מתי אתם התחברתם "לרשת"?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
היסטוריית ההתחברות שלי:
מתישהו בסוף שנות השמונים, אימייל ו-IRC בלבד במסופי ה-MainFrame של מכון ויצמן ברחובות.
על סצינת ה-BBS שמעתי, אבל לא ממש עשיתי משהו בנידון.
שנת 1992, מעבדת המחשבים של אוניברסיטת ת"א בפקולטה להנדסה. קצת IRC והורדות של utilities קטנים ל-DOS מ-FTP שנקרא SimTel. את ההורדות שמרתי על כונני פלופי ולקחתי הביתה להשתעשע ב-utilities.
אחרי שנה בערך, Gopher ואתרי HTTP טקסטואליים. בהמשך, מחשבים עם Windows 3.1 עליהם בשביל להריץ MatLab ו-Maple (שיא הקידמה), גלישה ב-Netscape (או שאולי זה היה Mozilla לפני שהוא נקרא FireFox?) לגלישה באתרי HTML.
בשנת 1995 התחלתי לעבוד בווקלטק (הי"ד, התמזגה לאחרונה לתוך YMAX), שם בדיוק עשו שדרוג עצבני ממודם 28,800 אחד עבור כל העובדים ביחד וכרטיסי רשת של O-Ring (אם אחד הכבלים מתנתק כל הרשת מתנתקת...) לחיבור נל"ן של 64 קילו ביט וכרטיסי רשת Ethernet 10MBit.
ואז, Windows 95 שהותקן על מחשב מבוסס 386, נטסקייפ, אינטרנט אקספלורר ומשם ההמשך כבר היה פחות או יותר כמו כולם - מודם 14,400 בבית, אחרי זה 33,600 ולבסוף ADSL (אני דילגתי על ה-ISDN).
מתישהו בסוף שנות השמונים, אימייל ו-IRC בלבד במסופי ה-MainFrame של מכון ויצמן ברחובות.
על סצינת ה-BBS שמעתי, אבל לא ממש עשיתי משהו בנידון.
שנת 1992, מעבדת המחשבים של אוניברסיטת ת"א בפקולטה להנדסה. קצת IRC והורדות של utilities קטנים ל-DOS מ-FTP שנקרא SimTel. את ההורדות שמרתי על כונני פלופי ולקחתי הביתה להשתעשע ב-utilities.
אחרי שנה בערך, Gopher ואתרי HTTP טקסטואליים. בהמשך, מחשבים עם Windows 3.1 עליהם בשביל להריץ MatLab ו-Maple (שיא הקידמה), גלישה ב-Netscape (או שאולי זה היה Mozilla לפני שהוא נקרא FireFox?) לגלישה באתרי HTML.
בשנת 1995 התחלתי לעבוד בווקלטק (הי"ד, התמזגה לאחרונה לתוך YMAX), שם בדיוק עשו שדרוג עצבני ממודם 28,800 אחד עבור כל העובדים ביחד וכרטיסי רשת של O-Ring (אם אחד הכבלים מתנתק כל הרשת מתנתקת...) לחיבור נל"ן של 64 קילו ביט וכרטיסי רשת Ethernet 10MBit.
ואז, Windows 95 שהותקן על מחשב מבוסס 386, נטסקייפ, אינטרנט אקספלורר ומשם ההמשך כבר היה פחות או יותר כמו כולם - מודם 14,400 בבית, אחרי זה 33,600 ולבסוף ADSL (אני דילגתי על ה-ISDN).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני זוכר כבכל המשרד היה מודם אחד ותחנה אחת המחוברת לאינטרנט דרך חשבון של נטוויזיון. היינו רבים על "זמן אוויר" ומנהלים רישום של שעות חיבור כדי לבדוק שלא מנסים לדפוק אותנו. כשעברנו לנל"ן 64K זה היה ממש מהפכה בחברה (מה, כל אחד יכול לגשת וזה לא עולה כסף?) וגרם להמון דאגות שהעובדים יבזבזו יותר מידי זמן בשיטוט באתרים.
אני הייתי מחובר בבית עוד כמה שנים טובות למודם של USRobotics עד שבאו הכבלים וגאלו אותי מהצרה הזו.
אני הייתי מחובר בבית עוד כמה שנים טובות למודם של USRobotics עד שבאו הכבלים וגאלו אותי מהצרה הזו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
פששש, עושים תחרות מי יותר דינוזאור
במקרה שלי זה היה מתישהו בשנת 1998-1999, אז אני צעיר.
במקרה שלי זה היה מתישהו בשנת 1998-1999, אז אני צעיר.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 05/12/2010 16:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
המממ כולם מחוברים מהרגע שהם נולדים בשדה..... נו תראו מטריקס ! 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
בשנת 96. חגיגות החיבור החלו בהחלפת הפקס/מודם 14.4 בפקס/מודם 33.6. לאחר מכן הוגדר חיבור לבזק עם סקריפט שעולה ובוחרים ספק (היה פרוט של ספק + מחיר), יכול להיות שזה בזקנט. אני זוכר שהבאתי נטסקייפ על דיסקט מהמכללה. התקנתי את הפונטים של גלובס - ואפשר לגלוש.
זה בדיוק מה שאני מתכוון, לא התכוונתי לזלזל או לפגוע.oferlaor כתב:moco
קו מנחה - בדיוק!
drorar,
הזיכרון מעט מתעתע לעיתים....
סה"כ בשנות האונליין הראשונות שלי הייתי בערך בן 8 ושום דבר מזה לא היה בזכותי (האנגלית באה מזה שבילינו כמה שנים בארה"ב, האינטרנט בא מהאוניברסיטה של אחי ומאוחר יותר מהעבודה של אבי).
אני זוכר עד היום את הקנאה כששמעתי שיש אנשים שנמצאים בניסוי של אינטרנט כבלים. באותו זמן התלבטתי אם להזמין frame relay ולהחזיר את ההשקעה ממכירת משחקים צרובים אבל הורים שלי לא הסכימו לשמוע.
כמה שנים אחרי זה איכשהו מצאתי HLD של בזק למערכת VOD ע"ג תשתית הDSL (שהיתה בהקמה)
idabari כתב:בשנת 96. חגיגות החיבור החלו בהחלפת הפקס/מודם 14.4 בפקס/מודם 33.6. לאחר מכן הוגדר חיבור לבזק עם סקריפט שעולה ובוחרים ספק (היה פרוט של ספק + מחיר), יכול להיות שזה בזקנט. אני זוכר שהבאתי נטסקייפ על דיסקט מהמכללה. התקנתי את הפונטים של גלובס - ואפשר לגלוש....
חזק, ההזכרה של "הפונטים של גלובס" - אכן קטע ישראלי מיוחד
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני זוכר כיצד התחברתי עם מודם 14400 ל BBS של חברת ORIGIN והורדתי משם פרק בונוס במשחק Wing Commander (נדמה לי שזה היה המשך ל 4) ולקח משהו כמו שבוע עד שהוא ירד לי למחשב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.