עזרה בהפעלת televox
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
זה שאספנים לא רצים אחריו לא אומר שהוא לא בעל סאונד טוב.
שתדע לך שהרבה מכרים שלי יצאו בפה פעור כששמעו אותו בפעולה בביתי
אני יכול להעיד שהסאונד שלו לא נופל מהסאנסוי 9090 שברשותך,מלבד ההגברה, כן?
אינך מאמין? אתה מוזמן להגיע ולהאזין
שתדע לך שהרבה מכרים שלי יצאו בפה פעור כששמעו אותו בפעולה בביתי
אני יכול להעיד שהסאונד שלו לא נופל מהסאנסוי 9090 שברשותך,מלבד ההגברה, כן?
אינך מאמין? אתה מוזמן להגיע ולהאזין
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
לא להגזים,רבותי,אני בתור חובב וינטאג',יש לי גם תחושת נוסטלגיה רבה כלפי סטריאו ישן,אבל אני מרגיש שיש לכם
"תחושה רומנטית" מעט מוגזמת לגבי הטלווקס (או ה-Tonar-ים).ולהגיד שהוא טוב כמו סאנסוי 9090?
שמעתי
בעצמי כמה וכמה טלווקסים וטונארים,והם ממש לא ברי תחרות למוצר מסחרי וינטאג'י רגיל.אני מסכים שיש לא מעט מקרים
שבהם מגבר קטן נשמע טוב ממגבר "מפלצת" אבל שוב, להשוות טלווקס לסאנסוי 9090 למשל? טוב שהוא לא הושווה לקנווד KA-9100..
ושוב,אין לי כל כוונה לזלזל או להעליב את בעלי הטלווקס או מגברי הקיטים האחרים,רק קצת פרופורציות בבקשה.היו גם
קיטים טובים,אבל הם לא היו ישראלים,כמו דיינקו או היט'קיט,אבל הם גם היו יקרים יותר.
"תחושה רומנטית" מעט מוגזמת לגבי הטלווקס (או ה-Tonar-ים).ולהגיד שהוא טוב כמו סאנסוי 9090?
בעצמי כמה וכמה טלווקסים וטונארים,והם ממש לא ברי תחרות למוצר מסחרי וינטאג'י רגיל.אני מסכים שיש לא מעט מקרים
שבהם מגבר קטן נשמע טוב ממגבר "מפלצת" אבל שוב, להשוות טלווקס לסאנסוי 9090 למשל? טוב שהוא לא הושווה לקנווד KA-9100..
ושוב,אין לי כל כוונה לזלזל או להעליב את בעלי הטלווקס או מגברי הקיטים האחרים,רק קצת פרופורציות בבקשה.היו גם
קיטים טובים,אבל הם לא היו ישראלים,כמו דיינקו או היט'קיט,אבל הם גם היו יקרים יותר.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 22/02/2012 19:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
מישהו אמר מבחן האזנה?
אני יותר מאשמח להאזין ל televox.
מול מה אתה משווה אותו. ולאילו רמקולים הוא מחובר?
- אני אפילו אביא את ה tonar a70 ששיך לבני. (מקווה שהוא יתן לי אותו...)
ולענייו עצמו, אני נוטה מאד לצד של Kosh. לא זוכר שנפלתי מה tonar, קצת מגבירים ונהיה בלאגן, דיסטורשיין בבאס, בווליום גבוה יותר הוא מגיע ל mid , על ה high אני מכלל לא מדבר...
הוא נשמע כמו שור מייד לאחר שנחתכו לו הביצים...
ורציתי לציין ש - אני לרגע לא שוכח את הפשטות וגם הקסם שקיים במכשירים אלו, לי יש אחד שכנראה לא אמכור אותו לעולם.. (טוב הוא של בני בן ה 5..)
מול מה אתה משווה אותו. ולאילו רמקולים הוא מחובר?
- אני אפילו אביא את ה tonar a70 ששיך לבני. (מקווה שהוא יתן לי אותו...)
ולענייו עצמו, אני נוטה מאד לצד של Kosh. לא זוכר שנפלתי מה tonar, קצת מגבירים ונהיה בלאגן, דיסטורשיין בבאס, בווליום גבוה יותר הוא מגיע ל mid , על ה high אני מכלל לא מדבר...
הוא נשמע כמו שור מייד לאחר שנחתכו לו הביצים...
ורציתי לציין ש - אני לרגע לא שוכח את הפשטות וגם הקסם שקיים במכשירים אלו, לי יש אחד שכנראה לא אמכור אותו לעולם.. (טוב הוא של בני בן ה 5..)
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

הדיסטורשיין בבאס נובע מקרוס ברמקולים או שבכלל ברמקולים שלא תואמים לו!
אצלי הוא מחובר לווסטרה נטולי קרוס וכן, כאחד שאף האזין ל 9090 אני ממשיך לטעון שהוא לא נופל ממנו בסאונד!
ויודע מה? הדקדה GH6060 שברשותי ,ויש לי 3 עוקפים את ה 9090 לא רק באיכות הסאונד הצלולה אלא אף מבחינת הגברה!!! בא לך ראש בראש...או מערכת במערכת?
האמן לי שיעופו לך האוזניים
אז אם כל הכבוד ל BMW 740 באה רנו 5 טורבו משופרת ועושה לה בית ספר בכביש וכך גם הטלווקס
קוש, כאחד שמבין ומתמצא אתה אמור לדעת שההתאמה זה שם המשחק, בדיוק כמו אם ותחבר רמקולים לא תואמים ואף אם תחבר רמקולים תואמים בהתאם תקבל סאונד שונה לחלוטין.
זה שיש לכם ''דעות קדומות'' כלפי הטלווקס והטונאר זה כי לא התאמצתם להתאים להם רמקולים.
אצלי הוא מחובר לווסטרה נטולי קרוס וכן, כאחד שאף האזין ל 9090 אני ממשיך לטעון שהוא לא נופל ממנו בסאונד!
ויודע מה? הדקדה GH6060 שברשותי ,ויש לי 3 עוקפים את ה 9090 לא רק באיכות הסאונד הצלולה אלא אף מבחינת הגברה!!! בא לך ראש בראש...או מערכת במערכת?
אז אם כל הכבוד ל BMW 740 באה רנו 5 טורבו משופרת ועושה לה בית ספר בכביש וכך גם הטלווקס
קוש, כאחד שמבין ומתמצא אתה אמור לדעת שההתאמה זה שם המשחק, בדיוק כמו אם ותחבר רמקולים לא תואמים ואף אם תחבר רמקולים תואמים בהתאם תקבל סאונד שונה לחלוטין.
זה שיש לכם ''דעות קדומות'' כלפי הטלווקס והטונאר זה כי לא התאמצתם להתאים להם רמקולים.
- Kosh
- גורו וינטאג'

זה לא שאני בא עם דעות קדומות.אני אף פעם לא מגיע עם דעות קדומות,אבל טלווקס לא יהיה סאנסוי 9090,לא 8080,לא
7070,ולא 5050 או 6060..בנוסף,המגבר הזה,במידה ומשהו בו לא תקין,הוא סכנה לרמקולים,אם עוד פעם "להיטפל" להשוואה ל-9090
או לפחות יש לו ממסר שמגן עליו ועל הרמקולים במקרה של מתח DC או תקלה אחרת,מה שאין בטלווקס.ושאלה-למה בווסטרה שלך אין קרוס?
7070,ולא 5050 או 6060..בנוסף,המגבר הזה,במידה ומשהו בו לא תקין,הוא סכנה לרמקולים,אם עוד פעם "להיטפל" להשוואה ל-9090
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 22/02/2012 21:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

לגבי המתחים שהוא פולט לרמקולים אין לי וויכוח ,אתה צודק וזה קורה בגלל הקרוס של הרמקולים,לטלווקס אין יכולת להתמודד עם קרוס מכל סוג שהוא וזאת אני אומר מנסיון ולכן אני ביטלתי את הקרוס ברמקולים שחיברתי אליו ולכן תוצאת הסאונד שבוקעת ממנו נפלאה! תחבר לו קרוס והרגת אותו!!! תבטל את הקרוס,ולא תאמין למה שהוא מפיק! בגלל זה אני אומר,קודם נסה את מה שהמלצתי ואז נראה ונשמעKosh כתב:זה לא שאני בא עם דעות קדומות.אני אף פעם לא מגיע עם דעות קדומות,אבל טלווקס לא יהיה סאנסוי 9090,לא 8080,לא
7070,ולא 5050 או 6060..בנוסף,המגבר הזה,במידה ומשהו בו לא תקין,הוא סכנה לרמקולים,אם עוד פעם "להיטפל" להשוואה ל-9090או לפחות יש לו ממסר שמגן עליו ועל הרמקולים במקרה של מתח DC או תקלה אחרת,מה שאין בטלווקס.ושאלה-למה בווסטרה שלך אין קרוס?
...
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

Re: צריך לקיים מבחן האזנה לא?
אצלי כמובן וקח בחשבון שהטונאר שלך בעל הגברה כפולה מהטלווקס וכאשר תאזין לו עם הרמקולים שלי אתה תחדל להחשיב אותו כבעל סאונד של ...קרטוןForm78HiFi כתב:והיכן?...
- Kosh
- גורו וינטאג'

איך יצרו מגבר,לא משנה עם הוא ממפעל או מקיט להרכבה עצמית,שלא עובד עם קרוסאובר של רמקול??RAMIRAMI68 כתב:לגבי המתחים שהוא פולט לרמקולים אין לי וויכוח ,אתה צודק וזה קורה בגלל הקרוס של הרמקולים,לטלווקס אין יכולת להתמודד עם קרוס מכל סוג שהוא וזאת אני אומר מנסיון ולכן אני ביטלתי את הקרוס ברמקולים שחיברתי אליו ולכן תוצאת הסאונד שבוקעת ממנו נפלאה! תחבר לו קרוס והרגת אותו!!! תבטל את הקרוס,ולא תאמין למה שהוא מפיק! בגלל זה אני אומר,קודם נסה את מה שהמלצתי ואז נראה ונשמעKosh כתב:זה לא שאני בא עם דעות קדומות.אני אף פעם לא מגיע עם דעות קדומות,אבל טלווקס לא יהיה סאנסוי 9090,לא 8080,לא
7070,ולא 5050 או 6060..בנוסף,המגבר הזה,במידה ומשהו בו לא תקין,הוא סכנה לרמקולים,אם עוד פעם "להיטפל" להשוואה ל-9090או לפחות יש לו ממסר שמגן עליו ועל הרמקולים במקרה של מתח DC או תקלה אחרת,מה שאין בטלווקס.ושאלה-למה בווסטרה שלך אין קרוס?
...האמן לי שתאהב את התוצאה.
...
"שלא מסוגל להתמודד"? הטלווקסים שאני שמעתי לא נשמעו טוב,לטעמי,אך לרמקולים שאליהם הם היו מחוברים היו קרוס,
ולטלווקס לא ממש הזיז אם היה ברמקולים קרוס.אני יכול להבין אם היית מבטל את הקרוס בשביל שימוש בביאמפליפיקציה או
טריאמפליקציה,אבל אם רק הטלווקס מחובר לווסטרה שלך,איך אתה מקבל את כל התדרים?
לי לשמוע כמה רמקולים של ווסטרה(שנבנו בארץ), חלקם היו לא רעים בכלל ואפילו טובים,נסה עליהם מגבר יותר טוב מהטלווקס..
Kosh כתב:לא להגזים,רבותי,אני בתור חובב וינטאג',יש לי גם תחושת נוסטלגיה רבה כלפי סטריאו ישן,אבל אני מרגיש שיש לכם
"תחושה רומנטית" מעט מוגזמת לגבי הטלווקס (או ה-Tonar-ים).ולהגיד שהוא טוב כמו סאנסוי 9090?![]()
שמעתי
![]()
![]()
![]()
![]()
קיטים טובים,אבל הם לא היו ישראלים,כמו דיינקו או היט'קיט,אבל הם גם היו יקרים יותר....
מזל, מזל שביפן לא גולשים בפורום הזה, אם לא כך, המהנדסים ז"ל של סאנסוי היו מתהפכים בקיברם,
גם כך הם עוד לא הספיקו להתאושש מרעידת האדמה הקודמת.....
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.
ראמי יש משהו בדבריך אבל אתה לא מדייק .
דבר ראשון כדי להשוות ל 9090 אתה צריך לראות איך ה9090 בנוי מבפנים ולהבין שמדובר באחד ממגברי הוינטאג המשובחים שיש , מפלצת אמיתית . ובוודאי הוא לא בר השוואה למגבר פשוט כמו טלווקס
למרות שהיה כזה להורים שלי והוא זכור לי ממש לטובה .
בקשר לבאס הלא מדויק אמרתי בעבר לאחר לא מעט נסיון אישי וכן לפי דעת כל מומחי אודיוקארמה
זה בגלל הקבלים הישנים , תשים חדשים ותראה איך אין שום בעיה בבאס .
יש אכן בעיה בקרוס של חלק מהרמקולים הישנים וגם שם יותר ממולץ לשים קבלים חדשים .
יש לראות איך ה LPF פילטר עובד , ולשקול לשים לו LPF חדש בבניה עצמית
לבטל לוופר את ה LPF ולתת לו להתמודד עם כל טווח התדרים זה ממש לא חכם .
דבר ראשון כדי להשוות ל 9090 אתה צריך לראות איך ה9090 בנוי מבפנים ולהבין שמדובר באחד ממגברי הוינטאג המשובחים שיש , מפלצת אמיתית . ובוודאי הוא לא בר השוואה למגבר פשוט כמו טלווקס
בקשר לבאס הלא מדויק אמרתי בעבר לאחר לא מעט נסיון אישי וכן לפי דעת כל מומחי אודיוקארמה
לבטל לוופר את ה LPF ולתת לו להתמודד עם כל טווח התדרים זה ממש לא חכם .
- Kosh
- גורו וינטאג'

חחsagipel כתב:Kosh כתב:לא להגזים,רבותי,אני בתור חובב וינטאג',יש לי גם תחושת נוסטלגיה רבה כלפי סטריאו ישן,אבל אני מרגיש שיש לכם
"תחושה רומנטית" מעט מוגזמת לגבי הטלווקס (או ה-Tonar-ים).ולהגיד שהוא טוב כמו סאנסוי 9090?![]()
שמעתי
![]()
![]()
![]()
![]()
קיטים טובים,אבל הם לא היו ישראלים,כמו דיינקו או היט'קיט,אבל הם גם היו יקרים יותר....
מזל, מזל שביפן לא גולשים בפורום הזה, אם לא כך, המהנדסים ז"ל של סאנסוי היו מתהפכים בקיברם,
גם כך הם עוד לא הספיקו להתאושש מרעידת האדמה הקודמת........
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

עדיף שלא יקומו לתחיה...עם כל הקרינה שיש שם בחוץ...Kosh כתב:חחsagipel כתב:Kosh כתב:לא להגזים,רבותי,אני בתור חובב וינטאג',יש לי גם תחושת נוסטלגיה רבה כלפי סטריאו ישן,אבל אני מרגיש שיש לכם
שמעתי
![]()
![]()
![]()
![]()
גם כך הם עוד לא הספיקו להתאושש מרעידת האדמה הקודמת...........
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

ראיתי איך ה 9090 בנוי ואף האזנתי לו ונכון, אין מה להשוות באיכות הבנייה בינו לבין הטלווקס אבל זה לא קובע כלום! יש כמו איכות הבנייה של מנוע BMW 740 ? מנוע פנטסטי!!! אבל מה לעשות,יש כיום מנוע טורבו 2000 סמ''ק שמשאיר לו אבק!!! אז יש יוצאים מן הכלל גם בסטריאו ובכל תחום אחר.udii כתב:ראמי יש משהו בדבריך אבל אתה לא מדייק .
לבטל לוופר את ה LPF ולתת לו להתמודד עם כל טווח התדרים זה ממש לא חכם ....
בקשר לבאס,הטלווקס נכנס לוויברציות ועיוותים כאשר ברמקול יש קרוס,ושוב זאת מנסיון אני אומר.
כדי להנות ממנו חייבים,אבל חייבים לבטל את הקרוס ברמקולים ולדאוג שהרמקולים יהיו בעלי 8 אוהם בלבד!
זה שאני מבטל לוופר את ה LPF זה לא בגלל רצוני אלא בגלל רצונו של הטלווקס,קשה לו להתמודד עם זה.
חיברתי לשלי ווסטרה 3WAY מחוברים בטור וקבל סינון לטוויטר בלבד,הסאונד בן.....
http://sim.okawa-denshi.jp/en/Fkeisan.htm
יש לך ארבע דוגמאות פה ל LPF עם מחשבון לחשב את תדר החיתוך
כדאי לך לנסות .
רק תשתמש בנגדים של 5\10 WATT לפחות וקבלים של 50 וולט לפחות .
יש לך ארבע דוגמאות פה ל LPF עם מחשבון לחשב את תדר החיתוך
כדאי לך לנסות .
רק תשתמש בנגדים של 5\10 WATT לפחות וקבלים של 50 וולט לפחות .
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

לאיזה קבל בעל ערך היית ממליץ לטוויטר של 50 עד 100W RMS?
קבלים של 50 וולט יספיקו , אבל אם אתה מאלה שמגיעים גם לשלושת קבעי ווליום , שים קבלים של 100 וולט .
את ערך הקבל מחשבים לפי המחשבון
לדוגמא LPF של מעגל RC עם נגד של 7.5 אום וקבל 10 מיקרו יחתוך כל תדר מעל 2122 HZ
לפי חיפוש שעשיתי הרוב אומרים שעדיף לעשות LPF עם מעגל של LC .
את ערך הקבל מחשבים לפי המחשבון
לדוגמא LPF של מעגל RC עם נגד של 7.5 אום וקבל 10 מיקרו יחתוך כל תדר מעל 2122 HZ
לפי חיפוש שעשיתי הרוב אומרים שעדיף לעשות LPF עם מעגל של LC .