המלצות על משחקי אינדי
אם היית קונה את המשחק ב- GOG גם הייתי פטור מכל השטויות של ה- Humble Store וגם פטור מכל ה- DRM שבא עם Steam. היית מקבל התקנה מסודרת והיית יכול להיות בטוח שהמשחק שלך לתמיד.
מניסיון, 2 Trine הרבה יותר כיפי ביחד.
תלת-מימד? תקרא פה: http://www.geforce.com/whats-new/articl ... s-on-steam
מניסיון, 2 Trine הרבה יותר כיפי ביחד.
תלת-מימד? תקרא פה: http://www.geforce.com/whats-new/articl ... s-on-steam
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@שלגון
·
רגע, מה אני מפספס פה? גם עם Trine 2 וגם עם FEZ שקניתי מ Humble פשוט קבלתי קישור לאימייל שהזנתי בקניה אליו נכנסתי להורדה של המשחק. התקנתי וזהו. לא דרשו ממני בשום שלב Serial או משהו דומה. איך סטים קשורים בכלל לכל זה?
ורק למען הסר ספק, אני רושם שוב - סתם רשמתי ביקורת כללית לאיך שדברים מתנהלים עקום במחשב מול קונסולות. עבורי, זו לא בעיה כי אני מבין איך זה מתנהל בערך וגדלתי עם מחשב כל החיים. לאנשים אחרים כל הדברים האלה נראים מסובכים יותר.
·
רגע, מה אני מפספס פה? גם עם Trine 2 וגם עם FEZ שקניתי מ Humble פשוט קבלתי קישור לאימייל שהזנתי בקניה אליו נכנסתי להורדה של המשחק. התקנתי וזהו. לא דרשו ממני בשום שלב Serial או משהו דומה. איך סטים קשורים בכלל לכל זה?
ורק למען הסר ספק, אני רושם שוב - סתם רשמתי ביקורת כללית לאיך שדברים מתנהלים עקום במחשב מול קונסולות. עבורי, זו לא בעיה כי אני מבין איך זה מתנהל בערך וגדלתי עם מחשב כל החיים. לאנשים אחרים כל הדברים האלה נראים מסובכים יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
@jacko-il
·
ב- GOG אתה לא מוריד איזה ZIP עם קבצים. תמיד יש installer כמו שצריך עם חתימה דיגיטלית.
יש עכשיו ב- beta גם תוכנה משלימה לעדכון אוטומטי וכל הדברים הנחמדים הנוספים שמקבלים מ- steam:
http://www.gog.com/galaxy
·
ב- GOG אתה לא מוריד איזה ZIP עם קבצים. תמיד יש installer כמו שצריך עם חתימה דיגיטלית.
יש עכשיו ב- beta גם תוכנה משלימה לעדכון אוטומטי וכל הדברים הנחמדים הנוספים שמקבלים מ- steam:
http://www.gog.com/galaxy
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
מסכים עם jacko-il לגבי ההבדל בין קונסולות למחשב בנושא הזה. אחד היתרונות הגדולים של קונסולות על מחשב היא הנוחות וכמעט אפס בעיות. אז נכון שרובנו פה מבינים ויכולים להסתדר עם רב הבעיות, אבל רב הגיימרים בעולם לא כאלו וגייר ממוצע שיתקל בבעיה כפי שתיאר jacko-il (וכפי שקרה לרובנו לפחות פעם אחת או יותר, כולל אותי) - יהיה בבעיה.
אז נכון שסטים פותר חלק ניכר מהבעיות הללו (עדכונים מסודרים, התקנה מסודרת, ספריית משחקים מסודרת ועוד), ולכן אני משתדל מאוד לרכוש את רובם המכריע של המשחקים שם, אבל להדיוט מן השורה עדיין הייתי ממליץ על קונסולה למשחקים ולא על PC.
לגבי נושא השרשור, אני רשום אליו ומציץ מידיי פעם על ההמלצות, אבל אני חייב לצין שיש מעט מאוד משחקי אינדי שהתחברתי אליהם. הסיבה המרכזית לדעתי היא שבעשור ומשהו האחרונים יש לי מעט מאוד זמן פנאי ואני מעדיף להוציא אותו על משחקים מלוטשים. איך שלא נסובב את זה, אולפן אינדי קטן לרב לא יכול להגיע לרמות ההפקה של משחק טריפל A ממפיצה גדולה עם כיסים עמוקים. אני לא אומר שאין משחקי אינדי טובים - רק מציין שבאחוזים יש יותר משחקי טריפל A שאני מתחבר אליהם ממשחקי אינדי.
אז נכון שסטים פותר חלק ניכר מהבעיות הללו (עדכונים מסודרים, התקנה מסודרת, ספריית משחקים מסודרת ועוד), ולכן אני משתדל מאוד לרכוש את רובם המכריע של המשחקים שם, אבל להדיוט מן השורה עדיין הייתי ממליץ על קונסולה למשחקים ולא על PC.
לגבי נושא השרשור, אני רשום אליו ומציץ מידיי פעם על ההמלצות, אבל אני חייב לצין שיש מעט מאוד משחקי אינדי שהתחברתי אליהם. הסיבה המרכזית לדעתי היא שבעשור ומשהו האחרונים יש לי מעט מאוד זמן פנאי ואני מעדיף להוציא אותו על משחקים מלוטשים. איך שלא נסובב את זה, אולפן אינדי קטן לרב לא יכול להגיע לרמות ההפקה של משחק טריפל A ממפיצה גדולה עם כיסים עמוקים. אני לא אומר שאין משחקי אינדי טובים - רק מציין שבאחוזים יש יותר משחקי טריפל A שאני מתחבר אליהם ממשחקי אינדי.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
מה ששחר תיאר זה חווית התקנה כמו של משחק שירד בצורה פיראטית. קניתי לא מעט משחקים מ STEAM ולא הייתה לי שום בעיה עם ההורדה וההתקנה. זה דומה כמעט ב-100 אחוז להורדה של משחקים בצורה דיגיטלית ב PS4 או XBOX1. גם להדיוט מן השורה זה יהיה ממש קל. אני לא רואה את ההבדלים בין PC לבין הקונסולות בעניין הזה.
- Huber
- חבר במועדון HT

toxin - מסכים שזה הרבה יותר נפוץ במשחקים גנובים, אבל זה שלא נתקלת בזה לא אומר שזה לא קיים. הפורום של סטים מלא באנשים שנתקלו בבעייה כזו או אחרת בהתקנת והרצת משחקים חוקיים:
http://forums.steampowered.com/forums/f ... b1453&f=17
http://forums.steampowered.com/forums/f ... b1453&f=17
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, זה מובן לי, אבל קח בחשבון שבניגוד לקונסולות, מחשב זו לא יחידה אחת מוגמרת אלא אוסף של חלקים מהרבה חברות שונות בשוק. זה לא דבר קל להוציא משחק שיתאים לכל המערכות האלו בצורה מושלמת. בתור אחד שכן היו לו קונסולות בעבר, אני עדיין חושב שהיתרונות בגיימינג על מחשב גוברים על החסרונות.
- Huber
- חבר במועדון HT

גם אני חושב כמוך, וגם לי יש קונסולה ומחשב גיימינג, אבל שוב, אני ואתה לא הגיימר הממוצע ואני ואתה נדע להתגבר על רב התקלות הללו בדרך זו או אחרת. הכל יחסי בחיים, לאנשים כמונו ברור שמומלץ מחשב לגיימינג, לרב הגיימרים, לא תמיד (כל אחד בהתאם לצרכיו).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
·toxin כתב:כן, זה מובן לי, אבל קח בחשבון שבניגוד לקונסולות, מחשב זו לא יחידה אחת מוגמרת אלא אוסף של חלקים מהרבה חברות שונות בשוק.זה לא דבר קל להוציא משחק שיתאים לכל המערכות האלו בצורה מושלמת. בתור אחד שכן היו לו קונסולות בעבר, אני עדיין חושב שהיתרונות בגיימינג על מחשב גוברים על החסרונות....
זה היתרון הכי גדול של המחשב וגם החסרון הכי גדול שלו בעת ובעונה אחת. וזה, לעולם לא ישתנה.
אבל בואו לא נסיט את הדיון הזה למקום הזה. יש בשביל זה דיון נפרד בפני עצמו. אני מתנצל שפרסתי את התגובה המקורית שלי, הייתי צריך לצפות מראש לאן זה יילך..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·Huber כתב:לגבי נושא השרשור, אני רשום אליו ומציץ מידיי פעם על ההמלצות, אבל אני חייב לצין שיש מעט מאוד משחקי אינדי שהתחברתי אליהם. הסיבה המרכזית לדעתי היא שבעשור ומשהו האחרונים יש לי מעט מאוד זמן פנאי ואני מעדיף להוציא אותו על משחקים מלוטשים. איך שלא נסובב את זה, אולפן אינדי קטן לרב לא יכול להגיע לרמות ההפקה של משחק טריפל A ממפיצה גדולה עם כיסים עמוקים. אני לא אומר שאין משחקי אינדי טובים - רק מציין שבאחוזים יש יותר משחקי טריפל A שאני מתחבר אליהם ממשחקי אינדי....
כמו שלא צריך 100-200 מיליון דולר בשביל לעשות סרט טוב (ואולי אפילו סכומי הכסף האלה הם מכשול בפני עשיה חדשנית כי מדובר בסיכון גדלו מדי) כך גם לא צריך הפקת ענק כדי לעשות משחק טוב.
לא מעט משחקי אינדי זכו בפרסי משחק השנה בשנים האחרונות ויש בתחום פריחה רבה מאד. אם אתה מגביל את עצמך ל-AAA ההפסד הוא כולו שלך.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

אני דווקא תומך במה שערן אמר. בתור אחד שגדל על משחקי מחשב של שנות ה80 וה-90, ראיתי מספיק משחקים עם גרפיקה מפוקסלת. הם היו טובים אבל היום אני חושב שאם הגרפיקה הייתה ברמת AAA, זה היה מעצים את החוויה פי כמה.
אני בטוח שיש משחקי אינדי טובים שנשענים על סיפור טוב או משחקיות טובה, אבל אני אישית כן אוהב לראות משחקים עם גרפיקה מהדור הכי חדש גם אם המשחק עצמו לא להיט.
אני בטוח שיש משחקי אינדי טובים שנשענים על סיפור טוב או משחקיות טובה, אבל אני אישית כן אוהב לראות משחקים עם גרפיקה מהדור הכי חדש גם אם המשחק עצמו לא להיט.
- Huber
- חבר במועדון HT

שלגון - אתה צודק.. חלקית. לא צריך תקציב ענק בשביל משחק טוב, אבל אצלי חלק ממשחק טוב זה דיבוב (האנגלית שלי מצויינת, עדיין לא אוהב לשבת ולקרוא מגילות), גרפיקה (מה שאומר השקעה בצוות גרפיקאים ליצירת טקסטורות איכותיות ומודלים איכותיים, מתכנתים ליצירת מנוע טוב, במיקרים מסויימים שימוש ב motion capture וכו) ועוד הרבה דברים שרב מפתחי האינדי לא יכולים לעמוד בו בתקציבים שלהם. הדוגמא המושלמת לכך היא כל משחקי ה Kickstarter שמתחילים עם X פונקציות ורק אחרי השגת תקציבים גדולים יותר מגיעים למשחק "מלא" שמכיל את כל הפונקציות הרצויות למשחק שלהם. דוגמא אחת בולטת לכך הוא המשחק Divinity: Original Sin שיצא ב 2014 עם לא מעט דברים שהמפתחת רצתה להכניס למשחק ולא הצליחה, ורק עכשיו, מעל שנה מהשחרור שלו הם ישחררו גירסה שתקרא Divinity: Original Sin - Enhanced Edition שתכיל דברים שבעיניי פשוט קריטיים שהיו חייבים להיות בגירסה הראשונה ששוחררה, כגון דיבוב מלא ועוד:
http://www.hometheater.co.il/vt233054.html
מכייון שכיום עם הקריירה שלי ועם הילדים זמן הפנאי שלי מועט להחריד, אפילו את משחקי ה AAA שאני רוצה לנסות אינני מספיק, אז להתחיל לעבור על משחקים שרב הסיכויים שלא יענו על ה"דרישות" שלי זו פשוט איוולת מבחינתי ובזבוז זמן יקר להחריד.
ד"א, שלא אובן לא נכון, אם אני שומע על משחק אינדי ממש, אבל ממש מוצלח, אני בהחלט מוכן לנסות, עדות לכך הם המשחקים The Stanley Parable, Don’t Starve, Mark Of The Ninja, Bastion, ועוד שניסיתי ואת חלקם אפילו אהבתי. מצד שני, משחקים כגון Hotline Miami, Rogue Legacy, Papers, Please ועוד- בהם הגרפיקה בכוונה נראית כמו משחק משנות ה 80, אני מראש מוותר.
למי שיש יותר זמן פנאי, מוכן להנמיך את הרף - ברור שיש פה ושם משחקים לא רעים בתחום האינדי.
http://www.hometheater.co.il/vt233054.html
מכייון שכיום עם הקריירה שלי ועם הילדים זמן הפנאי שלי מועט להחריד, אפילו את משחקי ה AAA שאני רוצה לנסות אינני מספיק, אז להתחיל לעבור על משחקים שרב הסיכויים שלא יענו על ה"דרישות" שלי זו פשוט איוולת מבחינתי ובזבוז זמן יקר להחריד.
ד"א, שלא אובן לא נכון, אם אני שומע על משחק אינדי ממש, אבל ממש מוצלח, אני בהחלט מוכן לנסות, עדות לכך הם המשחקים The Stanley Parable, Don’t Starve, Mark Of The Ninja, Bastion, ועוד שניסיתי ואת חלקם אפילו אהבתי. מצד שני, משחקים כגון Hotline Miami, Rogue Legacy, Papers, Please ועוד- בהם הגרפיקה בכוונה נראית כמו משחק משנות ה 80, אני מראש מוותר.
למי שיש יותר זמן פנאי, מוכן להנמיך את הרף - ברור שיש פה ושם משחקים לא רעים בתחום האינדי.
@Huber
·
אם היית מוותר על משחק כמו Hotline Miami בגלל שהז'אנר לא מדבר אליך או בגלל שהוא אלים מדי - את זה אני מבין ומקבל. אבל אני חושב שאתה פסלת אותו מסיבה לא נכונה. עדיין, בחירה שלך.
ד"א, המשחק מעולה (עוד לא שיחקתי את ההמשך). גם המשחקיות, גם העלילה וגם הפסקול.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hotline_Miami#Awards
·
אם היית מוותר על משחק כמו Hotline Miami בגלל שהז'אנר לא מדבר אליך או בגלל שהוא אלים מדי - את זה אני מבין ומקבל. אבל אני חושב שאתה פסלת אותו מסיבה לא נכונה. עדיין, בחירה שלך.
ד"א, המשחק מעולה (עוד לא שיחקתי את ההמשך). גם המשחקיות, גם העלילה וגם הפסקול.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hotline_Miami#Awards
- Huber
- חבר במועדון HT

הנה מה הוצג ב PAX ל XBONE: