הוסיפו את ערוצי הרדיו למערך עידן +
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא חושב שיש מקלטי DVB יעודיים לאודיו (בחו"ל משתמשים בטכנולוגיות רדיו דיגיטלי יעודיות כמו DAB לצורך זה), אבל יש מקלטי טלויזיה לרכב הכוללים DVB-T ואני מניח שיכולים לקלוט גם את ערוצי הרדיו.
זה כנראה באמת VBR,arotman כתב:כך גם אני חשבתי אבל להפתעתי ה DUNE ב INFO מראה קצב נתונים ממוצע של בן 36 ל 43 קילבייט שנייהNissim כתב:בכל מקרה האיכות תהיה נמוכה, 32Kbps...
אני אבדוק יותר יסודי בבית מה שכן יש תופעה של צילצולים בתדר גבוה....
גם אם משתמשים בקידוד טוב יחסית HE-AAC עדיין המינימום הדרוש הוא 64Kbps
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אני מסכים שהיה עדיף BITRATE גבוה יותר אבל "לפי הספר " במקרה של AAC-V2 מדברים על ביטרייט מקובל לשידורי סטריאו של 24 עד 32 קילו-ביט, ראה עמוד 5 למטה ובאיור בעמוד 8.Nissim כתב:זה כנראה באמת VBR,arotman כתב:כך גם אני חשבתי אבל להפתעתי ה DUNE ב INFO מראה קצב נתונים ממוצע של בן 36 ל 43 קילבייט שנייהNissim כתב:בכל מקרה האיכות תהיה נמוכה, 32Kbps...
אני אבדוק יותר יסודי בבית מה שכן יש תופעה של צילצולים בתדר גבוה....
גם אם משתמשים בקידוד טוב יחסית HE-AAC עדיין המינימום הדרוש הוא 64Kbps...
http://www.iis.fraunhofer.de/en/bf/amm/ ... al-3-1.pdf
במכון fraunhofer כזכור פתחו בזמנו גם את ה MP3.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
הכוונה ב מולטיפלקס (בעברית מרבב מלשון ריבוב) במקרה זה הוא שידור של מספר ערוצי טלויזיה ו/או רדיו באמצעות תדר אחד, ניתן לחשוב על מרבב כעל "משאית" המעבירה חבילות שונות בתא המטען , כאשר "המשאית"i_zik כתב:מישהו פה יכול להסביר מה זה אותו מולטיפלקס? למה לקנות אותו או הוספה שלו מצריכה "משדרים חדשים" ולא "תדרים חדשים"?
תודה!...
מגיעה למקלט ה DVB-T היא נפרקת והחבילות נמסרות לייעדם במקרה שלנו החבילות הם ערוצי טלביזיה ורדיו.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%91%D7%91
עכשיו לשאלתך מכיוון שלכל "משאית" יש נפח תא מטען מוגבל כאשר רוצים להוסיף עוד חבילות(ערוצים) אז או שמקטינים את החבילות (מורידים את איכות התמונה) או שמוסיפים "משאית".
במקרה שלנו אם הרשות רוצה לשמור על איכות תמונה מינימאלית היא חייבת להוסיף עוד מולטיפלקס שידור שחייב להיות משודר על תדר נפרד, מה שכן אם ממש מתעקשים ניתן להשתמש במשדר אחד שמשדר כמה מולטיפלקסים
ע"ג כמה תדרים קרובים "אבל" אז צריך כבר להוריד עוצמות שידור של כל תדר כדי למנוע מצבי CROASTALK
(הפרעות הדדיות בשידור)
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 16/05/2012 12:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
אתה צודק DVB-T אינו מיועד לשידורים ניידים וזה אומר שאם תקלוט שידור DVB-T ברכב ותעבור מהירות של 90 קמ"ש לערך יהיה למקלט קשה מאוד לקלוט שידורים באופן רציף. היה פה בזמנו מכרז לשידורי+ DAB שכשל (או יותר נכון הוכשל במסדרונות השלטון) ואפילו היו כאן שידורי ניסיון שערכה בזק לפני כמה שנים.NegativeIQ כתב:לא חושב שיש מקלטי DVB יעודיים לאודיו (בחו"ל משתמשים בטכנולוגיות רדיו דיגיטלי יעודיות כמו DAB לצורך זה), אבל יש מקלטי טלויזיה לרכב הכוללים DVB-T ואני מניח שיכולים לקלוט גם את ערוצי הרדיו....
ככל הנראה אנו נישאר עם שידורי ה FM וה AM עוד הרבה שנים, היתרון הגדול של AM שניתן לקלוט את השידורים גם בתוך מקלטים וחדרי בטחון.
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
לא התעצלתי ויצאתי עם הלפטופ לפארק שבו יש לנו קליטה של עידן פלוס. הרדיו נוראי. אין את רשתות קול ישראל או את גל"צ. לא ידעתי שכל מה שמשודר ברדיו המסחרי זה תוכניות שידוכים וראפ. אני מחכה לקנות סמסונג NOTE על חבילה ללא הגבלה של HOT מובייל ולשמוע את ה-BBC באוטובוס. אלה יהיו ימות המשיח. הסיבה שלא עזבתי עדיין את סלקום היא שהמוקדנית ביקשה ממני, בבכי, לחכות עוד שבוע. היות ואני יודע מה זה לעבוד תחת לחץ ולהידרש לתוצאות, אחרת תפוטר, אני מחכה שבוע. בעצם שבועיים, אחרי שרוה"מ הבטיח הורדת מכסים על סמארקפונים.
דני בלר
- beller
- חבר פעיל במיוחד

סמארקפון. הטלפון ההוא שעולה הרבה כסף ויש לו סרטים ומוסיקה. לי יש טלפון משוכלל. נוקיה 1616, עם פנס ורדיו. יש לו גם ציור מיוחד לכל מתקשר (חתולה, כלב, פרח וכו'). יש לו גם משחקים.
דני בלר
וטוב שכך... כי זה רק יפגע בשם של אזור הדרום אם אנשים מהמרכז יחשפו לערוץ הנחות הזה... מה יש בכלל בערוץ הזה? בתור באר שבעי אני ממש מתבייש שהוא בכלל נמצא באוויר. שדרנים ערסים, מוסיקה מזרחית נחותה, כל מיני תוכניות דת שבהן באבות מנסים לשכנע את המאזינים לחזור בתשובה... והשאר תוכניות על כדורגן שנשנעים כמו דיון שכונתי של ערסים ופריחות... הערוץ הזה רק מחזק את הסריאוטיפים שכבר ישנם על תושבי הדרום... אני בכל פעם נדהם מחדש מאיכות האנושית הירודה של השדרנים שם... כמובן שיש גם יוצאי דופן.. אחת לשבוע יש איזה שדרן נורמאלי שכנראה מגיע או משדר מהמרכז.. (והכווה היא לא לדידי הררי)beller כתב:מעניין שרדיו דרום לא ברשימה....
- beller
- חבר פעיל במיוחד

sexter, שירתי ברדיו דרום בין השנים 1996 - 2001, תוכניות של מוסיקת עולם, מוסיקה מדרום אמריקה (לא סלסה וריקי מרטין), מוסיקה מאגן הים התיכון ותוכניות של ג'ז וסיקסטיז. בשנת 2001, עם זאת, פוטרתי משם מסיבות, ככל הנראה, פוליטיות. 11 שנה עברו ואפילו את השם שלי אסור להגיד שם.Sexter כתב:וטוב שכך... כי זה רק יפגע בשם של אזור הדרום אם אנשים מהמרכז יחשפו לערוץ הנחות הזה... מה יש בכלל בערוץ הזה? בתור באר שבעי אני ממש מתבייש שהוא בכלל נמצא באוויר. שדרנים ערסים, מוסיקה מזרחית נחותה, כל מיני תוכניות דת שבהן באבות מנסים לשכנע את המאזינים לחזור בתשובה... והשאר תוכניות על כדורגן שנשנעים כמו דיון שכונתי של ערסים ופריחות... הערוץ הזה רק מחזק את הסריאוטיפים שכבר ישנם על תושבי הדרום... אני בכל פעם נדהם מחדש מאיכות האנושית הירודה של השדרנים שם... כמובן שיש גם יוצאי דופן.. אחת לשבוע יש איזה שדרן נורמאלי שכנראה מגיע או משדר מהמרכז.. (והכווה היא לא לדידי הררי)beller כתב:מעניין שרדיו דרום לא ברשימה.......