כמה שאלות לגבי אוזניות In-Ear

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
התחלתי לחשוב על קניית אוזניות IE חדשות ויש לי מספר שאלות עקרוניות, מעבר לסוגיית ההמלצות הספציפיות.

- קודם כל, כשאני רואה דגם מסוים (למשל http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=734637), כאשר המחיר שלו בארץ יותר זול מאשר באמזון ובצורה די משמעותית (http://www.amazon.com/Sennheiser-CX400- ... 910&sr=8-4), העסק מיד צועק לי "זיוף".
זה באמת הגיוני שפחות או יותר כולם בארץ מוכרים סנהייזר מזויפות או שמשום מה המחירים בארץ ממש נמוכים?

- מעבר לזה, בהנחה שאת רוב המוסיקה אני אשמע דרך טלפון נייד (Nokia X3-02 אם זה משנה) ושסביר להניח שהיא תהיה AAC (אם כי באיכות הקידוד המקסימלית של AAC) שהומר מFLAC (שלגביו אני בטוח שמייצג נאמנה את הדיסק המקורי), עד כמה אוזניות איכותיות יותר אמורות לשדרג לי את ההאזנה לעומת אלו שמגיעות עם הטלפון?

- דבר אחרון, אם אני באמת יכול לצפות לשינוי משמעותי על ידי השקעה בזוג אוזניות איכותי יותר (ז"א, שהמכשיר עצמו והקידוד הבעייתי של הקבצים לא מהווים יותר מדי מגבלה), כמה זה תקציב ריאלי לאוזניות IE בדרישות האלו? אם באוזניות שעולות פחות מ(נגיד) 400 ש"ח גם ככה אין הרבה הבדל לעומת אלו שמגיעות עם הנייד, אלא רק עניין של נוחות ופחות של איכות צליל, אז אני אעדיף לקנות אוזניות נוחות ב100 ש"ח ולאו דווקא משהו איכותי במיוחד ב400 ש"ח.

תודה, אדם.

Guy30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

במוזיקה יותר כסף = יותר איכות. כמובן שיש תמורה פחות או יותר טובה למחיר, אבל ברמה הכללית זה פשוט ככה.
פתרון איכותי יהיה לדעתי נגן שהוא לא פלאפון, יחד עם shure se215 שעולות 460 שקל ולדעת רבים בתחום האודיו נחשבות לאוזניות הכי טובות עד 100 דולר. אני חושב שזה מאוד יספק אותך.
וכן, יש הבדל של קילומטרים בין אוזנייה שמגיעה עם המכשיר, לעומת אחת איכותית.

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

מניסיון אישי שלי הse215 לא נשמעות טוב עם כמה וכמה פלאפונים שניסיתי כבר. ה215 צריכות מקור סאונד בהיר יותר עם ווליום גבוה יותר כדוגמת הסנסה הקליפ שאיתו הן נשמעות מצויין.

Arinitz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

אני יודע שזה ספאם, אבל הייתי חייב להגיד - TMJ, שלחתי לך הודעה פרטית גם בנושא Shure ואשמח אם תענה לי.
תודה

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

תודה.
האמת היא שאני לא באמת "צריך" נגן ו/או אוזניות, רוב הזמן אני גם ככה שומע רדיו FM כשאני משתמש בנייד בתור נגן.
העניין הוא שאני גם ככה קונה כרטיס זכרון בשבילו ומכיוון שההבדלים במחיר עד 16 ג'יגה הם לא משמעותיים, חשבתי כבר להפוך אותו לנגן על הדרך.
אם אני מבין נכון, איך שאני לא אסובב את זה, הנייד יישאר לא להיט בתור נגן (ובבדיקה מעמיקה, נראה לי שזה בדיוק המצב - http://www.gsmarena.com/nokia_x3_02-review-528p6.php#aq).
אז נראה לי שבינתיים ירדתי מהרעיון, אולי באמת אני אלך על אופציית הנגן בקרוב ואז אני גם אדע תקציב מסודר יותר לעניין האוזניות.
תודה שוב :)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”