שגרת טיפולים e61
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הקוויקמיל אקילה מתומחרת בארץ במחיר שערורייתי וקצת גרידי. בדיוק כמו האלקטרה.
בחו"ל אפשר למצוא אותה במחיר זהה לוטראנו. אפילו זול יותר, בחלק מהאתרים, בתצורה זהה לוטראנו (בלי ג'ויסטיק ובחיבור ישיר).
בחו"ל אפשר למצוא אותה במחיר זהה לוטראנו. אפילו זול יותר, בחלק מהאתרים, בתצורה זהה לוטראנו (בלי ג'ויסטיק ובחיבור ישיר).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קודם כל תתחדש ! מכונה טובה מאוד
ואשמח לראות תמונות שלה אחרי שתחבר.
אני מסכים עם עופר לגבי הכדאיות הכלכלית מול האלקטרה במיוחד היום כששער היורו ממשיך ליפול היא כבר יורדת מ 13K ...
עוד נקודה לא לוותר על מרכך המים, הוא זול (400 ש' בקפה רות) ופשוט לתחזוקה ואם כבר שילמת כל כך הרבה על מכונה אל תחסוך במרכך אפילו שיש לך משהו בכניסה לבית שאני מהמר שהוא ירכך פחות טוב ממרכך יעודי של מכונת קפה. גם אם הוא מרכך טוב תהיה לך הגנה כפולה והרמטית ושקט נפשי שהמכונה לא תתמלא באבנית אפילו בעוד חמש שנים.
אני מסכים עם עופר לגבי הכדאיות הכלכלית מול האלקטרה במיוחד היום כששער היורו ממשיך ליפול היא כבר יורדת מ 13K ...
עוד נקודה לא לוותר על מרכך המים, הוא זול (400 ש' בקפה רות) ופשוט לתחזוקה ואם כבר שילמת כל כך הרבה על מכונה אל תחסוך במרכך אפילו שיש לך משהו בכניסה לבית שאני מהמר שהוא ירכך פחות טוב ממרכך יעודי של מכונת קפה. גם אם הוא מרכך טוב תהיה לך הגנה כפולה והרמטית ושקט נפשי שהמכונה לא תתמלא באבנית אפילו בעוד חמש שנים.
אל תסמוך על מרכך בכניסה לבית- הוא עושה את העבודה אבל לא מספיק טוב, ואחרי זה סובלים מזה המון, אפילו המעט אבנית שנמצאת עושה נזקים בהמשך הזמן וקשה מאוד להיפטר ממנה.
ואת כל זה אני אומר מניסיון אישי אם מים בסינון טוב אבל לא מרכך!
אפשר תמיד לשים אחרי המרכך פילטר פחם למשל על מנת לשפר את הטעם.
אני יכול להעיד על עצמי שאני מסתדר יופי רק אם מרכך והטעם של הקפה מצויין.
כפיר יכול לתת לנו קצת רשמים מהניסיון שלו אם הפילטר פחם (על פי הכתבה שלו).
כפיר מרגישים בהבדלים בטעם? בין מרכך לבד למרכך+פחם?
דרך אגב:
מרכך 8 ליטר- א.אברהמי -300₪ כולל מעמ
ואת כל זה אני אומר מניסיון אישי אם מים בסינון טוב אבל לא מרכך!
אפשר תמיד לשים אחרי המרכך פילטר פחם למשל על מנת לשפר את הטעם.
אני יכול להעיד על עצמי שאני מסתדר יופי רק אם מרכך והטעם של הקפה מצויין.
כפיר יכול לתת לנו קצת רשמים מהניסיון שלו אם הפילטר פחם (על פי הכתבה שלו).
כפיר מרגישים בהבדלים בטעם? בין מרכך לבד למרכך+פחם?
דרך אגב:
מרכך 8 ליטר- א.אברהמי -300₪ כולל מעמ
רק בשביל ההבנה המרכך שמותקן אצלי הוא זה:
http://www.waterstore.co.il/Product.aspx?productid=100
ונראה לי קצת מטופש לשים עוד אחד אחריו.. (אני אקנה ערכת בדיקה למים רק להסיר ספק..)
אבל עניין ה"פילטר פחם" חדש לי, הוא באמת משפר את טעם המים??
כי בוודאות המים אצלי בבית זוועתיים..(לא שותה מהם בגלל הריכוך)
http://www.waterstore.co.il/Product.aspx?productid=100
ונראה לי קצת מטופש לשים עוד אחד אחריו.. (אני אקנה ערכת בדיקה למים רק להסיר ספק..)
אבל עניין ה"פילטר פחם" חדש לי, הוא באמת משפר את טעם המים??
כי בוודאות המים אצלי בבית זוועתיים..(לא שותה מהם בגלל הריכוך)
שמע נראה מרכך אמין! ליתר ביטחון תבדוק את קשיות המים אם הסטיקים המיועדים לבדיקה.
אתה מבצע טיפולים למרכך? כלומר בודק שיש בו מספיק מלח לרענון?
הבעיה היחידה בו היא שאין לי מושג איך הוא מחליט מתי להתרענן, וזה מה שחשוב שתבדוק הכוונה היא שבגלל שהוא מרענן את הרזין לבד עדיף שתבדוק מצי הוא עושה את זה, שלא יקרה ותגלה בסוף שהוא מרענן אותם רק כשהוא מרגיש שהם כבר מתחילים לקבל קשיות בדרגה מסוימת ואז אתה בצרה.
במיוחד שהוא מחובר לכל הבית הוא צריך להתרענן לעיתים תכופות.
אתה מבצע טיפולים למרכך? כלומר בודק שיש בו מספיק מלח לרענון?
הבעיה היחידה בו היא שאין לי מושג איך הוא מחליט מתי להתרענן, וזה מה שחשוב שתבדוק הכוונה היא שבגלל שהוא מרענן את הרזין לבד עדיף שתבדוק מצי הוא עושה את זה, שלא יקרה ותגלה בסוף שהוא מרענן אותם רק כשהוא מרגיש שהם כבר מתחילים לקבל קשיות בדרגה מסוימת ואז אתה בצרה.
במיוחד שהוא מחובר לכל הבית הוא צריך להתרענן לעיתים תכופות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה מרכך שרף עם רענון מלח אוטומטי אז אין סיבה לרכך עוד פעם (אלא אם אליאל צודק בהשערה שלו).
פילטר פחם יסנן לכלוכים כלור וכאלה וישפר את טעם המים אבל נראה לי שמיותר לסנן את כל הבית (גם הכלור יסונן). מספיק לסנן את מה שיגיע למכונה.
פילטר פחם יסנן לכלוכים כלור וכאלה וישפר את טעם המים אבל נראה לי שמיותר לסנן את כל הבית (גם הכלור יסונן). מספיק לסנן את מה שיגיע למכונה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
בידיוק בגלל זה הייתי חושש ממנו!
הפילטר הזה מחובר לכל הבית מה שאומר שעוברים בו המון מים=מסנן המון מים, מה שאומר שאתה לא באמת יודע מה מצבו מבחינת ריכוך.
אין בעיה להשתמש בו אבל תהיה צריך להיות הרבה יותר קשוב אליו- קודם תברר ממש רגע אחרי רענון את דרגת קשיות המים ולפני רענון תבדוק שוב, ככה תדע אם הרענון מתבצע בזמן.
דבר שני הייתי מנסה לברר את כמות המים שהוא מרכך עד הרענון או עד שהמים מתקשים, שוב ככה יהיה לך מעקב בערך על מצב המים.
יכול להיות שזה יעיל אבל אם אתה שואל אותי הייתי משקיע 300₪ על מרכך רק למכונה- אם הריכוך האוט׳ אתה תצתרך לרענן אותו אחת לחצי שנה אם לא יותר= פחות התעסקות והרבה יותר שקט נפשי.
אני ככה הייתי יושן יותר טוב בלילה
הפילטר הזה מחובר לכל הבית מה שאומר שעוברים בו המון מים=מסנן המון מים, מה שאומר שאתה לא באמת יודע מה מצבו מבחינת ריכוך.
אין בעיה להשתמש בו אבל תהיה צריך להיות הרבה יותר קשוב אליו- קודם תברר ממש רגע אחרי רענון את דרגת קשיות המים ולפני רענון תבדוק שוב, ככה תדע אם הרענון מתבצע בזמן.
דבר שני הייתי מנסה לברר את כמות המים שהוא מרכך עד הרענון או עד שהמים מתקשים, שוב ככה יהיה לך מעקב בערך על מצב המים.
יכול להיות שזה יעיל אבל אם אתה שואל אותי הייתי משקיע 300₪ על מרכך רק למכונה- אם הריכוך האוט׳ אתה תצתרך לרענן אותו אחת לחצי שנה אם לא יותר= פחות התעסקות והרבה יותר שקט נפשי.
אני ככה הייתי יושן יותר טוב בלילה
אני יכול רק להעריך מכיוון שהקיבולת שלו מאוד גדולה,
הוא עובד פעם בשבוע למשך כשעתיים ו"אוכל" בין 5 ל10 קילו מלח.. (שוב הערכה..)
אני יודע שיש איזשהו חשבון שעושים לפי - מספר נפשות בבית = מספר (מסוים) של רעינונים בשבוע..
הוא עובד פעם בשבוע למשך כשעתיים ו"אוכל" בין 5 ל10 קילו מלח.. (שוב הערכה..)
אני יודע שיש איזשהו חשבון שעושים לפי - מספר נפשות בבית = מספר (מסוים) של רעינונים בשבוע..
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הייתי מוסיף גם פילטר פחם טוב כמו ה PENTEX TS101L שקניתי אצל אברהמי, הוא עולה בסך הכול 60+מע"מ והוא מחזיק 1700 ליטר או שנה ובנוסף הוא גם מרכך קצת את המים.
לא עשיתי מבחן טעימה עם/בלי מרכך אך בהחלט המים שיוצאים לאחר המרכך והפילטר מתוקים וטעימים מאוד ואפילו מוטי יעיד על כך כי הוא טעם כשחיברנו יחד את האלקטרה.
בדקנו קשיות עם הסטיקים של אברהמי והמים רכים מאוד ...
לגבי המחיר של המרכך אתה בטוח eliel ? מבירור שעשיתי לפני כחודש וקצת המחיר עלה ועמד על סביבות 400 + מע"מ.
בכל מקרה 300 או 400 זה לא כזה נוראי, בטח כשמדובר על אריכות חיי מכונה יקרה ...
לא עשיתי מבחן טעימה עם/בלי מרכך אך בהחלט המים שיוצאים לאחר המרכך והפילטר מתוקים וטעימים מאוד ואפילו מוטי יעיד על כך כי הוא טעם כשחיברנו יחד את האלקטרה.
בדקנו קשיות עם הסטיקים של אברהמי והמים רכים מאוד ...
לגבי המחיר של המרכך אתה בטוח eliel ? מבירור שעשיתי לפני כחודש וקצת המחיר עלה ועמד על סביבות 400 + מע"מ.
בכל מקרה 300 או 400 זה לא כזה נוראי, בטח כשמדובר על אריכות חיי מכונה יקרה ...