עלויות בייבוא אישי של אונקיו NR709
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הטרחה שלי או שלך? 
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני יודע שאם אני אקנה מגבר חדש - גם אם ההבדל הוא 800 שח אני אזמין מחול
אם יקרה לו משהו יש לי 800 שח למשלוח חוזר לארצות הברית
אני כל כך רוצה 3008

אני כל כך רוצה 3008
- epony
- חבר במועדון 10K

אני מסתכל על זה אחרת: בשבילי ההרפתקאה של יבוא אישי מחו"ל תשתלם אם אני חוסך כ-50% מעלות המכשיר בארץ, כי אז במקרה הכי גרוע של מכשיר תקול שלא ניתן לתקן בעלות סבירה, אני פשוט יכול לעשות את אותו הדבר עוד פעם ולייבא את אותו המכשיר שובBlackTulip כתב:אני יודע שאם אני אקנה מגבר חדש - גם אם ההבדל הוא 800 שח אני אזמין מחול
אני כל כך רוצה 3008![]()
...
במקרה הזה, ה-3008 שלך יעלה משהו כמו $2,000 ביבוא אישי מארה"ב (כולל שילוח מוזל ומיסים אך לא כולל שנאי), לעומת כמעט כפול מזה בארץ - מספיק קרוב בכדי שאפילו אני אשקול את זה בחיוב (אם רק היו לי $2,000 ספייר כרגע
מצד שני, את ה-709 אפשר להביא בסביבות ה-$1,050 כולל הכל חוץ משנאי, וגם הוא יהיה חצי מחיר מבארץ
אממ.. הזמנתי משלוח דרך ushops לפני כ-16 שנים בערך.triger772 כתב:האם הזמנת אי פעם בעזרת השירות של USHOPS?בוננזה כתב:או בקיצור, שילמת מיסים גם על המשלוח.. (אם אני לא טועה זה 32% מס, תחשב על 670$ וזה יוצא בערך 210$).zionc כתב:להלן הפירוט:SARAS כתב:היי zionc
תודה על הפרוט שנתת לי ועל ההמלצה
שאתה אומר 3150 ש"ח ,זה כולל גם מיסים ,מכס ושאר ירקות שהמדינה שלנו אוהבת לקחת?
אודה לך באם תכין לי בדיוק "מפרט" של כל העלויות שלך איך הגעת ל-3150 ש"ח
המון תודות
SARAS...
עלות מכשיר ב B&H היא: 569.95$ - חויבתי בכרטיס האשראי 2,043.14 שקל
שילוח מוזל דרך USHOPS עלה 100$ ומיסים 210$ סה"כ 310$ חוייבתי בכרטיס אשראי 1,120.47 שקל
סה"כ עלויות 1,120.47 + 2,043.14 = 3163.61 שקל !
תהנה...
דבר שני זה שלקחת משלוח ימי אשר מגיע מבקרה הטוב בתוך חודשיים (עוד דבר ששכחת לציין בשרשור הקודם) דבר אשר לא רבים בוחרים בו כאשר רוכשים מגבר (אולי במקרה של רמקולים או מקרר).
אז עכשיו אני רוצה להבין במה "טעיתי והטעתי" ?! (למי שלא מעודכן, זה משירשור אחר)..
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 3&start=30
אגב, מר ציון, אם אינך יודע, באינטרנט כתיבה בגודל פונט מוגזם, ובמיוחד כאשר בא אחריו מספר סימני קריאה, נחשב לצעקה בוטה..
מה שהופך אותך, מר ציון, לערס מצויי, לפחות על דפי הפורום......
מאיך שאתה מתנסח, אני משער שלא. כי דברייך אינם נכונים, שלא נגיד תלושים מהמציאות.
אני ביצעתי כבר שלוש הזמנות עם USHOPS. שתיים בים ואחת אווירית.
קודם כל- זמני שילוח:
1. USHOPS מתחייבים, כן כן מתחייבים, לספק לך את הסחורה תוך:
א. במשלוח ימי (מוזל) 60 ימים. לא 60 ימי עסקים, אלא 60 ימים מרגע יציאת המשלוח.
ב. במשלוח אווירי תוך 10 ימי עסקים. מהניסיון שלי, זה מגיע תוך שבוע פחות או יותר.
נ.ב ממה שאני יודע, חברות המשלוחים בדרך כלל מוציאות את הטיסות בסופשים. כך, שמי שמבצע הזמנה ביום חמישי, יקבל את המוצר מהר יחסית.
בנוסף:
2. USHOPS מבצעים את חישוב המיסים לפי הקבלה שהגיעה אליהם. בחישוב המיסוי אין התייחסות למחיר עלות המשלוח. מכיוון והמשלוח הוא לא רק של החבילה שלך, אלא של מכולות על גבי מכולות. וככל הנראה, זה גורם לשיטת חישוב אחרת.
3. לעיתים, המחיר כל כך גבוה בארץ, עד כדי כך שזה אבסורד שאחרי כל המיסוי והמשלוח אתה עדיין מגיע לאולי חצי מחיר.
4. כל חבילה ניתן לבטח בעלות של 2.5 אחוז מכלל העלות (ערך החבילה+מיסים+משלוח). ובכך, במקרה ויקרה משהו, אתה מכוסה גם מבחינת תשלום המיסים! אתה תקבל החזר מלא מלא, ולא רק מערך החבילה.
קישור להמשך התנסות עם שירות המשלוחים של USHOPS
בגדול, אני ממליץ בחום רב על USHOPS. בשימוש עם מחשבון העלויות, אתה יודע ויכול לחשב את הסכום הכולל לפני ביצוע ההזמנה. מה שהופך, לדעתי, את הקנייה בארה"ב והמשלוח דרכם לדבר נוח מאוד....
אז זה לא היה מגבר אלא רכב נשלט מרחוק ממונע בנזין (יותר נכון תערובת ניטרו ומתנול).
1. אני לא טענתי 60 ימי עסקים.. טענתי חודשיים ונראה לי שזה יוצר בערך 60 יום
2. אחלה שהם מבצעים חישוב, בסופו של דבר היו לי הרבה סעיפים לא צפויים אשר הוסיפו כמעט 150 דולר להזמנה.
3. ללא ספק, אבל במקרה של רסיבר ברמת כניסה+ אנחנו לא מדברים על כאלו מחירים.
אגב, בזמנו חסכתי בערך חצי מעלות הרכישה בארץ (אבל בתחום אחר לגמרי)
4. אין לי מושג למה התכוונת ולמה זה קשור לתגובה שלי.
ולגבי ההזמנה שלי מלפני 16 שנים,
זה היה בזמנו הרכב הכי "מגניב" שהיה בארץ, הבעיה התחילה כאשר נשבר משהו והיה צריך לתקן (ובתחביב הנ"ל זה קורה כל שבת שניה).
למצוא חלקים לרכב כזה היה כמעט בלתי אפשרי ונאלצתי בכל פעם לאלתר מחדש...
קצת מזכיר לי את הסיפור של הבחור (smaster_1) שיבא SC35 מארה"ב ונתקע עם תקלה שלא ידעו לתקן בארץ במשך מספר חודשים.
ול- epony,
נניח שאחוז התקולים הוא רק 5%, עדיין את החשבון שלך לא הבנתי.
לאותם 5% יש 100% תקלה, אותם לא מנחם שיש עוד 95% שהחיים שלהם דבש..
כך שהכמות שלך לערכים כספיים לא ממש מובן לי.
גם הדוגמא שהרסיבר עלה לך 50% אז אם מתקלקל אתה יכול להזמין רסיבר חדש היא לא רצינית, בפועל אף אחד לא יזמין חדש אלא יתחיל במסע תיקונים שיעלה אומנם פחות מרכישת חדש אך עדיין ידרוש ממך הזמנת חלקים מחו"ל וזמן תיקון ארוך.
לא הכי נוח ועלול להשאיר טעם חמוץ, אך יכול להיות נסבל במידה ובאמת חוסכים כל כך הרבה במחיר המקורי!
במקרה של חיסכון באזור ה-1000 ש"ח, ממש לא הייתי נכנס לזה (אלא אם כן ממש יש לי בעיית מזומנים..)
- epony
- חבר במועדון 10K

עשיתי חישוב תוחלת בסיסי - אם יש 5% סיכוי שהרסיבר ילך פארש, אז הערך הכלכלי המשוקלל של התקלה הוא 5% משווי הרסיבר, ואת זה מוסיפים לעלות המקורית של המכשיר כדי לבטא את הסיכון הממוצע לתקלה מסיבית הגלום ברכישת רסיבר ללא אחריות.בוננזה כתב:ול- epony,
גם הדוגמא שהרסיבר עלה לך 50% אז אם מתקלקל אתה יכול להזמין רסיבר חדש היא לא רצינית, בפועל אף אחד לא יזמין חדש אלא יתחיל במסע תיקונים שיעלה אומנם פחות מרכישת חדש אך עדיין ידרוש ממך הזמנת חלקים מחו"ל וזמן תיקון ארוך.
לא הכי נוח ועלול להשאיר טעם חמוץ, אך יכול להיות נסבל במידה ובאמת חוסכים כל כך הרבה במחיר המקורי!
במקרה של חיסכון באזור ה-1000 ש"ח, ממש לא הייתי נכנס לזה (אלא אם כן ממש יש לי בעיית מזומנים..)...
הנקודה שלי לגבי החלטה חיובית על יבוא מחו"ל אם העלות שלו היא מקס' 50% מבארץ באה בדיוק כדי לתת מענה על מה שאתה טוען שקורה בפועל - הרבה יותר הגיוני בעיני פשוט להשכיב את אותו הסכום של מחצית העלות המקומית על יבוא עוד מכשיר מחו"ל מאשר להתחיל בטרטור הנוראי של לנסות לתקן את התקול בארץ. חבל על הזמן, הכסף והעצבים - פשוט צריך לקחת בחשבון עוד לפני שמזמינים את הראשון שיש סיכוי (של 5% כאמור
בכל מקרה, כפי שציינתי זו הגישה שלי באופן אישי לעניין, שהתפתחה אצלי בחודשים האחרונים בעקבות מה שנראה כמו עליה בכמות הרסיברים שחברי הפורום מייבאים באופן אישי מחו"ל - אם אתה רוצה לקנות מכשיר שאפשר לתקן בארץ, פשוט תקנה מכשיר בארץ...
עוד דרך להסתכל על זה היא שאתה יכול לתקן את הרסיבר התקול שהבאת מארה"ב, אבל בינתיים גם להביא עוד אחד חדש מחו"ל. בסוף סאגת התיקונים, אתה מתפנק על מכשיר חדש, ומוכר את המתוקן ביד שניה תוך כיסוי הן של עלויות התיקון והן של עלויות יבוא החדש - ממש הפשע המושלם
ולסיום, דרך אחת אחרונה להסתכל על זה: לקנות אונקיו 709 בארץ עולה 7,000 ש"ח. נניח שאני מציע לך הימור שבו במקום לקנות את המכשיר ב-7,000 ש"ח כולל אחריות ל-3 שנים, אתה נותן לי רק 4,000 ש"ח ואני נותן לך מכשיר אמריקאי ושנאי וגם שתי קוביות. אם אתה זורק את הקוביות ויוצא 2 או 12 (סיכוי של 5.5% בסה"כ) אתה צריך לשלם לי עוד 3,500 ש"ח.
חישוב תוחלת יראה שבעוד שבמצב העולם הראשון (רכישה בארץ) העלות המשוקללת של העסקה עבורך הוא 7,000 ש"ח, במקרה השני העלות המשוקללת היא 3,500 ש"ח ועוד 5.5% כפול 3,500 ש"ח (אם יצא 2 או 12 בקוביות) ובסה"כ 4,200 ש"ח.
במילים אחרות, תגיד לי אתה אם אתה מוכן להפסיד 3,000 ש"ח ברמת וודאות של 95% (כלומר לשלם 7,000 ש"ח במקום 4,000 ש"ח), בשביל הסיכוי להרוויח 700 ש"ח ברמת ודאות של 5% (לשלם 7,000 ש"ח בלבד במקום 7,700 ש"ח במקרה שיוצא לך 2 או 12 בהטלת זוג קוביות)...
לגבי החישוב, זה נכון ליבואן אשר מחזיק מלאי מוצרים וצריך לחשב את ערך הסיכון ולפיו לחשב את עלות הביטוח.epony כתב:עשיתי חישוב תוחלת בסיסי - אם יש 5% סיכוי שהרסיבר ילך פארש, אז הערך הכלכלי המשוקלל של התקלה הוא 5% משווי הרסיבר, ואת זה מוסיפים לעלות המקורית של המכשיר כדי לבטא את הסיכון הממוצע לתקלה מסיבית הגלום ברכישת רסיבר ללא אחריות.בוננזה כתב:ול- epony,
במקרה של חיסכון באזור ה-1000 ש"ח, ממש לא הייתי נכנס לזה (אלא אם כן ממש יש לי בעיית מזומנים..)...
הנקודה שלי לגבי החלטה חיובית על יבוא מחו"ל אם העלות שלו היא מקס' 50% מבארץ באה בדיוק כדי לתת מענה על מה שאתה טוען שקורה בפועל - הרבה יותר הגיוני בעיני פשוט להשכיב את אותו הסכום של מחצית העלות המקומית על יבוא עוד מכשיר מחו"ל מאשר להתחיל בטרטור הנוראי של לנסות לתקן את התקול בארץ. חבל על הזמן, הכסף והעצבים - פשוט צריך לקחת בחשבון עוד לפני שמזמינים את הראשון שיש סיכוי (של 5% כאמור) שצריך להתחיל את כל סאגת היבוא מההתחלה (לפחות חוסכים על שנאי בסיבוב השני
)
בכל מקרה, כפי שציינתי זו הגישה שלי באופן אישי לעניין, שהתפתחה אצלי בחודשים האחרונים בעקבות מה שנראה כמו עליה בכמות הרסיברים שחברי הפורום מייבאים באופן אישי מחו"ל - אם אתה רוצה לקנות מכשיר שאפשר לתקן בארץ, פשוט תקנה מכשיר בארץ...
עוד דרך להסתכל על זה היא שאתה יכול לתקן את הרסיבר התקול שהבאת מארה"ב, אבל בינתיים גם להביא עוד אחד חדש מחו"ל. בסוף סאגת התיקונים, אתה מתפנק על מכשיר חדש, ומוכר את המתוקן ביד שניה תוך כיסוי הן של עלויות התיקון והן של עלויות יבוא החדש - ממש הפשע המושלם...
לא נכון לגבי אדם פרטי אשר מיבא מכשיר אחד.
לגבי רכישת רסיבר חדש בזמן תקלה,
לדעתי אתה מפספס בגדול.
אם נניח יש לי תקציב של 7000 ש"ח וחשקה נפשי באונקיו 3008, אני יכול לרכוש אותו מארה"ב במסגרת התקציב.
זה עדיין לא אומר שאם הוא התקלקל אז פתאום מסגרת התקציב שלי עלתה ל-14000 ש"ח (כמחירו בארץ, אאל"ט) ואני יכול לרכוש עוד אחד..
במקרה זה אני מקבל נזיפה חמורה מההנהלה וצריך לישון ברכב, וזה ממש לא נוח
אני מניח שכל אחד שרוכש בסכום מסויים בארה"ב לא מתכוון/התכוון להוציא גרוש אחד יותר על הרכישה, ולא משנה איפה היא תתבצע.
אנשים מנסים להסיג את המקסימום במסגרת התקציב.
לא מזמן רכשתי פיוניר 920 (בארץ) כאשר ליבא אותו מחו"ל היה עולה באזור ה-2200-2500 ש"ח (כולל שנאי).
בארץ היה ניתן להשיג אותו בקלות ב 3200-3500 ש"ח, נראה לי ששווה היה להשקיע במקרה זה עוד 1000 ש"ח ולרכוש בארץ.
אגב, בסופו של דבר רכשתי אותו במחיר שקרוב מאוד למחיר ייבוא + שנאי.
- epony
- חבר במועדון 10K

בוננזה, במיוחד בשבילך הוספתי עוד דרך להסתכל על הדברים בתגובה הקודמת שלי 
לדידי, אין פה שום עניין של הסתכלות ביטוחית או פיזור סיכונים - כל אחד יכול (ויש שאפילו יאמרו שצריך) לעשות חישוב תוחלת רווחים ועלויות על כל החלטה כלכלית שהוא עושה ועבורה הוא יכול להעריך את מכלול הסיכונים וההזדמנויות הגלומים בהחלטה (לדוג' הסיכון לקלקול ברסיבר המיובא בחו"ל).
מי שעושה זאת דרך קבע לא רק חוסך יותר ומרוויח יותר בטווח הארוך, אלא גם מודע יותר להחלטות הכלכליות שהוא מקבל, כך שיש פחות סיכוי שהוא יקבל על הראש מאישתו עם באמת יידפק הרסיבר, כי זה יהיה שיקול שייכנס למערכת קבלת ההחלטות כבר מהיום הראשון, ולא חודשיים אח"כ כשמוציאים את ה-"אוצר" מהתיבה רק כדי לגלות שהוא לא נדלק אפילו
דרך אגב, האנקדוטה האישית שלך מדגימה בדיוק את הגישה שהצגתי - כנראה שזה לא משתלם לעשות יבוא אישי כאשר אתה חוסך משמעותית פחות מ-50% מהמחיר בארץ (במקרה שלך היית חוסך כ-1,000 ש"ח על המחיר המקומי של 3,200-3,500 ש"ח, כלומר כ-30% "בלבד"... אם לקנות 920 בחו"ל היה עולה 1,800-2,000 ש"ח כולל שנאי, אז כנראה שהיית מתלבט קצת יותר זמן לפני שהיית מחליט). מן הסתם, לך לא היו הלבטים הללו כי הצלחת להתארגן על הטוב משני העולמות: גם מחיר חו"ל וגם אחריות מקומית
לדידי, אין פה שום עניין של הסתכלות ביטוחית או פיזור סיכונים - כל אחד יכול (ויש שאפילו יאמרו שצריך) לעשות חישוב תוחלת רווחים ועלויות על כל החלטה כלכלית שהוא עושה ועבורה הוא יכול להעריך את מכלול הסיכונים וההזדמנויות הגלומים בהחלטה (לדוג' הסיכון לקלקול ברסיבר המיובא בחו"ל).
מי שעושה זאת דרך קבע לא רק חוסך יותר ומרוויח יותר בטווח הארוך, אלא גם מודע יותר להחלטות הכלכליות שהוא מקבל, כך שיש פחות סיכוי שהוא יקבל על הראש מאישתו עם באמת יידפק הרסיבר, כי זה יהיה שיקול שייכנס למערכת קבלת ההחלטות כבר מהיום הראשון, ולא חודשיים אח"כ כשמוציאים את ה-"אוצר" מהתיבה רק כדי לגלות שהוא לא נדלק אפילו
דרך אגב, האנקדוטה האישית שלך מדגימה בדיוק את הגישה שהצגתי - כנראה שזה לא משתלם לעשות יבוא אישי כאשר אתה חוסך משמעותית פחות מ-50% מהמחיר בארץ (במקרה שלך היית חוסך כ-1,000 ש"ח על המחיר המקומי של 3,200-3,500 ש"ח, כלומר כ-30% "בלבד"... אם לקנות 920 בחו"ל היה עולה 1,800-2,000 ש"ח כולל שנאי, אז כנראה שהיית מתלבט קצת יותר זמן לפני שהיית מחליט). מן הסתם, לך לא היו הלבטים הללו כי הצלחת להתארגן על הטוב משני העולמות: גם מחיר חו"ל וגם אחריות מקומית
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני חושב שהגעתי להבנה יותר עמוקה בעניין
אני לא אקנה רסיבר בארץ כעיקרון
לא ייתכן שיעלה יותר זול להזמין מחול מאשר לקנות בארץ כאשר יש עלות נוספת של משלוח, ועוד אחרי מפיץ בארה"ב.
אני חושב שצריך לעשות חרם רסיברים ואלקטרוניקה בידורית כמו שעשו עם הקוטג'
או אולי כדאי לפנות ל USHOPS שיהיה איתם איזה דיל של החזרות מוצרים לטובת אחריות, החזרות במחיר מוזל
כך זה יוריד את "החשש" של איך נממש אחריות
הם ירוויחו יותר לקוחות ועוד עמלות על משלוחים ואנחנו ניהיה עם ראש שקט!
אני לא אקנה רסיבר בארץ כעיקרון
לא ייתכן שיעלה יותר זול להזמין מחול מאשר לקנות בארץ כאשר יש עלות נוספת של משלוח, ועוד אחרי מפיץ בארה"ב.
אני חושב שצריך לעשות חרם רסיברים ואלקטרוניקה בידורית כמו שעשו עם הקוטג'
או אולי כדאי לפנות ל USHOPS שיהיה איתם איזה דיל של החזרות מוצרים לטובת אחריות, החזרות במחיר מוזל
הם ירוויחו יותר לקוחות ועוד עמלות על משלוחים ואנחנו ניהיה עם ראש שקט!
BlackTulip כתב:אני חושב שהגעתי להבנה יותר עמוקה בעניין![]()
![]()
![]()
אני לא אקנה רסיבר בארץ כעיקרון![]()
אני חושב שצריך לעשות חרם רסיברים ואלקטרוניקה בידורית כמו שעשו עם הקוטג'![]()
![]()
![]()
הם ירוויחו יותר לקוחות ועוד עמלות על משלוחים ואנחנו ניהיה עם ראש שקט!...
קראתי בחיוך את הגיגי החברים. חברה, רמת הויכוח גבוהה, כה לחי (( epony
, לעזאזל, איפה הסוגריים המרובעים עם סימן החזקה
אני מסכים בהתבסס על ניסיוני האישי (אין לי מושג בחישובי תוחלת, אך לעומת זאת אני יודע ש 12X12 שווים ל 144!) שאם המוצר נרכש במחצית ממחירו, אז ככל הנראה בוצעה עיסקה טובה. בעבר ייבאתי 3 מקרנים ביתיים, רסיבר, 2 לאפטופים, מולטי אפקט יקר לגיטרה וטאבלט (סמסונג טאב 10.1) שרק כעת הגיע.
מרבית הכבודה הזו תיפקדה באופן מושלם עד שנמכרה לקראת השדרוג. הכשלון היחידי הוא הפיוניר SC35, שעלה לי כ 6K+ ש"ח, והתיקון שלו ככל הנראה יחצה את קו ה 3K. עדיין, זול מרכישת חדש בישראל.
אם פועלים לפי הכלל, מגלים ששווה לייבא מדוד סם רק רסיברים יקרים (כמו ה 3008). הפרש המחיר בין דגמי המיד-ריינג' הנמוכים ומטה מכך למחיר השוק המקומי אינו עומד על מחצית העלות. במקרה הספציפי של ה 709, שמעתי שאפשר לרכוש אותו ב 6.5K ש"ח, ולכן ליבא אותו ב 4K ש"ח מאמזון חורג מהכלל. אגב, סבבה של מגבר.
אני מסכים בהתבסס על ניסיוני האישי (אין לי מושג בחישובי תוחלת, אך לעומת זאת אני יודע ש 12X12 שווים ל 144!) שאם המוצר נרכש במחצית ממחירו, אז ככל הנראה בוצעה עיסקה טובה. בעבר ייבאתי 3 מקרנים ביתיים, רסיבר, 2 לאפטופים, מולטי אפקט יקר לגיטרה וטאבלט (סמסונג טאב 10.1) שרק כעת הגיע.
מרבית הכבודה הזו תיפקדה באופן מושלם עד שנמכרה לקראת השדרוג. הכשלון היחידי הוא הפיוניר SC35, שעלה לי כ 6K+ ש"ח, והתיקון שלו ככל הנראה יחצה את קו ה 3K. עדיין, זול מרכישת חדש בישראל.
אם פועלים לפי הכלל, מגלים ששווה לייבא מדוד סם רק רסיברים יקרים (כמו ה 3008). הפרש המחיר בין דגמי המיד-ריינג' הנמוכים ומטה מכך למחיר השוק המקומי אינו עומד על מחצית העלות. במקרה הספציפי של ה 709, שמעתי שאפשר לרכוש אותו ב 6.5K ש"ח, ולכן ליבא אותו ב 4K ש"ח מאמזון חורג מהכלל. אגב, סבבה של מגבר.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם הפרש של 2500 ש"ח חורג מהכלל, אז מה תגיד על המקרה שלי שבו ההפרש הוא 750 ש"ח? כפי שציינתי קודם, זה ההפרש במחיר בהשוואה לקנייה בארץ (דרך המבצע של טופ-אודיו עבור באי התערוכה של HT) כשמחשבים גם את עלות השנאי. אני לא מתכוון לחזור ל-Epony וטענת ה-200 שקלים / 0.5% נפל, כי ברור לי עכשיו שכל המטרה של ההודעה שלו הייתה ליצור מהומה ולקבל כמה שיותר תגובות, אבל אני מניח שאתה ורוב המשתתפים האחרים מסכימים שבהפרש מחיר של 750 ש"ח אין ממש ספק היכן עדיף לרכוש.smaster_1 כתב:במקרה הספציפי של ה 709, שמעתי שאפשר לרכוש אותו ב 6.5K ש"ח, ולכן ליבא אותו ב 4K ש"ח מאמזון חורג מהכלל. אגב, סבבה של מגבר....
- epony
- חבר במועדון 10K

רגע, עכשיו אני הטרול? תהיה לי בריא...
ההפרש האבסולוטי חשוב, אך לדידי יש משמעות גדולה יותר ליחס בין החיסכון ביבוא אישי מחו"ל למחיר של אותו המוצר בארץ.
בכל מקרה, לכל אחד מאיתנו יש את הנטיה האישית שלו לשנאת סיכון - יש כאלה שפשוט לא יהיו מוכנים לחסוך שום סכום כסף כנגד "אובדן" האחריות ולא משנה מה הסיכון לכשל במכשיר (0.5%, 5%, 50%). ויש כאלה שיהיו מוכנים להמר הרבה מעבר ל-"אדם הסביר".
בשורה התחתונה, אתה החלטת שבעבור הזדמנות חד-פעמית (קרי, מבצע מוגבל בזמן רק עבור באי תערוכת HT), אתה מוכן לספוג פער של 750 ש"ח לרעתך כי הוא עדיף משמעותית על הפער הרגיל במחיר בין ישראל לארה"ב... יש אנשים שמוכנים לספוג את הפער המקורי של אלפי ש"ח גם בלי המבצע, ויש אנשים שגם על ההפרש של ה-750 ש"ח שאתה בחרת לספוג הם היו חושבים טוב-טוב לפני שהיו קונים בארץ.
ההפרש האבסולוטי חשוב, אך לדידי יש משמעות גדולה יותר ליחס בין החיסכון ביבוא אישי מחו"ל למחיר של אותו המוצר בארץ.
בכל מקרה, לכל אחד מאיתנו יש את הנטיה האישית שלו לשנאת סיכון - יש כאלה שפשוט לא יהיו מוכנים לחסוך שום סכום כסף כנגד "אובדן" האחריות ולא משנה מה הסיכון לכשל במכשיר (0.5%, 5%, 50%). ויש כאלה שיהיו מוכנים להמר הרבה מעבר ל-"אדם הסביר".
בשורה התחתונה, אתה החלטת שבעבור הזדמנות חד-פעמית (קרי, מבצע מוגבל בזמן רק עבור באי תערוכת HT), אתה מוכן לספוג פער של 750 ש"ח לרעתך כי הוא עדיף משמעותית על הפער הרגיל במחיר בין ישראל לארה"ב... יש אנשים שמוכנים לספוג את הפער המקורי של אלפי ש"ח גם בלי המבצע, ויש אנשים שגם על ההפרש של ה-750 ש"ח שאתה בחרת לספוג הם היו חושבים טוב-טוב לפני שהיו קונים בארץ.