MeniBI כתב:התקלקל לי רסיבר ישן של קנווד KRF7773 ורכשתי את ה 1010 עם אותם רמקולים שהיו לי ה 1010 מלא בכל מני פיצרים שלא היו לי בקנווד, אבל חסר לי הסאונד המלא, המפורט, האיכותי והחי שקיבלתי מהקנווד הישן
במיוחד בסטריאו, בסרטים ב 5.1 עוד נשמע סביר
שיחקתי בכול ההגדרות והכיוונים ונאדה
רעיונות?
...
משהו אצלך לא מוגדר כראוי.
עזרתי לחבר שהיה לו 7773 להתקין יאמהה 767 במקומו (הקנווד הזקן כבר עשה את שלו) והיאמהה היה הרבה יותר נעים ואיכותי בכל סוגי התכנים שלא לדבר על מפענחים חדשים ומיתוג מלא ב hdmi
הרסיבר שלך יותר מתקדם ואיכותי מ767 ולכן סביר להניח שמשהו לא מוגדר אצלך כמו שצריך
...
היי טל
יש לך אולי כיוון לתת לי לאיזה הגדרות לגשת ולשנות?
תודה מראש
...
תתחיל עם כיול אוטו' עם מיקרופון YAPO.
תעלה כאן את התוצאות ונתקדם משם.
...
הכיול האוטו' זה הדבר הראשון שעשיתי לאחר חיבור הרסיבר
אעלה את התוצאת בערב
תודה לך
...
רק הערב יצ לי לעבור על ההגדות
וראיתי שהוא נתן 2 הודעות אזהרה בכיול הוטומטי
W-1:OUT OF PHASE
W-3:LEVEL ERROR
בדקתי את כל חיבורי הרמקולים לרסיבר והכול תקין
יש למי שהוא רעיון
תודה רבה
ההודעה 1 אומרת שיש לך בעיה בחיווט של האדום שחור (זה הפוך...).
ההודעה 3 אומרת שיש לך הבדלים בסוגי הרמקולים שמחוברים (כנראה יש כמה סוגים של רמקולים שלא באותה "רמה").
מציע לך לנתק את כל החיווטים ולחבר הכל מחדש.
לא לבצע בדיקה חוזרת שהכל מחובר טוב אלא לנתק ואז לחבר מההתחלה כן לבדוק את עוצמת הסאב ואז אחרי שוב להריץ כיול ותעדכן אותנו שהסתדר לך...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
האזהרה הראשונה מזהירה מפני חיבור שגוי של הרמקולים. בדוק שהחיבורים נכונים גם בצד של הרסיבר וגם בצד הרמקולים ושהחוטים פלוס ומינוס לא נוגעים אחד בשני במקום מסויים.
השניה מזהירה מפני סיגנל כפול מכיוון הסאב. כנראה.
מקם אותו במקום אחר או הזז אותו ממקומו והרחק אותו מפינות/ קירות.
במהלך הכיול שים אותו על חצי ווליום ולא יותר.
אחרי התיקונים חזור על הבדיקה ודווח על התוצאות.
בהצלחה.
avihuli כתב:ההודעה 1 אומרת שיש לך בעיה בחיווט של האדום שחור (זה הפוך...).
ההודעה 3 אומרת שיש לך הבדלים בסוגי הרמקולים שמחוברים (כנראה יש כמה סוגים של רמקולים שלא באותה "רמה").
לא לבצע בדיקה חוזרת שהכל מחובר טוב אלא לנתק ואז לחבר מההתחלה כן לבדוק את עוצמת הסאב ואז אחרי שוב להריץ כיול ותעדכן אותנו שהסתדר לך...
...
לגבי הודעה 1 זו בעייה מוכרת במערכת הכיול של ימאהה.
בזמנו כיילתי לחבר את אחד משלושת הדגמים הגדולים ונתקלנו באותה הבעייה.
התחלתי לצחוק עליו שחיבר הפוך ובסוף לאחר בדיקה התברר שיצאתי פיתה
...
...
החברים כבר ענו ל MeniBI כך שמה שנותר לי להוסיף זה שהרסיבר מזהה לעיתים בעייה אקוסטית של החזרים בחדר
ולכן במקרה זה מומלץ להחליף את אחד מזוגות החוטים בלבד מפלוס למינוס.
מתקין מקצועי של קולנוע ביתי ידע בד"כ ע"פ שמיעה לעשות זאת באופן יזום.
...
...
החברים כבר ענו ל MeniBI כך שמה שנותר לי להוסיף זה שהרסיבר מזהה לעיתים בעייה אקוסטית של החזרים בחדר
...
אריה, גם אצלי ב 3010 קיבלתי הודעה של out of phase על הרמקול הימיני אבל התעלמתי מזה,
מה גם שאצלי הקדמיים מחוברים ל MF
יכול להיות שמדובר בתיקון ע"י שנוי מיקום הרמקולים אבל לי אין צורך בכך כי הכל נשמע מעולה
...
...
...
אריה, גם אצלי ב 3010 קיבלתי הודעה של out of phase על הרמקול הימיני אבל התעלמתי מזה,
מה גם שאצלי הקדמיים מחוברים ל MF
יכול להיות שמדובר בתיקון ע"י שנוי מיקום הרמקולים אבל לי אין צורך בכך כי הכל נשמע מעולה
...
בסופו של דבר האיכות הסופית שמתקבלת אצלך בבית תלוייה במבנה ובאקוסטיקה , האלגוריתם שקיים במערכת הכיול של YAMAHA יכול לעיתים לתת תוצאות שגויות עקב מיקום לא נכון וסביבה רועשת מידי, יחד עם זאת בסופו של דבר
אתה צריך לשמוע מה מתאים לך, הכיול יכול ליהיות מדוייק לפי המהנדסים של YAMAHA ועדיין זה יכול להשמע לא מתאים לאוזן שלך..
MeniBI כתב:מקווה שיצא לי הערב להתעסק עם זה ולנסות לסדר את זה
יכול להיות שבגלל שחיברת לסאב חיבור Y לימין ולשמאל גורם את כל הצרות?
...
יכול להיות ובגלל זה קיבלת את הודעת השגיאה 3 כי חיבור Y מגביר את עוצמת הסאב.
חבר אותו במונו ובכל מקרה מציע לך לנתק הכל ולחבר הכל מההתחלה. כפי שרשמו החבר'ה - תוודא גם שהווליום של הסאב הוא על חצי.
אגב - אני גם עם ימהה ולא נתקלתי בהודעת שגיאה של חיווט פלוס / מינוס הפוך. מוזר...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
MeniBI כתב:אגב - אני גם עם ימהה ולא נתקלתי בהודעת שגיאה של חיווט פלוס / מינוס הפוך. מוזר...
...
זה לא מוזר....ההודעה הזו מתקבלת רק אם מע' הכיול "מרגישה" משהו לא תקין.
ניתן להתעלם מזה אם בדקת שכל החיבורים נכונים.
אבל ההודעה הזו בוודאי לא מחוייבת להיות וגם אצלי פעם הופיעה עם ה 767.
עם ה A1000 או A2010 מעולם לא הופיעה.
אישית לא האמנתי בזה עד עכשיו, החלפתי כבלים לרמקולים מהמונסטר (ששמתי לאחר רכישת הרסיבר) לQED
הפלא ופלא הסאונד נשמע כמו שמעולם לא שמעתי עם הרמקולים שלי ברסיברים קודמים
אבל יש עדיין כמה נקודות שלא הצלחתי לסדר והם
1. הכיול של YAPO מגדיר לי את הקדמיים והסנטר כגדולים למרות שהם מדפיים CELESTION C1
ואני ממש לא מצליח למצוא איזון בין הקדמיים והסאב לאחר שאני הופך בהגדרות הידניות ל SMALL
האם יש דרך להגדיר אותם כקטנים וש YAPO יכייל לפי קטנים ולא יתן אותם כגדולים ואז YAPO ימצא את האיזון קדמיים/סאב??
2. עכשיו מופיע לי בקדמי הימני שהחיווט הפוך ובשמאלי תקין, האם אפשר להשאיר את זה כך? זה לא יגרום לבעיות?
יש לנו חמישה ילדים בבית ובגלל זה יוצא להתעסק עם זה אחת ל.....
MeniBI כתב:אישית לא האמנתי בזה עד עכשיו, החלפתי כבלים לרמקולים מהמונסטר (ששמתי לאחר רכישת הרסיבר) לQED
1. הכיול של YAPO מגדיר לי את הקדמיים והסנטר כגדולים למרות שהם מדפיים CELESTION C1
ואני ממש לא מצליח למצוא איזון בין הקדמיים והסאב לאחר שאני הופך בהגדרות הידניות ל SMALL
האם יש דרך להגדיר אותם כקטנים וש YAPO יכייל לפי קטנים ולא יתן אותם כגדולים ואז YAPO ימצא את האיזון קדמיים/סאב??
2. עכשיו מופיע לי בקדמי הימני שהחיווט הפוך ובשמאלי תקין, האם אפשר להשאיר את זה כך? זה לא יגרום לבעיות?
MeniBI כתב:אישית לא האמנתי בזה עד עכשיו, החלפתי כבלים לרמקולים מהמונסטר (ששמתי לאחר רכישת הרסיבר) לQED
תודה מראש
מני
...
מי שהוא בבקשה
...
לא הבנתי מה הפך אותך למרוצה...החלפת הכבלים?
בכל מקרה,
אחרי הכיול האוטו', שמור את התוצאות ובצע עליהם את שינוי ההגדרות שתרצה (או העתק אותם ותשנה אחר ההעתקה) ע"י pattern2.
לגבי זיהוי מע' הכיול שהכבלים הפוכים, תבדוק טוב את החיבורים של הכבלים, שאין מגע כל שהוא, (אפילו קל) בין הפלוס למינוס ברסיבר או ברמקול. אם הכל תקין, אפשרי להתעלם.