איך אתם מעבירים את הצום?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #101 

truejoker,
אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, אין לי שום בעיה עם זה.
כל עוד אתה מבין שיש מי שחושב אחרת, וזה גם בסדר.
יש לי חברים עם כיפה שחורה ופיאות, וגם חברים עם כיפה סרוגה, וגם אוכלי טריפה.
הסיבה שכולנו מסתדרים ביחד היא שכל אחד מאמין במה שהוא רוצה ולא מנסה לכפות על האחרים את אמונתו.
הלוואי וזה היה המצב בארץ (אם זה היה כך בעולם, אז בכלל היתה פה אופוריה).

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #102 

truejoker כתב:
Giliboy כתב:אני אישית נע על הציר שבין אגנוסטיציזם לאתאיזם.
בהמון ויכוחים שיש לי עם אנשים מאמינים, אני תמיד מפנה אותם לפסקה הבאה,
ששמורה לי מפעם, אחר קריאה רבה של הנושא.
שימו לב למשפט האחרון בפסקה.

הואיל ואלוהים מוגדר, במרבית הדתות, ככל יכול, יודע הכול ומקור הטוב; נשאלת השאלה מדוע עולמנו שופע ברשעות, חוסר צדק וסבל? אם אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אז הוא יכול ויודע כיצד למנוע את העוולות בעולמנו. אם אלוהים הוא טוב ונדיב אז הוא רוצה להשכין ערכים טובים של שלום, אהבה וחמלה; ולמנוע רשעות, חוסר צדק וסבל. אם אלוהים יכול, יודע ורוצה למנוע את הרע בעולמנו - מדוע אינו עושה כן? אם אלוהים רוצה למנוע רוע, אך אינו יכול - אזי אינו כל-יכול. אם הוא יכול אך אינו רוצה - אזי הוא רשע. אם הוא גם יכול וגם רוצה - מאין נובע הרוע? אם הוא גם לא יכול וגם לא רוצה, אין סיבה לקרוא לו אלוהים. יוצא מכך שאלוהים טוב לא יכול להתקיים.

** זו רק דיעה, אובייקטיבית במידה רבה, לטעמי, אך שוב, זו רק דעתי, ואין לאף אחד להיפגע.
והכי הכי חושב, כמו שנכתב קודם:
חיו ותנו לחיות..
...
אני רק יכול לומר לך שכמעט כול רב נורמאלי יכול להסביר לך שזה שטויות במיץ (תסלח לי אם זה פוגע בך ), הבעיה היא שאף אחד מאלו שאומרים את זה , לא ממש רוצים לשמוע עד כמה זה שטויות
ולאחר מחשבה נוספת , אני לא מתכווין לרבנים מהזרם הלאומי דהיינו המפד"ל ו/או בני עקיבה , אני מדבר על רבנים אמיתיים , דהיינו חרדיים
...
זה בסדר, אתה לא פוגע בי..
אני מעולם לא הפנתי את הסוגייה לרב.
אתה יכול להגיד לי מה הוא היה עונה, ומה ההסבר שלו?
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #103 

truejoker כתב:שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )
ד"א מבחינת ראיית מה שקורה בעולם והמגמות הכלכליות שקורות , מבחינה מקצועית אני לא חושב שהצפי שלי לא היה לא נכון . ואני בהחלט עומד מאחוריו :lol:
...
הבנתי.
אם המציאות לא תואמת את התחזית השחורה שלך, אז כנראה היה היה נס. אין הסבר אחר. :roll:
משה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #104 

תיכיתי וציפיתי כמו בכל יום כיפור שהבורא יבקש סליחה מעם ישראל,יצום ויענה את נפשו ויתקן את דרכיו

כלום,נאדא,כרגיל
אמן מייסר

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #105 

truejoker כתב:
ועם כול הכבוד , אני בהחלט חושב שאנו חיים על נס , מכמעט כול בחינה . כי כמעט כול נבואה לוגית , ולא משנה איזה עתידן היה מנבא אותה , אני בטוח שאף אחד לא היה מאמין שיצאנו כך ממלחמת יום כיפור ובוודאי לא ממלחמת המפרץ , גם אף אחד לא היה מאמין (וזו גם עובדה שידועה לי ), שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )
...
רבאק חבר'ה..
6 מליון איש ע"י צורר אחד, בן אנוש..
על איזה ניסים אתם מדברים..?
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #106 

ילדיעפים כתב:תיכיתי וציפיתי כמו בכל יום כיפור שהבורא יבקש סליחה מעם ישראל,יצום ויענה את נפשו ויתקן את דרכיו

כלום,נאדא,כרגיל
...
כבר כתבת את זה בשרשור אחר,
ולא יצא לי להגיב.
משפט די ממצה,
לא יכולתי להתבטא טוב יותר..
(Y)
...

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #107 

מצטער על התשובה אחרי כיפור.

אני ככלל גיליתי שלצום בחו"ל זה הרבה יותר קל! כל החנויות פתוחות, אנשים ברחובות והדעת מוסחת מהרעב.
אני נוסע כל שנה לשבת מול אגם בעיירה באוסטריה או מול אגם בלד שבסלובניה.

עובר בצ'יק!!

מקרה אמיתי שקרה לי: ישבתי בצימר כשבבוקר ירדו עוד 2 זוגות , ישראלים , שסיפרו לי שיש שוק עור יפה בטראיסט ואם אנחנו רוצים לבוא..
כך שיש כמה סוגים של אנשים.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #108 

theAman כתב:truejoker,
אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, אין לי שום בעיה עם זה.
כל עוד אתה מבין שיש מי שחושב אחרת, וזה גם בסדר.
יש לי חברים עם כיפה שחורה ופיאות, וגם חברים עם כיפה סרוגה, וגם אוכלי טריפה.
הסיבה שכולנו מסתדרים ביחד היא שכל אחד מאמין במה שהוא רוצה ולא מנסה לכפות על האחרים את אמונתו.
הלוואי וזה היה המצב בארץ (אם זה היה כך בעולם, אז בכלל היתה פה אופוריה).
...
צודק . אני בהחלט הייתי מעדיף שתאמין באמונות שלי :lol: , אבל אני מכבד אותך מספיק לתת לך רשות להאמין במה שאתה רוצה

עריכה
עוד נקודה שאתה חייב להבין , והפעם ברצינות , שלעיתים מאוד קרובות הדתי שאולי טיפה מעצבן אותך , ו/או יושב לך על הווריד , מאמין באמונה שלימה שזה לטובתך .
היכולת לאהוב ו/או לכבד אותך גם כשאתה מזיק לעצמך , היא ללא ספק לא דבר כל כך טריוויאלי . כך שאני פשוט חושב שכדאי שמקום להתעצבן אולי תנסה לראות את זה כך וזה יהיה לך אולי קל להכיל אותו .
מאוד יתכן שלך יש את היכולת הזו , ולו לא, זה עדיין לא אומר שאתם צריכים להיות עויינים אחד לשני
נערך לאחרונה על ידי truejoker ב 19/09/2010 15:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #109 

Giliboy כתב:
truejoker כתב:
Giliboy כתב:אני אישית נע על הציר שבין אגנוסטיציזם לאתאיזם.
בהמון ויכוחים שיש לי עם אנשים מאמינים, אני תמיד מפנה אותם לפסקה הבאה,
ששמורה לי מפעם, אחר קריאה רבה של הנושא.
שימו לב למשפט האחרון בפסקה.

הואיל ואלוהים מוגדר, במרבית הדתות, ככל יכול, יודע הכול ומקור הטוב; נשאלת השאלה מדוע עולמנו שופע ברשעות, חוסר צדק וסבל? אם אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אז הוא יכול ויודע כיצד למנוע את העוולות בעולמנו. אם אלוהים הוא טוב ונדיב אז הוא רוצה להשכין ערכים טובים של שלום, אהבה וחמלה; ולמנוע רשעות, חוסר צדק וסבל. אם אלוהים יכול, יודע ורוצה למנוע את הרע בעולמנו - מדוע אינו עושה כן? אם אלוהים רוצה למנוע רוע, אך אינו יכול - אזי אינו כל-יכול. אם הוא יכול אך אינו רוצה - אזי הוא רשע. אם הוא גם יכול וגם רוצה - מאין נובע הרוע? אם הוא גם לא יכול וגם לא רוצה, אין סיבה לקרוא לו אלוהים. יוצא מכך שאלוהים טוב לא יכול להתקיים.

** זו רק דיעה, אובייקטיבית במידה רבה, לטעמי, אך שוב, זו רק דעתי, ואין לאף אחד להיפגע.
והכי הכי חושב, כמו שנכתב קודם:
חיו ותנו לחיות..
...
אני רק יכול לומר לך שכמעט כול רב נורמאלי יכול להסביר לך שזה שטויות במיץ (תסלח לי אם זה פוגע בך ), הבעיה היא שאף אחד מאלו שאומרים את זה , לא ממש רוצים לשמוע עד כמה זה שטויות
ולאחר מחשבה נוספת , אני לא מתכווין לרבנים מהזרם הלאומי דהיינו המפד"ל ו/או בני עקיבה , אני מדבר על רבנים אמיתיים , דהיינו חרדיים
...
זה בסדר, אתה לא פוגע בי..
אני מעולם לא הפנתי את הסוגייה לרב.
אתה יכול להגיד לי מה הוא היה עונה, ומה ההסבר שלו?
...
גם זה וגם השאלה שלך לגבי השואה , ולגביה אני יכול לומר לך שבגלל המשפחה , ובגלל שעשיתי עבודה על הנושא , יש לי עד היום סיוטים , ואני משתדל מאוד להדחיק את זה לחלוטין . אבל אני בהחלט יכול לומר לך שבזמנו הגעתי דרך ידיים לרב מסויים (אני כבר לא זוכר את שמו , אבל אולי בערכים יוכלו למצוא לך מישהו אם זה יעניין אותך ) שנתן לי הסברים שאותי לפחות שכנעו .
ד"א אאל"ט יש ברמב"ם (אני לא ממש מכיר את הספר הענק שלו , אבל אני יודע שיש שם תשובות כי הרב דיבר על זה ) ספר שלם שמדבר על הנושא . הבעיה היא שלא ברור עד כמה אדם חילוני של היום יוכל להבין את שפתו ואת ההתיחסויות שלו , ללא תרגום
מכול מקום זה פשוט הסבר נרחב מידי מכדי שיערך על דפי הפורום

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #110 

moco כתב:
truejoker כתב:שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )
ד"א מבחינת ראיית מה שקורה בעולם והמגמות הכלכליות שקורות , מבחינה מקצועית אני לא חושב שהצפי שלי לא היה לא נכון . ואני בהחלט עומד מאחוריו :lol:
...
הבנתי.
אם המציאות לא תואמת את התחזית השחורה שלך, אז כנראה היה היה נס. אין הסבר אחר. :roll:
...
באמת ? :roll: :roll:
נראה לך שאני עד כדי כך שחצן ?
זו הייתה דיעה מובילה על ידי המון כלכלנים מהשורה הראשונה שאני מעריך את דיעותיהם .
ד"א המון פיגורות די ענקיות בכלכלה ובבורסה מאמינות בזה עד היום , כך שאני לא לבד

ודבר אחד אתה צריך לדעת מגמות בכלכלה זה כמו ים , בים יש את הזרם העליון , שהוא גלים עם קצף , ויש את הזרמים העמוקים שלא משנים כמעט את כיווניותם . לשנות כיוון זה כמו להזיז מכלית ענק .
ולכן אם המגמה הבסיסית תומכת בתחזית שחורה , התחזית בד"כ תתקיים , היא יכולה להיות מואטת , אבל היא תתקיים .
ואם משהו של שינוי מגמה בסיסית מתקיים , אז כן אפשר להגדיר את זה כמעין נס

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #111 

איך הגענו לעניני דת?
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #112 

דרך הווקמן של סוני :D

רבותי-למי שקיבל כביכול הסברים על השואה שוכח שהיו עוד הרבה הרבה הרבה הרבה שואות לעם הנבחר לעשות לא שואות

גם לזה יש לאיזשהוא רב הסבר?
אמן מייסר

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #113 

תודה רבה לכולם על ההשתתפות ..
GO VEGAN