Spartacus - Vengeance

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #121 

איכשהו לנוכח הנסיבות (משהו בפרק הראשון לא משך אותי ואמרתי נחכה שתגמר העונה) לא יצא לי לראות את העונה האחרונה עד לפני שבוע שעשיתי מרתון החל מהפרק הראשון.

דבר ראשון פרק 5 היה הEPIC של הסדרה הזו ללא ספק, חבל שללא ANDY אבל שאר הדמויות החזיקו את הציפיות במקומן ואכן הן נענו בפרק הזה במלואן.

הנעליים שאנדי השאיר אחיו גדולות מדי , גופו של החדש בינוני לאורך כל הסדרה(שמו עליו שחפץ לאורך כל העונה כדי לא לחשוף את קרש הגיהוץ) אבל לפחות עשה את המקסימום שיכל בתפקיד. אני לא בטוח שאנדי עצמו היה מצליח להתמודד בצורה טובה בהרבה עם הנאומים החוזרים ומחוסרי ההגיון שהיו חייבים לחזור על עצמם מספר פעמים בכל פרק. הראו בצורה דיי טובה את הקרירות הרגשית שיש לספרטקוס כלפי מירה שעמדה יפה בתפקיד. היתי בטוח שהתסכול והמרמור יגרמו לה לנקום בספרטקוס אבל היא הצליחה לשמור על קור רוח בלתי רגיל עד לסיום (המר).

הדברים שהכי הפריעו לי בעונה הזאת זה ההגזמות שאולי היו קצת מיותרות בעייני.
בחורות שהופכות לנינג'ות לאחר קורס צלפים מזורז בחץ וקשת (ממש במקרה לרומאים לא היתה מיומנות כזו והותירו את הנשקים הללו רק ליחידת הסגולה של ספרטקוס...)
לוחמים שחתכו להם כל איבר בגוף מבריאים ללא רופאים ושימוש במוצרי רפואה בסיסיים
אשור שהפך לגלדיאטור ברמאות (בעונות הקודמות למי ששכח), לפתע קיבל כוחות על וגובר על 10 חיילים רומאים.
ואולי פה ושם כמה קרבות ביערות של אחד נגד 20 כמו בסרטי ברוס לי וצ'אק נוריס....אבל נסלח על זה כי THEY WERE BLESSED BY THE GODS :D

אי אפשר לשלא להסכים לדברים שנכבו פה על אשור , אחד הנבלים הגדולים בתולדות הקולנוע ומי שראה את הסדרה יודע שאני לא מגזים. הרים את הסדרה הזו לרמות שאפשר להזכיר אותה באותה נשימה עם סדרות נוספות שאנו קוראים להם "יצירות מופת".
המצרי וגלאבר היו תוספת מאוד מרעננת לעונה הזו, אויבים ראויים שמחוייבים למטרה עד הסוף. הכוח של המצרי המפתיע אותי מאוד ביחס לעלילה של הסדרה, אנימאוס קצת נחלש בעונה הזאת והיה מאוד פגיע אבל גם קצת אנושיות זה בדיוק מה שהיה צריך כדי לאזן את חוסר ההגיון שהיה בערימות כאן.

גאניקוס הדמות האהובה עלי אחרי שאנדי "עזב" , הדמות שלא סופרת אף אחד ובסוף מוצאת את דרכה בסדרה , האיש חיה רעה ונותן SHOW לאורך כל העונה. לא איכזב אותי לרגע לאחר שהתחברתי אליו כבר בעונת הביינים. לראות אותו בפרק 5 זה אחד הדברים המשמחים ביותר שאפשר לבקש מהסדרה.

סוף העונה היה כואב, לאבד את אנימאוס :cry:
את אשור הרגו בצורה שלא אהבתי, היתי מעדיף בקרב נגד לוחם אמיתי שישפיל אותו, למשל קריקסוס שהיה צריך לסיים את מה שהתחיל בעונת ה-0.
פרק הסיום התקדם מהר מדי, אבל קיבלנו את מה שרצינו , גלאבר בידיו של ספרטקוס (צליבה היתה מתאימה יותר).
את הסדרה היה אפשר לסיים כאן, אבל אם הם רוצים להצמד להיסטוריה אז עונה 3 יכולה להיות תוספת מרעננת (מחכה לינואר 2013).

אגדה! (איך בא לי מרתון של עונה 1 בפעם ה3 :) )
תמונה
תמונה
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #122 

אז אחרי צפייה רצופה בעונה אני די מסכים עם רוב מה שנכתב.
הסידרה התחילה חלש ותפסה תאוצה, השחקן המחליף הרבה פחות כריזמטי.
בסופו של דבר התמודדו שם יפה עם המעבר מאיזור מצומצם מאוד של לודוס וזירה לשטח פתוח וקרבות עם יותר משתתפים.
אכן חבל מאוד על אשר וגם על אונימאוס, גלאבר היה מעולה.
נקווה לעונה באה לא פחות טובה.

אגב, אשתי הזדעזעה מהאלימות והדם...

moshe10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #123 

יש דיבור על עונת ספין-אוף על יוליוס קיסר...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #124 

יוליוס קיסר היה באותן שנים בכלל?
אגב, רומא הייתה סידרה על יוליוס קיסר (דרך עיני שני הלוחמים)

moshe10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #125 

כן יוליוס קיסר הולך להיות בעונה 3

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #126 

דיוק היסטורי אף פעם לא היה הנקודה החזקה של הסדרה ואני לא חושב שהם התיימרו לכך,
אבל בלי קשר, כן, יוליוס קיסר היה באותה תקופה.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”