ניצוצות במגע בין כבל לגוף מגבר.
-
GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
שלום.
בד"כ כשאני מתעסק עם כבלים וחיבורים אני מנתק את המכשירים.
הפעם שכחתי לנתק מהחשמל את המגבר.
כבל קואקסיאלי דיגיטאלי ממיר של YES שבאתי לחבר ל DAC - נגע בטעות בפאנל אחורי של המגבר,
מה שגרם לרעש וניצים, ממש קצר חשמלי.
ברור לי שהטעות היא שלי, השאלה היא האם זה מצב נורמאלי שכבל שסה"כ מוביל אות דיגיטלי יקצר בכזו אלימות?
תודה וסליחה על הבורות בנושא החשמל.
בד"כ כשאני מתעסק עם כבלים וחיבורים אני מנתק את המכשירים.
הפעם שכחתי לנתק מהחשמל את המגבר.
כבל קואקסיאלי דיגיטאלי ממיר של YES שבאתי לחבר ל DAC - נגע בטעות בפאנל אחורי של המגבר,
מה שגרם לרעש וניצים, ממש קצר חשמלי.
ברור לי שהטעות היא שלי, השאלה היא האם זה מצב נורמאלי שכבל שסה"כ מוביל אות דיגיטלי יקצר בכזו אלימות?
תודה וסליחה על הבורות בנושא החשמל.
נערך לאחרונה על ידי GilSt ב 08/07/2011 22:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
הכבל לא דיגיטאלי, הוא מעביר מידע דיגיטאלי באמצעות זרם חשמלי.
מתח חשמלי של 0.6 וולט לא יכול לגרום לנזק אלא אם כן עכשיו המוצר אינו עובד...
במידה והכל תקין, לא קרה כלום ותזהר בפעם הבא...
אם כבר פתחת נושא, תחפש מידע על BMC ותוכל גם לדעת כיצד זה עובד
מתח חשמלי של 0.6 וולט לא יכול לגרום לנזק אלא אם כן עכשיו המוצר אינו עובד...
במידה והכל תקין, לא קרה כלום ותזהר בפעם הבא...
אם כבר פתחת נושא, תחפש מידע על BMC ותוכל גם לדעת כיצד זה עובד
- Ilyan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2544
וניצים≠גיצים, אלא אם התכוונת לתאר שהכבל והמגבר הלכו מכות (מצטער זה דרש
)
-
GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

כן תודה, התכוונתי לניצוצות.Ilyan כתב:וניצים≠גיצים, אלא אם התכוונת לתאר שהכבל והמגבר הלכו מכות (מצטער זה דרש)
...
כן תודה, הגיע זמן באמתאם כבר פתחת נושא, תחפש מידע על BMC ותוכל גם לדעת כיצד זה עובד...
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
זה לא אמור לקרות,אלמלא ישנה זליגת מתח לא תקינה כתוצאה מהפרש פוטנציאלים בין ההארקה של יס לבין ההארקה של הרסיבר.זו תקלה שאמורה להפתר בסדור ההארקה של יס ובדיקת ההארקה בבית.זליגה של זרם מצרכן אחר יכולה בלופ שרשרת לחדור לציוד האלקטרוני.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- TsurTriger
-
- כתב צילום

- תגובות: 2096
סתם לשם הדיוק, מתח לא יכול לזלוג. מתח, או הפרש פוטנציאלים (פוטנציאל זה תכונה של מקום), זה של הפרש בין שני מקומות בעלי תכונה מסויימת. היווצרות, לדעתי זו המילה הנכונה יותר.זורו44 כתב:זה לא אמור לקרות,אלמלא ישנה זליגת מתח לא תקינה כתוצאה מהפרש פוטנציאלים בין ההארקה של יס לבין ההארקה של הרסיבר....
לעומת זרם שזה תנועה מכוונת של נושאי מטען...
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

הפרש פוטנציאילים זה מילה נרדפת למתח.זה ביטוי שגור למי שבוגר הפקולטה לחשמל,וזרם לא רצוי קיים כתוצאה מהפרש מתחים ברסיבר והקואקס של יס.
שווה בדיקה,ולא להתעלם כי חשמול ורכיבים אלקטרונים נהרסים בעקבות מתח לא תקין.
שווה בדיקה,ולא להתעלם כי חשמול ורכיבים אלקטרונים נהרסים בעקבות מתח לא תקין.
- TsurTriger
-
- כתב צילום

- תגובות: 2096
נכון. מתח זה מונח, כפי שהפרש פוטנציאלים זה מונח. מן הסתם קל יותר להגיד מתח Vab מאשר הפרש הפוטנציאלים בין נקודה a לבין נקודה b.
קיים קשר ישר בין הזרם למתח, מן הסתם. רק רציתי להאיר בקשר למינוח זליגת מתח שצרם לי.
קיים קשר ישר בין הזרם למתח, מן הסתם. רק רציתי להאיר בקשר למינוח זליגת מתח שצרם לי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

מה אני צריך לעשות ל"סידור הארכה" של יס - להזמין טכנאי?זורו44 כתב:זה לא אמור לקרות,אלמלא ישנה זליגת מתח לא תקינה כתוצאה מהפרש פוטנציאלים בין ההארקה של יס לבין ההארקה של הרסיבר.זו תקלה שאמורה להפתר בסדור ההארקה של יס ובדיקת ההארקה בבית.זליגה של זרם מצרכן אחר יכולה בלופ שרשרת לחדור לציוד האלקטרוני....
כנ"ל לגבי בדיקת הארכה בבית - יש לערב את חברת החשמל?
גם הממיר וגם המגבר מחוברים לאותו מפצל שהוא גם מגן ברקים, ויש עליו נורה שמראה שהארקה תקינה.
תודה.
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

כן.אין לך בעיה בבבית ,מקור הניצוץ בכבל הקואקסיאלי שמגיע מהשקע בקיר.אסור שהראש של הכבל יזרים זרם שגורם לניצוץ כתוצאה מימתח שקיים בין 2 נקודות:גוף הרסיבר והשקע בקיר.
היות ולרסיבר יש תקע עם 3 פינים עם הארקה תקנית גם שם אמור להיות הכל תקין,ונשאר רק המקור היחיד השקע של יס
שלא מאורק.
בדרך כלל בתקופה שעבדתי בכבלים,הייתי מוסיף איזולטור שהיה מעין פתרון זמני לבעיה.במקרים קשים של חישמול
היינו תוקעים אלקטרודה נוספת ,או מתחברים לפס השוואת הפוטנצייאלים של המבנה.
היות ולרסיבר יש תקע עם 3 פינים עם הארקה תקנית גם שם אמור להיות הכל תקין,ונשאר רק המקור היחיד השקע של יס
שלא מאורק.
בדרך כלל בתקופה שעבדתי בכבלים,הייתי מוסיף איזולטור שהיה מעין פתרון זמני לבעיה.במקרים קשים של חישמול
היינו תוקעים אלקטרודה נוספת ,או מתחברים לפס השוואת הפוטנצייאלים של המבנה.