איך אתם מעבירים את הצום?
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
truejoker,
אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, אין לי שום בעיה עם זה.
כל עוד אתה מבין שיש מי שחושב אחרת, וזה גם בסדר.
יש לי חברים עם כיפה שחורה ופיאות, וגם חברים עם כיפה סרוגה, וגם אוכלי טריפה.
הסיבה שכולנו מסתדרים ביחד היא שכל אחד מאמין במה שהוא רוצה ולא מנסה לכפות על האחרים את אמונתו.
הלוואי וזה היה המצב בארץ (אם זה היה כך בעולם, אז בכלל היתה פה אופוריה).
הסיבה שכולנו מסתדרים ביחד היא שכל אחד מאמין במה שהוא רוצה ולא מנסה לכפות על האחרים את אמונתו.
הלוואי וזה היה המצב בארץ (אם זה היה כך בעולם, אז בכלל היתה פה אופוריה).
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
זה בסדר, אתה לא פוגע בי..truejoker כתב:אני רק יכול לומר לך שכמעט כול רב נורמאלי יכול להסביר לך שזה שטויות במיץ (תסלח לי אם זה פוגע בך ), הבעיה היא שאף אחד מאלו שאומרים את זה , לא ממש רוצים לשמוע עד כמה זה שטויותGiliboy כתב:אני אישית נע על הציר שבין אגנוסטיציזם לאתאיזם.
בהמון ויכוחים שיש לי עם אנשים מאמינים, אני תמיד מפנה אותם לפסקה הבאה,
ששמורה לי מפעם, אחר קריאה רבה של הנושא.
שימו לב למשפט האחרון בפסקה.
הואיל ואלוהים מוגדר, במרבית הדתות, ככל יכול, יודע הכול ומקור הטוב; נשאלת השאלה מדוע עולמנו שופע ברשעות, חוסר צדק וסבל? אם אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אז הוא יכול ויודע כיצד למנוע את העוולות בעולמנו. אם אלוהים הוא טוב ונדיב אז הוא רוצה להשכין ערכים טובים של שלום, אהבה וחמלה; ולמנוע רשעות, חוסר צדק וסבל. אם אלוהים יכול, יודע ורוצה למנוע את הרע בעולמנו - מדוע אינו עושה כן? אם אלוהים רוצה למנוע רוע, אך אינו יכול - אזי אינו כל-יכול. אם הוא יכול אך אינו רוצה - אזי הוא רשע. אם הוא גם יכול וגם רוצה - מאין נובע הרוע? אם הוא גם לא יכול וגם לא רוצה, אין סיבה לקרוא לו אלוהים. יוצא מכך שאלוהים טוב לא יכול להתקיים.
** זו רק דיעה, אובייקטיבית במידה רבה, לטעמי, אך שוב, זו רק דעתי, ואין לאף אחד להיפגע.
והכי הכי חושב, כמו שנכתב קודם:
חיו ותנו לחיות.....
ולאחר מחשבה נוספת , אני לא מתכווין לרבנים מהזרם הלאומי דהיינו המפד"ל ו/או בני עקיבה , אני מדבר על רבנים אמיתיים , דהיינו חרדיים...
אני מעולם לא הפנתי את הסוגייה לרב.
אתה יכול להגיד לי מה הוא היה עונה, ומה ההסבר שלו?
...
הבנתי.truejoker כתב:שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )
ד"א מבחינת ראיית מה שקורה בעולם והמגמות הכלכליות שקורות , מבחינה מקצועית אני לא חושב שהצפי שלי לא היה לא נכון . ואני בהחלט עומד מאחוריו...
אם המציאות לא תואמת את התחזית השחורה שלך, אז כנראה היה היה נס. אין הסבר אחר.
משה
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

truejoker כתב:
6 מליון איש ע"י צורר אחד, בן אנוש..
על איזה ניסים אתם מדברים..?
רבאק חבר'ה..ועם כול הכבוד , אני בהחלט חושב שאנו חיים על נס , מכמעט כול בחינה . כי כמעט כול נבואה לוגית , ולא משנה איזה עתידן היה מנבא אותה , אני בטוח שאף אחד לא היה מאמין שיצאנו כך ממלחמת יום כיפור ובוודאי לא ממלחמת המפרץ , גם אף אחד לא היה מאמין (וזו גם עובדה שידועה לי ), שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )...
6 מליון איש ע"י צורר אחד, בן אנוש..
על איזה ניסים אתם מדברים..?
...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

כבר כתבת את זה בשרשור אחר,ילדיעפים כתב:תיכיתי וציפיתי כמו בכל יום כיפור שהבורא יבקש סליחה מעם ישראל,יצום ויענה את נפשו ויתקן את דרכיו
כלום,נאדא,כרגיל...
ולא יצא לי להגיב.
משפט די ממצה,
לא יכולתי להתבטא טוב יותר..
...
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
מצטער על התשובה אחרי כיפור.
אני ככלל גיליתי שלצום בחו"ל זה הרבה יותר קל! כל החנויות פתוחות, אנשים ברחובות והדעת מוסחת מהרעב.
אני נוסע כל שנה לשבת מול אגם בעיירה באוסטריה או מול אגם בלד שבסלובניה.
עובר בצ'יק!!
מקרה אמיתי שקרה לי: ישבתי בצימר כשבבוקר ירדו עוד 2 זוגות , ישראלים , שסיפרו לי שיש שוק עור יפה בטראיסט ואם אנחנו רוצים לבוא..
כך שיש כמה סוגים של אנשים.
אני ככלל גיליתי שלצום בחו"ל זה הרבה יותר קל! כל החנויות פתוחות, אנשים ברחובות והדעת מוסחת מהרעב.
אני נוסע כל שנה לשבת מול אגם בעיירה באוסטריה או מול אגם בלד שבסלובניה.
עובר בצ'יק!!
מקרה אמיתי שקרה לי: ישבתי בצימר כשבבוקר ירדו עוד 2 זוגות , ישראלים , שסיפרו לי שיש שוק עור יפה בטראיסט ואם אנחנו רוצים לבוא..
כך שיש כמה סוגים של אנשים.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
צודק . אני בהחלט הייתי מעדיף שתאמין באמונות שליtheAman כתב:truejoker,
הלוואי וזה היה המצב בארץ (אם זה היה כך בעולם, אז בכלל היתה פה אופוריה)....
עריכה
עוד נקודה שאתה חייב להבין , והפעם ברצינות , שלעיתים מאוד קרובות הדתי שאולי טיפה מעצבן אותך , ו/או יושב לך על הווריד , מאמין באמונה שלימה שזה לטובתך .
היכולת לאהוב ו/או לכבד אותך גם כשאתה מזיק לעצמך , היא ללא ספק לא דבר כל כך טריוויאלי . כך שאני פשוט חושב שכדאי שמקום להתעצבן אולי תנסה לראות את זה כך וזה יהיה לך אולי קל להכיל אותו .
מאוד יתכן שלך יש את היכולת הזו , ולו לא, זה עדיין לא אומר שאתם צריכים להיות עויינים אחד לשני
נערך לאחרונה על ידי truejoker ב 19/09/2010 15:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
גם זה וגם השאלה שלך לגבי השואה , ולגביה אני יכול לומר לך שבגלל המשפחה , ובגלל שעשיתי עבודה על הנושא , יש לי עד היום סיוטים , ואני משתדל מאוד להדחיק את זה לחלוטין . אבל אני בהחלט יכול לומר לך שבזמנו הגעתי דרך ידיים לרב מסויים (אני כבר לא זוכר את שמו , אבל אולי בערכים יוכלו למצוא לך מישהו אם זה יעניין אותך ) שנתן לי הסברים שאותי לפחות שכנעו .Giliboy כתב:זה בסדר, אתה לא פוגע בי..truejoker כתב:אני רק יכול לומר לך שכמעט כול רב נורמאלי יכול להסביר לך שזה שטויות במיץ (תסלח לי אם זה פוגע בך ), הבעיה היא שאף אחד מאלו שאומרים את זה , לא ממש רוצים לשמוע עד כמה זה שטויותGiliboy כתב:אני אישית נע על הציר שבין אגנוסטיציזם לאתאיזם.
בהמון ויכוחים שיש לי עם אנשים מאמינים, אני תמיד מפנה אותם לפסקה הבאה,
ששמורה לי מפעם, אחר קריאה רבה של הנושא.
שימו לב למשפט האחרון בפסקה.
הואיל ואלוהים מוגדר, במרבית הדתות, ככל יכול, יודע הכול ומקור הטוב; נשאלת השאלה מדוע עולמנו שופע ברשעות, חוסר צדק וסבל? אם אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אז הוא יכול ויודע כיצד למנוע את העוולות בעולמנו. אם אלוהים הוא טוב ונדיב אז הוא רוצה להשכין ערכים טובים של שלום, אהבה וחמלה; ולמנוע רשעות, חוסר צדק וסבל. אם אלוהים יכול, יודע ורוצה למנוע את הרע בעולמנו - מדוע אינו עושה כן? אם אלוהים רוצה למנוע רוע, אך אינו יכול - אזי אינו כל-יכול. אם הוא יכול אך אינו רוצה - אזי הוא רשע. אם הוא גם יכול וגם רוצה - מאין נובע הרוע? אם הוא גם לא יכול וגם לא רוצה, אין סיבה לקרוא לו אלוהים. יוצא מכך שאלוהים טוב לא יכול להתקיים.
** זו רק דיעה, אובייקטיבית במידה רבה, לטעמי, אך שוב, זו רק דעתי, ואין לאף אחד להיפגע.
והכי הכי חושב, כמו שנכתב קודם:
חיו ותנו לחיות.....
ולאחר מחשבה נוספת , אני לא מתכווין לרבנים מהזרם הלאומי דהיינו המפד"ל ו/או בני עקיבה , אני מדבר על רבנים אמיתיים , דהיינו חרדיים...
אני מעולם לא הפנתי את הסוגייה לרב.
אתה יכול להגיד לי מה הוא היה עונה, ומה ההסבר שלו?...
ד"א אאל"ט יש ברמב"ם (אני לא ממש מכיר את הספר הענק שלו , אבל אני יודע שיש שם תשובות כי הרב דיבר על זה ) ספר שלם שמדבר על הנושא . הבעיה היא שלא ברור עד כמה אדם חילוני של היום יוכל להבין את שפתו ואת ההתיחסויות שלו , ללא תרגום
מכול מקום זה פשוט הסבר נרחב מידי מכדי שיערך על דפי הפורום
באמת ?moco כתב:הבנתי.truejoker כתב:שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )
ד"א מבחינת ראיית מה שקורה בעולם והמגמות הכלכליות שקורות , מבחינה מקצועית אני לא חושב שהצפי שלי לא היה לא נכון . ואני בהחלט עומד מאחוריו...
אם המציאות לא תואמת את התחזית השחורה שלך, אז כנראה היה היה נס. אין הסבר אחר....
נראה לך שאני עד כדי כך שחצן ?
זו הייתה דיעה מובילה על ידי המון כלכלנים מהשורה הראשונה שאני מעריך את דיעותיהם .
ד"א המון פיגורות די ענקיות בכלכלה ובבורסה מאמינות בזה עד היום , כך שאני לא לבד
ודבר אחד אתה צריך לדעת מגמות בכלכלה זה כמו ים , בים יש את הזרם העליון , שהוא גלים עם קצף , ויש את הזרמים העמוקים שלא משנים כמעט את כיווניותם . לשנות כיוון זה כמו להזיז מכלית ענק .
ולכן אם המגמה הבסיסית תומכת בתחזית שחורה , התחזית בד"כ תתקיים , היא יכולה להיות מואטת , אבל היא תתקיים .
ואם משהו של שינוי מגמה בסיסית מתקיים , אז כן אפשר להגדיר את זה כמעין נס