תגידו לא נמאס לכם מהמדינה <נערך -מרטין> הזאת?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #41 

נדמה לי שזה היה יו"ר איגוד התעשיינים לשעבר שאמר פעם שהנטל בישראל מתחלק כך ששליש מאיתנו עובד, שליש לומד ושליש עושה מילואים. הבעיה היא שזה תמיד אותו שליש.

ברור שהוא הקצין את המצב אבל אם אנחנו רוצים להתקדם כמדינה אז אי אפשר לתת למגזר שלם באוכלוסיה לשבת על הידיים שלהם ולהמשיך להאכיל אותם, להלביש אותם, לדאוג שיהיה להם רופא כשהם חולים, אוטובוס כשהם צריכים לנסוע, שוטר כשיש בעיה, אוטו *** כשהם מלכלכים וחשמל (לא בשבת כמובן) כשהם צריכים אור.

בלי שום קשר למה שאני מרגיש כלפי אוכלוסיה שחיה רק בזכות אותו שליש ואינה מוכנה לעמוד דום בשקט 60 שניות בשנה לכבודם, אותה קבוצה זקוקה למונטפיורי חדש שיוציא אותם בכוח מהגטו בין החומות שאליו הם החליטו לזחול חזרה.

השכנים שלנו דואגים להפוך50% מהאוכלוסיה שלהם (הנשים) למגזר בור, יושב בית ולא פרודוקטיבי וזו כנראה הסיבה המרכזית מדוע אנחנו נמשיך להאכיל אותם קש עוד הרבה שנים. אני אישית הייתי מעדיף שלא נשתווה אליהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #42 

חוץ מלהתלונן אני רואה מעטים שבאמת מנסים לעשות מעשה, ולא אני לא מדבר על לצאת בהפגנות או להקים מפלגה חדשה... אני מדבר על היום יום, כמה מכם ניסיתים לשנות טיפה את ההרגלים? להיות יותר נחמדים לסביבה שלכם? לנסוע מעט יותר לאט ובפחות עצבנות? לשלם כחוק ולהמנע מ"שחור"? ללכלך פחות בטבע? להמנע מלזרוק את הסיגרייה מהחלון או המסטיק על המדרכה? להצביע בבחירות (מקומיות וארציות) למי שאתם באמת מאמינים בו? לתת צ'אנס למישהו עם רעיון חדש? להתנדב יותר למען החברה? לעזור לעיוור לחצות את הכביש או לתייר שלא מוצא את הדרך? להתעצבן פחות על המורה, הגננת, הפקיד בעירייה או שוטר במשטרה? להפסיק לאלתר כל הזמן ולתכנן קדימה? להלשין על שחיתות או רמאות?

כמה מכם מכירים את המילה "סבלנות" וגם מאמינים במה שעומד מאחוריה ביום יום?
להתלונן ול"התבכיין" לא יביא שינוי וביננו גם הדשא של השכן לא כזה ירוק, תתחילו במעשים קטנים כי טיפות של גשם בירושלים יכולות לגרום לשטפון בנחלי הדרום וזו הדרך היחידה שלנו באמת לשפר את המצב ולהפסיק לראות עד לקצה האף שלנו או הכיס.

כל הבעיות המתוארות פה היו מאז ומעולם והצלחנו איכשהו להסתדר לא רע ועוד עם הרבה פחות כסף וכלכלה הרבה פחות יציבה, הדבר היחיד שהשתנה זה לא תקציב כזה או אחר או אברך פחות או יותר, מה שהשתנה פה זה האכפתיות שלנו אחד מהשני ומהמדינה שלנו מתוך ההבנה שאף אחד לא יעשה את השינוי בשבילנו ואנחנו צריכים לעשות אותו, דור הפייסבוק והמחשבים הוא דור מפונק ומרוכז בעצמו הרבה יותר, וכשאתם מרוכזים בעצמכם - אז יש "חזירים" שמנצלים את זה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #43 

Catskinner
נראה לי שאתה עושה קצת עוול לציבור שלם, ואף מערבב בין ציבורים וזרמים בסקטור הדתי.
נכון ישנם זרמים שמתכחשים לסמליה ותרבותה של מדינת ישראל - לטעמי זו הזדמנות פז להעלות חזרה את חוק הנאמנות ולהגדירו עבור כ-ל האוכלוסייה ללא הבדל דת גזע ומין. מי שלא מתחבר למדינת ישראל - מוזמן להחזיר את הדרכון ות.ז. שלו.
אל תשכח שבסופו של דבר אנו מדברים על 6.6% אבטלה עבור כל המגזרים יחד.
זה מעט מאוד.
אני גם מסכים שיש מגזר (אפילו שניים אגב) שרצוי שיתרום קצת יותר מהכלום שהוא עושה ולדעתי אפשר לשלבם בקלות בעבודות הדומות לאלו של זק"א,
מד"א וכיבוי אש. שילובם בכוחות ההצלה כשירות לאומי יהיה מינוף נהדר של צורת חייהם המקדשת חיים ולא יהיה תירוץ של לא עובד בשבת.
גם המגזר הערבי יכול בקלות להשתלב בתוכנית הזו.

ועדיין - התקשורת בארץ עושה יד עם טימטומו של האזרח הפשוט והסתת המוקד מהחשוב באמת. מספר החרדים בארץ שחיים רק על גבו של החילוני הממוצע, בלי שום שקל הכנסה נוספת, בלי עבודה ותשלום מיסים תוך התכחשות לקיומה לש מדינת ישראל - קטן מאוד. הרבה יותר קטן ממספר הילדים החיים בעוני שאינם מקבלים את החינוך, המזון, ההגנה וההזדמנות לצאת ממעגל העוני.
מעמדם של החרדים בעיני הציבור (וש"ס בפרט) הרבה בזכות התקשורת, ואני לא מקל ראש בהזניית המערכת הפוליטית כלל, אך לא הם המציאו את השיטה. זו הפוליטיקה, אלה ההסכמים הקואליציוניים וההתנהלות הזו היתה שם עם הקיבוצים בדיוק באותה צורה ורמה בשנות ה60-80.
אל תשכח שאם יש מפלגה שדואגת באופן נאמן, עיקבי ועם אחוזי הצלחה מדהימים לבוחריה - זו מפלגת ש"ס.
אני רק יכול להתקנא שהציבור המצביע לש"ס, מקבל את התרומה לפתק שלו בקלפי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #44 

riji
כל יום, כל הזמן.
פיזור של סיסמאות סטיגמטיות ריקות לא מוביל לתוצאה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #45 

במה היא דואגת להם בדיוק? היא דואגת להשאיר אותם בדיוק עם האף מחוץ למים כדי שיוכלו לבקש עוד תקציבים אבל לא עושה דבר כדי להוציא אותם מהבוץ.

זה פחות או יותר כמו לטעון שכורח דאג לעם ישראל כי הוא רצה להחזיר אותם לסירי השר במצרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ירקרק פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #46 

sam22

"לא הצבעת, שב בצד ושתוק" "אז לפחות פעם בכמה שנים תנקוט עמדה ותנסה להשפיע"

במה בדיוק ההצבעה שלך או אחרים עזרה/השפיעה ?! :claps:

uriler
סמל אישי של משתמש