מחפש משפץ מגברים מאזור המרכז
פירסמתי גם בפורוםDIY בלי תגובות לשאלות שלי...
אז ככה:
לאחר שכל העובדים בתחום התחמקו מלתת לי שירות (אין לי מושג למה) החלטתי לעשות את הכל לבד.
רכשתי 2 קבלים של מונדורף בערכים22000uf 80v
דרך אגב המחיר בגרמניה זול משמעותית מחנויות בארה''ב (45 יורו ליחידה לעומת 111$ בארה''ב)
מרחק החורים של הקבל להברגה לא תאם במאה אחוז ולכן ביצעתי אימפרוויזיה פשוטה...
השיפור שחל עקב ההחלפה פשוט מדהים בכל פרמטר (המגבר משמש להגברה של יחידת הבאס אצלי), מהירות,דיוק,צלילות....(עובד עם קרוס אקטיבי)
כל מי שטוען שלא צריך להחליף קבלים אם המגבר עובד, שיגיד את זה לעצמו....
בהמשך אני הולך להחליף את כל הקבלים במגבר ואת החיווט של קו הסיגנל.
אשמח להמלצות לגבי חיווט פנימי, איזה סוג חיווט מומלץ ואיזה עובי/ וחומר
אז ככה:
לאחר שכל העובדים בתחום התחמקו מלתת לי שירות (אין לי מושג למה) החלטתי לעשות את הכל לבד.
רכשתי 2 קבלים של מונדורף בערכים22000uf 80v
דרך אגב המחיר בגרמניה זול משמעותית מחנויות בארה''ב (45 יורו ליחידה לעומת 111$ בארה''ב)
מרחק החורים של הקבל להברגה לא תאם במאה אחוז ולכן ביצעתי אימפרוויזיה פשוטה...
השיפור שחל עקב ההחלפה פשוט מדהים בכל פרמטר (המגבר משמש להגברה של יחידת הבאס אצלי), מהירות,דיוק,צלילות....(עובד עם קרוס אקטיבי)
כל מי שטוען שלא צריך להחליף קבלים אם המגבר עובד, שיגיד את זה לעצמו....
בהמשך אני הולך להחליף את כל הקבלים במגבר ואת החיווט של קו הסיגנל.
אשמח להמלצות לגבי חיווט פנימי, איזה סוג חיווט מומלץ ואיזה עובי/ וחומר
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אופס... טעות ב-thread... טוב אם כבר... פעם זה היה נראה ככה. חפש ההבדלים. נראה לי קצת מאולתר מידי. הקבל אמור לעמוד - לא לשכב. האפוקסי זה לייצב אותו. (קבל filter עושה ויברציות) אולי כדאי לשים bracket מנחושת? (יש ב-Parts ConneXion). אזיקים לא נראה לי. וגם - מינימום להחליף חוט חום עם סנדל צהוב - בשחור/אדום עם סנדל אדום/שחור/ככחול לסמן +/-?
בכלל ה-SM של המכשיר קצת ברדק. יפנים כתבו המון קשקוש כדי לבלבל מפקח אמריקאי - לא מוצא ערך של קבלים מקורי. אתה בטוח 22000uF זה הערך במקור? גם כדאי תמיד קודם להתחיל עם קבלים אלקטרוליטים יותר קטנים ובסוף להחליף פילטר אם צריך. למה לא ענו לך? לא יודע. חבל. יש לך התיבה שמכסה על הקבלים? אם כן אל תאבד אותה. אולי כדאי בכלל להחזיר כמו שהיה קודם מקורי? תראה מקור איזה יופי בתמונה!
בכלל ה-SM של המכשיר קצת ברדק. יפנים כתבו המון קשקוש כדי לבלבל מפקח אמריקאי - לא מוצא ערך של קבלים מקורי. אתה בטוח 22000uF זה הערך במקור? גם כדאי תמיד קודם להתחיל עם קבלים אלקטרוליטים יותר קטנים ובסוף להחליף פילטר אם צריך. למה לא ענו לך? לא יודע. חבל. יש לך התיבה שמכסה על הקבלים? אם כן אל תאבד אותה. אולי כדאי בכלל להחזיר כמו שהיה קודם מקורי? תראה מקור איזה יופי בתמונה!
-
- ככה זה אמור להראות
הערכים של הקבלים אכן אינם מוזכרים בניירת של המכשיר, אך על המכסה המאורך עם ההיפוקסי, בצדו, יש איזכור של הערכים 2x22000uf 80v (מצרף תמונה ומצד ימין אפשר לראות מדבקה)
אני לא חוזר אחורה, המצב כרגע גם שהוא אמפרוויזורי עד שאמצא פיתרון יציב , הרבה יותר טוב ממה שהיה.
השגתי כמעט את כל הקבלים של המכשיר, חסרים לי 4 קבלים של 4700uf 80v נראה לי שאני אלך על סידרת הגולד KG Nichicon
משהו מכיר חנות עם מחירים ומשלוח שפוי?
אני לא חוזר אחורה, המצב כרגע גם שהוא אמפרוויזורי עד שאמצא פיתרון יציב , הרבה יותר טוב ממה שהיה.
השגתי כמעט את כל הקבלים של המכשיר, חסרים לי 4 קבלים של 4700uf 80v נראה לי שאני אלך על סידרת הגולד KG Nichicon
משהו מכיר חנות עם מחירים ומשלוח שפוי?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא לחזור אחור - רק קצת קוסמטיקה. בכל אופן:
Michael Percy האתר נמצא כאן והקטלוג כאן.
35 על 50 מ"מ ב-$7.95 ליחידה
בחירה מצויינת - ואם יש לו עדיין KG - זה המחיר הכי טוב שתמצא!
ב-section 2 של service manual תמצא ערכים ל-DC offset ו-bias current adjustment. אחרי השינוי תצטרך למדוד ולכוון כמו שכתוב (0v ל-DC offset ו-15mV ל- AC bias) אחרת סאונד שלך יכול להיות טוב פסיכולוגי אבל לא מה שמגבר צריך באמת להוציא.
Michael Percy האתר נמצא כאן והקטלוג כאן.
35 על 50 מ"מ ב-$7.95 ליחידה
בחירה מצויינת - ואם יש לו עדיין KG - זה המחיר הכי טוב שתמצא!
ב-section 2 של service manual תמצא ערכים ל-DC offset ו-bias current adjustment. אחרי השינוי תצטרך למדוד ולכוון כמו שכתוב (0v ל-DC offset ו-15mV ל- AC bias) אחרת סאונד שלך יכול להיות טוב פסיכולוגי אבל לא מה שמגבר צריך באמת להוציא.