החלפת מזגן מיני מרכזי - צריך המלצות
C0rnFlex
קראת את ההסבר שלי ??
אני חושב שהסברתי בדיוק את העניין.
ליאור-אצלך יש אינוורטר וזאת בדיוק הנקודה שם דמפרים פחות משמעותיים שכן החסכון המשמעותי מושג מזה שהיחידה החיצונית תוך זמן קצר מורידה את הקצב וחוסכת חשמל.
במזגן ON OFF הדמפרים כן עושים עבודה אבל עלותם לא תוחזר בחסכון של חשמל גם לאורך 5 שנים....
קראת את ההסבר שלי ??
אני חושב שהסברתי בדיוק את העניין.
ליאור-אצלך יש אינוורטר וזאת בדיוק הנקודה שם דמפרים פחות משמעותיים שכן החסכון המשמעותי מושג מזה שהיחידה החיצונית תוך זמן קצר מורידה את הקצב וחוסכת חשמל.
במזגן ON OFF הדמפרים כן עושים עבודה אבל עלותם לא תוחזר בחסכון של חשמל גם לאורך 5 שנים....
sufgi
אינני זוכר כמה עלו הדמפרים אבל בהחנ שאתה צריך 5 כולל 5 שלטים ומוח וכמבון שהמתקין יקח גם על עבודה למרות שתוספת העבודה שולית זה יעלה לדעתי סביב 2500 ש"ח. זה יקר ולרוב לא מוצדק. ואז מה שהחברה עושים זה קונים דמפרים גנרים שלא מתחברים באמת למזגן עם מוח אלא רק סוגרים ופותחים את הפתח. זה זול יותר.
אינני זוכר כמה עלו הדמפרים אבל בהחנ שאתה צריך 5 כולל 5 שלטים ומוח וכמבון שהמתקין יקח גם על עבודה למרות שתוספת העבודה שולית זה יעלה לדעתי סביב 2500 ש"ח. זה יקר ולרוב לא מוצדק. ואז מה שהחברה עושים זה קונים דמפרים גנרים שלא מתחברים באמת למזגן עם מוח אלא רק סוגרים ופותחים את הפתח. זה זול יותר.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
המחיר של אינוורטר הוא כמעט כפול
לדוגמה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=776844
המחיר לא כולל את ההתקנה
לדוגמה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=776844
המחיר לא כולל את ההתקנה
ולכן אני לא קניתי אינוורטר ואני לא מצטער על כך.
איו סיכוי שלאורך חייו של המזגן הוא יחזיר בהפרשי החשמל את ה 7000 ש"ח הנוספים שהוצאת ברכישה.
אני ממליץ על איוורטר רק למי שחשוב לו הט"מ המדוייקת והקבועה בבית ולרובנו זה פחות חשוב.
איו סיכוי שלאורך חייו של המזגן הוא יחזיר בהפרשי החשמל את ה 7000 ש"ח הנוספים שהוצאת ברכישה.
אני ממליץ על איוורטר רק למי שחשוב לו הט"מ המדוייקת והקבועה בבית ולרובנו זה פחות חשוב.
מישהו העלה את המצגת הזאת
https://skydrive.live.com/view.aspx?cid ... 9236C0!191
אבל אחי אומר שהוא מגזים בחישובים שלו.
למי שבונה על חיסכון חשמל זה לא הכיוון. אבל לגבי נוחות ,טמפ' אחידה ופעולה יותר שקטה זה כן פתרון טוב.
https://skydrive.live.com/view.aspx?cid ... 9236C0!191
אבל אחי אומר שהוא מגזים בחישובים שלו.
למי שבונה על חיסכון חשמל זה לא הכיוון. אבל לגבי נוחות ,טמפ' אחידה ופעולה יותר שקטה זה כן פתרון טוב.
מצגת יפה מאד.
הוא שטענתי אם מחפשים חסכון צריך פשוט להדליק פחות....
אינוורטר זה נעים יותר , הט"מ בחדר נעימה יותר ואחידה.
הסיכוי שתחזירו את תןספת התשלום ששלמתם אפסי.
מה כן ? חשוב לדאוג שהתקנת מזגן רגיל תהיה טובה עם פתח יניקה גדול (מה שלא קורה בדר"כ ואז המזגן "חנוק") במיקום נכון כך שמדידת הטמפרטורה של האוויר החוזר (אשר קובע את הפסקת והפעלת המדחס) תהיה נכונה ואמיתית אחרת מוצאים את עצמנו מכבים ומדליקים כל הזמן.
בחדר השינה היתי שם אינוורטר בשל היכולת לשמור על ט"מ אחידה וללא הפסקות של המדחס אשר מעירות בלילה את הישן.
בסלון, רגיל.
הוא שטענתי אם מחפשים חסכון צריך פשוט להדליק פחות....
אינוורטר זה נעים יותר , הט"מ בחדר נעימה יותר ואחידה.
הסיכוי שתחזירו את תןספת התשלום ששלמתם אפסי.
מה כן ? חשוב לדאוג שהתקנת מזגן רגיל תהיה טובה עם פתח יניקה גדול (מה שלא קורה בדר"כ ואז המזגן "חנוק") במיקום נכון כך שמדידת הטמפרטורה של האוויר החוזר (אשר קובע את הפסקת והפעלת המדחס) תהיה נכונה ואמיתית אחרת מוצאים את עצמנו מכבים ומדליקים כל הזמן.
בחדר השינה היתי שם אינוורטר בשל היכולת לשמור על ט"מ אחידה וללא הפסקות של המדחס אשר מעירות בלילה את הישן.
בסלון, רגיל.
עם כל הכבוד למזגנים מרכזיים (המונח מיני מרכזי הוא המצאה שיווקית), לאורך תקופה של 5-10 שנים יהיה לך זול יותר לרכוש מזגן לכל חדר.
בחדרים עם דרישות תפוקה גבוהות (סלון) אפשר להשקיע יותר במזגן אינוורטר. המחיר יהיה קרוב מאוד למחיר מזגן מרכזי, ועלות השימוש לעולם תהיה זולה יותר
למעט המקרים הבודדים בהם כל המזגנים נדרשים להיות פתוחים בבת אחת.
במקרה של תקלות, עלויות הטיפול זולות יותר, ובמקרה של צורך בהחלפה, כפי שקורה לך כעת, תמיד זול לרכוש מזגן קטן לעומת מזגן מרכזי.
לדוגמא, לדירת 4 חדרים. מזגן תדיראן 1.7 - 1.2 כ"ס כ- 1,700 ש"ח X 3 חדרים = 5100 ש"ח ,מזגן לסלון 3 כ"ס 4200 ש"ח סה"כ 9300 ש"ח. וזה עוד לפני מיקוח והנחה לכמות. תדיראן 40/3 יעלה בסביבות 8000 ש"ח. במחירי החשמל המאמירים היום, אתה מכבה את הפער בפחות משנתיים.
שיהיה לך בהצלחה
ואם אתה מאיזור יקנעם, אני יכול להמליץ לך על מתקין סופר אמין, שגם ייתן לך יעוץ טוב.
בחדרים עם דרישות תפוקה גבוהות (סלון) אפשר להשקיע יותר במזגן אינוורטר. המחיר יהיה קרוב מאוד למחיר מזגן מרכזי, ועלות השימוש לעולם תהיה זולה יותר
למעט המקרים הבודדים בהם כל המזגנים נדרשים להיות פתוחים בבת אחת.
במקרה של תקלות, עלויות הטיפול זולות יותר, ובמקרה של צורך בהחלפה, כפי שקורה לך כעת, תמיד זול לרכוש מזגן קטן לעומת מזגן מרכזי.
לדוגמא, לדירת 4 חדרים. מזגן תדיראן 1.7 - 1.2 כ"ס כ- 1,700 ש"ח X 3 חדרים = 5100 ש"ח ,מזגן לסלון 3 כ"ס 4200 ש"ח סה"כ 9300 ש"ח. וזה עוד לפני מיקוח והנחה לכמות. תדיראן 40/3 יעלה בסביבות 8000 ש"ח. במחירי החשמל המאמירים היום, אתה מכבה את הפער בפחות משנתיים.
שיהיה לך בהצלחה
ואם אתה מאיזור יקנעם, אני יכול להמליץ לך על מתקין סופר אמין, שגם ייתן לך יעוץ טוב.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

בשמחה הייתי שם מזגן בכל חדר, אבל יש בעיה איפה לשים את המנוע של המזגן.
בבניין שאני גר בו לא ניתן לשים מחוץ לחלון את המנוע. יש מקום ייעודי למנוע המזגן, ולכן הפתרון היחידי הוא מיני מרכזי.
בבניין שאני גר בו לא ניתן לשים מחוץ לחלון את המנוע. יש מקום ייעודי למנוע המזגן, ולכן הפתרון היחידי הוא מיני מרכזי.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
יש חברות שמייצרותסט של מספר מזגנים עיליים שמתחברים למנוע בודד. למיצובישי למשל יש מערכת כזאת.sufgi כתב:בשמחה הייתי שם מזגן בכל חדר, אבל יש בעיה איפה לשים את המנוע של המזגן.
בבניין שאני גר בו לא ניתן לשים מחוץ לחלון את המנוע. יש מקום ייעודי למנוע המזגן, ולכן הפתרון היחידי הוא מיני מרכזי....
בשבוע שעבר הזמנתי מזגן מיני מרכזי של טורנדו אינוורטר 5 כ"ס כולל התקנה ו-4 דמפרים, עייניות, שלטים
יצא לי סה"כ 17 אלף שקל כשהמחיר למזגן אלקטרה היה לפחות 5 אלף יותר...
האחריות של הטורנדו היא 1+4 לעומת 1+2 של אלקטרה.
האחריות של הטורנדו היא 1+4 לעומת 1+2 של אלקטרה.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

גם לתדיראן יש מערכת כזאת, אבל אין לי תשתית מתאימה בבית כדי לשים מזגן בכל חדר, ושכל מזגן יחובר למנוע המרכזי.opv כתב:יש חברות שמייצרותסט של מספר מזגנים עיליים שמתחברים למנוע בודד. למיצובישי למשל יש מערכת כזאת.sufgi כתב:בשמחה הייתי שם מזגן בכל חדר, אבל יש בעיה איפה לשים את המנוע של המזגן.
בבניין שאני גר בו לא ניתן לשים מחוץ לחלון את המנוע. יש מקום ייעודי למנוע המזגן, ולכן הפתרון היחידי הוא מיני מרכזי.......
אני לטורנדו לא היתי מתקרב.....
חפש באינטרנט ביקורות בעיקר בנושא רמת השרות ותבין שכדאי לך להתרחק מהנ"ל.hagai147 כתב:בשבוע שעבר הזמנתי מזגן מיני מרכזי של טורנדו אינוורטר 5 כ"ס כולל התקנה ו-4 דמפרים, עייניות, שלטים
האחריות של הטורנדו היא 1+4 לעומת 1+2 של אלקטרה....
ל hagai147
אני הייתי מציע לך לבטל את העיסקה, יש לי מזגן כזה, ו 7 חודשים לא מצליחים לסדר לי שיעבוד בצורת אנוורטר. אין בכל טורנדו מי שיכול לטפל במזגן הזה, כל מה שהם עושים, עומדים עם מברג ביד, ואומרים שהמזגן תקין למרות שעובד בצורת ON-OFF.
אני הייתי מציע לך לבטל את העיסקה, יש לי מזגן כזה, ו 7 חודשים לא מצליחים לסדר לי שיעבוד בצורת אנוורטר. אין בכל טורנדו מי שיכול לטפל במזגן הזה, כל מה שהם עושים, עומדים עם מברג ביד, ואומרים שהמזגן תקין למרות שעובד בצורת ON-OFF.
כמו שאמרתי - להתרחק כמו מאש.....
szebi כתב:ל hagai147
אני הייתי מציע לך לבטל את העיסקה, יש לי מזגן כזה, ו 7 חודשים לא מצליחים לסדר לי שיעבוד בצורת אנוורטר. אין בכל טורנדו מי שיכול לטפל במזגן הזה, כל מה שהם עושים, עומדים עם מברג ביד, ואומרים שהמזגן תקין למרות שעובד בצורת ON-OFF....