משהו מסריח בהתנהלות יבואניות ה LCD ומוצרי החשמל בכלל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').

לקנות מוצרים של שמייבאת ראלקו

כן
9
60%
לא
3
20%
לא יודע
3
20%

סך הכול הצבעות: 15

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #41 

baraq כתב:הבנתי,

אני לא בסדר
היבואנים ש"עובדים" עלי במסגרת החוק כמובן הם בסדר, האתרים שמוכרים הם אולי כן בסדר ואולי לא בסדר וכמובן שכל מי שענה כאן וכנראה בתחום מהצד של נותני השירות הוא גם בסדר

מגיע לי להדפק, אני לקוח, ישראלי ופרייר.

תודה, זה היה דיון מפרה מאוד!
...
baraq כתב: אגב, אם הפתרון שהצעתי לא טוב יש אופציה אחרת
להציע אחריות מורחבת תמורת X שקלים שתעשה מול היבואן ישירות ואז אין בעיה של מעקבים
...
תראה - אני לא מצד של נותן שירות כספק, אני עובד בחברת אינטגרציה ולא עובד מול פרטיים. גם לי יש צרות מול מוכרים לא מורשים שמבטיחים הבטחות, וגם אצלי יש לקוחות שאוכלים ח*א כתוצאה מזה ופונים אלי שאעזור וגם אני מקבל את אותן תגובות (הוגנות, אגב) מהיבואנים.
לא מגיע לך להדפק, אתה לא פרייר, אבל אתה בהחלט יכול להפיץ את הבשורה, זה גם משהו ששווה לעשות אותו. פוסלים את הפתרונות שלך, לא כי אתה טועה, כי ניסו אותם והם לא יעבדו, הנסיון להוריד מחיר קיים, אבל תוך כדי גם להבטיח שלא תידפק ? אם אתה מחפש מחיר זול, יש מצב שיש שם טריק, אתה תמיד מוזמן לבדוק. זה כמו שארכוש רכב יד שניה באחריות היצרן, אבל לא יגידו לי שהייתה לו בעיה, מה אתה רוצה שהיבואן יעשה ? יכבד את האחריות המורחבת ? למה הוא צריך לכפות על רמאויות של אחרים ?
הצעה של אחריות מורחבת תמורת X שקלים עושה את העבודה לאלו שעובדים בעיניים הרבה יותר קלה: המחיר הוא נמוך, יש לך אחריות בסיסית כמו כולם ולך תרכוש השלמה מהיבואן. הורדת להם באותה שניה את העלות.
זו בעיה בלי פתרון בזמן הקרוב, לא מחשבים ולא מעקב פשוט ולא כלום, פשוט עירנות של הציבור. אני יכול לשמח אותך ולכתוב לך שהציבור מתחיל להיות יותר ויותר מודע לזכויותיו. העניין הוא שצריך להיות יותר בררן, אין מחיר זול סתם ככה, אתרים שהיו מוכרים במכרזים פשטו רגל ונעלמו, מחירים זולים באתרי אינטרנט לפעמים (ואני מדגיש לפעמים!) סתם מושכים אנשים כדי לרכוש ואז מוכרים להם מוצר אחר, העיקר שהמחיר הראשוני היה נמוך יותר. אין גבול לזה. אתה רוצה להיות יעיל יותר ? אתה יותר ממוזמן לשלוח חברים והורים ומכרים אלינו לפורום - נשמח לענות על כל שאלה, לטוב ולרע. אלוהים יודע שיש כאן שרשורים כמעט זהים ולאף אחד זה לא מפריע לענות.
צר לי שאתה חש שנדפקת, אתה תמיד יכול לבטל את העסקה ולקבל כסף בחזרה, לעשות סקר ולרכוש מוצר ממקום מורשה במחיר הטוב ביותר שתוכל.
רק אל תכעס כאן על אנשים שטורחים להכנס איתך לדיון שנעשה כבר כמה פעמים, זו בדיוק התרומה שלנו: לחזור על אותו המסר כמה פעמים מעבר לחידוש, עבור אנשים חדשים וותיקים, מי שחיפש בתוצאות ומי שלא חיפש, מי שמכיר ומי שחושב שדפקו אותו - כולם.
מקווה שלא תתאכזב ותמשיך לבקר כאן, אנחנו כאן - לטוב ולרע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #42 

אבל לא היבואן עבד עליך אלא החנות !

בוא ניקח את זה לקיצון. נניח שאני חנות אינטרנטית, לוקח מוצר סיני, מוריד לו את המדבקה ושם מדבקה של מותג ידוע. כמו כן, אני מצלם את כתב האחריות של המותג הידוע שנותן היבואן המקורי ומכניס לקופסא.

אתה עדיין תבוא בטענות ליבואן הרשמי בגלל שטופס האחריות שלו היה בקופסא? הרי מדובר בזיוף !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

baraq פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 569
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #43 

ראשית כל, לא קניתי מחנות לא מורשית ולא דפקו אותי ספציפית, ואם הייתי מחפש הכי זול הייתי קונה מיבוא מקבילי ולא מחפש ומוצא את השטות הזו לגבי האחריות.

לגבי מוצר מזויף אז מן הסתם התשובה ברורה ואין צורך להתיחס להשואה הזו, אני בטוח שיבואנים יודעים להוכיח זיוף ולא צריכים לתת שירות, ומעבר לזה לא דיברתי על מיקרי קיצון כאלו ואין טעם לדבר באויר.

ריבוי הפוסטים שיש פה לגבי הבעיה רק מחזק את זה שזו אכן בעיה שצריך להתיחס אליה ולפתור אותה בצורה כלשהי

להגיד שהכל תקין ולטמון את הראש בחול - אמנם זה מתאים לנו כישראלים באופי אבל לי אישית זה מאוד מפריע.

אני מקווה שבמקום לנסות להסביר למה החוק בסדר וזו בעיה של הצרכנים בעצם, אולי תביעו יותר סולידריות לאנשים שמתלוננים ובצדק על העיוולת הזו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #44 

ברק תסביר לי משהו
מחר אני הולך וגונב 50 מסכים של חברה X.
מרים חנות אינטרנט בה אני מציין שהכל באחריות המקורית ומוכר את כל המסכים תוך שבוע.
נותן חשבוניות והכל. אז יש לך חשבונית ותעודת אחריות. כביכול הכל תקין.
האם היבואנית צריכה לטפל בך הצרכן? היא גם הפסידה בעת הגניבה - ועכשיו גם את האחריות?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #45 

baraq

לא מבין את הבעיה. אם קנית מחנות והיא טוענת שיש 3 שנים אחריות ובפועל אין, צריך לתבוע את החנות. הם הטעו אותך או רימו אותך.

אף אחד לא אומר שזה בסדר.

אם החנות לא אומרת כלום, צריך לצאת מתוך הנחה שמגיע רק שנת אחריות אחת, זה מה שקובע החוק.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #46 

ברק, אתה רוצה סולידריות, שיסכימו איתך, זה כנראה לא יקרה. אתה רוצה פתרון מהיבואן עבור רמאויות של אחרים, בשיא הרצינות - עם כל האמפתיה שיש לי כלפי הנושא הזה, קצת הגזמת.
תראה כמה כמה דוגמאות נתנו כאן, אתה בוחר שלא להתייחס או לעוות לפי תפיסת העולם שלך, מה אוכל להוסיף ? אתה חושב שזה לא בסדר ? אתה רוצה להשאר במחשבה שהיבואן צריך להיות המזור לכל הבעיות הנגרמות מבעלי עסק שאינם ישרים עם הלקוחות ? תישאר בזה.
אין לי מה להוסיף מעבר לזה - שבוע טוב.
Vocare Ad Regnum

blueye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #47 

תמיד אפשרי לשלם על הרחבת אחריות (זה משתלם) כי אחריות לשנה לא עולה כמו אחריות לחמש שנים החברות בעצמם מציעים לך אחריות על כנראה מוצרים שיש להם מעידה לקילקול

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #48 

חוצפה גדולה של החנויות. צריך לתעד (להדפיס את האתר, לבקש שירשמו על הקבלה) את נושא האחריות בזמן הקניה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”