אחר כך הם שופצו, בתהליך ארוך ומייגע שבמהלכו התגלה שהם עשויים ברמת גימור מאוד נמוכה שכוללת סיבית מצופה בטפט דמוי עץ. לזור (glaze) לא תופס טוב על טפט ולכן העבודה מייגעת ודורשת שכבות מרובות. שפכתי עליהם כמעט ליטר וחצי של לזור בתהליך שכלל עשרות שכבות (כל שכבה צריכה מינימום 8 שעות ייבוש וליטוש עדין אחר כך). בסוף הם נראו כך:

וכך:

אלא שאז נגמר לי הזמן והייתי צריך לסוע. לא סיימתי את הגרילים היפים והיתה לי בעייה של קבל בקרוס-אובר שהזמנתי בפרמטרים שגויים. הגבוהים לא הגיבו, הטוויטרים שתקו, ואת זה, תיקנתי השבוע.
הקרוס הישן נראה כך:
כאמור הקרוס-אובר עבר שידרוג, כולל קצת כיוונונים של הבאס (שלא היה גרוע כפי שציפיתי בכלל - אלא הפתיע בעומקו) על-ידי הוספת קבל מעקף ל-Mundorf האיכותי שכבר הותקן בקרוס. הרשת כולה עברה החלפת נגדים וקבלי יריעה וגם קבלים אלקטרוליטיים של Mundorf והקרוס-אובר נראה עכשיו כך:
מה שנשאר, היה לטפל בגרילים היפיפיים של ה-SP-7100 ואת זה נאלצתי לעשות השבוע, חודשים לאחר שנגעתי בהם בפעם אחרונה. מכיוון שאני לא משאיר חצאי פרוייקטים, ומכיוון שיש בקנה פרוייקט שיפוץ מלהיב יותר, סיימתי את הפרוייקט הזה על-ידי שיוף לאפס של הגרילים המקוריים ובניית 3 שכבות לזור - עם שלוש שכבות לכה. את התוצאה הסופית אפשר לראות בתמונות הבאות:

זהו. אני לא אנדנד לכם יותר עם ה-SP-7100 האלה יותר. אף אחד בעולם לא מתעניין בהם. ל-SP יש, שלא בצדק, שם גרוע. חבל. ההתמחות של Sansui היתה מאז ומעולם לקחת רכיבים וחומרי גלם זולים ולהפוך אותם לתוצרי אודיו מדהימים. הם עשו את זה עם סדרות רבות של מגברים, ומסתבר, שעשו זאת גם ברמקולים. אחרי שיפוץ הקרוס-אובר לבאסים יש עוצמה רבה יחד עם דיוק רב והטוויטרים (הדי מגוחכים) שלהם התחילו לתפקד בסינכורניזציה עם השופר והתוצאה לא רעה. המיד-ריינג' הצנוע התגלה כדרייבר די בעל-יכולת והתוצאה הכללית מ-פ-ת-י-ע-ה!!!
יחסית לטרנד הנוכחי של רמקולים מדפיים מודרניים, קטנים, צרים, אנמיים (אך מעוצבים לתפארת וקולעים לטעם האישה), הנמכרים לציבור התמים באלפי שקלים יש ל-SP סאונד שלא נתקלים בו יותר היום. היצרנים, המשווקים, המפרסמים, אתרי האינטרנט האינטרסנטים ומבקרים צעירים פשוט שכחו איך רמקול אמיתי צריך להשמע. ה-Sansui הישנים האלה שמים את רוב הליצנים האלה מאחור ומתמודדים בכבוד עם תוצרת שנמכרת במחיר של עד פי 10 ממה שהם עלו לי במקור (350 ש"ח), ופי חמש מסך כל ההשקעה בהם. פשוט Blast from the Past.
בימים אלה אני משפץ זוג JBL L65A שהם קטגוריית רמקולים בפני עצמם שגורמת לחובבים ולמקצוענים רבים להסיר את הכובע ביריאת כבוד. מכיוון שאני עובד רק על רמקול אחד בכל פעם, אחד ה-SP-7100 מחליף לי את הרמקול שבשיפוץ. אני לא יכול להגיד לכם שזה אותו דבר. לא ולא! אבל הם לא מביישים ומתמודדים עם בן הזוג הג'ובאלי בצורה מעוררת הערכה.
בפעם הבאה שאתם נתקלים בזוג כזה - תנו להם את הכבוד המגיע להם! עם מעט יחס וקצת סבלנות, הם יכולים להפתיע גם אנשים שחושבים שהם כבר שמעו הכל.
תמונות נוספות באלבומים מלאים, ניתן לראות כאן, כאן וכאן.
(תודה מיוחדת לקאליפסו שהעביר אלי את פרטיו של המוכר שממנו רכשתי זוג SP זה)
טומי