Gran Turismo 5 - ערב מס' 5 - רשמים/תגובות וכו'

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #21 

היה כיף אבל...
היו גם בעיות תקשורת. לא הצלחתי לשמוע את יוסי...

H3avyM3tal
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #22 

סוף סוף נראה שאני יכול להתחבר בלי בעיות. מי פתח את החדר בסוף?

למרות שהייתי רק לקראת הסוף, היה נחמד. אבל:

חייבים איזשהו סט של חוקים. גם לגבי עזרי נהיגה, וגם לגבי מכוניות. כדאי לבחור גם מראש על איזה מסלולים נתחרה וכמה סיבובים וכו'.
ולא לעשות יותר מסלולים בקורס מייקר כמו שהיה, זה היה פאקינג סיוט. זיגזגים ימינה שמאלה, למטה למעלה. יותר מתאים ללונה פארק.

אגב, איך כולם משחקים עם העזרי נהיגה? אצלי אוטומטית הכל כבוי ורק ABS על 1.

yossigab פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #23 

בסיכומו של עניין היה ערב טוב, הגענו ל-10 (מתוכם 2 נספחים), והיו מירוצים ממש ממש טובים וצמודים.

כמו שעדי ציין, ההתחלה הייתה לא משהו:
גביר הודיע ברגע האחרון שלא יוכל להגיע ולכן היינו צריך למצוא מארח חלופי.
עדי פתח חדר, אבל היו חלק שניסו להתחבר ולא הצליחו.
אז אריק פתח חדר. התחלנו לארגן את המירוץ הראשון (קארטינג במיני רינג). ואז קרה דבר מעניין ומצחיק. לי נגמרה הסוללה של הדיבורית, רציתי לעבור לדיבורית השנייה (הייתה לי מוכנה). העניין הוא שצריך לשנות את ההגדרה בסוני בשביל זה צריך לצאת מהמשחק. יצאתי, שיניתי, חזרתי ובמקרה התחברתי דרך לאריק (הוא הרי פתח את החדר במקור). ופתאום רק אני והוא בחדר. הוא אמר שהחדר התנתק והוא פתח חדש, כי חשב שכולם עפו מהחדר. הסתבר שכולם היו בחדר אחר ורק אני והוא בחדר נפרד. ואז עברנו לחדר בחזרה.
לאחר מירוץ ראשון (סוף סוף) שחר התלונן שהאודיו גרוע ולכן הציע שהוא יפתח את החדר ונתחבר אליו.
אז שחר ("מיסטיק טונה") פתח חדר. הבעייה היא שמכיוון שלא כולם "חברים" של שחר אז הוא היה חייב לפתוח חדר "כללי" אחרת לא היו מצליחים להתחבר אליו (כאמור - עבור חדר פרטי חייבים להיות "חברים" של המארח).
ואז, לאחר שסוף סוף כולם התחברו התחלנו לעשות מירוצים. הבעייה שלי הייתה שכנראה בכלל איכות התעבורה שמעו אותי ממש גרוע (אני שמעתי אתכם לא רע, חוץ מאת אריק), ולכן הפסקתי לדבר ועברתי לכתיבה - ממש ממש מבאס.
בסוף, כשהיינו מעט מאוד בחדר (ושחר הלך והחדר עבר אליי) אז סוף סוף שמעו אותיי, אבל גיליתי את זה ממש לקראת סיום.

לסיכומו של עניין - היה ערב טוב, היו מירוצים ממש צמודים. התחרנו על מספר מגוון של שילובי מסלולים+רכבים והיה מעניין מאוד.
כשאני הייתי המארח אפילו העליתי מסלול שאני "בניתי" (זה אפשרי מאז עדכון 1.06), היה מסלול מעניין אבל הדעות היו חלוקות בין החברים.
הערה: יש עוד חיסרון לפתיחת חדר כללי ולא פרטי. ברגע ששחר פתח אותו, הוא היה היחיד שיכל לשנות את חוקי המירוץ ויחד עם זה שהוא היה ללא מיקרופון זה היה קשה.

מסקנות:
1) אסור לגביר לא להיות נוכח !!! סתתתתאאאםםםם :lol:
2) כולם צריכים להוסיף את כולם להיות "חברים" בכדי שנוכל לפתוח חדרים פרטיים (אמנם "מג'יק" היה טוב, אבל זה בטח מוסיף עוד לאגים למשחק)
3) רינו - אתה חייב לשים לב להודעות פרטיות שאתה מקבל על הסוני - שלחתי לך כמה הודעות בשביל שתצטרף, אבל בטח היית נורא עסוק עם הצעצוע החדש :wink:
נערך לאחרונה על ידי yossigab ב 02/03/2011 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #24 

כן , לא שמתי לב להודעות אתמול ומה שמצחיק שישבתי על B-SPEC כל הערב :)

לא ממש להיט , יש שם נהגים שלא הייתי שם אותם על טוסטוס,

חבל שאין מקש שנותן להם "כאפה" על הקסדה...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #25 

כולי קנאה. יאללה מקווה היום להתחיל ללמוד. ושבוע הבא לקבל בראש.
אני מבין שלא חשוב אילו מכוניות אני פתוח - במירוצים לכולם פתוח אותו הדבר?

H3avyM3tal
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #26 

Rino כתב:כן , לא שמתי לב להודעות אתמול ומה שמצחיק שישבתי על B-SPEC כל הערב :)

לא ממש להיט , יש שם נהגים שלא הייתי שם אותם על טוסטוס,

חבל שאין מקש שנותן להם "כאפה" על הקסדה...
...
לאו דווקא, תלוי בעזרי נהיגה. יכול להיות שאלה שהיו מאחור היו בלי עזרים, אבל לא תמיד משנה. למשל אתמול, למרות שאני משחק עם עזרי נהיגה על OFF (חוץ מABS על 1), ברגע שהגחתי ראשון אחרי הפניה הראשונה ברינג, פתחתי פער גדול. לעומת זאת, בקייפ-רינג, בגלל שאני לא על עזרי נהיגה, פיפס קטן ופירפרתי צלחות שם, ואז לסגור פער לא פשוט (אפילו בלתי אפשרי, במיוחד אם לנהגים האחרים יש עזרי נהיגה).

נקודה נוספת היא כשהתחרנו על רומא בהפוך. סבבה, אז שמנו 650PP. אבל אם לא נבחר מכוניות שהן בסביבות ה650, אז לא יהיה מירוץ שווה. מה גם צריך לשים לב באילו מכוניות אנשים בוחרים לנהוג. מג'יק (או משו בסגנון, תקן אותי) בחר מכונית מירוץ, ויחד עם מי שהיה מקום שני פתחו פער על כל השאר, שהיו במכוניות כביש משופרות.

אז סבבה, אין בזה שום פסול אם בוחרים בדרך הזו, אבל זה מתאים לפרי ראן. אם מחליטים על מירוץ, אז צריך מכוניות שוות בביצועים (לא כמו אתמול בדיפ-פורסט). היו שלוש מכוניות, אחת אני לא זוכר, אבל שניים שונות בבסיס שלהן. היה את הניסאן GTR, מכוניות כביש לא משופרת, וS2000 משופרת - אבל לדריפטים בכלל.

אני מציע, בואו נחליט בדיון כזה להבא (יש לנו שבוע להחליט) על מכוניות ומסלולים. אפשר ללכת על בטוח ולבחור נגיד שישה מסלולים, ולבחור נגיד רק מכוניות JGTC ולעשות עונה משל עצמנו. נחליט אילו מכוניות מתאימות, נחליט שלא משחקים עם ההגדרות שלהן, נחליט על צמיגים ואם יש נזק לצמיגים, מספר הקפות, עזרי נהיגה וכו'. את כל אלה אפשר לקבוע בהגדרות איוונט במשחק. יש הרבה אפשרויות והרבה קומבינציות כאלה.

אין ממש פואנטה במפגשים כאלה אם אנחנו לא גם מתחרים באמת (לדעתי).

yossigab פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

תומר,
אני בהחלט מסכים שאפשר וכדאי לקחת את המירוצים האלה עוד שלב אחד קדימה. יש פה קהילה נחמדה של אנשים חובבי נהיגה ואוהבים את המשחק ואין לי ספק שזה הכיוון.
אך עם זאת יש מספר דברים שצריך לזכור:
1) אמנם ביצענו כבר 5 ערבים כאלו, אך אני חושב שאנחנו עדיין בתחילת הדרך - יש בעיות חיבור וכל ערב לוקח זמן עד שכולם מצליחים להתחבר ואפשר להתחיל להתחרות. עם הזמן כולנו לומדים מהתקלות ומנסים לפתור - לדוגמא - למצא למי יש את החיבור הכי "חזק" בשביל לארח את החדר ושכולם יתחברו.
2) התחלנו עם 5 נהגים והגענו ל-10. אבל יש לשים לב שיש מספר אנשים יחסית קבועים והיו עוד כמה שהגיעו פעם/פעמיים. לדעתי יש בערך 15-16 נהגים שונים (ישראלים כמובן), אך צריך לראות קודם שזה מתייצב.
3) יש מספר נהגים שמצטרפים והם עדיין לא מספיק מכירים את המשחק/מכוניות/מסלולים. צריך עוד קצת זמן שהתרגלו וייכנסו לעניינים. לבינתיים כולנו מרגישים יותר ויותר מסלולים ושילובים של רכבים+מסלולים.
4) לגבי מכוניות מסויימות ולא חופשיות - צריך לזכור שצריך להתחשב בכולם. אני בעצמי לא tuner מי יודע מה, אבל בכל זאת יש אנשים שרוצים מירוצים עם כוח HP גבוה בכדי להביא את המכוניות הפרטיות שלהם....

לגבי המירוץ הבא - שים לב שבראש השרשור הזה כבר ניסיתי לבנות משהו מסודר על פי הצעות/בקשות. אם יש לך הצעות למסלולים/רכבים/שילובים אתה יותר ממוזמן להוסיף לשרשור. ככל שיהיה פירוט יהיה יותר קל לארגן את הערב ופחות זמן לבזבוז בין המירוצים.

כפי שציינתי למעלה, לדעתי אחת הבעיות של הערב הייתה ששחר פתח את החדר באופן "ציבורי" ולכן רק הוא יכל לשנות הגדרות, בשילוב עם העובדה שהוא ללא מיקרופון אז היה קשה מאוד לתקשר ולתכנן דברים. גם כשאני נהייתי ה"מארח" אחרי ששחר הלך הרגשתי שקשה לתקשר לגבי בחירת מסלול. זה הדבר העיקרי שצריך לדעתי לשפר. בערבים הקודמים (שלא היית בהם) גביר פתח את החדר באופן פרטי ולכן דיברנו והחלטנו ביחד (כמעט לכולם היה מיק) וכולם יכלו לשנות דברים - כמובן שזה היה בצורה מסודרת.

באופן כללי אני אומר שזה משתפר אך יש עוד כמה דברים לשפר אפילו יותר :D

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #28 

לדעתי, צריך פשוט לתכנן את הערב לפני. לבחור את המסלול בכל מירוץ, לבחור אילן עזרים מותרים לשימוש בכל מירוץ וכו'.
כמו כן, לעשות מירוץ אחד שיהיה בסגנון no holds barred שבו כל אחד יוכל לבחור את הרכב הכי חזק שלו ויוכל לבחור בעצמו באילו עזרים להשתמש.
בנוסף, כדאי גם לבנות את הערב כדי שיכסה כמה שיותר קטוגוריות: קארטינג, מיני, טורינג (בסגנון הנורדשלייפה שעשינו אתמול), super cars, ראלי וכו'. אחרי שהעניין יתחיל לזרום אפשר להתחיל לחשוב על ארגון טורנירים וחלוקת תארים לנהגים מצטיינים באותו ערב (אפשר גם פר קטוגריה).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #29 

תגידו - אני עכשיו בשלבי הורדת העדכון - מה אתם ממליצים לעשות עד הערב הבא בשביל להגיע "מוכן"?
בGT5P שיחקתי לא מעט, לא שזה יעזור לי הרבה :)

המשחקים הם תמיד ביום שלישי?

yossigab פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

Itay_Pollak כתב:תגידו - אני עכשיו בשלבי הורדת העדכון - מה אתם ממליצים לעשות עד הערב הבא בשביל להגיע "מוכן"?
בGT5P שיחקתי לא מעט, לא שזה יעזור לי הרבה :)

המשחקים הם תמיד ביום שלישי?
...
קודם כל - מזל טוב וברוך הבא לעולם ה- GT5 !!!
1) לדעתי כדאי לך להתחיל עם רשיון B בשביל ללמוד את העקרונות הבסיסיים. שים לב, בכל אחד מהרשיונות, כשאתה מסיים אותם - אם סיימת את כולם זהב - אתה מקבל 3 רכבים. אם לפחות 1 כסף - 2 רכבים, ואם יש לך אפילו 1 ארד - אז רכב אחד בלבד. לכן אם אתה רואה שבמשימה מסויימת הזמנים/מיקום לשיפור גביע - אז תנסה בכדי להרוויח רכבים.
2) תעשה לפחות את משימה הראשונה ב-special events - מירוצי קארטינג - ההתנהגות שלהם שונה מכל רכב ולכן כדאי להתאמן באופן ספציפי על הקראט (אתה חייב לקנות קארט).
3) אח"כ תתחיל לבצע משימות A-SPEC לפי הסדר, ככה גם תצבור כסף+ניסיון+רכבים. שים לב איזה רכבים אתה צריך לקנות עבור על מירוץ.
4) תעשה קצת מירוצים בארקייד עם רכבים חזקים שייקח לך זמן עד שתתחיל לקבל/לקנות כאלו - ככה תוכל להרגיש את הרכבים האלו, אנחנו משתמשים בהם הרבה (מקלרן MP, סופרה, קלסוניק וכו')

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”