שאלה לגבי DTS-HD

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #21 

לא, haimbl, זה אתה שלא יורד לסוף דעתי. ההתעקשות לשים תג מחיר על איכות היא חסרת תכלית במקרה הטוב. את הדיונים על האפשרות לשמוע הבדלים בין פורמט דחוס ללא דחוס אני מכיר מאז שהמציאו את ה MP3. הויכוחים האלו מפרנסים תעשיה שלמה של אתרים שחלקם מוכיחים שאפשר לשמוע הבדלים וחלקם מוכיחים אחרת.

יש רק שני דברים שהם הצליחו להוכיח: האחד הוא שאי אפשר לשים תג מחיר על ביצועי מערכת אודיו ועל יכולת השמיעה של המאזינים והשני הוא שאם תשלם 20K על מערכת יהיה לך 20K פחות בבנק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #22 

haimbl כתב:
9000es כתב:
haimbl כתב:
agent__smith כתב:טכנית כן אבל פה המתבונן או לייתר דיוק אוזן המקשיב הופכת להיות הפקטור.
וזה משתנה בין אדם לאדם.
...
אוקיי, זאת אומרת שכן קיים הבדל באיכות פשוט חלקנו ירגישו אותו וחלקנו לא, נכון?

אם כן, אם אני אשקיע במערכת של 20K יכול להיות שגם אנשים שלא הבחינו בהבדל במערכת הזולה ירגישו עכשיו בהבדל?
...
אין דבר כזה שלא יבחינו בהבדלים .. הכול תלוי באיזה סוג של מפענח יש לך ברסיבר .
...

מפענח של רסיבר "זול" 4K-5K עם יכולות ניגון.
האם עצם זה שיש את היכולת אומרת שיש הבדל?
...
יש רסיברים ביד 2 במחיר של 5k שהם מעולים ואיכותיים ביותר ובעלי מפענח מעולה .

פיוניר LX-70 אין שום רסיבר בחתך המחיר שלו וגם מעבר לכך שיכול לעמוד מולו ברמת הפיענוח שלו .

תוכל להשיג אותו ביד 2 ב 5.5k
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #23 

Catskinner כתב: שאם תשלם 20K על מערכת יהיה לך 20K פחות בבנק.
...
א. (Y) עם זה אין לי ויכוח
ב. השאלה שלי היא לא על האיכות, אלא על ההבדל.
למשל, חלק מהאנשים ירגישו הבדל בין נסיעה של מאזדה לנסיעה של הונדה וחלק לא(נשים).
אבל אתה מסכים איתי שיש הבדל?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #24 

נו באמת, אתם שומעים את עצמכם?
הוא שואל אם אתה קונה מערכת ב7K אתה תשמע את ההבדלים.
לא צריך להיכנס לפילוסופיות על משמעות החיים.
שאלה פשוטה, שיש לה תשובה פשוטה.(אני לא יודע את התשובה, כי אין לי אפשרות לשמוע בDTS MA במערכת שלי, בגלל שהסטרימר מגביל לא תומך)

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #25 

ממליץ לפותח השרשור להריץ חיפוש קצת על הנושא הזה ועל ההבדלים, הנושא נדון פה רבות.
ישנם רבים וטובים שטוענים שניתן לשמוע, ישנם כאלה שלא.
מה שחשוב הוא שתג המחיר הוא בהחלט לא זה שקובע, רוצה לומר, הפער בשמעת ההבדלים יכול להיות גם עם רסיבר של 3K שכולל פיענוח של הפורמטים החדשים.
השאלה היותר רלוונטית הינה, האם אתה תרגיש בהבדל.
בדיוק כמו שאנחנו תמיד טוענים לגבי מסכים\רמקולים ושאר הירקות, לך לפי מה שאתה שומע\רואה הכי טוב, כל השאר כנראה שלא ממש יהיו שווים את ההפרש,מבחינה סובייקטיבית :wink:
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #26 

איך תשובה פשוטה?
לי יש את אותם אוזניים ואת אותה שמיעה כמו לשואל?
כל אחד ומערכת שלו והשמיעה שלו וחדר ההאזנה שלו.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

אני אחזור ואמור שוב, שלי לא מתייחסת אליי. היא מתייחסת להאם יש הבדל נשמע לאוזן או לא!
לא אם אני אשמע, לא אם אני צריך להוציא 20K שקל ולא כל מה שחשבתם עד עכשיו.
יש הבדל או אין

ebibo199
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #28 

נראה לי שאפשר להבהיר טיפה את השאלה של הבחור פה, ננסח אותה טיפה אחרת בשבילו אם זאת כוונתו כמובן.

נניח וקניתם, כל אחד באופן אישי את המערכת שהכי לטעמכם ב 7K לאחר אינספור התלבטויות והאזנות, הגעתם להכי טוב שלכם האישית ב 7K, כיוונתם אותה, סידרתם אותה שוב לטעמכם, שמתם את המערכת בחדר א'.

פתאום קיבלתם תקציב חדש, 20K, שוב התלבטויות, האזנות, חנויות, בדיקות, לבסוף גם פה מצאת את המערכת שהכי התאימה לכם בתקציב, הכי נהניתם ממנה והכי לטעמכם בתג המחיר כמובן, שמתם אותה בחדר ב', גם אותה הגדרתם כמו שצריך והכל במצב אופטימלי.

במצב כזה נפלא, אם תשימו סרט לצורך העניין מה שהבחור פה הציע האביר האפל, תנגנו אותו בחדר א' לאחר מכן תעברו ותנגנו אותו בחדר ב'

א.האם יהיו הבדלים?
ב.האם ההבדלים בין DTS HD ללא HD הוא יותר גדול במערכת 7K או 20K?
ג.האם במערכת ה 7K מרגישים שינוי בין HD ללא HD?
ד.האם ההבדל קריטי?
ה.האם יכולתם להסתפק במערכת ה 7K?

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

ebibo199 כתב:נראה לי שאפשר להבהיר טיפה את השאלה של הבחור פה, ננסח אותה טיפה אחרת בשבילו אם זאת כוונתו כמובן.

נניח וקניתם, כל אחד באופן אישי את המערכת שהכי לטעמכם ב 7K לאחר אינספור התלבטויות והאזנות, הגעתם להכי טוב שלכם האישית ב 7K, כיוונתם אותה, סידרתם אותה שוב לטעמכם, שמתם את המערכת בחדר א'.

פתאום קיבלתם תקציב חדש, 20K, שוב התלבטויות, האזנות, חנויות, בדיקות, לבסוף גם פה מצאת את המערכת שהכי התאימה לכם בתקציב, הכי נהניתם ממנה והכי לטעמכם בתג המחיר כמובן, שמתם אותה בחדר ב', גם אותה הגדרתם כמו שצריך והכל במצב אופטימלי.

במצב כזה נפלא, אם תשימו סרט לצורך העניין מה שהבחור פה הציע האביר האפל, תנגנו אותו בחדר א' לאחר מכן תעברו ותנגנו אותו בחדר ב'

א.האם יהיו הבדלים?
ב.האם ההבדלים בין DTS HD ללא HD הוא יותר גדול במערכת 7K או 20K?
ג.האם ההבדל קריטי?
ד.האם יכולתם להסתפק במערכת ה 7K?
...

תודה על הניסייון אבל לא :) הבדלים כנראה שיש.

השאלה שלי מתייחסת להבדל בן DTS ל DTS HD
האם יש הבדל בן DTS לא DTS-HD במערכות עד 7K (אני חוזר ואומר לא בשבילי)
אם ניקח 1000 איש במבחן עיוור כמה מהם ירגישו את ההבדל?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #30 

זה התפלגות סטאטיסטית וזה תמיד הפעמון המפורסם
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #31 

התשובה הסוביקטיבית הפשוטה ביותר היא שיש הבדל בין DTS-HD ל DTS רגיל.
אבל כדי לשמוע אותו צריך רסיבר מרמה מחיר סבירה סביב ה 4K לפחות, יש משמעות לאיכות הפענח וכמובן משמעות גדולה לאיכות ההגברה והרמקולים.
אם נרכוש סט סביר של רמקולים לקולנוע ביתי שמתחיל בערך ב2500 ש"ח (רמקולים קטנים עם SUBWOOFER)
יהיה יותר קשה להבחין בהבדלים באיכות בין DTS ל DTS-HD.
ההבדל המשמעותי שאותו שומעים ב DTS HD הוא התחום הדינאמי שהוא רחב ביותר, כלומר היכולת לשחזר בברור צלילים המושמעים בעוצמה קטנה מאוד לבין הצלילים המושמעים בעוצמה גבוהה באותה עוצמת הגברה VOLUME,מעבר לכך, ההבחנה בפרטים ובכל צליל טובה יותר,
בסרט האביר האפל למשל ניתן לשמוע זאת במיוחד בהשוואה בקטע הראשון בסרט באמצעות סנטר באיכות טובה, ניתן לשמוע כל אפקט ואפקט כאילו הFoley artist עומד מולך.
Foley artist, אמן המשחזר את האפקטים של יום יום כמו צעדים שבד"כ אינם מוקלטים במיקרופונים הרגילים בזמן הצילום ואז מוספים אח"כ בעריכת הסאונד.

גם אני לפני כמה שנים טענתי שאין שום הבדל , אבל ככל שעובר הזמן ואני שומע יותר ויותר הפקות כמו האביר האפל, אני מבין כי יש הבדלים, לא בכל קטע ולא בכל סרט ההבדלים הם משמעותיים וכמובן שככל שהמערכת איכותית יותר ניתן יהיה להבחין ביותר הבדלים.

ברוב הסרטים ולרוב האנשים השומעים סרטים עם פסקול DTS "רגיל" החוויה הקולנועית בהחלט מספקת.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

arotman כתב:התשובה הסוביקטיבית הפשוטה ביותר היא שיש הבדל בין DTS-HD ל DTS רגיל.
אבל כדי לשמוע אותו צריך רסיבר מרמה מחיר סבירה סביב ה 4K לפחות, יש משמעות לאיכות הפענח וכמובן משמעות גדולה לאיכות ההגברה והרמקולים.
אם נרכוש סט סביר של רמקולים לקולנוע ביתי שמתחיל בערך ב2500 ש"ח (רמקולים קטנים עם SUBWOOFER)
ההבדל המשמעותי שאותו שומעים ב DTS HD הוא התחום הדינאמי שהוא רחב ביותר, כלומר היכולת לשחזר בברור צלילים המושמעים בעוצמה קטנה מאוד לבין הצלילים המושמעים בעוצמה גבוהה באותה עוצמת הגברה VOLUME,מעבר לכך, ההבחנה בפרטים ובכל צליל טובה יותר,
בסרט האביר האפל למשל ניתן לשמוע זאת במיוחד בהשוואה בקטע הראשון בסרט באמצעות סנטר באיכות טובה, ניתן לשמוע כל אפקט ואפקט כאילו הFoley artist עומד מולך.
Foley artist, אמן המשחזר את האפקטים של יום יום כמו צעדים שבד"כ אינם מוקלטים במיקרופונים הרגילים בזמן הצילום ואז מוספים אח"כ בעריכת הסאונד.

גם אני לפני כמה שנים טענתי שאין שום הבדל , אבל ככל שעובר הזמן ואני שומע יותר ויותר הפקות כמו האביר האפל, אני מבין כי יש הבדלים, לא בכל קטע ולא בכל סרט ההבדלים הם משמעותיים וכמובן שככל שהמערכת איכותית יותר ניתן יהיה להבחין ביותר הבדלים.

ברוב הסרטים ולרוב האנשים השומעים סרטים עם פסקול DTS "רגיל" החוויה הקולנועית בהחלט מספקת.
...
תודה רבה על התשובה המפורטת

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #33 

arotman כתב:התשובה הסוביקטיבית הפשוטה ביותר היא שיש הבדל בין DTS-HD ל DTS רגיל.

...
צודק בהחלט (Y)

אני מונה רשימה של השוואה של סרטים בהם ההבדלים הם בהחלט שמיעים, ולא זקוקים למערכת סופר איכותית בכדי לשמוע זאת...
ההשוואה היא בין ה-BD בפורמט DTS MASTER לבין ה-DVD לרוב בזון 1 עם DTS.

1.היום השלישי
2. הסרט 2012,
3.סדרת X-MEN
4.המבוך של פאן
5. רונין
6. חטופה (עם ליאם ניסן)
7.AVATAR
8.הטוב הרע והמכוער (איזה מיקס 8) )
9.שרלוק הולמוס
10.גלדיאטור
11.גיימס בונד קזינו רויאל וקואנטום של נחמה
12.הנסיך הפרסי (לוקח ב-dts master בנוקאווט)

אני מונה רשימה נוספת של השוואה של סרטים בהם ההבדלים הם שמיעים, אך לא בכל מערכת הם יישמעו, ופה איכות ההגברה בהחלט מאפשרת הנאה מרובה.
ההשוואה היא בין ה-BD בפורמט DTS MASTER לבין ה-DVD לרוב בזון 1 עם DTS.
ההשוואה היא גם ב-BD לבין MKV (עם drs core)

1.G I JOE (עם הגברה משובחת, הדינאמיקה שלח סצינות הקרבות פשוט breathless)
2. IRON MAN 2 כנ"ל
3.רובוטריקים 1+2 כנ"ל-עם הגברה דינאמית, הקרבות מתעוררות לחיים, וזה בהחלט חגיגה (לשכנים :wink: )
4. טרילוגיית שר הטבעות (ישנם הבדלים אבל מינוריים)
5.שליחות קטלנית 2 ו-4
6. BOLT
7.פרסי גקסון

מסקנה:
ישנם הבדלים ועוד אך...אבל:
זה תלוי לרוב במיקס הסרט
כמובן ככל שהמערכת תהיה איכותית כך גם פסקול הסרט יועבר בנאמנות ובדייקנות למקור טוב יותר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #34 

לדעתי השוואה בין DVD DTS לבין BD DTS-HD היא לא נכונה, כי בעת הפקת הבלוריי מתבצעת גם פעולה של Remastering של הפסקול, ואז זו למעשה השוואה בין מקורות שונים. זה נכון במיוחד עבור סרטים לא חדשים.

DTS Core כפול בביטרייט שלו מאשר DTS "רגיל" שיש על DVD, ולכן ההשוואה צריכה להיעשות אך ורק בין
DTS Core ל-DTS-HD שנלקחו מאותו BD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #35 

pixies כתב:לדעתי השוואה בין DVD DTS לבין BD DTS-HD היא לא נכונה, כי בעת הפקת הבלוריי מתבצעת גם פעולה של Remastering של הפסקול, ואז זו למעשה השוואה בין מקורות שונים. זה נכון במיוחד עבור סרטים לא חדשים.

DTS Core כפול בביטרייט שלו מאשר DTS "רגיל" שיש על DVD, ולכן ההשוואה צריכה להיעשות אך ורק בין
DTS Core ל-DTS-HD שנלקחו מאותו BD.
...
צודק:
שים לב שההשוואה הייתה גם ב-dts core...

השוואתי ל-3 "דחיסות"..
DTS DVD
DTS CORE
DTS MASTER

ומצאתי שלרוב ההבדלים בין ה-CORE ל-MASTER, הם מינוריים אבל נשמעים..
ככל שיכולות בפרוססור משתבחות, כך גם רמת הרזולוציה וההבחנה בפרטים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”