תראה, אני רואה שהדיון הזה לא זז לשום מקום אבל אני אנסה לתת תגובה אחרונה שאולי תבהיר את מה שאתה נוטה לפספס.
...
הדיון זז למקומות שאתה לא מכיר ולא מבין ואולי מפחיד אותך כי אתה לא יכול לתפקד במשהו שאתה לא מבין או יודע או שולט
הבהרתי בצורה ברורה שכל סאונד יכולים לשנות במקודדים מכל סוג שהוא ונתתי דוגמאות שפשוט לא הבנת
זה שאתה מסרב להבין ומסרב לקרוא ומסרב לשמוע
זאת בעיה , למזלי לא שלי כי אני כן יודע להפעיל ולשנות מקודדים
אתה לא
אני מקבל את זכותך לא לדעת ואני מקווה שאתה מקבל את זכותי כן לדעת !
פשוט
כרטיס קול לא רלוונטי במקרה הזה כי אנחנו מדברים על הזרמת bit-stream של פורמט דחוס אל המקור הבא בשרשרת. זה למעשה כמו להעביר קובץ ZIP - הכרטיס קול לא מתעסק בכלל עם המידע שנמצא בפנים אלא רואה את כל העסק כמעטפה שיש להעביר.
...
ממש לא נכון , הכניסו לך לראש הרבה דברים לא מדוייקים
אין כאן זמן ומקום להסביר לך איך זה כן ניתן
ואמרתי שאני יכול דרך המקדדים החנמיים שלך כן לבצע זאת ונתתי לך דוגמא וטעימה איך משנים .
.
אין דבר כזה פענוח שונה - ישנו אלגוריתם אחת ויחיד לפענח כל שיטה. אתה נוטה לערבב פה פעולות אחרות שמבוצעות על הסאונד לאחר הפיענוח שזה עניין אחר לגמרי. במצב בו אנחנו לא מבצעים שום פעולה על הסאונד טרם העברתו אל הרסיבר אין רלוונטיות לכרטיס הקול ולמקודדים.
...
שוב טעות ,יש 100 סוגי נגנים בין 200 - 10000 $ לכל אחד יחודיות לפיענוח של אותו אלגוריתם שהוא אחד ויחיד
אבל כל נגן יכול לקרוא אותו אחרת ולעבד אותו עם יתרונות או חסרונות
זה מה שנותן לפנסוניק את יתרונותיו וזה מה שנותן לSONY את יתרונותיו
אני לא נוטה לערב פעולות אחרות לאחר פיענוח ,אני מערב פעולות אחרות אחרי פענוח כמו כל נגן או טלוויזיה
מה זה במצב שאנו לא עושים פעולה על הסאונד ? כל נגן ,כל כרטיס מסך או סאונד עושה פעולות על הסאונד בין עם טובות יותר או פחות
וזה סוד של היצרן , גם העברת הסאונד המפוענח בחומרה כזאת ואחרת זאת פעולה שיכולה להועיל או לפגוע ,תלוי באיכות החומרה .
ולכן יש רלוונטיות לכרטיס הקול ומקודדים בכרטיס המסך או הקול בכרטיס המסך מאוד רלוונטית .
ה"דוגמה" שהבאת פשוט שגויה ומנותקת לחלוטין מהמציאות - תיבת הבחירה הזאתי שעליה אתה מדבר קיימת ב-FFDShow עוד מהימים שהמפתח alabin היה בשלבים הראשונים של הפיתוח. המטרה הייתה פשוטה - כיוון שהמפענח לא ידע לזהות אוטומטית את סוג החומרה בה משתמשים, וכיוון שלא הייתה תבנית אוניברסאלית ו-audio renderer אוניברסאלי שהתאימו לכל הכרטיסים היה צורך שהמשתמש יגדיר ב-ffdshow את השיטה להתקשרות עם הפילטר הבא בשרשרת (ה-audio renderer) בהתאם לחומרה שברשותו.
...
שוב אתה לא מובן ומסודר איזה דוגמא ? הבאתי כמה
שוב הרבה תיבות היו אז ? הרבה תיבות לא עבדו בעבר אז ?
והרבה תיבות עובדות עם מעבדים ספציפיים
זה שאתה מתחבא ופוחד לחשוף את החומרה שלך כיום מעלה שאלות מה אתה פוחד ?
שהמפתח alabin היה בשלבים הראשונים של הפיתוח. המטרה הייתה פשוטה - כיוון שהמפענח לא ידע לזהות אוטומטית את סוג החומרה בה משתמשים, וכיוון שלא הייתה תבנית אוניברסאלית ו-audio renderer אוניברסאלי שהתאימו לכל הכרטיסים היה צורך שהמשתמש יגדיר ב-ffdshow
...
וואוו כמה מילים נשגבות ?
צר לי בינם ולבין המציאות אין קשר
המקודד לא יודע לזהות הרבה דברים , אין קשר לשלב של הפיתוח , הפיתוח לרוב לא מתקדם כמו שהחומרה
ולכן צריך התערבות ידנית
יש רק תבנית אוניברסלית כללית שכל יצרן מקודדים פותח אילוצים שונים והשאר אתה צריך לוודע שפתוח
מכיוון שיצרן לא יודע אם המחשב שלך מחשב שולחני +רמקולים 1 W
אתה צריך לכוונם .
ןאם אתה רוצה לשפרם אתה צריך לכוון ,זה תוכנת חינם לא רובוט שמתאים את עצמו לכל חלום שלך אוטומטי
אני מבין היטב מה אני רואה - אתה כנראה מבין קצת פחות וכבר אמרו לך זאת. כל ההגדרות הללו רלוונטיות אך ורק לאחר שבוצע פענוח מהפורמט הדחוס אל PCM. כיוון שאנחנו משתמשים ב-HTPC כמקור ולא כמפענח כל מה שאתה אומר חסר כל משמעות וכל העניין תלוי ברסיבר.
...
שוב טעות אתה צריך להבין היטב מה אתה שומע
ומרוב שאתה מתחבה מאחורי חומרה שלך זה לא נשמע אמין
צודק אתה מבין פחות
כל ההגדרות הללו מדברות על פענוח בעל שלבים שונים אם אתה פותח אותם או יודע לפתוח אותם
אתה לא יודע לפתוח אותם !
אני משתמש ב-HTCP כמקור וגם מפענח ומשפר ! ( על תכתוב אנחנו ,אתה לא מכיר אותי או יכולותי )
הרסיבר עושה פעולות נוספות ,תלוי ברסיבר עם חומר שמקבל וככול שהסאונד מקודד טוב יותר כל הסאונד יכול רק להשתפר או להיפגע .
לא רלוונטי וההבדל ב"איכות" בין כרטיס המסך לבין GTX 580 שיש לך כשמדובר ב-bitstream לפורמט דחוס זה לא פחות מאשר הזיה.
מה הקשר ל-SSE ? זה סט פקודות של המעבד. איך תמיכה בסט פקודות משנה בשביל להעביר "מעטפה" ?
...
מה ההבדל בין רסיבר שעולה 300ש"ח ל- רסיבר שעולה 100000 ש"ח
למה אנשים קונים טלוויזה ב- 2000 ש"ח וטלויזיה ב- 100000 ש"ח
כולם מקבלים את אותו סיגנל אז למה קונים ? למה משקיעים כסף רב ?
כי הפיענוח שונה \ בדיוק כמו מחשב וחומרה בו \כל מחשב פיענוח שונה
אם תשים טלוויזה למעבד AMD מול אינטל אתה תראה הבדל בנתוח של צבעים ,תאורה
כמו בניתוח תמונה של XVID מול H264
כי שפות עיבוד של מעבדים שונה
למה כולם מתלהבים מ- SSE5 שפות עיבוד טובות יותר למולטימדיה
אתה טוען שאין הבדל בין פיענוח קול וחבילת מקודדים בין ATI ל- נבידיה אומר לי שאין לך מושג לא באודיו ולא בוידאו
הכרטיסים עובדים בשיטו שונות של פיענוח ומקודים שונים
ואם אתה לא מבין חבל לנו על הזמן קנה 309 זה בשבילך אותו דבר .
מה הקשר ל-SSE ? זה סט פקודות של המעבד.
...
סלח לי אתה גרוע
חברות אינטל AMD משקיעות מיליארדים בבנייית שפות קריאה מהירות יותר וטובות יותר שיוכלו בזמן נתון קצר לעבד את הסאונד בשפות מתקדמות
לנתחים שניתן לעבדם בקלות יתר ובמהירות ולהוציא מהם אכויות שמהם עשוי הסאונד או התמונה
תקח מעבד לפני 4 שנים ומעבד כיום תשמע הבדל באותו רסיבר כי העיבוד והניתוח של האינפורמציה שונה .
למה אתה חושב שכל הזמן יצרני המקודדים בונים תוכנה חדשה ומשופרת שתוכל לעבוד עם שפות עיבוד של מעבדים ליופי ?
משקיעים מיליונים של $ בגלל עודף כסף ?
אני יכול להמשיך לכתוב ולענות לך , לא תלמד כלום
כל מה שניסתי להסביר שאתה חסר המון אבל המון הבנה במה תפקידם של מקודדים
אתה לא מבין ויודע מה ההבדל בין כרטיסי מסך או קול ובפיענוח המידע ועיבודו
זה שעבורך כל כרטיס מסך נותן אותה תוצאה של תמונה או קול
אומר שאין לך מושג לא בעיבוד קול או תמונה
בשבילך יש לוגו ומחיר שקובע
אתה לא יודע לשמוע ולא לראות
צר לי אבל כל התיאור שלך על רסיבר במילים גדולות ותמונות שרק מבינים מבינים שאין פה כלום .