אני יכול להניח שדיברת עם נציגת בזק-בינלאומי. ושוב אנחנו חוזרים לצורת השוק האינטרנט בישראל. בארץ, לפני מספר שנים, הוחלט להפריד שוק ספקי האינטרנט (ISP) וספקי תשתית. אני פעם עבדתי בבזק, ואני יודע שבזק, מעדיפה לספק אינטרנט בעצמה, ולא ע"י חברת בת (חברה אחרת מבחינה מבנית ותשתיתית). כך שאין דבר כזה "רכשתי מוצר מושלם" (או שלם), כי רגולטור בארץ לא מרשה ללקוחות לרכוש מוצר שלם, וזאת בכדי להגביר את התחרות בתחום ISP. עכשיו, כשרכשת 10 מגה מבזק - רכשת תשתית, וב-99% מהמקרים לא תהיה לך שום בעיה עם המהירות, כי 10 מגה האלה זה מקטע האחרון, מארון של בזק (הארונות החדשים שך NGN) ועד המודם שלך. כשביקשת מספק האינטרנט (ולא משנה אם זה בזק-בינלאומי או כל חברה אחרת) אתה מצפה גם לקבל 10 מגה כל הזמן. אבל יש בעיה קטנה. בארץ, הודות לבזק וHOT יש לנו אחלה תשתיות. כמעט כל הארץ מכוסה בסיבים אופטים. בתוך הארץ אין שום בעיה לרכוש כל קצב שהוא. וכאן אנחנו מגיעים לגלישה לאתרים בחו"ל. רוחב פס שיש לספקים בארץ לא גדול במיוחד, למרות שמדי פעם רואים הודעות שחברות רוכשות עוד רוחב פס, אבל הצריכה של הלקוחות הולכת וגדלה יותר מהר מרכישות. דבר נוסף - על תעבורה בארץ מתחשבנים בתשלום חודשי עבור הקצב (מהירות). על גלישה לחו"ל ספקיות משלמות עבור הנפח. ספקי תקשורת בחו"ל מחייבים את הלקוחות שלהן גם כן על נפח. החבילות גלישה לא מוגבלות עולות יותר יקר. הנה דוגמא מבריטיש טלקום:jacko-il כתב:dima_vy
אתה צודק לגבי המחירים. רק בגלל הסיבה הזו החלטתי בסופו של דבר להשאר עם 10 מגה ב NGN.
פשוט לא נראה לי הגיוני שאני צריך לשלם להם יותר כסף כדי לקבל פחות.
פשוט הרתיח אותי הקטע הזה שהמנהלת מהתמיכה הטכנית שחזרה אליי אומרת לי בפנים :
"אנחנו באמת לא יכולים לספק חיבור של 10 מגה לחו"ל ברוב שעות היום. תבין, יש בעיה של
תשתית בין ישראל לחו"ל ועד שזה לא ישודרג קיימת בעיה שכולנו כאן מכירים".
אמרתי לה שאם כולם מכירים את זה ויש כרגע בעיה, למה אתם ממשיכים למכור אשליות ללקוחות?
אם אתם לא יכולים כרגע לספק מהירות כזו, אז פשוט תחכו עם השיווק של זה.
התשובה:
"כן יש בזה משהו, אבל זה כבר קשור לשיווק ואנשי מכירות של החברה ואין לי מה לעשות לגבי זה.."...
http://www.productsandservices.bt.com/c ... OTAL-BB-R1
קו+אינטרנט+שיחות (עד 20 מס"ש) עולה 38 פאונד בהתחייבות ל-18 חודשים. וגם כתוב במפורש שזוהי מהירות מקסימלית.
הבעיה שאצלינו כרגע לא ניתן לבטל הפרדה מבנית, ובינתיים נמשיך לקנות תשתית מחברה אחת ואינטרנט (תוכן) מחברה אחרת, אפילו שהשמות של חברות דומים. מה שהיית צריך לעשות לדעתי, במקום לכעוס על בזק, שמכרו לך NGN, שלא עובד, הייתה צריך להחליף ספק אינטרנט, או לפחות להתנסות אצל ספק אינטרנט אחר. גם לי היו בעיות במהירות הורדה בטורנטים מחו"ל, והתקשרתי, וכעסתי, אבל שום דבר לא עזר, עד ששמתי לב, שכאשר אני מקבל כתובת מטווח כתובות מסויים המהירות הורדה יותר טובה, מאשר עם כתובת מטווח אחר. זה כן יכול לקרות, כי כנראה יש הבדלים בניתובים, ויש מקומות יותר עמוסים (וזה כבר לא בהכרח בארץ, כך שלספק בכלל אין שליטה על זה). ומה שאני עושה, אם אני שם לב לדבר כזה, פשוט מחליף כמה פעמים כתובת, עד שעובר לטווח אחר, כי אני יודע שאין טעם להתקשר לתמיכה ולהתווכח איתם. אני גם כמוכה לא מוכן להוסיף שקל על חבילת גיימר, כי זה לא הוגן בעיניי.
וואו כמה כתבתי:)))