צריך עזרה בחיבור המחשב ל-PHD8
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46412
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5082 פעמים
שאלה נוספת, יש לי:
v-position, h-position - מזיזים את התמונה H או V.
v-height, h-width - מותחים את התמונה ל H או ל V, הבעיה היא שהמתיחות הללו מתבצעות כל פעם בלפחות 10 פיקסלים ולכן אני לא מוצא שום קונפיגורציה שבה כל ה desktop נכנס לפלזמה בלי שחלק מהתמונה "נחבא".
ה signal info מציין כי המסך מקבל 1024x768
h freq 48.4khz
v freq 60.0hz
v-position, h-position - מזיזים את התמונה H או V.
v-height, h-width - מותחים את התמונה ל H או ל V, הבעיה היא שהמתיחות הללו מתבצעות כל פעם בלפחות 10 פיקסלים ולכן אני לא מוצא שום קונפיגורציה שבה כל ה desktop נכנס לפלזמה בלי שחלק מהתמונה "נחבא".
ה signal info מציין כי המסך מקבל 1024x768
h freq 48.4khz
v freq 60.0hz
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ziv_rהבעיה היא שהמתיחות הללו מתבצעות כל פעם בלפחות 10 פיקסלים...
עכשיו נזכרת לספר את זה ?!?!
נשמע מאד מאד מוזר, אבל אם זה אכן כך, זו בדיוק הבעיה.
אסביר שוב, במפורט, מה עשיתי אצלי.
קודם כל כיוון hsize (אצלך זה נקרא hwidth אני מניח). שינוי המדיד כל פעם בשנתה אחת, ולבחון האם ה pattern נראה חד ונכון כפי שהסברתי מקודם - עד שמוצאים את הנקודה הנכונה במדיד. אצלי, כל שינוי כזה היה מאד עדין ומאד קטן, אבל בכל זאת, רק קונפיגורציה אחת היא הנכונה. שים לב - אחרי התהליך הזה יכול להיות שהתמונה תצא קצת "החוצה" - לא נורא, תכף נטפל בזה.
כנ"ל לגבי vsize (אצלך vheight).
רק אחרי שה scaler עונד נכון בשני הממדים, ומציג תמונה אחד לאחד, נטפל במיקום התמונה.
נתחיל ב hpos - נזיז אותו הרבה שמאלה עד שמתגלה חלק "שחור" בצד ימין (התמונה "נחבאת" בצד שמאל). כעת, בעדינות, נזיז את המדיד חזרה ימינה (אצלי כל שנתה במדיד מזיזה את התמונה בדיוק פיקסל אחד ימינה) עד שהעמודה האחרונה שבתמונה "מתיישבת" על העמודה האחרונה של הפיקסלים. חייבים להסתכל מקרוב כדי להבחין בזה.
כנ"ל לגבי vpos.
לא חשוב איך. אפשר לדוגמא כ wallpaper של ווינדוס (אבל לא במצב stretch).איך אתם מציגים את התמונה ב FULL SCREEN שיתאים עבור כיוון הפלזמה...
מה שחשוב - שהתוכנה שמציגה לא תעשה בעצמה scaling, אחרת כל התהליך לא שווה כלום.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

ועוד משהו...
אם יש לך wobbler או איך שזה לא נקרא, מאד כדאי לבטל אותו בתהליך הכיוון...
אם יש לך wobbler או איך שזה לא נקרא, מאד כדאי לבטל אותו בתהליך הכיוון...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

-
DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
גם אני לא מצליח
היום התפנתי לנסות את ההמלצות הר"מ.
לא מצליח להגיע לתמונה טובה.
במחשב התמונה מדהימה 1024X768. היציאת VGA למסך כנ"ל אבל לא רואה חד.
הורדתי WOBBLER, ממש אפשר לראות איך הוא עובד.
לא התקנתי את POWERSTRIP כי המחשב תומך באותה רזולוציה ואני צריך להשתכנע מה זה יתן לי.
אני לא מצליח להגיע לחדות.
במצב האופטימאלי זה לא החד ביותר אבל חד באופן לא אחיד - רוצה לומר: ברגע שאני נוגע ב-VSIZE לכאן או לכאן, אני יכול להבחין שיש איזורים בעלי צפיפות פיקסלים שונה, מעין גלים שרק הופכים ליותר ויזואלים ככל שאני ממשיך להרחיב או לכווץ את התצוגה.
לא מצליח להגיע לתמונה טובה.
במחשב התמונה מדהימה 1024X768. היציאת VGA למסך כנ"ל אבל לא רואה חד.
הורדתי WOBBLER, ממש אפשר לראות איך הוא עובד.
לא התקנתי את POWERSTRIP כי המחשב תומך באותה רזולוציה ואני צריך להשתכנע מה זה יתן לי.
אני לא מצליח להגיע לחדות.
במצב האופטימאלי זה לא החד ביותר אבל חד באופן לא אחיד - רוצה לומר: ברגע שאני נוגע ב-VSIZE לכאן או לכאן, אני יכול להבחין שיש איזורים בעלי צפיפות פיקסלים שונה, מעין גלים שרק הופכים ליותר ויזואלים ככל שאני ממשיך להרחיב או לכווץ את התצוגה.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

מה שאתה מתאר ("גלים") זה בדיוק התופעה הנגרמת בגלל הסקיילר, כאשר הוא לא בזום 1:1.
כאשר הסקיילר עובד 1:1 ("לא עובד"), אמורים להעלם הגלים.
מאד מוזר שאתה לא מצליח למצוא את הנקודה בה נעלמים הגלים - אצלי ב PWD8 אחרי רגעים ספורים של משחק עם HSIZE נמצאה הנקודה הנכונה (כנ"ל עם VSIZE).
ייתכן וכן תצטרך power strip.
אות ה VGA האנלוגי שמייצר כרטיס המסך מכיל גם תזמוני סנכרון.
למעשה, מבחינת כמות הדגימות ("פיקסלים") בשורת סריקה, יש יותר מ 1024 - כלומר ישנם "פיקסלים" חבויים, מצד ימין ושמאל של הפיקסלים המוצגים.
כדי להגדיר אות אופקי בצורה חד חד ערכית, צריך לפרט את הבאים: סה"כ דגימות (פיקסלים), כמות פיקסלים נראים, מס' "פיקסלים" חבויים בתחילת השורה (או: משך הזמן לפני שמתחילים על הפיקסלים הנראים), מס' "פיקסלים" חבויים מסוף שורה (או: משך הזמן שעובר עד לתחילת שורת הסריקה הבאה).
העסק די דומה גם במימד האנכי: באות עצמו יש X שורות סריקה, ומספר זה הינו גדול ממש מ 768 - ישנן שורות חבויות, לפני ואחרי השורות המוצגות.
רב המסכים בעלי ממשק VGA יודעים לפרט מהן הדרישות המדויקות שלהם - מהם פרמטרי אות ה VGA שאותם הם מצפים לקבל, בפרוטוקול מיוחד שנקרא EDID שעובר על אחד מהקווים בממשק הפיזי של כבל ה VGA.
אינני יודע איך הדרייבר הפשוט של windows מתנהג, כאשר אתה אומר לו לעבוד ב 1024x768 - כלומר: לא ברור מה הוא מגדיר בתור סה"כ שורות סריקה, סה"כ דגימות בכל שורה, מס' דגימות חבויות, מס' שורות חבויות... ייתכן והוא משתמש באיזשהם defaults שלא לגמרי מתאימים למסך שלך.
לדעתי, power strip יאפשר שליטה בכל הפרמטרים האלה (לא בטוח, כי לא עבדתי איתו). בנוסף, אני מניח שהוא יודע לקרוא נכונה את ה EDID שמדווח המסך, ולקנפג עצמו בהתאם.
מחשב ה HTPC שלי מחובר VGA למסך ה PWD8. זהו מחשב לינוקס - רמת הקונפיגורציה שניתנת למשתמש היא עצומה. השתמשתי ב utility שקורא את נתוני ה EDID של המסך שלי ומציג לי את הפרמטרים, ואז קינפגתי את הדרייבר של כרטיס המסך בהתאם.
אני מניח ש powerstrip עושה עבודה דומה, בווינדוס.
לכן מסקנתי היא - שווה לנסות Powerstrip, אין לך מה להפסיד.
מאד מוזר שאתה לא מצליח למצוא את הנקודה בה נעלמים הגלים - אצלי ב PWD8 אחרי רגעים ספורים של משחק עם HSIZE נמצאה הנקודה הנכונה (כנ"ל עם VSIZE).
ייתכן וכן תצטרך power strip.
אות ה VGA האנלוגי שמייצר כרטיס המסך מכיל גם תזמוני סנכרון.
למעשה, מבחינת כמות הדגימות ("פיקסלים") בשורת סריקה, יש יותר מ 1024 - כלומר ישנם "פיקסלים" חבויים, מצד ימין ושמאל של הפיקסלים המוצגים.
כדי להגדיר אות אופקי בצורה חד חד ערכית, צריך לפרט את הבאים: סה"כ דגימות (פיקסלים), כמות פיקסלים נראים, מס' "פיקסלים" חבויים בתחילת השורה (או: משך הזמן לפני שמתחילים על הפיקסלים הנראים), מס' "פיקסלים" חבויים מסוף שורה (או: משך הזמן שעובר עד לתחילת שורת הסריקה הבאה).
העסק די דומה גם במימד האנכי: באות עצמו יש X שורות סריקה, ומספר זה הינו גדול ממש מ 768 - ישנן שורות חבויות, לפני ואחרי השורות המוצגות.
רב המסכים בעלי ממשק VGA יודעים לפרט מהן הדרישות המדויקות שלהם - מהם פרמטרי אות ה VGA שאותם הם מצפים לקבל, בפרוטוקול מיוחד שנקרא EDID שעובר על אחד מהקווים בממשק הפיזי של כבל ה VGA.
אינני יודע איך הדרייבר הפשוט של windows מתנהג, כאשר אתה אומר לו לעבוד ב 1024x768 - כלומר: לא ברור מה הוא מגדיר בתור סה"כ שורות סריקה, סה"כ דגימות בכל שורה, מס' דגימות חבויות, מס' שורות חבויות... ייתכן והוא משתמש באיזשהם defaults שלא לגמרי מתאימים למסך שלך.
לדעתי, power strip יאפשר שליטה בכל הפרמטרים האלה (לא בטוח, כי לא עבדתי איתו). בנוסף, אני מניח שהוא יודע לקרוא נכונה את ה EDID שמדווח המסך, ולקנפג עצמו בהתאם.
מחשב ה HTPC שלי מחובר VGA למסך ה PWD8. זהו מחשב לינוקס - רמת הקונפיגורציה שניתנת למשתמש היא עצומה. השתמשתי ב utility שקורא את נתוני ה EDID של המסך שלי ומציג לי את הפרמטרים, ואז קינפגתי את הדרייבר של כרטיס המסך בהתאם.
אני מניח ש powerstrip עושה עבודה דומה, בווינדוס.
לכן מסקנתי היא - שווה לנסות Powerstrip, אין לך מה להפסיד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ה POWERSTRIP מכין קובץ INF, עשיתי עליו RIGHT CLICK - INSTALL.
אני לא רואה שום שינוי, מה אני עושה לא טוב?
אני לא רואה שום שינוי, מה אני עושה לא טוב?
-
DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לא הסברתי את עצמי טוב.unsound_methods כתב:מה שאתה מתאר ("גלים") זה בדיוק התופעה הנגרמת בגלל הסקיילר, כאשר הוא לא בזום 1:1.
מאד מוזר שאתה לא מצליח למצוא את הנקודה בה נעלמים הגלים - אצלי ב PWD8 אחרי רגעים ספורים של משחק עם HSIZE נמצאה הנקודה הנכונה (כנ"ל עם VSIZE)....
במצב NORMAL, לפני משחק עם HSIZE, אין גלים (אבל גם אין את התמונה הברורה שאתה מתאר).
מיד עם התחלת משחק ב-HSIZE, הם מתחילים, בהתחלה חלש וצריך ממש להתקרב למסך לראות את הבדלי הצפיפות, ולאחר מכן גם מרחוק
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

DannyZ,
נניח כי כיוונת HSIZE כך שאין גלים כלל, מרחוק ומקרוב.
עכשיו, אתה טוען שאין תמונה ברורה - מה בדיוק אתה רואה? האם אתה מסוגל להבחין פיקסל לפיקסל ב checkerboard pattern בהתבוננות מקרוב?
נניח כי כיוונת HSIZE כך שאין גלים כלל, מרחוק ומקרוב.
עכשיו, אתה טוען שאין תמונה ברורה - מה בדיוק אתה רואה? האם אתה מסוגל להבחין פיקסל לפיקסל ב checkerboard pattern בהתבוננות מקרוב?
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
עבר "קצת" זמן, והתפניתי לבדוק.
האמת - הופתעתי מהפשטות (איפה טעיתי?).
משחקים עם Hsize/Vsize עזרו להגיע לאופטימום, אבל עדיין לא ראיתי מאד ברור את הפיקסלים.
אני חושב שזה בגלל שב HD8 הפיקסלים כל כך קטנים, שצריך להיות ממש קרובים למסך, ואז כבר מתחילים לראות את הפיקסלים הסמוכים מהצד...
השוויתי קטעי 720p עם DVD - וההבדל בפירוש נראה לעין!
איזה תענוג. אני מניח שעם HDMI יהיה אפילו עוד יותר טוב.
הקונפיגורציה - מאד חלשה: לפטופ IBM R40 (בן 3 שנים, 1400MHz), כרטיס מסך ATI mobility Radeon 7500. למחשב זכרון 1GB , נגן Real Alternative, שום "משחקים" בקונפיגורצית המחשב (60 הרץ, 1024x768) - ולא היתה שום בעיה לנגן 720p. לגבי 1080p - כבר רצוי נגן יותר מוצלח (Theater Tek עובד יופי).
חיבור יציאת VGA של המחשב ישירות לכניסת PC In של המסך (קינפגתי את הכניסה ל RGB).
למישהו יש מושג אם 1080i יראה יותר טוב מ 720p (המסך לא תומך 1080p)?
האמת - הופתעתי מהפשטות (איפה טעיתי?).
משחקים עם Hsize/Vsize עזרו להגיע לאופטימום, אבל עדיין לא ראיתי מאד ברור את הפיקסלים.
אני חושב שזה בגלל שב HD8 הפיקסלים כל כך קטנים, שצריך להיות ממש קרובים למסך, ואז כבר מתחילים לראות את הפיקסלים הסמוכים מהצד...
השוויתי קטעי 720p עם DVD - וההבדל בפירוש נראה לעין!
איזה תענוג. אני מניח שעם HDMI יהיה אפילו עוד יותר טוב.
הקונפיגורציה - מאד חלשה: לפטופ IBM R40 (בן 3 שנים, 1400MHz), כרטיס מסך ATI mobility Radeon 7500. למחשב זכרון 1GB , נגן Real Alternative, שום "משחקים" בקונפיגורצית המחשב (60 הרץ, 1024x768) - ולא היתה שום בעיה לנגן 720p. לגבי 1080p - כבר רצוי נגן יותר מוצלח (Theater Tek עובד יופי).
חיבור יציאת VGA של המחשב ישירות לכניסת PC In של המסך (קינפגתי את הכניסה ל RGB).
למישהו יש מושג אם 1080i יראה יותר טוב מ 720p (המסך לא תומך 1080p)?