תגובות לביקורת: ה- Synology DS1511 - תנגבו את הריר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46440
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5087 פעמים

שליחה #61 

Almogc,
שאלו על 2TB וזה אין. בכל מקרה, מה שהצגת מגיע עם חיבורי PCI-E ולא מתאים ל- NAS Stand Alone.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #62 

אל תשכחו שSSD זה עדיין FLASH, וכמות המחיקות/כתיבות שלו מוגבלת מאוד ביחס לכונן רגיל. למרות שהרבה יותר טובה מזכרונות ישנים יותר...
עד שהמחירים לא מתאזנים, זה נראה לי לא שפוי. בטח עבור מישהו שצריך IO כבד ונפחים גדולים
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #63 

shayze,
הנתון הזה נקרא Wear Level והכוננים של כיום יחזיקו כמה עשרות שנים עוד תום החיים שלהם.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #64 

צודק שמנגנוני wear leveling עוזרים לשטח את העומס של הקריאות/כתיבות על כל הסקטורים, אבל הכל תלוי בסוג העבודה.
השאלה הסופית היא מה נפח העבודה (האם הכונן ריק כל הזמן, מלא כל הזמן, או מתמלא ומתרוקן) וכמה קריאות/כתיבות על סקטור לפני שהוא מתייאש.
מודה שאין לי את הנתונים הכי עדכניים, אבל הם בהחלט משמעותית יותר נחותים מכוננים מכאניים גם אחרי כל השיפורים שעשו.

בשורה התחתונה, אם באורח פלא כונני SSD היו זהים במחיר לכוננים מכאניים, לא הייתי חושב פעמיים :D
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #65 

shayze,
סביר להניח שאתה צודק בהשוואה לכוננים מכנים והסבר לגבי אופן מדידת הנתון סביר להניח שתמצא בדף הנתונים של מרבית כונני ה- SSD. עוד משהו, כאשר הנתון הזה מתפרש ככמה עשרות שנים בשימוש ביתי, זה די מאבד מחשיבותו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #66 

שלום,
הגעתי לכתבה בעקבות לינק מדיון שמתקיים עכשיו על ה C300, אני מודה שלא קראתי את כולה, אודה אם בכל זאת תוכל להשלים את מה שפיספספתי: ראיתי שמדובר על מהירויות העתקה של 130 ואני חושב גם 180 מגה בייט לשניה, ואני רואה שה NAS מחובר דרך גיגה ביט איתרנט- המהירויות האלה לא עולות על 1 גיגה לשניה? איך זה מסתדר?
תודה
ניר

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #67 

יש שימוש ב- Link aggregation.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #68 

אני חושב שכשמעתיקים קובץ בודד lag לא יכול לעובר מהירות של nic בודד. אתה יודע אולי אם זה נכון?

Kurtsa
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #69 

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”