צילום חליטה במיני ווילדי .

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #21 

תודה חברים , מוטי יותר כל להחזיק את הטנק\ טמפר שלי באופן מאוזן מיכול טמפר אחר, מהסיבה הפשוטה שמה שלוחץ זה שורש כף היד שמונח על מישטח ישר, בכול אופן גם הרשת הפנימית בתוך הראש מישרת את הקפה באופן סופי , אני בעד נגיעה קלה של הקפה ברשת העליונה , זה מפחית משמעותית את הסכויי לפריצה של העוגיה .

מיץ פטל- תודה על הרעיון , אבל היד שלוחצת מכסה את החלק העליון , מה שיותר נכון ומדוייק מפלס, זה פשוט להקביל ולהשוות את ספת הטמפר לשפת הסלסלה .
הפלס לא יעיל במיקרה הזה כי אוליי השולחן שעליו לוחצים עקום :lol:

דבוטנט- תודה אל המחמאה , אבל אחריי הלפובני כול מכונה אחרת זה מישחק, בעבודה עם הלפבוני אתה ממש לומד את העניין מהצד של המשאבה, כי אתה בעצם מחליף אותה , כך שבעצם אתה יכול להרגיש מה עובר על המשאבה, ואז כול תובנת הזרימה והטחינה הופכת להיות יותר קלה לביצוע , אני חושב שמכונת מנוף הינה חובה לכל חובב קפה רציני , זה ממש עוזר להבין את התהליך דרך הידיים !

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

גונן, אני חולק על דעתך בשני נושאים חשובים:

- טימפור חייב להעשות מהיד עצמה, לא מכף היד. כף היד היא לא סימטרית ולעולם לא תצליח לדחוס איתה (וגם עם שורש כף היד) בצורה מאונכת מושלמת. טמפר צריך להיות המשך של היד עצמה, כשאוחזים בו עם כל כף היד אבל שומרים על זוית של 90 מעלות במרפק. זו הדרך היחידה לייצר דחיסה טובה אמיתית.

- לגבי גובה הקפה - מאוד לא מומלץ שהקפה יגע ברשת. אתה מקבל ככה המון המון צ'אנלינג! המים פורצים את העוגיה מהצדדים - בדוק את העוגיה ותראה שזה נכון.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #23 

לדעתי דחיסה היא איך שבא לך. אם אתה רוצה לתת נגיחה עם המצח והקפה ייצא טוב אז זה בסדר.
המבחן האמיתי הוא בנייקד - אם אתה מוציא קונוס טוב בדחיסה עם עקב הרגל אז זה לגיטימי.
הקפה שלו לא מגיע לרשת לפני חליטה אלא רק אחרי - כמו בכל מכונה.
שים לב שהוא משקיע את המגה טמפר הזה סנטימטר פנימה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #24 

זה כמו לומר שמבחינתי אתה יכול לטחון את הקפה עם השיניים, המבחן האמיתי הוא בכוס.
ברור שאפשר לעשות כל מני דברים, אבל אנחנו כאן כדי ללמוד ולדעת איך עושים מה.

הבעיה הכי נפוצה בטימפור (אחרי שלומדים את העוצמה הנכונה) היא טימפור לא מאוזן. זה גורם לחליטה לא נכונה, וזרימה לא שווה בין הכוסות.
זה גורם לצ'אנלינג מתפרץ לכל עבר, וקפה דליל מדי.

הפתרון הכי טוב כדי לטמפר נכון, במידה ואתה משתמש בטמפר טוב וידני, הוא להחזיק את הטמפר כהמשך ישיר של היד ולטמפר מהזרוע ולא מכף היד.

הנה אחיזה נכונה:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #25 

גם אני עושה את זה אבל זה לא מחייב. (לא טוחן עם השיניים כן? )...
יש טמפרים עם ראש צר ובסיס רחב כמו פירמידה בשביל מי שמעדיף לדחוס ככה (רב אלה מהעץ).
יש פה: http://www.home-barista.com/knockbox/hb ... 12-10.html
אנשים שמחזיקים את הטמפר בצורה שנראית לי מוזרה אבל, לפי מה שהם אומרים יוצאים להם קונוסים טובים.
במקרה הכללי אתה צודק כי ככה אפשר להוציא קונוסים נקיים בפחות סיכוי לטעות.
גונן - קנה ידית נייקד ונראה אם אתה צריך להחליף את הטמפרפלצת שלך או לא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #26 

גם בחורה? וגם אלקטרה? :wink:

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #27 

אם כבר בדחיסות עסקינן, מה בנוגע לדאבל טאמפ כמו שהבחורה הדגימה?
קראתי בפורומים שטוענים שדוחסים פעם אחת, ואם נתת מכה אז עלול להיות לך צ'אנלינג גם אם תדחס פעם שניה!
מה הדעה הנפוצה כאן?

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

כמי שמיצר מכונות בלוקים יש לי המון ניסיון בדחיסת חומרים , לדחוס פעמיים על פניו זה דבר לא טוב , זה עלול ליצר מצב של 2 עוגיות ניפרדות מיתערובת אחת (קורה המון במכונות בלוקים בעיתיות)

לעיניין הטמפר - האמת אני חייב לנסות טמפר "רגיל" ואז תוכל להיות לי תשובה יותר ברורה לעיניין הזה , אבל שוב תחושה שלי שלכל אחד העיניין הזה נוח בצורה שונה .

אכן אני צריך ליקנות ידית ניקד , ואז ליבדוק .

לגביי גובה הקפה מול הרשת , אני אבדוק עם לאחר הכנסת הידית ופרוקה מייד ליפניי הפעלת מכונה יש "חותמת" של הרשת העליונה , לי ניראה יותר הגיוני מניסיוני בדברים דומים אחרים שכשלקפה אין לאן "ליברוח " יש פחות סיכויי לפריצה בעוגיה , וכן על פניו ללא בדיקה ניראה שבמכונה שלי הרשת ניכנסת דיי עמוק לפילטר במצב התחלה .

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #29 

גונן כתב:כמי שמיצר מכונות בלוקים יש לי המון ניסיון בדחיסת חומרים , לדחוס פעמיים על פניו זה דבר לא טוב , זה עלול ליצר מצב של 2 עוגיות ניפרדות מיתערובת אחת (קורה המון במכונות בלוקים בעיתיות)
...
(Y)
אני רואה את זה *בדיוק*, כשאני מפרק את העוגיה כשדוחס פעמיים.
ממש רואים שכבה נפרדת.

אני לא בטוח כמה זה משפיע על הקפה, אגב, כי אני לא יודע האם זה משנה שהמיים עוברים שם. זה במאוזן, לא במאונך.
אבל מוכן להמר שזה לא טוב.

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

אגב מוטי , בדקתי את מיקום הרשת המכונה שלי , וכשהידית ביפנים ליפניי החליטה הקפה כבר נוגע ברשת , הרשת עצמה לאחר סגירת הידית נימצאת 10 ממ בתוך הידית ! כך שניראה לי שלזה בדיוק התקוון היצרן , שהקפה ישב כבר בתחילת החליטה בצורה מאוד הדוקה וללא מקום מיותר .

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #31 

גונן, אני מצטער אבל לא הצלחתי להבין מה אתה בדיוק מתאר.

אם הקפה נוגע ברשת של המכונה, אתה מקבל חליטה לא טובה. היצרן לא התכוון לכך.
כדי לקבל חליטה נכונה חייב להיות מרווח בין הרשת לקפה, כי כשהמים נכנסים פנימה העוגיה מתנפחת והמים צריכים לחדור נכון דרך כל הקפה.
אם הם לא יכולים לרדת נכון למטה, הם יפרצו מהצדדים.

נייקד יראה לך את זה.

גונן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

מה שאני מתאר זה דבר פשוט, כשהידית נימצאת במקומה , הרשת (שבתוך המכונה ) כבר 10 ממ בתוך הפרוטפילטר, אז כמה אתה יכול לרדת בטימפור סביר , - 10 ממ זה כבר דיי הרבה לא?

אין לי מוסג למה אתה חושב שאים הכול הדוק העוגייה ניפרצת , זה בדיוק הפוך , למיים אין לאן ליברוח כשהעוגיה מיתנפחת אלה נוצר מעיין "פקק" שהולך ומתעצם , אבל בלי קשר לדעתי האישית אם נניח במכונה שלי לא תישתמש בטמפר כלל , השת עצמה תוריד את הקפה 10 ממ פנימה , כמובן שטוב לא יצה מיזה ביגלל שהרשת מחוררת , אבל זה המצב , אגב עדיין לא קרה לי במכונה הזו שהעוגייה ניפרצה .

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”