טמפרים
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
כמו שמוטי אמר, טמפר טוב חיוני כדי להוציא קפה טוב ועקבי
אני לא אומר להתפרע ולקנות טמפר דינמומטרי ב1500 ש"ח
, אבל טמפר סביב 200 ש"ח ישרת אותך מצוין לאורך שנים - גם אם תשדרג את המכונה.
אני לא אומר להתפרע ולקנות טמפר דינמומטרי ב1500 ש"ח
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
בהנחה שאני בא אם שרטוט מוכן (כולל כל המידות)
אולי שווה להכין כמה, ולהתחלק בין החברים פה בפורום.....
זה אולי לה יהיה טוב או יפה כמו המקצועיים ביותר שהראתם, אבל אני מניח שזה יהיה טמפר כניסה טוב...
geva כתב:תגידו- כמה לדעתכם יקח חרט על הכנת טמפר מנירוסטה (בחתיכה אחת-ללא ראש מתפרק)
בהנחה שאני בא אם שרטוט מוכן (כולל כל המידות)
אולי שווה להכין כמה, ולהתחלק בין החברים פה בפורום.....
זה אולי לה יהיה טוב או יפה כמו המקצועיים ביותר שהראתם פה בשרשור, אבל אני מניח שזה יהיה טמפר כניסה טוב (ואלי גם מעבר לזה, אם ממש נשאיל מידות מטמפר בעל שם...)
למשל, סתם משהו ששרטטתי:
[img2=550x324]http://up350.siz.co.il/up2/dhgjnmzmemzw.png[/img2]
[img2=550x321]http://up350.siz.co.il/up2/y5205imtzajm.png[/img2]...
Re: טמפר
טמפר פלסטיק זו אחת הבדיחות הלא מצחיקות. מוכרים לך מכונה ב 7K כמו האלקטרה, ומצמידים איתה טמפר פלסטיק שעלות ייצורו פחותה מאגורה שחוקה...udi610 כתב:באמיגו בחיפה יש במלאי ב-190 ש"ח - הייתי שם ביום ד'.
אני מתקשה להבין איך משלמים את המחיר הזה לשימוש ביתי, וכמה זה באמת תורם מול טמפר פסלטיק סטנדרטי. אם מישהו מוצא משהו דומה ב-50 ש"ח ומטה אני קונה.
דחיסה נעימה!...
ניתן להשתמש בטמפר פלסטיק רק במכונות עם מגביר קרמה, גם שם זה פחות מומלץ אבל פחות משמעותי.
כל מכונה שאינה מצויידת בהתקן הזה מחייבת טמפר מתכת כבד. למה? פיזור הקפה בפילטר הוא קריטי, ולעוצמת הדחיסה יש משמעות בענין זה. העוצמה המומלצת היא כ 15 ק"ג המופעלים באופן שווה על פני כל שטח הקפה. אין סיכוי לעשות זאת עם טמפר מפלסטיק.
הבעיה גדולה יותר עם ציוד ביתי. מטחנות ביתיות מגיישות יותר ממכונות מקצועיות (הקפה הטחון יוצא בגושים ולא מפורק), ובמכונה ביתית ממוצעת כמו רוב הדגמים של גאגיה או אסקסו אין OPV שסתום פריקת לחץ בזמן החליטה. ולכן לחץ החליטה גדול בהן יותר והן הרבה פחות סלחניות ממכונות מקצועיות דוקא. בתי קפה מסתפקים לרוב בשימוש בטמפר המובנה במטחנה והתוצאה סבירה. אצלך בבית, אתה תראה בלונד תוך 5 שניות אם תעשה זאת = שוט כיור.
תכלס, מה שמפריע לרוב האנשים זה לא ההוצאה של 200 שח, אלא שצריך להוציא את זה על סתם גוש מתכת. גם אותי המחיר מעצבן אבל זה גוש מתכת שאי אפשר להסתדר בלעדיו. יש דברים אחרים שאפשר בהחלט להסתדר בלעדיהם - כד הקצפה יקר (הנוכחיים שלי עלו 40 שח ו 16 שח), מדחום לחלב, משקל למדידת כמות הקפה, מכונה שעולה יותר מאלף שח.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
geva, אחלה עבודה!
באיזו תוכנה ציירת את זה?
אתה יכול להתעניין אצל גונן כאן מהפורום - הוא חרט/מסגר במקצועו.
אני חייב להודות שלדעתי לייצר טמפר רגיל אצל חרט זה קצת אוברקיל. רק הדלק לשם, והזמן שהוא ישקיע - יעלו יותר מאשר לקנות טמפר. ובסופו של דבר אתה תקבל טמפר שנראה בדיוק כמו טמפרים אחרים, כשהסיכויים שהוא מתאים יפעלו לרעתך.
אני אומר - קנה טמפר טוב, או שאם כבר אתה הולך לחרט - חשוב על צורה משוגעת או מיוחדת לטמפר, ככה שלפחות זה יצדיק את המאמץ
אפשר למצוא טמפרים גם ב-ebay במחירים זולים. רק בדוק את המשקל שלהם, כי טמפר קל לא ישרת אותך כמו שצריך.
באיזו תוכנה ציירת את זה?
אתה יכול להתעניין אצל גונן כאן מהפורום - הוא חרט/מסגר במקצועו.
אני חייב להודות שלדעתי לייצר טמפר רגיל אצל חרט זה קצת אוברקיל. רק הדלק לשם, והזמן שהוא ישקיע - יעלו יותר מאשר לקנות טמפר. ובסופו של דבר אתה תקבל טמפר שנראה בדיוק כמו טמפרים אחרים, כשהסיכויים שהוא מתאים יפעלו לרעתך.
אני אומר - קנה טמפר טוב, או שאם כבר אתה הולך לחרט - חשוב על צורה משוגעת או מיוחדת לטמפר, ככה שלפחות זה יצדיק את המאמץ
אפשר למצוא טמפרים גם ב-ebay במחירים זולים. רק בדוק את המשקל שלהם, כי טמפר קל לא ישרת אותך כמו שצריך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני רוצה להזכיר לכם את השרשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 84#1097284
אני באמת צריך לאסוף מזילבר טמפר שהזמנתי ללה-פפינה.
בלה פפינה יש טמפר פלסטיק והוא ממש מתאים ונוח. הוא לא כבד כמו טמפר מתכת ולזה אני לא רגיל אז הזמנתי בדיק את אותה צורה רק ממתכת.
הטמפר שם בדיוק בקוטר ובגובה הנכונים, לא מתעקם ולא כלום. ממש חשבו עליו לפנני שעשו אותו...
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 84#1097284
אני באמת צריך לאסוף מזילבר טמפר שהזמנתי ללה-פפינה.
בלה פפינה יש טמפר פלסטיק והוא ממש מתאים ונוח. הוא לא כבד כמו טמפר מתכת ולזה אני לא רגיל אז הזמנתי בדיק את אותה צורה רק ממתכת.
הטמפר שם בדיוק בקוטר ובגובה הנכונים, לא מתעקם ולא כלום. ממש חשבו עליו לפנני שעשו אותו...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
זה לא כ"כ משנה החומר של הדוחסן כי המשקל של הדוחסן הוא רק 10 אחוז מכוח הדחיסה(15 עד 20 ק"ג)
אם הדוחסן מספיק חזק לעמוד בכוחות והמומנטים של הדחיסה אזי הוא יבצע את עבודתו גם אם הוא אינו ממתכת.
מה שנכון שהדוחסנים מפלסטיק שבאים עם המכונה הם מיוצרים בהזרקה ולא נוח לעבוד איתם.
ניתן לייצר דוחסן מפולימר בחריטה נוח ומסיבי ולקבל תוצאות מצויינות.
ברכות
אם הדוחסן מספיק חזק לעמוד בכוחות והמומנטים של הדחיסה אזי הוא יבצע את עבודתו גם אם הוא אינו ממתכת.
מה שנכון שהדוחסנים מפלסטיק שבאים עם המכונה הם מיוצרים בהזרקה ולא נוח לעבוד איתם.
ניתן לייצר דוחסן מפולימר בחריטה נוח ומסיבי ולקבל תוצאות מצויינות.
ברכות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

עץ זית...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני לא מסכים. לפחות לא עם היד שלי.
כשאני מחזיק דוחסן מאסיבי ביד, קל לי הרבה יותר לדחוס באופן נכון.
הבעיה שלי עם דוחסן פלסטיק היא לא הגמישות שלו, אלא העובדה שהוא קל מדי ולא מאפשר לי לדחוס נכון.
זה בדיוק כמו סכין שף - לא מחפשים סכין חדה מאוד, כי את זה קל להשיג. מחפשים סכין שתשב נכון ביד, עם איזון ומשקל מדויק ליד של המפעיל.
כשאני מחזיק דוחסן מאסיבי ביד, קל לי הרבה יותר לדחוס באופן נכון.
הבעיה שלי עם דוחסן פלסטיק היא לא הגמישות שלו, אלא העובדה שהוא קל מדי ולא מאפשר לי לדחוס נכון.
זה בדיוק כמו סכין שף - לא מחפשים סכין חדה מאוד, כי את זה קל להשיג. מחפשים סכין שתשב נכון ביד, עם איזון ומשקל מדויק ליד של המפעיל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה עניין של הרגל, אני התרגלתי לפילוס הראשון של טמפר כבד, עם פלסטיק אני צריך לעבוד קשה.
יש טמפרים מעץ מאוד יפים:

זה מקוקבולו
יש טמפרים מעץ מאוד יפים:

זה מקוקבולו