאר האוניות.
בסופו של דבר אתה מתרגל לזה...
...
באמת כאלה הבדלים משמעותיים? אם כך סנהייזר לא יותר טובים מביירדינאמיק בהתייחסות למוצר הדגל שלהם. איכפת לך להראות peakless HD800 כזו?
...
בטח.
חפש HD800 עם serial # 15389 בתמונות.

ראיתי אגב יותר טובים, פשוט תדפדף בשירשורי Sennheiser HD800 Certificate for Frequency Response בהד פיי.

נ.ב. תראה את SN 14581.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

אכן תמונות קשות (הבדל של כמעט 5db בין #15389 ל#12747 בפוסט העוקב). בהחלט עילה להחלפה של האוזניות, וגם של החברה שמייצרת אותן באותה הזדמנות. (n)

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

Ilyan כתב:אכן תמונות קשות (הבדל של כמעט 5db בין #15389 ל#12747 בפוסט העוקב). בהחלט עילה להחלפה של האוזניות, וגם של החברה שמייצרת אותן באותה הזדמנות. (n)
...
כבעלים ועל אף שאני חושב שאתה מחמיר איתם, קשה לי שלא לקבל את העיקרון שב - 1400$ אפשר היה לבצע פיין טיונינג יותר הדוק.
אני רק רוצה להזכיר שאם ליישר גיבנת ב - 6 ו ב -10, אז הן מיד מאבדות מערכן, כי זה מוסיף לסאונד את האווריריות.
פשוט, לדעתי, סנהייזר היה צריך להציע אותן מלחתחילה עם סוג של HDVD 800 כסט ואז כל הניסויים אינסופיים עם מגברים כאלה ואחרים, והחלפת מנורות ב 300 - 500 דולר כל אחת כדי לקבל את ההרמוניה חאולטימתיבית הייתה נפסקת.

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #26 

לדעתי הגרפים מאוד משתנים עם כל תזוזה של האוזניות על ה"ראש" עם המיקרופונים, במיוחד התדירויות הגבוהות.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

גיל, אם Tyll יכול לעשות נורמליזציה וממוצע של מדידות אני חוחשב שגם סנהייזר יכולים...
valer_valer כתב:
Ilyan כתב:אכן תמונות קשות (הבדל של כמעט 5db בין #15389 ל#12747 בפוסט העוקב). בהחלט עילה להחלפה של האוזניות, וגם של החברה שמייצרת אותן באותה הזדמנות. (n)
...
כבעלים ועל אף שאני חושב שאתה מחמיר איתם, קשה לי שלא לקבל את העיקרון שב - 1400$ אפשר היה לבצע פיין טיונינג יותר הדוק.
אני רק רוצה להזכיר שאם ליישר גיבנת ב - 6 ו ב -10, אז הן מיד מאבדות מערכן, כי זה מוסיף לסאונד את האווריריות.
פשוט, לדעתי, סנהייזר היה צריך להציע אותן מלחתחילה עם סוג של HDVD 800 כסט ואז כל הניסויים אינסופיים עם מגברים כאלה ואחרים, והחלפת מנורות ב 300 - 500 דולר כל אחת כדי לקבל את ההרמוניה חאולטימתיבית הייתה נפסקת.
...
למה אתה חושב שפיק ב-6K הכרחי לאוויריריות של הסאונד? זה נכנס בהרמוניות משניות של כמעט כל כלי ואפילו בטווח הבסיסי של כלים מסויימים, כמו פסנתר אאל"ט. הSR-007 למשל לא זכו באף פיק בטרבל (או בכלל) אבל, בהינתן מספיק כוח, יש להן לפחות אותה אווריריות כמו של הHD800. וגם היה איזה tweak אחרי #SN כלשהוא ביצור שלאחריו החלה מגמה של יותר ויותר יחידות עם היענות קצת יותר פלס באיזור הזה, לא כך?

עם איזה מגבר אתה משתמש איתן ד"א?

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

Ilyan כתב:גיל, אם Tyll יכול לעשות נורמליזציה וממוצע של מדידות אני חוחשב שגם סנהייזר יכולים...
valer_valer כתב:
...
...
למה אתה חושב שפיק ב-6K הכרחי לאוויריריות של הסאונד? זה נכנס בהרמוניות משניות של כמעט כל כלי ואפילו בטווח הבסיסי של כלים מסויימים, כמו פסנתר אאל"ט. הSR-007 למשל לא זכו באף פיק בטרבל (או בכלל) אבל, בהינתן מספיק כוח, יש להן לפחות אותה אווריריות כמו של הHD800. וגם היה איזה tweak אחרי #SN כלשהוא ביצור שלאחריו החלה מגמה של יותר ויותר יחידות עם היענות קצת יותר פלס באיזור הזה, לא כך?
...
לא אמרתי שהפיק הוא הכרחי, אבל הוא מבליט את התכונה. אני כמוך, אגב, חושב שזה צריך להיות מאוזן, למען האמת בסרטיפיקייט שלי אין פיק גדול מידיי, אבל בחלק מההקלטות זה ממש מעצבן. יש לי פריסט של VST EQ אני משתמש ב - EQ מסחרי עם אלגו MinPhase. ב - 6 זה מוריד ב - 1dB וב - 10 ב - 0.7dB. זה עושה הבדל שמיים וארץ (לטובה). בהקלטות איכות זה לא נדרש.

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #29 

...
אני עדיין לא מצליח להבין אם היית ציני בהודעה הזאת(ובשרשור בכלל) או רציני.

במיוחד שהבאת כדוגמא לאוזניות שנמדדות טוב\מאוזנות את ה-007 וה-W5000.
(וזה בלי להכנס לבקרת האיכות(או העדרה) של סטאקס).

אגב, באיזה דאק אתה משתמש בימינו?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

למה ציני? נראה לך הגיוני כאלו סטיות בכזה סדר גודל ובאזור כ"כ רגיש לאוזן בדגם רפרנס, עם חומרים מתעשיית החלל בלה בלה , שכל רכיב בו נבחר כדי להיות שקוף ככל שניתן בלה בלה...? בשבילי זה משהו בלתי נסבל מהחברה הכי (argueably) הנדסית בתחום, שבמבחן התוצאה אינה מצליחה לשמור על בקרת איכות נורמלית. אני מצטער באמת אם פגעתי ברגשות של בעלי HD800 פה ובאשר יהיו, אולי הניסוח שלי הנ"ל באמת היה קצת דרמטי אבל המסר תקף לדעתי.

לגבי הדוגמאות שהבאתי, הW5000 אכן לא מאוזנות לכשעצמן, הכוונה הייתה שבהשוואה למגברים אחרים מהאודיטור הן שיחקו הכי יפה לאוזניי, גם בהשוואה לAT-HA5000, המגבר התואם שלהן. קצת לא מתסדר עם העכבות אבל זה מה ששמעתי. הSR-007 מאוזנות בצורה יוצאת דופן, מהKGSS לפחות, הסאונד הכי שקוף שיצא לי לחוות באוזניות. מתי יצא לך לשמוע אותן ובאיזה סטאפ?

דאק, CI Audio VDA-2 עם הPSU התואם.

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

הממ, לא, עדיין לא מצליח להבין.

שום חברה בתחום האוזניות לא מצליחה לשמור על אחידות ביצור. ע"ע באצ'ים שלמים של SR-009 שהגיעו ללקוחות עם חוסר איזון שמיע לכול אורך הסקאלה בין הערוצים.

שמעתי את ה-007 בהדגמות כאלה ואחרות, עם מגבר של סטאקס ולכן כמובן שלא מוגברות כמו שצריך.
זה לא ישנה את העובדה שאלה אוזניות לא מאוזנות בעליל, עם סאונד מאוד "כהה" . ואני מאוד בספק שהגברה שהולמת אותן תסדר את זה(במיוחד שזה בולט גם בגראפים שלהן שנעשו עם מגברים כאלה).
"שקיפות" זה מושג בעיתי בעיני, ה-007 סופר-מהירות ולא מפספסות שום צליל(גם אם הן מנחיתות אותו לאורך חלק די משמעותי מהסקאלה), זה מספיק כדי לכנות אותן שקופות? לא יודע.
הסאונד הכי מאוזן שיצא לי לשמוע זה ה-K1000, במרחק גדול מאוד מכול דבר אחר.

דאק מענין, בזמנו חשבתי להזמין אותו, אבל בנתיים לא יצא לי לשמוע אותו :X

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

SoapSeller כתב: שום חברה בתחום האוזניות לא מצליחה לשמור על אחידות ביצור. ע"ע באצ'ים שלמים של SR-009 שהגיעו ללקוחות עם חוסר איזון שמיע לכול אורך הסקאלה בין הערוצים.
...
בדגש על "הגיעו" בלשון עבר, כי זה כבר מזמן לא בעייה למיטב ידיעתי. אבל סטאקס אמנם לא מספקים סרטיפיקטים וזה באמת נק' זכות שניתן לזקוף לסנהייזר מבחינתי.
SoapSeller כתב:
זה לא ישנה את העובדה שאלה אוזניות לא מאוזנות בעליל, עם סאונד מאוד "כהה" . ואני מאוד בספק שהגברה שהולמת אותן תסדר את זה(במיוחד שזה בולט גם בגראפים שלהן שנעשו עם מגברים כאלה).
...
אתה טועה, ההגברה מאוד משנה ואם הן היו נשמעות לי כהות כמו עם הSRM-717 הייתי כבר נפרד מהן. אני מניח ש המגבר היה 007t המנורתי, שחלש אפילו מהSRM-323 הצנוע בגלל אילוץ טכני של המנורות.
SoapSeller כתב:
דאק מענין, בזמנו חשבתי להזמין אותו, אבל בנתיים לא יצא לי לשמוע אותו :X
...
אם אתה נמצא באזור אז בכיף.

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

אני עדיין סקפטי, אבל אקח את המילה שלך כרגע (:

נראה לי שהגיע הזמן לארגן מפגש נוסף, אני מקווה שתהיה לי את היכולת מתישהו בעתיד הקרוב(מס' חודשים)...

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

בינתיים עד כמה שהבדיקה שלי אובייקטיבית, אין הרבה הבדלים בין הסט אפ השן והמוכר שלי לבין ה O2/ODAC.בשמיעה ראשונה היה רושם של גודש במיד וחוסר אוויר וספייס בגבוהים, אבל הוא הלך ונמוג ככל שהשוויתי יותר.בכל זאת יש השפעה פסיכולוגית לגודל.מה כן יש CLIPPING מוחשי ב HIGH GAIN, שתלס מיותר.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

מול מה השווית ?

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

m^3 + buffalo 32

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

האמת שהוא נראה צעצוע. בנית לו ספק ?

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

הדבר היחידי שעשיתי זה הלכתי לחנות אלקטרוניקה וקניתי טרנספורמטור AC\AC משומש, לפי הSPECS המומלצים...

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

GilSt כתב:בינתיים עד כמה שהבדיקה שלי אובייקטיבית, אין הרבה הבדלים בין הסט אפ השן והמוכר שלי לבין ה O2/ODAC.בשמיעה ראשונה היה רושם של גודש במיד וחוסר אוויר וספייס בגבוהים, אבל הוא הלך ונמוג ככל שהשוויתי יותר.בכל זאת יש השפעה פסיכולוגית לגודל.מה כן יש CLIPPING מוחשי ב HIGH GAIN, שתלס מיותר.
...
Chapter 2,

הרושם שלך נותר בעינו עד כה?

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #40 

אני בוחן אותו כרגע בעבודה דרך יציאת Line-out של כרטיס On-Board, עם HD650 - תנאים לא אידיאליים.
לצערי אין אפשרות לבדוק את ה DAC, המחשב אינו מאפשר להשתמש בהתקן USB.

משהו שם לא נשמע לי, מתאמץ על גבול ה distortion.

כמו כן,כאשר אני משרשר את המגבר ל Cowon, הצליל מאבד טיפה חיים.

השנאי הוא 18V 1A.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”