דף 1 מתוך 1

HTPC וMCE למתחילים!

נשלח: 21/07/2006 19:13
על ידי Markgl
אהלן,
זו ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה... השאלה אולי תשמע בנאלית אבל באמת שניסיתי להבין לבד, אבל נשארתי מבולבל.
בפורום ישנה התייחסות לכל עניין הHTPC וממשק הMCE לאנשים שיש להם מושג בדבר. לי אין... אז אולי מישהו יעשה לי סדר בראש.

דבר ראשון שלא הבנתי זה כיצד מתבצע המעבר מצפייה בטלוויזיה לבין כניסה לתפריט
ה-MCE כאשר בקרע עדיין מנגנת לה הטלוויזיה, האם זה בכלל פועל ככה. ניתן להשוות לתפריט YESMAX למשל, בלחיצה נכנסים לתפריט.

שאלה שנייה היא לגבר החיבורים. אנא אמרו לי אם הבנתי נכון... את יציאות ה-AV של YES מחברים לכרטיס הטלוויזיה, ומהכרטיס מסך מוציאים יציאה לטוויזיה עצמה?
כיצד מתבצעת האינטגרציה בין כרטיס הטלוויזיה לבין כרטיס המסך? כלומר, נגיד אני צופה בטלוויזיה ורוצה להכנס לתפריט MCE [מתייחס לשאלה הראשונה], מה קורה בצעם? הכרטיס מסך פשוט עובר מלהציג את התוכן שהוא מקבל מהכרטיס טלוויזיה לתוכן שמוציא ממשק הMCE?

אודה לכולם מאווווווווודדדדד אם תעשו לי סדר בראש ותעזרו לי להבין איך בדיוק פועל כל העסק הזה של HTPC/MCE...

אשמח אם תוסיפו גם מידע שלא שאלתי לגביו שיעזור לי להבין...
תודה רבה.

נשלח: 21/07/2006 22:14
על ידי oshapir
שני הדברים - הקלטה וצפייה בטלויזיה בתוכן המוצג מהמחשב אינם בהכרח קשורים זה לזה.
הקלטה נעשית ע"י כרטיס ה"טלויזיה" או בשמו היותר "מקצועי" כרטיס PVR. ושוב, אין קשר בין ההקלטה למה שרואים על גבי המסך באותו הרגע.
תוכנת ה-HTPC מציגה על מסך המחשב או הטלויזיה (אם היא מחוברת לכרטיס המסך) את מה שאתה רוצה - מסך מלא של מה שכרטיס ה-PVR מקליט, חלון של מה שה-PVR מקליט, את ההקלטה ברקע ועליה תפריטים או כלום ורק מקליטה ברקע, תצוגה של הקלטה ומקליט ברקע משהו אחר וכיו"ב.
לגבי החיבורים - אתה מבין נכון. מהממיר של YES -> לכרטיס הטלויזיה (חיבור SVIDEO או COMPOSITE ו-אודיו).
כרטיס המסך דואג לתצוגה ע"ג הטלויזיה או מסך המחשב (לפי מה שאתה רוצה/מה שמחובר).

אורן.

נשלח: 21/07/2006 23:17
על ידי Markgl
תודה רבה על ההבהרות....

עוד משהו קטן אמנם... האם אני יכול לצפות בערוץ מסויים ולהקליט מערוץ אחר בדומה
ל-YESMAX ?

נשלח: 22/07/2006 0:10
על ידי oshapir
כל כרטיס PVR המותקן במחשב יכול לקבל אות וידאו אחד בלבד. ולכן, כדי להקליט שני אותות וידאו שונים (שני ערוצים) במקביל צריך לפחות שני כרטיסי PVR מותקנים במחשב כולל שני ממירים של YES.
צפיה בערוץ = הקלטה.
אני משתמש ב-שלשה ממירים ושלשה כרטיסי PVR - כמעט ואין לי בעיות בהקלטות מקבילות...

אורן.

נשלח: 22/07/2006 0:57
על ידי Markgl
אורן באמת תודה לך שאתה מקדיש לי מזמנך להסביר ולהבהיר לי עולם חדש ומעניין זה...

אני מקווה שאני לא ניהיה נודניק אבל יש לי עוד שאלה....

האם ה-MCE יכול לשלוט על העברת הערוצים בממיר?
במדריך HTPC מסויים שקראתי באנגלית, הייתה תמונת מסך ובה ערוץ טלוויזיה מסויים ולמטה חלון קטן של MCE שכתוב
איזה ערוץ זה, איזה תכנית נצפית וכו', האם וכיצד הMCE יכול לזהות באיזה ערוץ אני צופה בYES??

הנה לינק לעמוד עם התמונה, זו התמונה השנייה לפני הסוף:
http://sysbuild.corsairmemory.com/repor ... id=4&sid=9

תודה מראש...

נשלח: 22/07/2006 10:40
על ידי oshapir
כדי שה-HTPC יעביר ערוץ בממיר, צריך בלאסטר IR. (שולח אותות IR כמו מהשלט הרגיל).
שלט ה-MCE מגיע עם שניים המאפשרים לשלוט על שני ממירים. ה-PVR-150 (כרטיס ה-TV) מגיע עם בלאסטר אחד. USB-UIRT יכו לשלוט על עד 3 ממירים.

אורן.

נשלח: 22/07/2006 11:16
על ידי Markgl
תודה רבה אורן... אבל מה לגבי החלק השני של השאלה...
האם הMCE יכול לזהות באיזה ערוץ אני צופה בטלוויזיה?

נשלח: 22/07/2006 14:06
על ידי oshapir
הוא לא צריך "לדעת", הוא פשוט מעביר את הערוץ לפני כל צפייה! וכך הוא מוודא שהוא בערוץ הנכון.
הוא כמובן לא "רואה" לאיזה ערוץ מכווון הממיר...

אורן.