כל ידית נסגרת אחרת
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אספרסו זה 30 שניות.
אם זאת ידית כפולה אז מוציאים קפהל 2 כוסות למשך 30 שניות ולכל אחת יהיה בסוף 30 מ"ל.
אם תפסיק את החחליטה אחרי 20 או 15 שניות לכוס אחת תקבל ריסטרטו.
עם הסילביה עבדתי רק עם מנה בודדת - סלסלה מסחרית של בערך 10 גרם (כמו בארומה בדיוק כי קיבלתי אותה מאבגי) ויצא קפה מצוין.
אם זאת ידית כפולה אז מוציאים קפהל 2 כוסות למשך 30 שניות ולכל אחת יהיה בסוף 30 מ"ל.
עם הסילביה עבדתי רק עם מנה בודדת - סלסלה מסחרית של בערך 10 גרם (כמו בארומה בדיוק כי קיבלתי אותה מאבגי) ויצא קפה מצוין.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
ראשית תודה על התשובות הזריזות והמקצועיות. צעדים ראשונים וכיפים בעולם הקפה.
הקפה גם בידית הבודדת להבנתי הצנועה יוצא מצוין- קמה שוקולדית, הבלונד המדובר..
הבעיה היחידה שזיהיתי הייתה בעוגייה הרטובה.
אתם מכינים שתי כוסות ושופכים אחת או שחולטים לכוס אחת בחצי מהזמן כדי לקבל ריסטרטו?
הקפה גם בידית הבודדת להבנתי הצנועה יוצא מצוין- קמה שוקולדית, הבלונד המדובר..
הבעיה היחידה שזיהיתי הייתה בעוגייה הרטובה.
אתם מכינים שתי כוסות ושופכים אחת או שחולטים לכוס אחת בחצי מהזמן כדי לקבל ריסטרטו?
מזל שמצאתי את השרשור הזה.
גם אצלי בסופר דומובר הידית לא נסגרה עד הסוף, הגיעה עד שעה 7.
זה הגיע למצב שיום אחד, הידית השתחררה בפתאומיות באמצע חליטה, תוך שהיא מנפצת שני ספלי קפוצ'ינו ומכסה שטח של 5 מטר ממוקד הפיצוץ בקפה.
היום החלפתי סוף סוף את הגומיה (10 ש"ח בריסטרטו, לא יודע למה לא נסעתי קודם), שתי דקות עבודה לפי הסרטון.
הגומיה הישנה היתה כל כך יבשה שהיא התפרקה תוך כדי פירוק.
איזה כייף - הידית נסגרת כמו שצריך בדיוק בשעה 6, מרגישים את הגמישות של הגומיה בזמן הסגירה.
מומלץ מאוד להחליף אם מרגישים שהידית לא נסגרת היטב או שלא מרגישים את גמישות הגומיה.
גם אצלי בסופר דומובר הידית לא נסגרה עד הסוף, הגיעה עד שעה 7.
זה הגיע למצב שיום אחד, הידית השתחררה בפתאומיות באמצע חליטה, תוך שהיא מנפצת שני ספלי קפוצ'ינו ומכסה שטח של 5 מטר ממוקד הפיצוץ בקפה.
היום החלפתי סוף סוף את הגומיה (10 ש"ח בריסטרטו, לא יודע למה לא נסעתי קודם), שתי דקות עבודה לפי הסרטון.
הגומיה הישנה היתה כל כך יבשה שהיא התפרקה תוך כדי פירוק.
איזה כייף - הידית נסגרת כמו שצריך בדיוק בשעה 6, מרגישים את הגמישות של הגומיה בזמן הסגירה.
מומלץ מאוד להחליף אם מרגישים שהידית לא נסגרת היטב או שלא מרגישים את גמישות הגומיה.
וואו... רגע רגע... אני קצת מבולבל.דבוטאנט כתב:אספרסו זה 30 שניות.
עם הסילביה עבדתי רק עם מנה בודדת - סלסלה מסחרית של בערך 10 גרם (כמו בארומה בדיוק כי קיבלתי אותה מאבגי) ויצא קפה מצוין....
בואו ונעשה סדר, אולי אפילו טבלה של סוג הסלסלה, מס' מנות, מס' מ"ל, מס' שניות זרימה וכו'...
אני חייב להגיד שאני מבולבל כי עד היום הרצתי בסלסלה כפולה ואני משער שעצרתי בערך ב-30 מ"ל לאחר 30 שניות (התאמתי את עצמי יותר למה שראיתי פה בסרטונים ופחות לפי השעון ושקילת המנה). לפי מה שאני מבין זה אומר להיות 60 מ"ל, לא?
ואגב, מה גורם לזה שתהיה זרימה יותר איטית? כמות הקפה או קוטר האזור המחורר בתחתית הסלסלה ומספר החורים?
ואגב, איפה משיגים את סלסלה של ה-10? לקפה רות יש רק סלסלה של למנה בודדת (7 גרם)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
פחות חורים בבודדת - פחות קפה לשניה.
כפולה - 50-60 מ"ל . 30 מ"ל לכפולה זה מעט אפילו אם אתה רוצה להכין ריסטרטו.
בודדת: 25-30 מ"ל
בכפולה: 2 מ"ל לשניה
בבודדת: 1 מ"ל לשניה.
פחות או יותר. במכונה שלי (סילביה) אני מעדיף לעשות שוטים קצרים - כ-25 מ"ל ב-23 שניות. כך הקפה לא נשרף וגם לא מגיע לאזור ה'רע' שלו (בלונדיני).
כפולה - 50-60 מ"ל . 30 מ"ל לכפולה זה מעט אפילו אם אתה רוצה להכין ריסטרטו.
בודדת: 25-30 מ"ל
בכפולה: 2 מ"ל לשניה
בבודדת: 1 מ"ל לשניה.
פחות או יותר. במכונה שלי (סילביה) אני מעדיף לעשות שוטים קצרים - כ-25 מ"ל ב-23 שניות. כך הקפה לא נשרף וגם לא מגיע לאזור ה'רע' שלו (בלונדיני).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

סלסלה כפולה מוציאה ב 30 שניות 60 מ"ל = 30 מ"ל בכל כוס.
אם אתה מוציא מכפולה 30 מ"ל ב 20 שניות לכוס אחת יש לך ריסטרטו.
זרימה איטית יותר תהיה בגלל:
טחינה דקה
יותר
דחיסה חזקה
או כולם ביחד וכל קומבינציה אחרת.
לפי מד המשקל שלי ה 6.5 גרם של רוני היא 9 גרם ה 7 גרם שלו היא 13 בערך... אל תתייחס למספרים.
תקרא לזה בודדת בינונית או בודדת גדולה.
אם אתה מוציא מכפולה 30 מ"ל ב 20 שניות לכוס אחת יש לך ריסטרטו.
זרימה איטית יותר תהיה בגלל:
טחינה דקה
יותר
דחיסה חזקה
או כולם ביחד וכל קומבינציה אחרת.
לפי מד המשקל שלי ה 6.5 גרם של רוני היא 9 גרם ה 7 גרם שלו היא 13 בערך... אל תתייחס למספרים.
תקרא לזה בודדת בינונית או בודדת גדולה.
כלומר לפי מה שאתה אומר, מה שאני צריך על מנת להכין מנה בודדת זה ה-6.5 שלו? לא קניתי אותה כי חשבתי שזה מעט מידי... בנתיים אני משתמש רק בכפולה המקורית של הסלביה.דבוטאנט כתב: לפי מד המשקל שלי ה 6.5 גרם של רוני היא 9 גרם ה 7 גרם שלו היא 13 בערך... אל תתייחס למספרים.
תקרא לזה בודדת בינונית או בודדת גדולה....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה מה שאני העדפתי אבל יש לו 2 גדלים למי שרוצה סינגל חזק יותר או בכיוון יותר של ריסטרטו