יש לי רעיון למכשיר WDT! [פוצל]
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
זה בגלל שהדחיסה אחידה יותר אז המים עוברים יותר בקלות.eliel1010 כתב:אם הורדת קליק זה אומר שהwdt שלך מבוצע היטב..
אני לא יודע להסביר את זה אבל גם אצלי כאשר אני עושה wdt אני צריך קליק אחד פחות..
גם הבנות מסיאטל עשו ניסוי כזה וגם שם קרה להם אותו דבר....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אז זהו, שזה צריך להיות בדיוק להיפך. אם הדחיסה אחידה למים קשה יותר לעבור, ולא קל יותר.blinkybill כתב:זה בגלל שהדחיסה אחידה יותר אז המים עוברים יותר בקלות....
למים "קל לעבור" כשיש צ'אנלינג. אם כל הקפה דחוס נכון, החליטה צריכה להיות איטית יותר או לפחות זהה למהירות שבה הקפה דחוס לא טוב.
איך שאני לא הופך את זה, אין בזה שום הגיון. כשאני הייתי עושה WDT לא הייתי צריך לרדת רמה.
הדבר היחיד שאולי עולה לי בראש זה שבגלל שאתם עושים WDT אתם טוחנים פחות קפה (כי כשצריך לבחוש אותו הוא עף בקלות מהסלסלה) באופן לא מודע, ולכן אתם צריכים קפה טחון דק יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

מבין את ההגיון שלך, אבל אל תשכח שהגושים הם נורא צפופים ויוצרים התנגדות גדולה יותר, לכן לפי דעתי פירוק הגושים אמור להוריד את ההתנגדות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

זה לא בדיוק ההשוואה האידאלית.. אולי חלוקי נחל ביחד עם חול.. בעצם גם לא..MartinHSabag כתב:דווקא מוטי צודק.
תחשוב על זה כעל חלוקי נחל מול חול...דרך מה ייזרום יותר מהר?...
נסה לראות את זה כך: יש לך שני סלסלות מלאות בקפה שניהם דחוסות באותה מידה, רק שבאחת יש שכבה באמצע שדחוסה הרבה יותר, היכן יעברו המים יותר בקלות?
אני יודע שגושים זה לא שכבה אחידה, אבל הם לא גורמים לשאר הקפה בסלסלה להיות דחוס פחות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

כשאמרתי דחוס התכוונתי לגושים, שהם כמובן יותר דחוסים משאר הקפה וגם שומניים יותר, הרי ההצתברות של השמן זה מה שמלכתחילה יוצר את הגושים.MartinHSabag כתב:אבל אנחנו לא מדברים על כמה דחוס מול כמה לא דחוס (שם כמובן שאיפה שיותר דחוס הזרימה תהיה איטית יותר) אלא על גושים/טחינה דקה מול גסה....
אני טענתי שהגושים האלו יוצרים יותר התנגדות למים ולכן גורמים לזרימה איטית יותר וכשאתה מפורר אותם אז הזרימה מהירה יותר, כמו שקרה לבנות מסיאטל.
התאוריה של מוטי לא מסתדרת לי, למרות שאני מבין איך הוא הגיע לזה..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הקפה שומני באותה מידה - זה קשור לקלייה.
בטחינה דקה יהיו יותר גושים כי המטחנה עובדת גם יותר לאט.
בטחינה דקה יהיו יותר גושים כי המטחנה עובדת גם יותר לאט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תראו את הסרטון ותבינו הכל...
באמת שאני מסמפט את הבחורות האלה, אבל הסרטון הזה הוא באמת בליגה משל עצמו מבחינת חובבנות.
קודם כל ומעל הכל - *ככה לא עושים WDT*!
היא בוחשת את הקפה בתוך כוס ואז זורקת את הקפה מתוך הכוס לתוך הסלסלה בצורה מאוד לא מאוזנת. ומה היא מקבלת? ברור - עוד גושים. שתי הציפורים האלו אפילו מזהות שם גוש ומצחקקות להנאתן, "יו, הנה גוש"...
WDT עושים כשבוחשים את הקפה *בתוך* הסלסלה ולא בחוץ. אין שום דרך שבה תוכלו להעביר קפה מכוס חיצונית לתוך הסלסלה בלי לקבל שוב גושים או פיזור לא נכון.
אפילו בחליטה הראשונה, בלי WDT, הזרימה היא במהירות של נחל, עם השפרצות לכל הצדדים. לא יודע איך היא מעזה לטעום את זה... ועוד אומרת שזה "קצת חמוץ".
העיקר שהיא יושבת שם עם סטופר... חולטת 4 מנות אספרסו ב-28 שניות ואומרת שיש לזה אקזוטיות אסידית...
עכשיו ברור לי למה היא יורדת דרגה במטחנה - היא מייצרת פיזור מאוד פלאפי, ולכן היא צריכה פחות קפה. רואים את זה גם בדחיסה - הטמפר יורד מתחת לקו הסלסלה. למעשה, אין כאן שום קשר ל-WDT, אלא יש משחק של כמות קפה מול דרגת טחינה. ברור שכשמורידים בכמות הקפה צריך לטחון דק יותר. זה נכון גם בלי קשר ל-WDT.
כדי לעשות WDT כמו שצריך, שימו כוסית *בתוך* הסלסלה ובחשו שם את הקפה. הוא יהיה יותר פלאפי, אבל אחרי שתתנו דפיקה קלה עם הידית למטה (מאוזן, כן?) הוא ירד בחזרה לגובה הנכון, תוכלו להוציא את הכוסית ולדחוס כמו שצריך.
באופן כזה, כשעושים WDT כמו שצריך, לא צריך לשנות שום דרגת טחינה.
באמת שאני מסמפט את הבחורות האלה, אבל הסרטון הזה הוא באמת בליגה משל עצמו מבחינת חובבנות.
קודם כל ומעל הכל - *ככה לא עושים WDT*!
היא בוחשת את הקפה בתוך כוס ואז זורקת את הקפה מתוך הכוס לתוך הסלסלה בצורה מאוד לא מאוזנת. ומה היא מקבלת? ברור - עוד גושים. שתי הציפורים האלו אפילו מזהות שם גוש ומצחקקות להנאתן, "יו, הנה גוש"...
WDT עושים כשבוחשים את הקפה *בתוך* הסלסלה ולא בחוץ. אין שום דרך שבה תוכלו להעביר קפה מכוס חיצונית לתוך הסלסלה בלי לקבל שוב גושים או פיזור לא נכון.
אפילו בחליטה הראשונה, בלי WDT, הזרימה היא במהירות של נחל, עם השפרצות לכל הצדדים. לא יודע איך היא מעזה לטעום את זה... ועוד אומרת שזה "קצת חמוץ".
העיקר שהיא יושבת שם עם סטופר... חולטת 4 מנות אספרסו ב-28 שניות ואומרת שיש לזה אקזוטיות אסידית...
עכשיו ברור לי למה היא יורדת דרגה במטחנה - היא מייצרת פיזור מאוד פלאפי, ולכן היא צריכה פחות קפה. רואים את זה גם בדחיסה - הטמפר יורד מתחת לקו הסלסלה. למעשה, אין כאן שום קשר ל-WDT, אלא יש משחק של כמות קפה מול דרגת טחינה. ברור שכשמורידים בכמות הקפה צריך לטחון דק יותר. זה נכון גם בלי קשר ל-WDT.
כדי לעשות WDT כמו שצריך, שימו כוסית *בתוך* הסלסלה ובחשו שם את הקפה. הוא יהיה יותר פלאפי, אבל אחרי שתתנו דפיקה קלה עם הידית למטה (מאוזן, כן?) הוא ירד בחזרה לגובה הנכון, תוכלו להוציא את הכוסית ולדחוס כמו שצריך.
באופן כזה, כשעושים WDT כמו שצריך, לא צריך לשנות שום דרגת טחינה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני בכלל ויתרתי על החלק של הוידאו כי לא רציתי להתעצבן
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לדעתי מוטי צודק
אם מטחנה מגיישת אז ברור שגם אחרי הדחיסה יהיו אזורים שדחוסים יותר ואזורים שדחוסים פחות. מה שכמובן ייצור צ'נלינג (התנגדות חלשה)
כמובן שככל שהמטחנה מגיישת יותר..כלומר מוציאה יותר גושים ופחות קפה אוורירי אז יהיה יותר צ'נלינג כי יהיו יותר אזורים של קפה דחוס יותר וקפה דחוס פחות. אפילו אחרי טמפור. וכמובן שאם מטמפרים חזק יותר אז למעשה "מבטלים" ברמת האפשר את הבעיה הזאת.
אם עושים WDT אז המצב בסלסלה הומוגני או לפחות יותר קרוב להומוגני מלפני זה..מה שאומר שטמפור אחיד יותר וזה אומר שיש פחות אזורים של "קפה דחוס יותר קפה דחוס פחות" מה שאומר שההתנגדות גבוהה יותר ואולי צריך לטחון אפילו טיפה יותר גס.
אם מטחנה מגיישת אז ברור שגם אחרי הדחיסה יהיו אזורים שדחוסים יותר ואזורים שדחוסים פחות. מה שכמובן ייצור צ'נלינג (התנגדות חלשה)
כמובן שככל שהמטחנה מגיישת יותר..כלומר מוציאה יותר גושים ופחות קפה אוורירי אז יהיה יותר צ'נלינג כי יהיו יותר אזורים של קפה דחוס יותר וקפה דחוס פחות. אפילו אחרי טמפור. וכמובן שאם מטמפרים חזק יותר אז למעשה "מבטלים" ברמת האפשר את הבעיה הזאת.
אם עושים WDT אז המצב בסלסלה הומוגני או לפחות יותר קרוב להומוגני מלפני זה..מה שאומר שטמפור אחיד יותר וזה אומר שיש פחות אזורים של "קפה דחוס יותר קפה דחוס פחות" מה שאומר שההתנגדות גבוהה יותר ואולי צריך לטחון אפילו טיפה יותר גס.
מילה של אקסטרימיסט.