הקצפה של חלב דליל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #21 

זה גם מה שכתבתי עכשיו... אי אפשר לעשות לאטה ארט עם חלב שחיכה ולכן קודם עושים קפה.
אני עקבי כל הזמן בקו הזה אבל זה לא מחייב אחרים לנהוג ככה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #22 

אפשר לעשות לאטה ארט עם חלב ש"עמד" וחיכה לאספרסו, מדובר בזמן המתנה של 20+ שניות במהלכן לא קורה לחלב שום דבר מהותי.

העיקר פה הוא לא הקנקן, אלא מה שיש בתוכו וזה הטעם.

אספרסו שעמד וחיכה לחלב החמיץ והתקרר, אינו משפר את הטעם ואינו "ממוסך" ע"י החלב, היה לי כבר דיון על "מיסוך". תסכים איתי שעדיף שהרכיבים בכל דבר, מזון או משקה, יהיו אופטימאליים במקום שרכיב אחד יחפה על השני.

אתה יכול להיות מאוד עקבי, אבל מדובר בסטנדרט שבו אספרסו צריך להגיע אל מי ששותה אותו מהר ככל האפשר ואם מכינים קפוצ'ינו תמיד מקציפים קודם ואח"כ חולטים את האספרסו, במידה ויש צורך להחליט מה בא קודם. במכונות של בתי קפה התהליך מתרחש במקביל או כמעט במקביל, בשל עומס.

בSILVIA שצריכה זמן מעבר מהקצפה לחליטה, עדיף להמתין את ה10-15 שניות של איזון לחצים וגלישת טמפרטורה ואח"כ לאחד את החלב עם הקצף, למזוג לתוך האספרסו שהוכן בזו השנייה. אתה מוזמן לנסות ולהגיד האם אתה מרגיש הבדל בטעם (ואתה תרגיש) בין השיטה שלך.

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #23 

אלכס, אם אנחנו כבר בשאלת ה"מה בא קודם" הייתי שמח לעצה מה לעשות במקרה שלי הקצת שונה.. אני וזוגתי שותים ביחד קפוצ'ינו, היא בגלל אלרגיה צריכה חלב סויה. מה שקורה בפועל הוא, שאני מוציא את השוטים, ואז מקציף כל כוס בנפרד מה שלוקח מעל דקה (גאג'יה אבולושן שכחתי לציין, לא סילביה).

אם אני קודם אקציף את החלב, גם אם אין לי בעיה עם הקצף הוא יתקרר יותר מדי עד שאני אוציא את השוטים. בנוסף יש לי רק פיצ'ר אחד.. מה שאומר שאני אצטרך לשפוך את החלב לכוס לפני השוט, כל כוס בתורה. פרוצדורה אולי אפילו יותר מסובכת ממקודם.

מה לעשות במקרה כזה? האם להקציף את החלב לטמפ' גבוהה יותר? האם להתפשר על טמפ' החלב שיהיה קר מדי למען טעם האספרסו?

לקנות מכונה שתוכל לעשות שוט והקצפה בו זמנית לא על הפרק בכמה שנים הקרובות...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #24 

בסילביה בסיום הקצפה הדוד עומד על 120 מעלות בערך והוא לא מלא מים עד סופו.
לכן מזרימים מים מהסטימר ומהראש לנקז אויר.
מה הטמפרטורה עכשיו? אלוהים יודע.
לכן ממשיכים להזרים מים עד שהנורה נדלקת (דוד בטמפרטורה הנמוכה ביותר).
עכשיו מחכים שהיא תידלק ונותנים את הפלאש הסופי לפני החליטה.
זה לא לוקח 20 ולא 30 שניות אלא כמעט 2 דקות.
אם קיצרת תהליכים בדרך הסיכוי שייצא לך קפה טוב שואף לאפס.

אני מזמין כל אחד פה לעשות לאטה עם חלב כזה שחיכה 2 דקות
קפה שלא נראה טוב גם לא טעים בדרך כלל.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

מסכים לגבי הזמנים - בסילביה החדשה שלי אלה בערך הזמנים. לכן בכל מקרה (חליטה קודם או חלב קודם) יש להמתין לא מעט זמן לשלב השני.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #26 

אני ב-100% עם דבוטאנט (Y)
אם אני משאיר את החלב עומד 30 שניות, הוא מתגבש בחלק העליון וקשה מאוד לצייר איתו.

אם אני משאיר את האפסרסו בצד 30 שניות, הוא יורד בדיוק לטמפ' שתיה ואני נהנה מאוד מהטעם שלו. לא ברור לי איך אספרסו אמור להחמיץ אם הוא ממתין בצד. הרי הוא כבר חלוט. לפי ההגיון הזה, קפה קר היה לימוני לגמרי, ולא כך המצב (למשל, באייס אספרסו של ארומה).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

geresh
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

חלב לפני או אחרי

שליחה #27 

אני מקציף החלב לפני האספרסו (HX) ואכן למרות שהחלב ממתין בערך 30-40 שניות הוא מתגבש ויש צורך לערבב אותו ולשבור את גוש הקצף וכמובן שקשה מאוד בחלב שהתגבש ונשבר שוב לבצע ארט. הבתנתי שבבתי הקפה כמו ארומה הם קודם מוזגים האספרסו וא"כ החלב. אני אנסה להפוך את הסדר ולראות אם יש הבדל בטעם או במרקם.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #28 

מבטיח לך שיהיה לך הרבה הרבה יותר קל לעשות לאטה ארט אם תמזוג את החלב ממש מיד לאחר שאתה מסיים להקציף אותו.

אגב, בדקתי מאז השרשור הזה האם אספרסו שעומד דקה הופך חמוץ.
לא הרגשתי שום חמיצות (וזה גם לא מפתיע אותי כי כאמור אין שום הגיון שתומך ברעיון הזה).

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #29 

לא יהיה חמוץ להיפך.
אם הקפה רץ מהר ויצא חמוץ ורותח אחרי דקה הוא יהיה חמוץ ושרוף ביחד כי עוד דקה הוא מתבשל במיץ של עצמו...

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #30 

מוטי ועופר, אני מכבד מאוד את הניסיון שלכם בשימוש ביתי במכונות אספרסו.

אם התרגלתם לחליטה לפני הקצפה והמתנה אינה פוגעת בטעם האספרסו מבחינתכם, המשיכו כך.

עם זאת, מהניסיון שלנו, אספרסו תמיד אחרי הקצפה, או תוך כדי.

הדאגה שלכם ללאטה ארט, מוצדקת ככל שתהיה מבחינתכם האישית, מופרזת, כי גם חלב שעמד 30 שניות ניתן לאיחוד עם הקצף ויצירת לאטה ארט.

אני לא מסכים עם המתנה של 2 דקות לחזרת המים לטמפ' של אספרסו, לא מדובר בהמתנה כה ארוכה.

מכיוון שיש צורך לבחור מה לעשות קודם בסילביה, זאת הדרך שאנו מסבירים לאנשים הבאים להדרכות אצלנו או רוכשים את הסילביה.

אין שום יכולת או רצון להכריח אנשים ללכת בדרך מסוימת, כמו שלא ניתן לחייב אדם לשים פילטר פנימי לסינון המים במכונה שלו או להקפיד להשתמש בקפה טחון באופן מדוייק למקינטה. אלו הן המלצות והרגשתי היא שאם אתה לא עוקב אחריהן ועדיין מקבל תוצאה מספקת מבחינתך, תמשיך.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #31 

30 שניות אפשר לחכות - אבל עוד פעם בסילביה זה לא יילך כי אחרי 30 שניות ייצא לך קפה רע.
תנסה לגלוש טמפרטורה בצורה מסודרת בסיום חליטה ותראה שייצא קפה טוב יותר ושזה לוקח הרבה יותר מ 30 שניות.
אי אפשר להכריח מה לעשות קודם אבל לפחות להוציא את הקפה אחרי גלישת טמפרטורה חייבים.
פילטר זאת דוגמא טובה - אתה לא חייב לשים פילטר אבל אז תסבול מאבנית...

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

עדכון לגבי ההקצפה

שליחה #32 

הבטחתי לעדכן את הפורום -
ובכן לאחר לימוד קל אני מצליח להקציף קצף מעולה בסילביה גם חלב מדולל במיוחד (במים). פשוט משחק במיקום של הפיה, בעיקר קרוב לפני השטח וגם לדפנות. דומה לחלק מן ההמלצות שקבלתי בפניה.
:P 8) :P

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #33 

(Y)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”