:הל: בזק חותכת את מחירי האינטרנט בקצבי ה-NGN בעשרות אחוזים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #41 

jacko-il כתב:dima_vy
אתה צודק לגבי המחירים. רק בגלל הסיבה הזו החלטתי בסופו של דבר להשאר עם 10 מגה ב NGN.
פשוט לא נראה לי הגיוני שאני צריך לשלם להם יותר כסף כדי לקבל פחות.
פשוט הרתיח אותי הקטע הזה שהמנהלת מהתמיכה הטכנית שחזרה אליי אומרת לי בפנים :
"אנחנו באמת לא יכולים לספק חיבור של 10 מגה לחו"ל ברוב שעות היום. תבין, יש בעיה של
תשתית בין ישראל לחו"ל ועד שזה לא ישודרג קיימת בעיה שכולנו כאן מכירים".
אמרתי לה שאם כולם מכירים את זה ויש כרגע בעיה, למה אתם ממשיכים למכור אשליות ללקוחות?
אם אתם לא יכולים כרגע לספק מהירות כזו, אז פשוט תחכו עם השיווק של זה.
התשובה:
"כן יש בזה משהו, אבל זה כבר קשור לשיווק ואנשי מכירות של החברה ואין לי מה לעשות לגבי זה.."
...
אני יכול להניח שדיברת עם נציגת בזק-בינלאומי. ושוב אנחנו חוזרים לצורת השוק האינטרנט בישראל. בארץ, לפני מספר שנים, הוחלט להפריד שוק ספקי האינטרנט (ISP) וספקי תשתית. אני פעם עבדתי בבזק, ואני יודע שבזק, מעדיפה לספק אינטרנט בעצמה, ולא ע"י חברת בת (חברה אחרת מבחינה מבנית ותשתיתית). כך שאין דבר כזה "רכשתי מוצר מושלם" (או שלם), כי רגולטור בארץ לא מרשה ללקוחות לרכוש מוצר שלם, וזאת בכדי להגביר את התחרות בתחום ISP. עכשיו, כשרכשת 10 מגה מבזק - רכשת תשתית, וב-99% מהמקרים לא תהיה לך שום בעיה עם המהירות, כי 10 מגה האלה זה מקטע האחרון, מארון של בזק (הארונות החדשים שך NGN) ועד המודם שלך. כשביקשת מספק האינטרנט (ולא משנה אם זה בזק-בינלאומי או כל חברה אחרת) אתה מצפה גם לקבל 10 מגה כל הזמן. אבל יש בעיה קטנה. בארץ, הודות לבזק וHOT יש לנו אחלה תשתיות. כמעט כל הארץ מכוסה בסיבים אופטים. בתוך הארץ אין שום בעיה לרכוש כל קצב שהוא. וכאן אנחנו מגיעים לגלישה לאתרים בחו"ל. רוחב פס שיש לספקים בארץ לא גדול במיוחד, למרות שמדי פעם רואים הודעות שחברות רוכשות עוד רוחב פס, אבל הצריכה של הלקוחות הולכת וגדלה יותר מהר מרכישות. דבר נוסף - על תעבורה בארץ מתחשבנים בתשלום חודשי עבור הקצב (מהירות). על גלישה לחו"ל ספקיות משלמות עבור הנפח. ספקי תקשורת בחו"ל מחייבים את הלקוחות שלהן גם כן על נפח. החבילות גלישה לא מוגבלות עולות יותר יקר. הנה דוגמא מבריטיש טלקום:
http://www.productsandservices.bt.com/c ... OTAL-BB-R1
קו+אינטרנט+שיחות (עד 20 מס"ש) עולה 38 פאונד בהתחייבות ל-18 חודשים. וגם כתוב במפורש שזוהי מהירות מקסימלית.

הבעיה שאצלינו כרגע לא ניתן לבטל הפרדה מבנית, ובינתיים נמשיך לקנות תשתית מחברה אחת ואינטרנט (תוכן) מחברה אחרת, אפילו שהשמות של חברות דומים. מה שהיית צריך לעשות לדעתי, במקום לכעוס על בזק, שמכרו לך NGN, שלא עובד, הייתה צריך להחליף ספק אינטרנט, או לפחות להתנסות אצל ספק אינטרנט אחר. גם לי היו בעיות במהירות הורדה בטורנטים מחו"ל, והתקשרתי, וכעסתי, אבל שום דבר לא עזר, עד ששמתי לב, שכאשר אני מקבל כתובת מטווח כתובות מסויים המהירות הורדה יותר טובה, מאשר עם כתובת מטווח אחר. זה כן יכול לקרות, כי כנראה יש הבדלים בניתובים, ויש מקומות יותר עמוסים (וזה כבר לא בהכרח בארץ, כך שלספק בכלל אין שליטה על זה). ומה שאני עושה, אם אני שם לב לדבר כזה, פשוט מחליף כמה פעמים כתובת, עד שעובר לטווח אחר, כי אני יודע שאין טעם להתקשר לתמיכה ולהתווכח איתם. אני גם כמוכה לא מוכן להוסיף שקל על חבילת גיימר, כי זה לא הוגן בעיניי.

וואו כמה כתבתי:)))

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #42 

חברה, הבעיה היא לא רק בספקי השירות אלא גם בנו, הצרכנים הישראלים. אנחנן תמיד רוצים הכל עכשיו, מהר ןבזול וככה נראה השירות. אני מזכיר לכם שקווי הסלולאר הראשונים של סלקום עלו 8 אגורות לדקה. מישהו זוכר מה היתה רמת השירות? *** אורגני!!!
הבעיה לא תפטר גם שלספקים תהיה אפשרות לתמוך ב 100% לקוחות עם 10 מגה לחו"ל. אתם יודעים למה? כי עד אז ימכרו פסים ברוחב של ג'יגה לשניה ו 10 מגה לא יאפשרו לך לקנות.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #43 

flsh כתב:ניסיתם להשתמש במאיצי הורדות? אני משתמש בINTERNET DOWNLOAD MANAGER והוא מאיץ הורדות בצורה משמעותית ויש לו אינטגרציה מלאה לפיירפוקס ואינטרנט אקספלורר ואינטגרציה די טובה לגוגל כרום. נותן גם אפשרות להוריד סרטים שמוטמעים בדפים (כך שאפשר להוריד סרטי יוטיוב למשל).
אני עם 15 מגה (רק כי אי אפשר יותר איפה שאני נמצא) ובדרך כלל מוריד על יותר ממגה (ובשרתי ניוז על כל ה1.9 מגה עם SSL).
...
הורדתי את התוכנה. לא מבין איך אתה גורם לה להאיץ סרטים של יוטיוב.

תודה

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #44 

kingikra כתב:
flsh כתב:ניסיתם להשתמש במאיצי הורדות? אני משתמש בINTERNET DOWNLOAD MANAGER והוא מאיץ הורדות בצורה משמעותית ויש לו אינטגרציה מלאה לפיירפוקס ואינטרנט אקספלורר ואינטגרציה די טובה לגוגל כרום. נותן גם אפשרות להוריד סרטים שמוטמעים בדפים (כך שאפשר להוריד סרטי יוטיוב למשל).
אני עם 15 מגה (רק כי אי אפשר יותר איפה שאני נמצא) ובדרך כלל מוריד על יותר ממגה (ובשרתי ניוז על כל ה1.9 מגה עם SSL).
...

תודה
...
הוא מתכוון להאיץ את ההורדה שלהם, לא צפיה שלהם דרך האתר

marvje
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #45 

אחרי שנים של צפייה וריסון עצמי לא לעבור להוט בזק נזכרו לשדרג את המושב שאני גר בו,
שדרגתי מ 8 ל 10Mb, המחיר ירד גם בבזק וגם באורנג', המהירות טובה, בנתיים אין לי טענות.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #46 

ntk כתב:
kingikra כתב:
...

תודה
...
...
זה לא היה ברור מהדברים שלו. מי מוריד סרטים של יוטיוב?

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #47 

בכל מקרה מה לעשות?
נגמר לי מבצע 8O
כרגה זה 168 ,NGN 15M
בזק+ בזק ב"ל באנדל. המחיר טוב ?
זה בעקרון ככה : חודש 1-6 = 100 שקל
חודש 7-12 = 168
חודש 13-18 = 145
כל עוד הספקיות לא יורידו מחיר באמת לא מוצע משהוא זול יותר...
הם רוצים 200+ על 20 ו 30 על באנדל או בנפרד.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #48 

האם היה שינוי כלשהו בתמחור של הספקיות?

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #49 

כנראה מפחדים מהוט ובצדק!!! ואני מדבר על הלקוח הממוצע .

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

kingikra כתב:
ntk כתב:
kingikra כתב:
...

תודה
...
...
זה לא היה ברור מהדברים שלו. מי מוריד סרטים של יוטיוב?
...
"נותן גם אפשרות להוריד סרטים שמוטמעים בדפים (כך שאפשר להוריד סרטי יוטיוב למשל)." מה לא ברור פה ?

מי מוריד זה כבר לא עניין שלי

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

oferlaor כתב:האם היה שינוי כלשהו בתמחור של הספקיות?
...
לבנתיים לא ראיתי שום שינוי, נקווה שהם יעדכנו בקרוב...

ViruzZ
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #52 

fairyscorp כתב:
guy_k כתב:אני על 15 יציב, חזק ללא כל בעיה להוריד בניוז על 15
...
בטח רק בשעות היום המוקדמות.... כי בערב זה קטסטרופה בקושי מגיע ל 50KB....
...
ממש לא נכון, יש לי UFI כבר 14 חודש 16MB ומוריד מ ניוז תמיד אבל תמיד אל מקסימום 2.1MB/sec
למזלי בשכונה שלי הכבלים מצויינים היה לי ADSL 8MB לפני זה ואכשיו יש לנו גם NGN ו UFI
ואני עובר בחזרה לבזק 30MB
תמיד היתי בבזק אבל לפני 14חודש לא היה NGN ורק היה UFI, אני אישית לא סובל הוט חברה של זבלות

afro
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #53 

לא יודע מה אתכם, אבל בזמן האחרון יש לה יותר מדי תקלות לחברה גם באינטרנט, גם בטלפון עכשיו. מה יהיה? אני לקוח טלפון שלהם ורציתי להצטרף גם לאינטרנט אבל אחרי מה שקראתי עליהם היום אין מצב...הבנתי שהם הסתירו תקלה טלפונית שהייתה לה בסוף השבוע, מה יש להם להסתיר? ולמה עד הרגע האחרון? קצת מחשיד..זה מה שמצאתי בבוקר: http://www.mako.co.il/news-money/consum ... =786102762
כבר לא יודע אם כדאי להצטרף אליהם בכלל, בא לי לחכות לסוף ההתחייבות....

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”