עזרה בהחלטה. האם כדאי להחליף את המחט?
שלום לכולם,
רצית להתייעץ איתכם לגבי החלפת מחט.
יש לי טורנס 145 עם מחט shure m95xE.
הבעיה שאני לא בטוח בהאם הגיע הזמן להחליפה או לא. איך אני יכול לדעת הם באמת הגיע הזמן?
עד כמה שידוע לי זה מאוד לא ממולץ לנגן תקליטים אם מחט גמורה מה שגם שיש לי כמה דיי יקרים שאני ממש לא רוצה להרוס או לקצר להם את החיים.
הראש עצמו חדש, נקנה לפני שנה. התדירות שבה אני מקשיב למוזיקה עם פטיפון היא בערך 1-2 אלבומים ביום יש ימים שבכלל לא.
ולמה בכלל עלה הרעיון של להחליף? יש לי תחושה כזאת כאילו שאני שומע פחות תדרים גבוהים (לדוגמה מצלתיים נשמעים יותר SSS - באופן כללי הSS יותר בולט כשיש שירה/מילים), לא יודע, אולי אני מדמיין אבל בכל זאת, מהם הסממנים למחט שהגיע זמנה? הם ניתן לראות משהו בעין בלי מזויינת או אולי עם זכוכית מגדלת?
תודה מראש.
רצית להתייעץ איתכם לגבי החלפת מחט.
יש לי טורנס 145 עם מחט shure m95xE.
הבעיה שאני לא בטוח בהאם הגיע הזמן להחליפה או לא. איך אני יכול לדעת הם באמת הגיע הזמן?
עד כמה שידוע לי זה מאוד לא ממולץ לנגן תקליטים אם מחט גמורה מה שגם שיש לי כמה דיי יקרים שאני ממש לא רוצה להרוס או לקצר להם את החיים.
הראש עצמו חדש, נקנה לפני שנה. התדירות שבה אני מקשיב למוזיקה עם פטיפון היא בערך 1-2 אלבומים ביום יש ימים שבכלל לא.
ולמה בכלל עלה הרעיון של להחליף? יש לי תחושה כזאת כאילו שאני שומע פחות תדרים גבוהים (לדוגמה מצלתיים נשמעים יותר SSS - באופן כללי הSS יותר בולט כשיש שירה/מילים), לא יודע, אולי אני מדמיין אבל בכל זאת, מהם הסממנים למחט שהגיע זמנה? הם ניתן לראות משהו בעין בלי מזויינת או אולי עם זכוכית מגדלת?
תודה מראש.
שאלה טובה....
לדעתי 2 דברים
להסתכל על החוד בתקריב מסויים(אולי של מצלמה)ולבחון אותו מקרוב האם יש ירידה או פגיעה בשלמות
תקציב זמין וחנות קרובה -במידה ואין לך בעייה עם 2
לך על זה.....
לדעתי 2 דברים
להסתכל על החוד בתקריב מסויים(אולי של מצלמה)ולבחון אותו מקרוב האם יש ירידה או פגיעה בשלמות
תקציב זמין וחנות קרובה -במידה ואין לך בעייה עם 2
לך על זה.....
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מחט גמורה תגרום לתקליטים להישמע גרוע. לפי דבריך: אתה מאזין לתקליטים כשעה ביום (תקליט וחצי בממוצע) ולא כל יום. הראש (והמחט) בני שנה, כך שהמחט עבדה משהו כמו 300 שעות? אולי 350 או אפילו 400? זה עדיין לא מביא אותה לסיום חייה, כי אורך חיים של מחט טובה הוא כ-1000 שעות עבודה. כל זה בתנאי שהיא מכוונת כהלכה, כלומר לא עם משקל גבוה מדי לדוגמה שעלול להאיץ את השחיקה. צרימה של תדרים גבוהים לאו דווקא קשורה לשחיקת המחט. גם לכלוך על המחט יכול לגרום לזה למשל. אתה מתכוון להקלטות מסוימות שבעבר נשמעו לך טוב יותר והיום פחות?
בכל אופן, לי יש זכוכית מגדלת מיוחדת לבדיקת מחטים ואם אתה מאזור ת"א אני יכול לעזור לך בבדיקתה.
בכל אופן, לי יש זכוכית מגדלת מיוחדת לבדיקת מחטים ואם אתה מאזור ת"א אני יכול לעזור לך בבדיקתה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בלי שום קשר, הייתי ממליץ לך לרכוש מחט נוספת (ללא הראש) כמחט רזרבית לעת מצוא בדיוק למצבים הנ"ל. זה מקל באבחנת מהות הבעיה אם זאת אכן המחט ובנוסף יש לך מחט חליפית זמינה.
הרי בשלב מסויים בין אם המחט הקיימת תקינה או לא, תדרש להחליפה.
אם אתה מתכוון להחליף את הראש מה-SHURE אזי זה כבר סיפור מעט שונה ובכל מקרה החלפתו מנקה את "השולחן" מבעיה של מחט פגומה אם אתה רוכש ראש חדש.
הרי בשלב מסויים בין אם המחט הקיימת תקינה או לא, תדרש להחליפה.
אם אתה מתכוון להחליף את הראש מה-SHURE אזי זה כבר סיפור מעט שונה ובכל מקרה החלפתו מנקה את "השולחן" מבעיה של מחט פגומה אם אתה רוכש ראש חדש.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
קודם כל תודה על התשובות ותודה לdragon על ההצעה.
לצערי אני לא מת"א אז האופציה של להגיע לת"א לא תעבוד.
כן. אותן ההקלטות נשמעו פעם יותר מלאות ונושמות מהיום. באופן כללי אני מרגיש שהצליל פחות חיי.
לדוגמה: הנקישה על הצלחות במערכת תופים אומרה להשמע מצלצלת ועכשיו אני שומע יותר SSS. זה נמשע כאילו שנחתכו התדרים של ה10K ומעלה.
לגבי שאר ההעצות.
לכלוך זה בטוח לא כי אני מקפיד שהמחט תהיה תמיד נקיה. מה שכן, מעניין אותי לדעת האם הפטיפון יכול לצאת מכיוון רק אחרי שנה שכיוונתי אותו כשהוא עומד על שולחן יציב ולא קיבל שום מכה כזאת או אחרת?
אגב יכול להיות שכיוונתי אותו לא נכון? הנה הנתונים:
המחט נמצאת על 1.25g כשבהתחלה כיוונתי אותה כך שהיא כמעט נוגעת בתקליט. anti skating גם על 1.25.החוד של המחט עצמה נמצא בזווית מאוד קטנה של כ10 מעלות ולא לגמרי מאונך לתקליט. השתמשתי גם בפרוטראקטור מ-vinylengine.com לזרוע טורנס 215.6mm.
אני אנסה להשיג מצלמה עם מאקרו טוב ואעלה את התמונות לאתר, אולי תוכלו לראות משהו.
לצערי אני לא מת"א אז האופציה של להגיע לת"א לא תעבוד.
כן. אותן ההקלטות נשמעו פעם יותר מלאות ונושמות מהיום. באופן כללי אני מרגיש שהצליל פחות חיי.
לדוגמה: הנקישה על הצלחות במערכת תופים אומרה להשמע מצלצלת ועכשיו אני שומע יותר SSS. זה נמשע כאילו שנחתכו התדרים של ה10K ומעלה.
לגבי שאר ההעצות.
לכלוך זה בטוח לא כי אני מקפיד שהמחט תהיה תמיד נקיה. מה שכן, מעניין אותי לדעת האם הפטיפון יכול לצאת מכיוון רק אחרי שנה שכיוונתי אותו כשהוא עומד על שולחן יציב ולא קיבל שום מכה כזאת או אחרת?
אגב יכול להיות שכיוונתי אותו לא נכון? הנה הנתונים:
המחט נמצאת על 1.25g כשבהתחלה כיוונתי אותה כך שהיא כמעט נוגעת בתקליט. anti skating גם על 1.25.החוד של המחט עצמה נמצא בזווית מאוד קטנה של כ10 מעלות ולא לגמרי מאונך לתקליט. השתמשתי גם בפרוטראקטור מ-vinylengine.com לזרוע טורנס 215.6mm.
אני אנסה להשיג מצלמה עם מאקרו טוב ואעלה את התמונות לאתר, אולי תוכלו לראות משהו.