כיצד אתם מזינים את התוכן ל HTPC\מזרימדיה? חלק II

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi

כיצד אתם מזינים את התוכן ל HTPC\מזרימדיה?

באמצעות הרשת הביתית - בצורה חוטית
54
56%
באמצעות הרשת הביתית - בצורה אלחוטית
10
10%
התקן נייד כגון כונן קשיח USB או DOK אשר מתנייד בין המחשב לנגן
13
14%
מילוי הכונן הקשיח הפנימי בתוכן מידי פעם
15
16%
רשת על גבי החשמל
1
1%
התכנים יורדים ישירות ל HTPC\מזרימדיה
3
3%

סך הכול הצבעות: 96

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #21 

ziv_r כתב:Huber & haimbl,
הוספתי אפשרות מתאימה.
...
הצבעתי.
האמת שהייתי בטוח שזאת השיטה הנפוצה. מה ההגיון להוריד למחשב אחד ולהעביר את התוכן למחשב אחר?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #22 

haimbl,
ההגיון הוא שיש כמות נכבדת של אנשים אשר עושה שימוש במחשב ה HTPC שלהם כ HTPC בלבד, לא כמחשב הורדות.
מחשב Storage מטבעו הינו גדול יותר על מנת לאפשר מקום לכל ה HDD-ים ולכן הוא גם מחזיק פתרון קירור אשר עלול להרעיש ומכיוון שהוא מריץ פעולות כמו טיפול בכל המדיה (Remux, פתיחת כיווצים ועוד) אשר עלולות להפריע ל Playback, לא מבצעים את הפעולות הללו עליו. בסלון הרוב רוצים קליינט קטן שרק ינגן.

לגבי מה שרשמת, אם מורידים למחשב אחד, מחשב זה ישמש כ Storage, המחשב השני ינגן מתוך המחשב הראשון.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

"קליינט קטן שרק ינגן" הוא סטרימר, אני מתייחס לHTPC.

לדעתי (וזה גם השימוש שלי) אם מורידים מדיה בלבד אני לא רואה סיבה להוריד על מחשב אחר. הפעולה היחידה שמצריכה CPU, חוץ מהניגון עצמו, היא פתיחת כיווצים ואפשר לתזמן אותה לשעות הלילה.
רוב האנשים לא מורידים בלו ריי מלא ככה שלרובנו אין באמת צורך במחשב Storage.
סרט 1080P הוא בערך 8GB
פרק בסידרה 1.2GB
שני הארדיסקים של 2TB יכולים לעשות את העבודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #24 

haimbl, ממש לא. בדיוק כפי ש ziv_r כתב לפני, אצלי מחשבי המדיה הם בדיוק זה - יש עליהם רק מערכת הפעלה + תוכנות הנגן והקודקים המתאימים והם רצים תחת חשבון של user מוגבל. היציבות מעולה ואני ממליץ לכל מי שיכול לדאוג לכך שבמחשבים המשמשים כ HTPC או נגני מדיה שלא להתקין דבר שאינו קשור לכך וגם זה אחרי שחושבים פעמיים אם זה באמת נחוץ.

במחשב המשמש אותי להורדה, עריכת כתוביות, עבודה וסתם משחקים יש כל מיני תוכנות שמותקנות ומורדות לפרקים (יתברך שמה של Revo) ועם כל הידע והנסיון שלי אין חודש שבו אני לא נתקל בבעיה זו או אחרת - רק היום החליטה תוכנה להמרת ווידאו שניסיתי שהיא צריכה להסתיר את האייקונים של ffdshow ושל Haali ממגש המשימות ואני השתגעתי במשך שעה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #25 

haimbl,
HTPC הינה הגדרה רחבה מאוד. זה יכול להתחיל מקליינט מצומצם כפי ש Catskinner הזכיר ועד למחשב עם מארז שולחני רגיל או כזה שוכב, בעל מערכת הפעלה רגילה אשר נשלטת על ידי מקלדת ועכבר על השולחן קפה בסלון.
אני מדמיין מחשב HTPC כקליינט מצומצם וקטן, משהו כמו ה Giada Slim N10 אשר ישלט על ידי שלט בלבד וינגן תכנים משאר המקורות בבית, לא מחשב אוניברסלי אשר ישמש גם להורדות, עבודה, משחקים וכדומה.
כל אחד וצרכיו - אין פתרון אחד נכון.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

גם אצלי, בסלון אני משתמש ביוזר שהוא לא ADMIN שנוצר בשביל לנגן מדיה בלבד.
אבל אני כן מתחבר לHTPC עם יוזר שהוא לא מוגבל דרך מחשב אחר (לפטופ) כדי "לנהל" אותו. להוריד, לשדרג וכו'... היוזר שמנגן לא נכיל שום דבר חוץ ממדיה פורטל וקודקים.

אני לא משתמש בHTPC לשום דבר שלא קשור למדיה, אני פשוט לא רואה את הצורך להחזיק מחשב נוסף שכל היעוד שלו היא הורדה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #27 

אז זהו, שלי יש שניים כאלה. אחד דרקון נושף אש עם מעבד מרובע ליבות ו4 דיסקים במארז דמוי רסיבר של Silverston והשני משהו קטנטן מבוסס ATOM+ION. בשני המקרים אלו הם מחשבי מדיה ייעודיים שלא עושים כלום מלבד להציג סרטים או להשמיע מוזיקה.

margan_ron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #28 

אני מחבר עם USB לA-200 ומעביר ב25 מגה לשניה
אין לי ברירה זה הכי מהר שאני יכול
ניסיתי לחבר כבל רשת ישירות למחשב אבל זה העביר לי ב6-7 מגה לשניה. (איטי )
יש אפשרות אחרת?

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

אז אתה כן מוריד ומנגן על אותו מחשב? "בשני המקרים אלו הם מחשבי מדיה ייעודיים שלא עושים כלום מלבד להציג סרטים או להשמיע מוזיקה."
או שפשוט יש לך שני HTPC?

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

ד"א, תכיר לי את Revo שקיבלה ברכה כל כך חמה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #31 

haimbl, יש לי 4 מחשבים בבית. מתוכם שניים הם מחשבי מדיה ייעודיים שמקבלים את התכנים שלהם או בהעתקה לדיסק דרך רשת חוטית ואלחוטית או בהזרמה. בנוסף אליהם יש לי גם מזרים מדיה. אחד משני המחשבים הנותרים הוא המחשב שאיתו אני מוריד תכנים וגם עובד ומשחק. המחשב הרביעי הוא netbook שאני משתמש בו כשאני יושב על הספה או בנסיעות.

Revo, או בשמה המלא Revo Uninstaller Pro, היא כלי להסרת תוכנות מהמחשב. היא עושה זאת בדרך הרבה יותר מוצלחת מהכלי המובנה בלוח הבקרה והיא באמת מאפשרת להסיר תוכנות כאילו שמעולם לא הותקנו. זה מאוד טוב כשכמוני משתמשים במספר כלים בתחום האודיו ווידאו, שלפעמים זקוקים לכלי ייעודי באופן חד פעמי ורוצים להסירו מייד לאחר מכן. מי שמתעסק עם זה יודע שתוכנות אלו מתקינות ספריות, משנות ערכים ב registry ומוסיפות פילטרים על ימין ועל שמאל וקשה מאוד להיפטר מהן אחרי שהותקנו.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

Catskinner

השימוש שאתה עושה בהזרמה הוא בהחלט עדיף אבל רק מכיוון שיש לך יותר ממחשב מדיה אחד, לדעתי כמובן.

בקשר להתקנות: תודה, לא הכרתי (אפילו שעסקתי בבניית התקנות במשך שנתיים :roll: )

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7043
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #33 

אז ככה
אצלי זה מתחלק בין HD ל SD
יש לי מחשב שהוא סרוור לתכני SD וממנו מועברים התכנים לכל המחשבים / מזרימי מדיה בבית
לHD יש לי HTPC יעודי המחובר למקרן FHD בחדר ההקרנה. כל תכני ה HD מנוגנים מהדיסקים הקשיחים המורכבים עליו (סה"כ 4T) אליו אני מעתיק מידי פעם סרטים שסיימו לרדת או כאלה שאני מקבל מחברים
אני מהדור המיושן שמאמין שלא נכון היום לראות תכני שידור טלויזיה המשודר בפורמט של 4:3 על גבי מסכי פלזמה שרובם ככולם 16:9 כך שכל הטלויזיות אצלי בבית הן טלוויזיות שק"ק גדולות ועבות 4:3 שאין להן אפשרות HD כך שהמקום היחידי שבו מוקרן HD הוא חדר ההקרנה במרתף הבית

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #34 

כרגע מזרים מה-storage על גבי רשת קווית 1GBIT / 100MBIT - תלוי באיזה חדר בבית זה יוצא.

בנוסף יש אצלי עוד חדר מיותם תשתית קווית, שם הותקן בשבוע שעבר YES TOTAL עם מתאם HPNA - וזה ממתין לבדיקה בעניין קצבי העברה.

אם העסק ירוץ טוב (מישהוא ניסה כבר ? לאיזה קצבים זה מגיע ?) אז זה יחסוך עבודות תשתית די רציניות.

בכ"א, כרגע משדרג את השרת ושאר ציוד רלוונטי כך שאוכל להוציא ממנו קו של 3Gbps.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”