דרגת קליה של קפה משפיעה על... חשמל סטטי? הזוי משהו...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כל הכבוד לעידו שעלה על הנקודה, למדתי משהו מהפוסט הזה ...
האלקטרה שלי הגיעה בכלל ללא תקע (אפשרי היה לבחור בין תקע אנגלי או 2 פינים כמו בגרמניה) ועדיף ללא כלום כי ככה ישר לחבר לה תקע ישראלי (שאגב עלה לי 12 ש' - דפקו אותי
).
האלקטרה שלי הגיעה בכלל ללא תקע (אפשרי היה לבחור בין תקע אנגלי או 2 פינים כמו בגרמניה) ועדיף ללא כלום כי ככה ישר לחבר לה תקע ישראלי (שאגב עלה לי 12 ש' - דפקו אותי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גם בגרמני יש הארקה רק ששם ההארקה היא שקע.
מכונה עם גוף נתכת בלי הארקה זה הזמנה למוות מהיר וקל...
מכונה עם גוף נתכת בלי הארקה זה הזמנה למוות מהיר וקל...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אצלי יש תקע ישראלי כי קנתית את המאצר בארץ והויא עברה תקינה של מכון התקנים. בד"כ אין לי בעיות חשמל סטאטי, כך שהארקה ככל הנראה בסדר גמור.
ביומיים האחרונים יש לי חשמול-סטאטי של הקפה והוא מתפזר בצורה חסרת תקדים.
מאחר ויש לי דגם עם מחלק מנות זה לא ממש מפריע כי הפיזור הוא בחלל המחלק, אבל בהחלט רואים שינוי.
ולמי שמחפש, אני מוכר יד שניה בהזדמנות אבקת חשמל סטאטי במצב מעולה (מרופא).
ביומיים האחרונים יש לי חשמול-סטאטי של הקפה והוא מתפזר בצורה חסרת תקדים.
מאחר ויש לי דגם עם מחלק מנות זה לא ממש מפריע כי הפיזור הוא בחלל המחלק, אבל בהחלט רואים שינוי.
ולמי שמחפש, אני מוכר יד שניה בהזדמנות אבקת חשמל סטאטי במצב מעולה (מרופא).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
וואלה!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3480285,00.html
אולי בגלל זה המחירים שם עלו כ"כ הרבה בשנים האחרונות?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3480285,00.html
אולי בגלל זה המחירים שם עלו כ"כ הרבה בשנים האחרונות?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
התפתחות נוספת, באצע השבוע נגמר לי הקפה (הסילביה מככבת כשיש אורחים) - אז בין לקוח ללקוח קפצתי לקפה רות (יצא לי בדיוק באמצע הדרך). קניתי קילו של התערובת המשולשת, הקליה שלהם יחסית בהירה ונראה לי גם שיש שם אחוז יפה של רובוסטה.
בקיצור - אחרי כמה חודשים של לכלוך מטורף הכל יוצא יפה בלי פיזור בכלל מסביב לידית (בלי קשר לטריק של הכוס פלסטיק בידית).
עוד פקטור שיכול להיות רלוונטי זה הטריות - בשוטים האחרונים עם התערובת המשולשת יוצא לי טייגר סקין וקרמה מטורפים (תמונות מצורפות).
אבל ללא ספק יש משמעות לקליה/טריות...
נ.ב - כשהייתי ב"קפה רות" - היה שם עוד בחור שקנה, נראה לי מוכר אולי מהמפגש פורום, זה היה יום שלישי בצהרים אם אני זוכר נכון...
בקיצור - אחרי כמה חודשים של לכלוך מטורף הכל יוצא יפה בלי פיזור בכלל מסביב לידית (בלי קשר לטריק של הכוס פלסטיק בידית).
עוד פקטור שיכול להיות רלוונטי זה הטריות - בשוטים האחרונים עם התערובת המשולשת יוצא לי טייגר סקין וקרמה מטורפים (תמונות מצורפות).
אבל ללא ספק יש משמעות לקליה/טריות...
נ.ב - כשהייתי ב"קפה רות" - היה שם עוד בחור שקנה, נראה לי מוכר אולי מהמפגש פורום, זה היה יום שלישי בצהרים אם אני זוכר נכון...
מצתרף, אני לא מזמן עשיתי עיצוב מחדש והעברתי את המכונה לשקע אחר, ובמהלך כל החודש אני סובל מזרמים מהגוף של המכונה והמטחנה!פשוט אי אפשר להבין כמה שהמטחנה היתה מלכלכת והקפה היה יוצא בגושים(כבר התחלתי לחשוב כמו שמוטי חושב על הwpm שלי)
אבל היום נזכרתי בשרשור הזה ונזכרתי שהבית שלי מאוד מאוד ישן וחלק מהשקעים בו ללא הארכה! אז העברתי שקע וחזרתי ל
עכשיו ה wpm טוחנת כמו גדולה! בלי גושים ובלי קפה שנסתם ביציאה שלה!

אבל היום נזכרתי בשרשור הזה ונזכרתי שהבית שלי מאוד מאוד ישן וחלק מהשקעים בו ללא הארכה! אז העברתי שקע וחזרתי ל
עכשיו ה wpm טוחנת כמו גדולה! בלי גושים ובלי קפה שנסתם ביציאה שלה!
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
thedoctor, זה בהחלט קשור לרמת הקליה.
ככל שהקליה כהה יותר, הקפה יותר שומני ולכן "נדבק" יותר. הטחינה שלו איטית יותר והוא גם מלכלך יותר (בגלל הגושים ואופי היציאה של הקפה מהמטחנה).
כשהקליה בהירה יותר, הקפה יותר "פלאפי" ולכן גם נטחן בקלות וזורם החוצה בצורה חלקה יותר.
ככל שהקליה כהה יותר, הקפה יותר שומני ולכן "נדבק" יותר. הטחינה שלו איטית יותר והוא גם מלכלך יותר (בגלל הגושים ואופי היציאה של הקפה מהמטחנה).
כשהקליה בהירה יותר, הקפה יותר "פלאפי" ולכן גם נטחן בקלות וזורם החוצה בצורה חלקה יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
שיגעון הוא יחסי