מבוא למייצבי מתח לינארים - Linear Regulators 101 - מדריך למתחיל

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #61 

לא בטוח שהבנו אחד את השני.
אני התכוונתי שבגלל עצם העובדה שצריך לעמוד בדרישות של היציבות, המייצב מראש מתוכנן כך שהוא זורק דברים אחרים בשביל לשמור על יציבות. ככל שמקזזים אותו פנימית בצורה חזקה יותר, זה נכון יותר. אגב, אפשר בקלות לגרום ל-LDO להיות לא יציב גם אם שומרים על ה-ESR הנכון של הקבלים - תלוי מה יש לך בדרך בין הקבל למייצב שעלול לפגוע בהתנגדות הטורית הזו (מוליכים ארוכים לדוגמא), אז אני ממליץ לוודא שהוא יציב אחרי שתחבר את המעגל ולא סתם לסמוך על זה שהכל תקין.

לגבי ה-78/79, הכל שאלה של איך אתה מגדיר שקט. העובדה שהוא שקט יותר ממייצב ממותג היא ברורה לכולם, אין מה להשוות. אבל ביחס למייצבים לינארים מודרניים יותר, ה-78/79 הוא ממש לא שקט, וגם לא תמיד באותה הרמה גם מבחינת line/load regulation. האם זה יעשה הבדל משמעותי? כנראה שלא במיוחד.

עריכה:
זיגי, ראיתי את ההודעה שלך אחרי שכבר הגבתי. בין אם זה קשקושים אודיופילים או לא בכל הנוגע להשפעה על הסאונד, ברור לשנינו שבשביל לעשות אותו יציב ולקבל מייצב שהוא LDO, צריך לשלם משהו - בפועל זה ב-BW כי זה מה שהקיזוז עושה. אם לומר את האמת, אני אישית דיי תומך בדעה ש-LDO הוא יותר ממספיק טוב גם לזה - אני לא אוהב להשתמש בהם כשאין צורך אך ורק בגלל שצריך להשקיע 30 שניות של מחשבה בבחירת הקבל, כמובן שאם אין ברירה אז אין ברירה. אם כבר אני חושב שהיום אם בוחרים LDO באמת טוב, אין כמעט שום חיסרון בזה מבחינת ביצועים. היום כשכל העולם משתמש כמעט רק ב-LDO's, היצרנים זורקים הרבה כסף על תכנון של רכיבים יותר ויותר טובים שעושים עבודה מדהימה, TPS7A4700 הוא סתם דוגמא שעולה לראש. מייצבים שאינם LDO כבר לא מקבלים אותה תשומת הלב כמו בעבר.

dazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #62 

anatoli15 כתב:לא בטוח שהבנו אחד את השני.
אני התכוונתי שבגלל עצם העובדה שצריך לעמוד בדרישות של היציבות, המייצב מראש מתוכנן כך שהוא זורק דברים אחרים בשביל לשמור על יציבות. ככל שמקזזים אותו פנימית בצורה חזקה יותר, זה נכון יותר. אגב, אפשר בקלות לגרום ל-LDO להיות לא יציב גם אם שומרים על ה-ESR הנכון של הקבלים - תלוי מה יש לך בדרך בין הקבל למייצב שעלול לפגוע בהתנגדות הטורית הזו (מוליכים ארוכים לדוגמא), אז אני ממליץ לוודא שהוא יציב אחרי שתחבר את המעגל ולא סתם לסמוך על זה שהכל תקין.

לגבי ה-78/79, הכל שאלה של איך אתה מגדיר שקט. העובדה שהוא שקט יותר ממייצב ממותג היא ברורה לכולם, אין מה להשוות. אבל ביחס למייצבים לינארים מודרניים יותר, ה-78/79 הוא ממש לא שקט, וגם לא תמיד באותה הרמה גם מבחינת line/load regulation. האם זה יעשה הבדל משמעותי? כנראה שלא במיוחד.

עריכה:
זיגי, ראיתי את ההודעה שלך אחרי שכבר הגבתי. בין אם זה קשקושים אודיופילים או לא בכל הנוגע להשפעה על הסאונד, ברור לשנינו שבשביל לעשות אותו יציב ולקבל מייצב שהוא LDO, צריך לשלם משהו - בפועל זה ב-BW כי זה מה שהקיזוז עושה. אם לומר את האמת, אני אישית דיי תומך בדעה ש-LDO הוא יותר ממספיק טוב גם לזה - אני לא אוהב להשתמש בהם כשאין צורך אך ורק בגלל שצריך להשקיע 30 שניות של מחשבה בבחירת הקבל, כמובן שאם אין ברירה אז אין ברירה. אם כבר אני חושב שהיום אם בוחרים LDO באמת טוב, אין כמעט שום חיסרון בזה מבחינת ביצועים. היום כשכל העולם משתמש כמעט רק ב-LDO's, היצרנים זורקים הרבה כסף על תכנון של רכיבים יותר ויותר טובים שעושים עבודה מדהימה, TPS7A4700 הוא סתם דוגמא שעולה לראש. מייצבים שאין LDO כבר לא מקבלים אותה תשומת הלב כמו בעבר.
...
תודה על התשובה אחי
אבל לא ענית לי על השאלה הספציפיתאם השתמשת ב LDO
LM2900
LM2940
ספציפית ?
פינקי
מוח מה נעשה היום ?
נעשה מה שאנחנו מנסים כול יום להשתלט על העולם.....

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #63 

cant say that I have :)

אגב, תקן אותי אם אני טועה, אבל ה-2900 הוא בכלל מגבר שרת ולא LDO, לא?

dazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #64 

anatoli15 כתב:cant say that I have :)

אגב, תקן אותי אם אני טועה, אבל ה-2900 הוא בכלל מגבר שרת ולא LDO, לא?
...
זה מה שרכשתי אחי
TEXAS INSTRUMENTS - LM2940T-9.0 - IC, V REG LDO +9.0V, 2940, TO-220-3

TEXAS INSTRUMENTS - LM2990T-5.0 - IC, V REG LDO -5.0V, 2990, TO-220-3 :lol:

TEXAS INSTRUMENTS - LM2940T-5.0 - IC, V REG LDO +5.0V, 2940, TO-220-3

נערך לאחרונה על ידי dazzz ב 12/03/2014 9:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
פינקי
מוח מה נעשה היום ?

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #65 

אין בעיה, לפני כן רשמת LM2900 ברשימה שלך, והוא לא LDO אלא מגבר שרת - לכן לא הבנתי איך הוא נכנס לעניין.

dazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #66 

anatoli15 כתב:אין בעיה, לפני כן רשמת LM2900 ברשימה שלך, והוא לא LDO אלא מגבר שרת - לכן לא הבנתי איך הוא נכנס לעניין.
...
הרבה מתבלבלים
LM2900T
הוא רגולטור LDO
בכל מקרה אני אמור לקבל אותם עוד כמה ימים ואני אבחן את הצעצועים החדשים לפרטי פרטים

שאלה לא קשורה

ברגולטור LM317 עדין לא מצאתי באף מקום
את הטווח האידאלי של ה ESR של קבל היציאה (ב PRE שאני עושה עליו פרויקט
רגולטור ה LM317T מספק מתח חיובי 5 וולט למעגל הווליום הדיגטלי
קבלי הסינון כרגע הם
קבל סינון ביציאה הוא
470UF
והוחלף ל RUBYCON ZLH 470UF 25V
עם ESR של 0.04
וקבל CADJ
ה 10uf
נערך לאחרונה על ידי dazzz ב 12/03/2014 10:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
פינקי
מוח מה נעשה היום ?

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

ה-317 אינו LDO, לכן מבחינת יציבות זה לא ישפיע.

מה שכן יקרה הוא שבגלל התנהגות יציאה השראותית של המייצב (כמו כל מייצב לינארי טורי אחר, כשהגבר החוג קטן, עכבת המוצא נראת השראותית), תקבל איפשהו peaking. בהתאם לבחירת הקבל, התדר של ה-peaking הזה עלול להשתנות (זה הרבה יותר מושפע מהקיבול מאשר מה-ESR).
תציץ במדידות האלה:
http://www.tnt-audio.com/clinica/regula ... se2_e.html
אתה תראה את התדר שבו יש את ה-peaking בגלל השילוב של הקיבול ביציאה וההשראות של המייצב.

dazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #68 

anatoli15 כתב:ה-317 אינו LDO, לכן מבחינת יציבות זה לא ישפיע.

מה שכן יקרה הוא שבגלל התנהגות יציאה השראותית של המייצב (כמו כל מייצב לינארי טורי אחר, כשהגבר החוג קטן, עכבת המוצא נראת השראותית), תקבל איפשהו peaking. בהתאם לבחירת הקבל, התדר של ה-peaking הזה עלול להשתנות (זה הרבה יותר מושפע מהקיבול מאשר מה-ESR).
תציץ במדידות האלה:
http://www.tnt-audio.com/clinica/regula ... se2_e.html
אתה תראה את התדר שבו יש את ה-peaking בגלל השילוב של הקיבול ביציאה וההשראות של המייצב.
...
את זה אני יודע אחי
ב LM317
בלי קבל יציאה הוא בעצם אוסילטור אחד גדול..חח
אבל כולם כותבים שיש השפעה מסוימת על הESR של קבל היציא ואף אחד לא כותב את הטווח הרצוי

נ.ב
את המאמר הזה של TNT קראתי 100 פעם..חח
פינקי
מוח מה נעשה היום ?

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #69 

הטולירג עובד נהדר עם הWAVEIO.

אנטולי, תוכל להוסיף מידע לגבי עכבת המוצא של הרגולטור?

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

אין לי הרבה מה לספר בעניין הזה. אין לי את הזמן בימינו לעשות אפיון שלו כפונקציה של התדר. בעבר (עם הגרסא הראשונה של הלוח) עשיתי מדידה של מיתוג מהיר של עומס גדול (כ-1A) בכדי לבדוק מה הנפילה ומה זמן ההתאוששות, זה נותן את מרבית המידע הזה. לצערי אני לא זוכר את המספרים שקיבלתי, אך מחיפוש זריז שעשיתי בגוגל (הייתי בטוח שכתבתי את זה בפורום כלשהו), אני רואה שמחישוב של הנפילה בעת המיתוג קיבלתי שבתדר גבוה היא כ-12.5mohm (ראה כאן), לצערי אני לא רשמתי שם את זמן ההתאוששות, אז לא תוכל לשרטט את העכבה כולה. מה שבטוח הוא שהתוצאות שקיבלתי היו קרובות מאוד לסימולציות שביצעתי עם המודלים של הרכיבים בהם השתמשתי בפועל (למעשה קצת טובות יותר מאשר בסימולציה) - אז אתה יכול תמיד לסמלץ את זה, המעגל סך הכל דיי בסיסי וכולל מעט רכיבים. סימולצית AC היא לא דבר מסובך, ולוקחת כמה שניות בלבד.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”