מי מתכוון להשתמש במסלול המהיר של ירושלים תל אביב?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #21 

אם הם לא יגדילו את הפקקים, לאנשים לא תהיה מוטיבציה לשלם על נתיב האגרה...

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #22 

pixies כתב:זה פשוט חוצפה. אנחנו נתקענו כמעט 40 דקות ביום שישי בבוקר (שכחנו לבדוק את מצב התנועה ב-Waze, איזו טעות!), יום שהוא בד"כ פנוי לגמרי, על הכביש הזה.
מדובר בסה"כ בקטע של 200-300 מטר באזור קיבוץ גלויות. כמעט עד לקיבוץ גלויות זה כביש יפה ורחב של 3 נתיבים, ורק לאורך הנתון זה פתאום נהיה 2 נתיבים ואז שוב פעם 3 לפני לה גארדיה. זה יוצר את צוואר הבקבוק הכי מטומטם שראיתי בחיים שלי, שרק במדינת חלם כמו שלנו אפשר לעשות, ונראה כאילו עשו את זה בכוונה כדי להגדיל את המכירות של כביש האגרה הזה.
:evil: :evil:
...
יום שישי הייתה תאונה ...
זה נדיר שיש עומס במקום הזה ביום שישי.
עברתי בנתיב הנגדי והייתי מופתע שראיתי את העומס.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #23 

pixies כתב:זה פשוט חוצפה. אנחנו נתקענו כמעט 40 דקות ביום שישי בבוקר (שכחנו לבדוק את מצב התנועה ב-Waze, איזו טעות!), יום שהוא בד"כ פנוי לגמרי, על הכביש הזה.
מדובר בסה"כ בקטע של 200-300 מטר באזור קיבוץ גלויות. כמעט עד לקיבוץ גלויות זה כביש יפה ורחב של 3 נתיבים, ורק לאורך הנתון זה פתאום נהיה 2 נתיבים ואז שוב פעם 3 לפני לה גארדיה. זה יוצר את צוואר הבקבוק הכי מטומטם שראיתי בחיים שלי, שרק במדינת חלם כמו שלנו אפשר לעשות, ונראה כאילו עשו את זה בכוונה כדי להגדיל את המכירות של כביש האגרה הזה.
:evil: :evil:
...
הקטע הבעייתי ממש לא באורך 300 מטר. הקטע הבעייתי מתחיל בבן גוריון (או לפעמים בבן שמן, לפי גלגלצ), ונגמר בלה גארדיה.
מבחינה פונקציונלית טהורה הנתיב הזה יכול לחסוך משהו כמו 15 דקות בבוקר, וזה לא מעט זמן.
למרבה הצער יש הרבה בעיות - מי שבא מראשלצ למשל, כמוני, בכלל לא יכול לעלות עליו, אין תחנת רכבת(!), אין הסעות לרמת החיל ועתידים, ויש עוד בעיות.
בתכלס, נראה לי שהמון ישראלים לא יוכלו לעמוד בפקק ולראות מישהו עוקף אותם מנתיב אחר. יהיו לקוחות.
מעבר לכך, כמו שציינו, בקטע האחרון גנבו מסלול מהנתיבים החפשיים, מה יחמיר עוד יותר את המצב. זה כבר שחיתות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #24 

nir11, לא מדוייק. מדובר בהצרה חדשה של הכביש שלא הייתה עד עכשיו. קטע הכביש מבן גוריון ועד ק. גלויות היה בשנים האחרונות 3 נתיבים לכל אורכו וגם עכשיו זה עדיין ככה.
מדובר בהצרה לאורך של 200-300 מטר של 2 נתיבים במקום 3 ממש קצת לפני ק. גלויות (איפה שהכביש מתעקל ימינה לכיוון צפון) שלא הייתה עד היום.
ולראייה - היום בבוקר היו בגלגל"צ תזמונים מזעזעים של שעה עד שעה וחצי במקום התזמונים ה"רגילים" של 20-40 דקות.
הייתי מבין אם לא היו גוזלים מהנתיבים הקיימים ואז הפקקים עבור אלה שלא משלמים היו כמו קודם. הבעייה היא שבגלל אותו צוואר בקבוק שערורייתי הפקקים נהיים חמורים הרבה יותר.

zovirax, לא ידעתי שהייתה ביום שישי תאונה. כשהגענו לסוף הפקק לא היה כלום, כנראה כבר הספיקו לפנות את הכל. תודה על המידע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

זה בדיוק מה שכתבתי.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #26 

nir11 כתב:זה בדיוק מה שכתבתי.
...
אולי זה מה שהתכוונת, אבל כתבת:
הקטע הבעייתי ממש לא באורך 300 מטר. הקטע הבעייתי מתחיל בבן גוריון (או לפעמים בבן שמן, לפי גלגלצ), ונגמר בלה גארדיה.
...

בתגובה לדברים של pixies :
מדובר בסה"כ בקטע של 200-300 מטר באזור קיבוץ גלויות. כמעט עד לקיבוץ גלויות זה כביש יפה ורחב של 3 נתיבים, ורק לאורך הנתון זה פתאום נהיה 2 נתיבים ואז שוב פעם 3 לפני לה גארדיה.
...
...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

נכון מאוד, כתבתי מה שהתכוונתי, והכל נכון. אין לי מושג מה אתם רוצים ממני... :מבולבל:

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #28 

היום נסעתי ממודיעין להרצליה. כאב לי מאוד לראות את הנתיב הזה מסיבה מאוד מסוימת.
גדר ההפרדה שיצרו בין כביש האגרה לכביש הרגיל הוא בגודל של נתיב שלם. כלומר, בעלות של 300 מיליון ש"ח יכלו להגדיל את כל הכביש מ3 נתיבים ל5 נתיבים ולפתור את הפקק המטומטם שנוצר בדרך לת"א.
חלם!!!

ועוד משהו...
בנסיעה לכיוון השני יש שלט שכתוב עליו lane fast .
לא יכלו לבדוק בגוגל איך מתרגמים נתיב מהיר לפני זה?!!

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #29 

sagyle כתב:היום נסעתי ממודיעין להרצליה. כאב לי מאוד לראות את הנתיב הזה מסיבה מאוד מסוימת.
גדר ההפרדה שיצרו בין כביש האגרה לכביש הרגיל הוא בגודל של נתיב שלם. כלומר, בעלות של 300 מיליון ש"ח יכלו להגדיל את כל הכביש מ3 נתיבים ל5 נתיבים ולפתור את הפקק המטומטם שנוצר בדרך לת"א.
חלם!!!
...
שכחת שיש פה גם ניסיון לצמצם את כמות הרכבים הנכנסים לתל אביב..
...

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

לא כל מי שנוסע באיילון נוסע לת"א.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7647
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #31 

Giliboy כתב:
sagyle כתב:היום נסעתי ממודיעין להרצליה. כאב לי מאוד לראות את הנתיב הזה מסיבה מאוד מסוימת.
חלם!!!
...
שכחת שיש פה גם ניסיון לצמצם את כמות הרכבים הנכנסים לתל אביב..
...
זה לא ממש יצמצם בהרבה. מה שכן זה יצור עוד פקקים כי הפקיעו נתיב קיים, ואין הרבה שירצו לשלם עשרות שקלים בשביל נתיב מהיר. ועם תשתית תחבורה ציבורית גרועה כמו שיש היום שבקושי מצליחה לטפל בכמות הנוסעים הקיימת, איך בדיוק ישרתו תוספת של אלפי נוסעים נוספים ליום?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #32 

הממשלה שלנו אלופה בלהוציא כסף והרבה כסף על דברים שלא ממש צריך. נקח למשל את הרכבות: 50 שנה אחרי שהבריטים עזבו נזכרו שצריך לשדרג את תשתית המסילות ולבנות תחנות חדשות. רק שרכבות זה משהו שעלול חס ושלום לגזול את הפרנסה של תאגידי האוטובוס. אז מה עושים כדי שכולם יהיו מאושרים? בונים את התחנות ומתכננים את המסלולים כדי שיקחו אותך מאיפה שאתה לא גר ויסיעו אותך ללאן שאתה לא צריך. (יוצא מהכלל אחד הם התחנות התאומות בכ"ס והוד השרון שבה התחנה של כ"ס נמצאת בהוד השרון וזו של הוד השרון בכ"ס ושתיהן מרוחקות האחת מהשניה פחות משני קילומטרים ). כך למשל התחנה של ראש העין לא הצליחה להוריד את העומס על הכניסה לאזור התעשיה ולו במכונית אחת - כי למה לבנות תחנה במרכז אזור התעשיה כשאפשר לבנות אותה במרחק 4 ק"מ ושני מחלפים ממנו?

אני כבר נואשתי והגעתי למסקנה שכלום לא יזוז ברכבת ישראל עד שלא נתפוס את מנכ"ל הרכבת במגרש החנייה (מבטיח לכם שהוא לא מגיע לעבודה ברכבת) ונכניס לו מכות רצח עם נבוט. היות ואין לי נבוט ואני טיפוס לא אלים אנחנו נאלץלשבת בפקקים עוד הרבה זמן.

כך שבניית כביש אגרה במקום ולא בנוסף לנתיב נסיעה ציבורי כבר לא מפתיע אותי בכלל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #33 

ונכניס לו מכות רצח עם נבוט
...
אני לא מבין איך עדיין אף אחד במדינה הזו לא עשה את זה...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #34 

Catskinner כתב:הממשלה שלנו אלופה בלהוציא כסף והרבה כסף על דברים שלא ממש צריך. נקח למשל את הרכבות: 50 שנה אחרי שהבריטים עזבו נזכרו שצריך לשדרג את תשתית המסילות ולבנות תחנות חדשות. רק שרכבות זה משהו שעלול חס ושלום לגזול את הפרנסה של תאגידי האוטובוס. אז מה עושים כדי שכולם יהיו מאושרים? בונים את התחנות ומתכננים את המסלולים כדי שיקחו אותך מאיפה שאתה לא גר ויסיעו אותך ללאן שאתה לא צריך. (יוצא מהכלל אחד הם התחנות התאומות בכ"ס והוד השרון שבה התחנה של כ"ס נמצאת בהוד השרון וזו של הוד השרון בכ"ס ושתיהן מרוחקות האחת מהשניה פחות משני קילומטרים ). כך למשל התחנה של ראש העין לא הצליחה להוריד את העומס על הכניסה לאזור התעשיה ולו במכונית אחת - כי למה לבנות תחנה במרכז אזור התעשיה כשאפשר לבנות אותה במרחק 4 ק"מ ושני מחלפים ממנו?

אני כבר נואשתי והגעתי למסקנה שכלום לא יזוז ברכבת ישראל עד שלא נתפוס את מנכ"ל הרכבת במגרש החנייה (מבטיח לכם שהוא לא מגיע לעבודה ברכבת) ונכניס לו מכות רצח עם נבוט. היות ואין לי נבוט ואני טיפוס לא אלים אנחנו נאלץלשבת בפקקים עוד הרבה זמן.

כך שבניית כביש אגרה במקום ולא בנוסף לנתיב נסיעה ציבורי כבר לא מפתיע אותי בכלל.
...
כל מילה בסלע.
עוד דוגמא של מדינת חלם: בנו תחנה יפה ומושקעת בנתב"ג, אולם זנחו לחלוטין את אירפורט סיטי הנמצא ק"מ בודדים משם (הוקם כמה שנים לפני שהוקמה התחנה בנתב"ג!), פוטנציאל מבוזבז של אלפי עובדים שהיו יכולים להגיע ברכבת לעבודה.
היום יש פתרון צולע של קו 5 הנוסע מהתחנה בנתב"ג לאירפורט סיטי ובתשלום נוסף של מעל 5 ש"ח. הקו הזה עושה גם סיבוב מיותר וארוך סביב טרמינל 2 הישן. כל זה גורם לחוסר כדאיות מוחלט בנסיעה ברכבת לאירפורט סיטי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #35 

אומנם השרשור הוא לגבי כביש מהיר ירושלים תל אביב , אבל אני אחסוך שרשור נוסף , ואומר שמנהרות הכרמל זה פשוט דבר מדהים...חוסך לעיתים 30 דקות של פקקים !! כל הכבוד למי שמגיע לו ....
תוך כמה שנים כביש 6 עד שלומי
עוד שנה שנתיים כביש עוקף קריות
רכבת עד עפולה ועד כרמיאל.

ומפת התחבורה בצפון תשתנה ללא היכר!
נערך לאחרונה על ידי uris ב 16/01/2011 11:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7647
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #36 

החוליה החלשה היא באמת בחיבור בין תחנות הרכבת למקומות עבודה כמו מרכזי תעשייה/עסקים. צריך להפעיל בשעות הלחץ שירותי הסעה מהירים ותדירים מהרכבת לאיזורים האלה במחיר מסובסד, או להרחיב את המסילות שיגיעו למיקום הגיוני יותר. אבל כשיש לך מערכת מושחתת בסוף מוכרים כביש ציבורי לזכיין ומתפארים שזה לטובת העם.

צריך ללמוד מתוניסיה. שרפו שם את הרחובות והעיפו את הנשיא קיבינימט תוך יומיים. רק פה שתיקת הכבשים.
אם תשימו לב התקשורת פה סיקרה את ההפיכה והדגישה שוב ושוב את הבעיות שהביאו להתקוממות הגדולה - אבטלה, עלות מחיה גבוהה, דלק וכו'. "במקרה" מאוד דומה לכאן.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

זה שרשור תלונות. אתה לא יכול להכנס ככה עם דברי שבח...
לא קראת את אמנת ג'נבה?
:lol:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #38 

סמוך על רכבת ישראל שאת התחנה בעפולה יתקעו באמצע הדרך לנצרת.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #39 

דרך אגב, בירושלים זה בחיים לא יקרה כי שם התושבים נהנים מהרכבת הקלה, לא ככה?

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”