דף 1 מתוך 1

אין סאונד בתוכן מוקלט דרך כרטיס טלויזיה

נשלח: 15/11/2010 8:16
על ידי hotshot
בוקר טוב לכולם,

לאחרונה רכשתי כרטיס טלוויזיה Gigabyte P8000 הכולל ממיר DVB-T לקליטת ערוצי עידן+ במחשב, כרטיס מצוין ועובד נהדר אפילו יותר טוב מממיר חיצוני (וכמובן חוסך מקום, חשמל ושלטים מיותרים). זה כמובן נתן לי גם יכולת הקלטה של תכניות.
את שידורי הטלוויזיה אני צופה ומקליט דרך מדיה פורטל (הותקן לפי המדריך המצוין באתר).
הבעיה היא כזו: כשאני מקליט תכנית, אין לי בעיה לצפות בה דרך תפריט התכניות המוקלטות, הכל עובד מצוין. אך אם אני מנסה לצפות בתכנית המוקלטת ב-Media player למשל, אין לי סאונד (דרך אגב, ב-VLC player אין בעיה).
דבר דומה קורה כשאני רוצה לערוך את התוכן המוקלט כדי לשמור אותו לצפייה חוזרת ללא ההתחלה והסוף (הרי זה מקליט קצת לפני וקצת אחרי (ב-Movie maker למשל), אז גם אין לי סאונד, גם אם אני מעתיק את הקובץ הערוך לספריית הוידאו שלי ומנסה לצפות בו עם מדיה פורטל.
חשבתי שזה עניין של קודקים, שיחקתי עם זה קצת אך ללא הצלחה.

המערכת שלי עובדת על Window7 עם מדיה פורטל 1.1.1.0 וקודקים של shark007 ומחוברת לרסיבר בסלון.
מישהו לעזרה?

נשלח: 15/11/2010 8:26
על ידי pixies
אישית אני משתמש במקודד ה-MPEG2 של Cyberlink PDVD, שכלול ב-Shark007. יש לסמן לפני זה "Use PDVD Codec" בלשונית ה-MPG~MP4 של הגדרות ה-Shark007.
כמו כן, אם התקנת מערכת הפעלה של 64 ביט, שים לב שצריך להתקין בנוסף את ה-Shark007 x64 components ולהגדיר כל דבר שם פעמיים - ב-32 ביט וב-64 ביט.

נשלח: 15/11/2010 8:30
על ידי pixies
טעות שלי, לא שמתי לב שאתה מקליט מ-DVB-T - הבעייה שלך היא ככל הנראה עם מקודד האודיו. נסה להגדיר שמקודד האודיו עבור AAC הוא המקודד של מיקרוסופט.
אגב, בשביל מה אתה צריך לנגן עם מדיה פלייר? מה הוא בדיוק נותן לך ש-VLC או מדיה פורטל לא נותנים לך?

נשלח: 15/11/2010 10:24
על ידי hotshot
היי Pixies, אז להתעלם מהתגובה הראשונה שלך?
בנוגע לתגובה השנייה, התכוונת שאשנה את מקודד האודיו עבור AAC במדיה פורטל ב-video codecs או TV codecs? ניסיתי ב-Video codecs, זה לא עזר.
ודרך אגב, אני לא צריך את מדיה פלייר, פשוט לא הצלחתי לשמוע קול דרך המדיה פורטל אז ניסיתי (בשביל הבדיקה) לשמוע דרך נגן חיצוני כלשהו, למשל מדיה פלייר ו-VLC, במדיה פלייר גם לא שמעתי כלום וב-VLC שמעתי.

נשלח: 15/11/2010 10:32
על ידי pixies
תתעלם מההודעה הראשונה - הרי במדיה פורטל הכל עובד, אז אל תיגע בכלום.
מצד שני, עכשיו בלבלת אותי - במדיה פורטל זה מנגן את הסאונד או לא?

נשלח: 15/11/2010 10:43
על ידי hotshot
במדיה פורטל זה עובד רק כשאני צופה בתכנית המוקלטת המקורית (דרך תפריט Recorded TV). אם אני הולך לספרייה שבה הוא שומר לי את ההקלטות, עורך את הסרט ב-movie maker (שכבר בו אין לי קול), ומעתיק את הקובץ הערוך לספריית הסרטים שלי, אז כשאנסה לפתוח אותו במדיה פורטל, לא יהיה לי קול גם כן.

שורה תחתונה, הקלטה מקורית עובדת במדיה פורטל, קובץ ערוך לא עובד במדיה פורטל.

נשלח: 15/11/2010 10:47
על ידי pixies
במדיה פורטל, תשווה את מקודד האודיו של AAC במקודדי הוידאו למקודד האודיו של AAC במקודדי ה-TV.
לגבי עריכה, לא נראה לי של-Movie Maker יש תמיכה בעריכה של קבצים המוקלטים מ-DVB-T. ממה שהבנתי, מקליטי ה-DVB-T משתמשים בתוכנות אחרות (אין לי מושג אילו).
אבל אני מניח שאם תגרום למדיה פלייר לעבוד אז יש סיכוי טוב ש-Movie Maker יעבוד. מקודד האודיו של AAC אמור להיות המקודד של מיקרוסופט.

נשלח: 15/11/2010 11:02
על ידי hotshot
ב-video codecs כיוונתי לקודק של מייקרוסופט עבור AAC. ב- TV codecs עבור LATM AAC audio decoder יש לי את האופציה לבחור רק MONOGRAM AAC Decoder. ניסיתי להקליט ככה, עדיין אותה בעייה.

נשלח: 15/11/2010 11:34
על ידי staticx
גם אצלי קבצים מוקלטים נשמעים רק במדיה פורטל או ב VLC
לא ניסיתי לערוך אותם