קרטועים בהזרמה קוית במזרים A-200 + שאלה על אופן הזרמה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #21 

נדב,

אירוס פה... :D

אף אחד לא טען שתמיד יש הזרמה מושלמת ברשת. אתה יודע, ישנם הרבה פרמטרים שמשפיעים על ההזרמה.

מה שכן נטען, שבהזרמה של תכנים כבדים לפופקורנים יש יתרון על רוב הסטרימרים בשוק, וזה מוכח. כמובן שיש חריגים.

דרך אגב, אם כבר הערת אותי... :wink: , היו לנו דווקא הרבה דיונים סוערים על השוואות יציבות למיניהן, שמת לב מה קורה עם האקסטרימר לאחרונה, גם בהזרמה וגם בדברים רבים אחרים הוא נופל מה-A200.

nir11,

הנתונים שהצגת בשיתוף SMB, זהים לשלי.

אני חושב שאם תעבוד עם שרת NFS (כמו זיו) תרגיש שיפור בהזרמה של 1080P (לא מובטח, אבל שווה לנסות).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #22 

אני עם רשת תקינה ושיתוף NFS. פעם אחרונה שהיה אצלי גמגום עם מכשירי הNMT היה כמדומני עם ה A-100 בקושחת הבטא שלו, בינואר 2008.
אני חושב שאין צורך לומר כמה סרטים אני רואה ומאיזה מדיום הם.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #23 

אני חייב להבין משהו עם ה NFS שכולם מדברים פה עליו כמשפר מהירות :!:
האם מישהו כאן (זיו, Irus או מישהו אחר) עובד עם שרת NFS מעל מערכת הפעלה חלונות? (ויסטה, XP או 7)
או שכל מי שמדבר כאן על NFS מתייחס לעבודה שלו מול NAS שמקונפג בשיתוף NFS או מעל מערכת ליונקס כל שהיא (Free NAS או סתאם לינוקס)....בזמנו שיחקתי לא מעט עם כל מיני שרתי NFS על חלונות (חלק מובנים, חלק חינמים וחלק שעולים כסף) ולא קיבלתי שום יכולת הזרמת תכנים מהירה יותר מאשר שיתופיות Samba (קיבלתי מספרים נמוכים מאוד)....אם באמת אתם מקבלים קצבים גבוהים יותר על NFS מעל חלונות אני אשמח לדעת באיזה שרת NFS (אפליקצייה חינמית או בתשלום :wink: ) אתם משתמשים ואשמח לנסות אותו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #24 

osherov,
הסקפטיות שלך לא במקום.
אני משתמש בין היתר ב- Microsoft Windows Services for UNIX מעל WinXP. יש מדריך בדביק אשר יעזור בהתקנה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #25 

זיו,
אני לא סקפטי...כי זאת פעולה שניסיתי לא מעט בזמנו והיא לא עבדה תקין אצלי (יש לי ויסטה וה Microsoft Windows Services for UNIX מה לעשות, עובד טוב רק על XP)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #26 

osherov,
ההודעה שלך סקפטית כי היא מטילה ספק באמיתות דברי.
כמו שאמרתי, בתצורה שלי זה עובד מצויין, לכן הביטחון בדברי שאם הרשת והשרת תקינים, לא אמורה להיות שום בעיה.
ייתכן והביצועים של SFU מעל Vista לא באותו קנה מידה, לא ביצעתי השוואות. זהו למשל יתרון נוסף של NAS, אין בעיות מסוג זה (למרות שלאחרונה אני יותר עם ה SFU ולא עם ה NAS).
אגב, גם ההמלצה של היצרן הינה לעבוד עם NFS מכיוון שהביצועים אופטימלים יותר בצורה זו מאשר מול SMB.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #27 

זיו,
אם נתעלם מהסיפתח הלא מובן של ההודעה שלך........אז עד עכשיו אני קורא שלמעט חלונות XP אף אחד בפורום לא הצליח לגרום ל NFS לרוץ טוב על גירסת חלונות אחרת? (ויסטה או 7). גם קישורים לפורמים אחרים שם אנשים הצליחו לקבל שיתופיות NFS מהירה מעל 7 או ויסטה לנגני פופקורן יתקבלו בברכה (ל 7 אני מוכן לשדרג ל XP אני כבר לא אחזור)......אני מניח שאם החששות שלי לגבי בעייה ביצירת NFS מהיר מעל ויסטה (אני לפחות ניסיתי בלי להצליח) וגם מעל חלונות 7 (לא ניסיתי לכן אני רק מניח שזה דומה לויסטה) זה משהו שצריך לעניין את המשתמשים כאן....(כמובן שאם יש מדריך ברשת לשיתופיות NFS מעל ויסטה או 7 זה גם צריך לעניין את האנשים פה)

אגב, זה אכן יתרון של NAS רק חבל שזה מגיע עם חשבון של 2000 ש"ח פלוס-פלוס

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #28 

אגב, שכחתי לציין שבאיזה שהוא פורמט משחקים זה הצליח להזדהות אצלי דווקא על מכשיר ה Xtreamer אבל גם שם המהירות הייתה סופר נמוכה........דבר נוסף שניסיתי לעשות בזמנו הוא להגדיר שיתופיות NFS על ה C-200 ובשימוש NFS Client על הויסטה שלי וזה נעשה מכיוון שחשבתי שאני אוכל להגדיל את מהירות העתקת הקבצים ל C-200 (אני עושה את זה לא מעט) אבל גם שם העסק היה איטי להחריד (בויסטה ולדעתי גם ב 7 יש אפשרות מובנית ב OS להתקין קליינט של NFS)

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #29 

osherov,

מהירות העתקת הקבצים אצלי עומדת על כ-2 דקות ל-GB בשיתוף SMB (איטי אבל נסבל).

כשאתה אומר שמהירות ההעתקה הייתה מחרידה בשיתוף NFS, למה הכוונה? זה לא היה מהיר יותר מהנתון שהצגתי?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #30 

אני לא זוכר בדיוק כמה מחריד זה היה אבל זה היה משהו באזור ה Kbps ולא התקרב ל Mbps (ברור שזה קשור לאיזה בעייה בפרוטוקול בין המכשיר למחשב ולא למשהו אחר)....בקשר לשיתופיות SAMBA..אז בבדיקה שלי עכשיו מול המכשיר (גרמת לי לפתוח את המכשיר) אני מקבל קצב העתקת תכנים ל C200 של בערך 7.5Mbps (מהירות סבירה למכשיר עם רשת 100M :evil: בשימוש מתג 1G), אני מניח שזה פחות או יותר הקצב שה C200 מושך תכנים מהמחשב שלי בניגון מהרשת ובאמת אצלי כמעט כל תכני ה 1080p MKV (לא בדקתי ביטרייט של הסרטים) מנוגנים בסדר (ייתכן שגם הקירטועים שהיו לי לעיתים לא נבעו מרוחב פס נמוך אלא ממשהו אחר....לא בדקתי את זה אף פעם)...ריפים של בלוריי חד משמעית לא מנוגנים אצלי טוב מהרשת (שוב, לא בדקתי בייטרייט אבל אני מדבר על ריפים של 40GB+ (לא בדקתי פיקים בסרטים האלה))....

אגב, (Irus אל תצטט את הפיסקה הבאה להשוואות שאתה נוהג לעשות בפורום :wink: ) קצבי העתקה ל C-200 מהירים יותר מאשר למכשיר ה Xtreamer (לא זוכר כרגע את המספרים אבל זה מהיר יותר)...ובאמת בניגון מה Xtreamer של אותם תכני 1080p (מאותה שיתופיות ברשת) אני מקבל יותר קטיעות בניגון (שוב לא עשיתי בדיקה עמוקה לעניין אבל ההבדלים די מורגשים)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #31 

זיו,
קצת הלכתי לאיבוד בדביק, תוכל בבקשה לתת לינק שמסביר איך לקנפג את ה NFS עבור WIN7?
תודה,
ניר

mika
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #32 

אני בספק רב אם NFS יעזור לך עם WIN7
ב XP PRO NFS עובד מצויין ומבחינתי עדיף על SMB וככל הניראה על MIHOME (נוח יותר ולא צריך להפעיל אותו כשרוצים סרט).
משבוע עם ה 200 אני לא רואה בעיות רשת מיוחדות ב MKV כבד ככל שיהיה או ב BR מלא שמנוגנים חלק.
רק EARTH של BBC בפורמט עתיר ה BIT RATE שלה עדיין מנצחת כל אמצעי שיתוף כולל NFS שהתקנתי במיוחד עבורה.
בכל מקרה אני אשאר עם NFS ואמתין בסבלנות לעדכון הקושחה המיתולוגי - בתקווה שאכן יהיה שיפור וחידושים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #33 

mika,
לא הבנתי למה אתה בספק שבחלונות 7 ה NFS לא יעזור? למה שב 7 זה לא יעבוד כמו שזה עובד ב XP, רק עם שרת NFS אחר תקין?

לסיכום שלי, אז לפחות כרגע, אני מבין שאין פתרון לחלונות 7 ולחלונות ויסטה ליצירת שיתופיות NFS תקינה למול הפופקורן......מה שאומר שחלק גדול מאיתנו שכבר לא משתמש ב XP, "תקוע" עם SAMABA ועם חוסר היכולת לנגן תכנים כבדים דרך הרשת גם על מכשיר הפופקורן שלו (כמו ריפים של בלוריי ולחלק גם תכני 1080p)...אם זה נכון (ואני אשמח אם מישהו עדיין ימצא לי שרת NFS שעובד תקין על ויסטה או 7 אל מול פופקורן) אני חושב שיהיה נחמד אם כל פעם שמוסיפים את ההמלצה "תתקין NFS" תצורף להמלצה גם הכוכבית '*עובד רק על חלונות XP!' וזה על מנת לא לבלבל את האנשים כאן וחשוב מכך על מנת שהם לא ישברו את הראש ואחרי שבוע יחזרו לכאן ויגידו "לא הצלחתי"

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

הבנתי שבWIN7 יש NFS קליינט כחלק ממערכת ההפעלה. כשיהיה לי זמן אני אבדוק אותו.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #35 

ניר,
בדקתי את הקליינט המובנה הזה (על ויסטה) וזה לא עבד לי בקצב סביר.......אגב, שים לב רק שהקליינט הזה ב 7 (אם יעבוד) ייתן לך יכולת העתקת קבצים מהמחשב לכוננים שנמצאים על הפופקורן בשיתופיות NFS אבל הוא לא נותן לך למשוך תכנים מהמחשב בשיתופיות NFS ע"י הפופקורן בזמן הניגון (בשביל זה אתה צריך להתקין שרת NFS על ה 7)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

ziv_r כתב:בגלל זה אני אומר בדרך כלל להשתמש ב NFS. מעל שיתוף זה, במידה והרשת והשרת תקינים, אין בעיות מסוג זה.
...

זיו,
אני מניח שאתה מכיר את כריס, הסופר מודרטור בפורומים הרשמיים של פופקורן. תיראה מה יש לו לומר בנושא זה:

Why are you wanting NFS? Do you have powerplugs or WiFi?

I ask as originally NFS was slightly better than SMB however now SMB is quicker and as simpler to use in Windows it would be my preferred way of sharing except for the two occasions mentioned.
...
http://www.networkedmediatank.com/showt ... ?tid=21851

האם אתה עדיין חושב ששווה לי להשקיע מאמץ בהתקנת וקינפוג NFS SERVER ל WINDOWS 7?
כל העסק הזה נראה לי מורכב, לא מצאתי עדיין סרוור לחלונות 7, וגם הקינפוג של זה לא נשמע לי טרוויאלי. יש סכוי לשיפור ביצועים.? מה דעתך?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #37 

nir11,
אני לא מתייחס למה שנכתב בפורומים אחרים.
מה שכתבתי במהלך השרשור הינם נתונים נכונים להיום.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

אתה מתכוון על הסטאפ שלך? באופן כללי?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”