1.1.13 עידן + 18 ערוצים
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
נכון להיום הבעיה היא בעיקר טכנית - המולטיפלקס הנוכחי של הרשות השניה מפוצץ עד אפס מקום (זאת גם הסיבה שערוצי הרדיו משודרים ב-bitrate כל-כך נמוך). כדי להוסיף עוד ערוץ חייבים להרים מולטיפלקס חדש, וזה אומר רכישה של ציוד שידור נוסף, תהליך שמבחינה טכנית זהה ממש להקמה הראשונית של עידן+ (אם כי קצת פחות מסובך מבחינה רגולטורית). כאן נכנסים גם שיקולים כלכליים כי החזקת מולטיפלקס כזה עולה כמה מליונים טובים ואין סיכוי שערוץ בודד יהיה מסוגל במציאות של היום לעמוד בהוצאות האלה. צריך שלפחות שלושה-ארבעה ערוצים ירצו להיכנס כדי שהתשלום יתחלק ביניהם ויהיה יותר סביר.
בקשר לערוצים 33 וכיו"ב, אני מניח שהסיבה שהם ולא ערוצים אחרים נמצאים במערך היא כי הערוצים האלה ממומנים מכספי-הציבור (כלומר ממיסים שאתה ואני משלמים) ואם לא ישדרו אותם בעידן+ אז אנשים יכולים להגיד ובצדק שהם לא רוצים לממן ערוץ שהם בכלל לא יכולים לצפות בו.
בקשר לערוצים 33 וכיו"ב, אני מניח שהסיבה שהם ולא ערוצים אחרים נמצאים במערך היא כי הערוצים האלה ממומנים מכספי-הציבור (כלומר ממיסים שאתה ואני משלמים) ואם לא ישדרו אותם בעידן+ אז אנשים יכולים להגיד ובצדק שהם לא רוצים לממן ערוץ שהם בכלל לא יכולים לצפות בו.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

הבעיה היא לא תדרים, יש מספיק תדרים, הבעיה היא הפרוצדורה והעלות של רכישת ציוד שידור חדש.
מי משלם על המולטיפלקס הנוכחי?NegativeIQ כתב:נכון להיום הבעיה היא בעיקר טכנית - המולטיפלקס הנוכחי של הרשות השניה מפוצץ עד אפס מקום (זאת גם הסיבה שערוצי הרדיו משודרים ב-bitrate כל-כך נמוך). כדי להוסיף עוד ערוץ חייבים להרים מולטיפלקס חדש, וזה אומר רכישה של ציוד שידור נוסף, תהליך שמבחינה טכנית זהה ממש להקמה הראשונית של עידן+ (אם כי קצת פחות מסובך מבחינה רגולטורית). כאן נכנסים גם שיקולים כלכליים כי החזקת מולטיפלקס כזה עולה כמה מליונים טובים ואין סיכוי שערוץ בודד יהיה מסוגל במציאות של היום לעמוד בהוצאות האלה. צריך שלפחות שלושה-ארבעה ערוצים ירצו להיכנס כדי שהתשלום יתחלק ביניהם ויהיה יותר סביר....
מי שילם על השידור האנאלוגי?
התקציב לעניין בוודאי כבר נלקח בחשבון.
זו בדיוק השאלה שלי, האם קניית המולטיפלקס בכלל התקדמה או שהחוק הזה הוא אות מתה? נראה מתשובת NegativeIQ שזה לא התקדם כללNegativeIQ כתב:נכון להיום הבעיה היא בעיקר טכנית - המולטיפלקס הנוכחי של הרשות השניה מפוצץ עד אפס מקום (זאת גם הסיבה שערוצי הרדיו משודרים ב-bitrate כל-כך נמוך). כדי להוסיף עוד ערוץ חייבים להרים מולטיפלקס חדש, וזה אומר רכישה של ציוד שידור נוסף, תהליך שמבחינה טכנית זהה ממש להקמה הראשונית של עידן+ (אם כי קצת פחות מסובך מבחינה רגולטורית). כאן נכנסים גם שיקולים כלכליים כי החזקת מולטיפלקס כזה עולה כמה מליונים טובים ואין סיכוי שערוץ בודד יהיה מסוגל במציאות של היום לעמוד בהוצאות האלה. צריך שלפחות שלושה-ארבעה ערוצים ירצו להיכנס כדי שהתשלום יתחלק ביניהם ויהיה יותר סביר.
בקשר לערוצים 33 וכיו"ב, אני מניח שהסיבה שהם ולא ערוצים אחרים נמצאים במערך היא כי הערוצים האלה ממומנים מכספי-הציבור (כלומר ממיסים שאתה ואני משלמים) ואם לא ישדרו אותם בעידן+ אז אנשים יכולים להגיד ובצדק שהם לא רוצים לממן ערוץ שהם בכלל לא יכולים לצפות בו....
טעות בידך. עידן פלוס חוסך עד כמה שזה יישמע מוזר כ 100 מיליון ש"ח בשנה לעומת האנלוגי. למה אתה חושב שמי שדחף את זה הכי הרבה היה משרד האוצר??benny123 כתב:כל העידן+ הזה הוא בדיחה איומה כבר עדיף היה להשאר עם אנלוגי... סתם הוצאות מיותרות הן למדינה והן לאזרח הקטן...
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
נכון מאוד, יש חיסכון עצום בתקציב בזכות המעבר לדיגיטלי. (פחות תדרים, עוצמת שידור פחותה, איחוד תשתיות בין הרשויות 1 ו-2 וכו'..)emilm313 כתב:טעות בידך. עידן פלוס חוסך עד כמה שזה יישמע מוזר כ 100 מיליון ש"ח בשנה לעומת האנלוגי. למה אתה חושב שמי שדחף את זה הכי הרבה היה משרד האוצר??benny123 כתב:כל העידן+ הזה הוא בדיחה איומה כבר עדיף היה להשאר עם אנלוגי... סתם הוצאות מיותרות הן למדינה והן לאזרח הקטן......
אם משרד האוצר לא היה דוחף לזה, זה כנראה לא היה קורה בשנים הקרובות...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

כעיקרון הערוצים שמשודרים היום בעידן+ מתחלקים בתשלום עבור המולטיפלקס, אבל מן הסתם הם לא יצטרכו לשלם עבור מולטיפלקס חדש שהם בכלל לא משדרים בו. תשלום כזה ייפול באופן טבעי על הערוצים החדשים.era1 כתב:
מי משלם על המולטיפלקס הנוכחי?
מי שילם על השידור האנאלוגי?
התקציב לעניין בוודאי כבר נלקח בחשבון....