מה ההבדל בין סוגי האודיו השונים?
לא צריך אחסון שונה בDSD. הבעייה שכמאת ואין כיום אפשרות לעשות RIP בצורה נורמלית למחשב, כמו כן אין DACים ששולפים DSD מהמחשב.
DSD זה צורה שונה לגמרי להעברת "אודיו" על רכיב DAC. בד"כ משתמשים בI2S שמעביר את המידע בצורה של SAMPLES. הDSD הוא רצף אחיד של סיביות ללא התחלה וסוף - דומה מאוד לאות אנלוגי ולפיכך קרוב עליו במיוחד.
DSD זה צורה שונה לגמרי להעברת "אודיו" על רכיב DAC. בד"כ משתמשים בI2S שמעביר את המידע בצורה של SAMPLES. הDSD הוא רצף אחיד של סיביות ללא התחלה וסוף - דומה מאוד לאות אנלוגי ולפיכך קרוב עליו במיוחד.
1. יש ואין - עניין של הגדרות (FAST\ACCURATE).
2. יש. נשמע שונה = יש הבדל. רמת איכות - עניין שת טעם וREMASTERING.
2. יש. נשמע שונה = יש הבדל. רמת איכות - עניין שת טעם וREMASTERING.
1. עקרונית אין סיבה לאיבוד מידע אלא אם כן מדובר בדיסק פגום או עינית פגומה או כיוצא באלה בעיות טכניות.EAC ותוכנות דומות לוקחות מקדם ביטחון גבוה וקוראות במקרה הצורך (אם כך הגדרת את התוכנה) קטעים בעייתיים מספר רב של פעמים כדי למזער את האפשרות לקריאה לא נכונה.
2. לא רק בין דיסק לויניל יש הבדל אלא גם בין הוצאות שונות של אותו האלבום באותו הפורמט.
3. לשני הפורמטים ישנם יתרונות וחסרונות כמו גם עדת מעריצים שתישבע בעליונותם האודיופילית. אך בעוד העתק של תוכן דיגיטלי יהיה תמיד זהה , העתק של תוכן אנלוגי תמיד יהיה שווה ערך לרמת הציוד שבהם משתמשים(מחט, ראש, זרוע , מנוע, ממירים , כבלים ,מידת ניקיון התקליט וכו') .
2. לא רק בין דיסק לויניל יש הבדל אלא גם בין הוצאות שונות של אותו האלבום באותו הפורמט.
3. לשני הפורמטים ישנם יתרונות וחסרונות כמו גם עדת מעריצים שתישבע בעליונותם האודיופילית. אך בעוד העתק של תוכן דיגיטלי יהיה תמיד זהה , העתק של תוכן אנלוגי תמיד יהיה שווה ערך לרמת הציוד שבהם משתמשים(מחט, ראש, זרוע , מנוע, ממירים , כבלים ,מידת ניקיון התקליט וכו') .
בוודאי, זו דוגמה קלאסית (אין הרגשה מבאסת מלראות אלבום ישן שיש לך כאשר הוא יוצא בגרסה חדשה ו-REMASTERED). לכן שאלתי על ויניל בצורה ספציפית כי אני ממש לא מבין למה הדבר הזה קיים עדיין ואף תופס תאוצה אצל חלק מהאנשים..amiti כתב:לא רק בין דיסק לויניל יש הבדל אלא גם בין הוצאות שונות של אותו האלבום באותו הפורמט....
ולכן אני לא רואה סיבה להתעסק בזמן הנוכחי במדיות אנלוגיות... בשביל מה להיכנס למיטה חולה?amiti כתב:העתק של תוכן אנלוגי תמיד יהיה שווה ערך לרמת הציוד שבהם משתמשים(מחט, ראש, זרוע , מנוע, ממירים , כבלים ,מידת ניקיון התקליט וכו') ....
שחברות התקליטים יתעסקו בלמקסם את האיכות מהקלטות אנלוגיות ולהעביר אותן לפורמט דיגיטלי ולא האודיופיל עצמו...
DTS אינו Lossless (כלומר הוא Lossy), ונועד לקידוד ערוצי סראונד בתקליטורי DVD. רוב כותרי ה-DVD מכילים גם ערוץ DTS.
חשוב להדגיש משהו בהקשר הזה:
אמנם המקור נדחס מראש באולפן עם הפסדים, אבל עשיית RIP לערוץ DTS מתקליטור, שומרת אותו לקובץ כמו שהוא. במילים אחרות: אמנם האודיו הוא Lossy מהמפעל, אך הקובץ מכיל אותו ללא הפסדים נוספים על מה שהוגש עבורך.
אם אתה מקודד את ה-DTS בעצמך (לא דבר נפוץ מחוץ לאולפנים מקצועיים), אז זה Lossy.
בקשר ל-FLAC, הוא מתאים להמרה Lossless מתוך מגוון רחב מאוד של תדרי דגימה, עומקי ביט ומספרי ערוצים. מה שלא נתמך זה נקודה צפה (קובצי 32 ביט הם בד"כ נקודה צפה), שכן עם נקודה צפה בלתי אפשרי לעשות דחיסה Lossless בשל המגבלות הנומריות שמאפיינות אותה (Rounding & Truncation). מצד שני, כמעט לא קיימים בכלל כותרי מוסיקה מסחריים המוגשים ב-32 ביט-נק' צפה.
חשוב להדגיש משהו בהקשר הזה:
אמנם המקור נדחס מראש באולפן עם הפסדים, אבל עשיית RIP לערוץ DTS מתקליטור, שומרת אותו לקובץ כמו שהוא. במילים אחרות: אמנם האודיו הוא Lossy מהמפעל, אך הקובץ מכיל אותו ללא הפסדים נוספים על מה שהוגש עבורך.
אם אתה מקודד את ה-DTS בעצמך (לא דבר נפוץ מחוץ לאולפנים מקצועיים), אז זה Lossy.
בקשר ל-FLAC, הוא מתאים להמרה Lossless מתוך מגוון רחב מאוד של תדרי דגימה, עומקי ביט ומספרי ערוצים. מה שלא נתמך זה נקודה צפה (קובצי 32 ביט הם בד"כ נקודה צפה), שכן עם נקודה צפה בלתי אפשרי לעשות דחיסה Lossless בשל המגבלות הנומריות שמאפיינות אותה (Rounding & Truncation). מצד שני, כמעט לא קיימים בכלל כותרי מוסיקה מסחריים המוגשים ב-32 ביט-נק' צפה.
מוזר שאתה אומר ש-DTS זה LOSSY. שמעתי קובץ DTS שנשמע ממש טוב.. אם מדעית זה LOSSY אז אני כנראה מדמיין סאונד טוב...
יכול להיות שברמות גבוהות של קצבי דגימה ההבדל כבר לא כל כך שמיע ברמקולים טובים של מחשב... (5.1 שעלו משהו כמו 800 ש"ח בזמנו)
יש דבר כזה DVD-A ב-DTS? זה מה ששמעתי וזה נשמע קצת יותר טוב מגרסת ה-CD למרות שרוחב הנתונים על 16bit בשניהם. יש מצב שזה בגלל שה-DTS בהוצאה יותר חדשה של האלבום?
ואם DTS זה LOSSY אז למה הוציאו DVD-A ב-DTS?
אני קצת מסתבך... מה DVD-A רגיל נותן שאין ב-CD?
תודה רבה!
יכול להיות שברמות גבוהות של קצבי דגימה ההבדל כבר לא כל כך שמיע ברמקולים טובים של מחשב... (5.1 שעלו משהו כמו 800 ש"ח בזמנו)
יש דבר כזה DVD-A ב-DTS? זה מה ששמעתי וזה נשמע קצת יותר טוב מגרסת ה-CD למרות שרוחב הנתונים על 16bit בשניהם. יש מצב שזה בגלל שה-DTS בהוצאה יותר חדשה של האלבום?
ואם DTS זה LOSSY אז למה הוציאו DVD-A ב-DTS?
אני קצת מסתבך... מה DVD-A רגיל נותן שאין ב-CD?
תודה רבה!
למה אם זה סאונד טוב אז אתה מסיק שאתה מדמיין?Jonny123 כתב:מוזר שאתה אומר ש-DTS זה LOSSY. שמעתי קובץ DTS שנשמע ממש טוב.. אם מדעית זה LOSSY אז אני כנראה מדמיין סאונד טוב......
תסכים איתי שחוות הדעת שלך לגבי איכות הקובץ היא דווקא יותר מהימנה ואובייקטיבית אם לא ידעת מה אופיו של הקובץ.
בוא נגיד הפוך: יש אנשים שאחרי שהם יידעו בוודאות שזה Lossy, זה יישמע להם פחות טוב.
זה מזכיר לי את ה-Hype סביב המינידיסק כאשר יצא. הרבה אנשים שהתרשמו מהפרסום ומהאלגנטיות ומהמזעור, אמרו גם שהמכשיר נשמע יותר איכותי... הם לא ידעו שהוא אפילו אינו מתיימר להיות כזה (במינידיסק המידע דחוס Lossy בשיטת ATRAC של סוני).
כמו שאמרתי, בסופו של דבר מסתבר שהאיכות הטובה יותר היא כתוצאה מהוצאה מחודשת של הדיסק וסביר להניח רימסטרינג שנעשה.
בכל מקרה, DTS הוא LOSSY בוודאות?
ועל הדרך אשאל, מה ההבדל בין DTS ל-DOLBY DIGITAL?
מה הכוונה "ארטיפקטים"? לא הצלחתי להבין את ההקשר
תודה רבה!
בכל מקרה, DTS הוא LOSSY בוודאות?
ועל הדרך אשאל, מה ההבדל בין DTS ל-DOLBY DIGITAL?
מה הכוונה "ארטיפקטים"? לא הצלחתי להבין את ההקשר
תודה רבה!
LOSSY או לא , רמת רזולוציה כזו או אחרת...אלה דברים משניים לאיכות הרכיבים שמרכיבים את מערכת השמע ולרמת הטכנאי שיצר את ההוצאה. אתה יודע כמה אחוזי עיוותים למשל יש לרמקול ממוצע (ולא ממוצע)? אתה יודע איזה אחוזי עיוותים יש למכשירי אודיו הוינטאג' הנחשקים ביותר? לפעמים דווקא ציוד או מקור אודיו מדוייקים מידי חושפים את הפגמים בזרם האודיו ופוגמים בהנאה. לכן הרבה פעמים לאחר שאנשים קונים ציוד יוקרתי חלק גדול מההקלטות שמהן נהנו עד כה נזנח ומעלה אבק...
"ארטיפקט" , אני מניח שבהקשר הזה הוא עיוות מהמידע הדיגיטלי המקורי. היות ומקודדי הLOSSY מתוכננים לפי יכולת השמיעה האמיתית לפעמים דווקא הגברה של טווחי תדרים מסויימים , או סיגנלים בעצמה מסויימת , על חשבון כאלה שבלאו הכי לא נקלטים באוזן האנושית נשמעת לנו טובה ונכונה יותר.
מערכות שמע מתוככנות טוב הן לא כאלה שמעבירות את המוזיקה בצורה הניטרלית ביותר אלא כאלה שלוקחות בחשבון גם את הגורם האנושי (ובמידת האפשר את הסביבה האקוסטית).
"ארטיפקט" , אני מניח שבהקשר הזה הוא עיוות מהמידע הדיגיטלי המקורי. היות ומקודדי הLOSSY מתוכננים לפי יכולת השמיעה האמיתית לפעמים דווקא הגברה של טווחי תדרים מסויימים , או סיגנלים בעצמה מסויימת , על חשבון כאלה שבלאו הכי לא נקלטים באוזן האנושית נשמעת לנו טובה ונכונה יותר.
מערכות שמע מתוככנות טוב הן לא כאלה שמעבירות את המוזיקה בצורה הניטרלית ביותר אלא כאלה שלוקחות בחשבון גם את הגורם האנושי (ובמידת האפשר את הסביבה האקוסטית).