תחנת עגינה להרד דיסק - עודכן: שימוש בכוננים ישנים. עזרה בבקשה
harari,harari כתב:תבחר חנות זולה וקרובה אליך :gilos כתב:אני בדיוק מחפש כבל - מתאם לדיסק קשיח פנימי שיחובר למחשב בכדי להטעין בו קבצים ונתקלתי בפוסט הזה.
איזה כבל אני צריך כדי שיעשה את העבודה? והיכן ניתן לרכוש אותו בארץ?...
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-cable&keyword=sata+usb...
יש שם המון פריטים, בכנות שאין לי מושג מה אני צריך לקנות ומבקש עזרה.
שיהיה משהו טוב, אמין ומחזיק לאורך זמן. (נכון שאני דרמתי?!
tvholic,
אני מעדיף לקנות מהארץ, גם בגלל שאת רוב רכישותיי אני עורך במזומן ולא באשראי,
אבל אם אחליט בכל זאת לקנות משם, אתה ממליץ לקנות משם גם דיסקים קשיחים (פנימיים) או שבהשוואה למחירים בארץ, עדיף לקנות מכאן וזהו?! (בנוסף לעניין האחריות כמובן).
חברים - תודה על הכל.
ועוד שאלה לסיום,
לגבי תחנת עגינה שעולה פי כמה ממתאם פשוט שאני מחפש, האם ישנן תחנות עגינה המסוגלות "לקלוט" כמה דיסקים קשיחים פנימיים במקביל?! ואם כן, כמה היא אמורה לעלות.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא ממש משנה, זה גם ככה מוצר סיני והכל אותו דבר.
חפש חנות זולה וקרובה אליך. בכוונה נתתי לינק לזאפ כי אין לי מושג איפה אתה גר.
אתה יכול לקנות גם דיסקים קשיחים באינטרנט אבל אני חושב שהמחיר (בייחוד יחד עם המשלוח) יהיה קרוב מאוד אם לא זהה למחיר בארץ.
ואחריות לדיסק קשיח זה חשוב.
חפש חנות זולה וקרובה אליך. בכוונה נתתי לינק לזאפ כי אין לי מושג איפה אתה גר.
אתה יכול לקנות גם דיסקים קשיחים באינטרנט אבל אני חושב שהמחיר (בייחוד יחד עם המשלוח) יהיה קרוב מאוד אם לא זהה למחיר בארץ.
ואחריות לדיסק קשיח זה חשוב.
-
tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
לגבי דיסקים קשיחים הררי נתן לך תשובה. אני אף פעם לא ביררתי מחירים של הרד דיסקים בחול .
באופן כללי אני לא מייחס יותר מדי חשיבות לאחריות של מוצר שעולה 200-300 שקל, במיוחד לגבי הרד דיסק מכיוון שאת רוב מה שאני צריך ממנו אחריות לא תעזור - ובכך אני מתכוון שאחריות לא מחזירה את המידע שאבד במקרה קריסה.
לעומת זאת, אם יש לי חיסכון משמעותי במחיר (עשרות ומאות אחוזים) והסיכון לדעתי בביטול האחריות\שילוח שווה את החיסכון אני אקנה מחול.
את המוצר המדובר למשל קניתי בכעשרים שקלים ובלינק של זאם המחירים מתחילים מפי 3 וחצי!
ולא הייתי צריך לנסוע לשומקום ויביאו לי הביתה או לדואר הקרוב...
ככה קניתי כבר שני לפטופים, רומבה, שעונים... טלויזיה לעומת זאת לא ארכוש גם בחצי מחיר ויותר.
באופן כללי אני לא מייחס יותר מדי חשיבות לאחריות של מוצר שעולה 200-300 שקל, במיוחד לגבי הרד דיסק מכיוון שאת רוב מה שאני צריך ממנו אחריות לא תעזור - ובכך אני מתכוון שאחריות לא מחזירה את המידע שאבד במקרה קריסה.
לעומת זאת, אם יש לי חיסכון משמעותי במחיר (עשרות ומאות אחוזים) והסיכון לדעתי בביטול האחריות\שילוח שווה את החיסכון אני אקנה מחול.
את המוצר המדובר למשל קניתי בכעשרים שקלים ובלינק של זאם המחירים מתחילים מפי 3 וחצי!
ולא הייתי צריך לנסוע לשומקום ויביאו לי הביתה או לדואר הקרוב...
ככה קניתי כבר שני לפטופים, רומבה, שעונים... טלויזיה לעומת זאת לא ארכוש גם בחצי מחיר ויותר.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
חברים עוד שאלה
מה אתם ממליצים לקנות, כדי לשמור היטיב היטיב, לדיסקים קשיחים (פנימיים) השוכבים במגירה, ומהיכן ניתן למצוא את זה.
מצידי אפילו מגירה מיוחדת שקוניים והיא בנויה רק לזה. (כמו בסרטים
)
קופסה\שקית\מגירה\אחר, ולא אכפת לי כמה זה עולה, העיקר שיעשה את העבודה וישמור לי עליו מכל משמר
תודה וסליחה שאני נודנניק
מה אתם ממליצים לקנות, כדי לשמור היטיב היטיב, לדיסקים קשיחים (פנימיים) השוכבים במגירה, ומהיכן ניתן למצוא את זה.
מצידי אפילו מגירה מיוחדת שקוניים והיא בנויה רק לזה. (כמו בסרטים
קופסה\שקית\מגירה\אחר, ולא אכפת לי כמה זה עולה, העיקר שיעשה את העבודה וישמור לי עליו מכל משמר
תודה וסליחה שאני נודנניק
כל עוד הם שוכבים במגירה (תקפיד רק שבפתיחה וסגירה שלה הם לא נדפקים ), אחד לצד השני ולא אחד על השני, הם לא ממש צריכים הגנה מיוחדת.
אם אתה ממש חרד לגורלם ויש לך תקציב מיותר, תוכל לרכוש להם נרתיק כזה, שבעיקרון מיועד לדיסק חיצוני (אבל בשימוש לאיחסון דיסק פנימי יהיה לך מקום לשניים באותו נרתיק).
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=405
אם אתה ממש חרד לגורלם ויש לך תקציב מיותר, תוכל לרכוש להם נרתיק כזה, שבעיקרון מיועד לדיסק חיצוני (אבל בשימוש לאיחסון דיסק פנימי יהיה לך מקום לשניים באותו נרתיק).
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=405
Lee
תודה רבה על הקישור המועיל.
מספיקלי
רק שבסוף לא יקחו לי אותם לשוק ארבעת המינים לפני סוכות
harari
הצעת לי כבר בשרשור אחר מעין שקיות מיוחדות שמשמרות את הדיסק הקשיח,
איך זה נקרא בשפה מקצועית? היכן ניתן לרכוש?
תודה רבה על הקישור המועיל.
מספיקלי
harari
הצעת לי כבר בשרשור אחר מעין שקיות מיוחדות שמשמרות את הדיסק הקשיח,
איך זה נקרא בשפה מקצועית? היכן ניתן לרכוש?
יש מצב?!?!harari כתב:קנית בארץ? צור קשר עם החנות יש מצב שיחליפו לך את השנאי - קרה לי שנשרף לי שנאי של המתאם שהזכרתי קודם והחליפו לי אותו בלי לשאול שאלות....
ברור שיחליפו!!!
אני בכלל התוודעתי היום לפתרון הרבה יותר טוב מהשנאי המסריח הזה, שיכול על הדרך לשרוף לי את הדיסק עם כל תכניו.
יש משהו שנקרא מגירה לכונן קשיח. הוא נכנס בפאנל של המארז של המחשב ואחד היתרונות שלו, כמובן חוץ מהנוחות, הוא שיש לו ונטה, כך שאפשר להעביר 600 ג'יגה בפעם אחת מבלי שהדיסק יתחמם כמו במקרה שהוא מחובר רק עם כבל.
המגירה גם מאוד זולה - 70 שקל בסך הכל.
חברים שאלה שקשורה לנושא שדנו עליו פעם.
היות ויש לי כבר עשרה דיסקים של שני טרה, אני חייב להתייעץ איתכם.
בתחילה, המליצו לי לקנות כבל SATA, על מנת לחבר למחשב להעביר קבצים וכו'. קניתי והוא נשרף. גם החדש שהחליפו לי - נשרף מהר.
החלפתי למגירה נשלפת - אך גם גם הכל איטי ולא נוח.
החלטתי ללכת על הפתרון היותר יקר - תחנת עגינה:
http://wellcom.co.il/catalog/product_in ... ta-p-11619
השאלה שלי,
האם יש לדאוג אם התחנת עגינה מגיעה ללא קירור? שהרי הדיסק לעיתים יכול להיות דולק על השולחן למעלה מ-24 שעות בהעברת קבצים.
יש חשש לפגיעת הדיסק במצב הזה, ועקב כך לאיבוד הקבצים?
היות ויש לי כבר עשרה דיסקים של שני טרה, אני חייב להתייעץ איתכם.
בתחילה, המליצו לי לקנות כבל SATA, על מנת לחבר למחשב להעביר קבצים וכו'. קניתי והוא נשרף. גם החדש שהחליפו לי - נשרף מהר.
החלפתי למגירה נשלפת - אך גם גם הכל איטי ולא נוח.
החלטתי ללכת על הפתרון היותר יקר - תחנת עגינה:
http://wellcom.co.il/catalog/product_in ... ta-p-11619
השאלה שלי,
האם יש לדאוג אם התחנת עגינה מגיעה ללא קירור? שהרי הדיסק לעיתים יכול להיות דולק על השולחן למעלה מ-24 שעות בהעברת קבצים.
יש חשש לפגיעת הדיסק במצב הזה, ועקב כך לאיבוד הקבצים?