שאלות על פרוססור וידאו

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

אני שוקל לקנות מעבד וידיאו DVDO iScan VP30 .התחלתי ללמוד את הנושא, ובשלב זה הופיעו לי מספר שאלות – אודה לכל מי שיוכל לתרום להבנת העניין.

1. האם קיימות בארץ חנויות אמינות (שלא יהיו אח"כ בעיות עם אחריות ושירות) בהן ניתן לקנות את VP30 ו/או מעבדי וידיאו אחרים ? בינתיים מצאתי רק חנות אינטרנטי http://www.av.co.il/Index.asp?CategoryI ... aram=iscan - ידוע לכם משהו עליה?
2 . האם יש חנויות בהן אפשר לראות את הפרוססור בפעולה? אני רוצה להבין עד כמה שיפור התמונה הוא דרמטי בשבילי בצפייה ערוצי YES למשל (או מקורות אחרים בעלי איכות וידאו ירודה יחסית).
3. באתר DVDO כתוב שלשיפור deinterlacing יש לרכוש כרטיס נוסף (אופציונאלי) – האם זה אומר שהביצועי deinterlacing של הפרוססור עצמו הם ירודים?
3. במאמר של עפר (באתר) צוין שיכולות כיול התמונה של VP30 נופלות מאלה של LUMAGEN – עד כמה זה קריטי? האם פרוססורים של LUMAGEN נמכרים בארץ, ואם כן – האם מחיריהם דומים ל - VP30?
4. האם ל- VP30 יש יציאה component interlaced (איני מומחה בנושא אבל שמעתי שיש שני סוגים של חיבורי component: פרוגרסיבי ו- interlaced).
5. יציאות וידאו אנלוגיות של VP30 הן מסוג BNC – האם ניתן להשיג מתאמים איכותיים BNC-Component ו/או BNC – Svideo במחירים סבירים (ולא במחירים של "קראמר אלקטרוניקה" :evil: )?

בתודה
ויטלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78759
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #2 

1. האחריות על DVDO היא של טופ אודיו והם טובים מאוד.

2. אני לא חושב. לאלון לישפיץ יש פרוססור של לומג'ן וכנראה שיש לטופ אודיו מכשירים.

3. המכשיר בא עם DEINTERLACER "רגיל" מהדור שקיים כבר כשנתיים (SIL504), הוא לא להיט, אבל הוא שיפור על מה שיש במרבית המסכים. ה-ABT102 הוא מהדור החדש (אחד משלושה DEINTERLACERS שיצאו בשנה האחרונה). הוא עדיין בגדר BETA, אבל הוא מסתמן ככרטיס מוצלח במיוחד ותוסף טוב מאוד למכשיר. אני עושה לו BETA מזה זמן מה וזה מרשים.

3ב. תלוי בך. ה-LUMAGEN דורש מיומנות והוא לא הכי פשוט לעבוד איתו. מבחינת DEINTERLACING של תכני טלויזיה רגילים (כלומר ערוץ 2/10 וכו') ה-ABT102 המוצלח מבין כולם. מבחינת חדות, ה-LUMAGEN עדיף... מבחינת פונקציות - LUMAGEN יותר מתוחכם, אבל גם דורש לא מעט עקומת למידה ועבודה בכדי לקנפג אותו.

4. SCALER מוציא תמיד פרוגרסיב (אין הרבה טעם במכשיר שמוציא INTERLACED). באופן אידאלי הוא יוציא בדיוק את הרזולוציה של המסך שהוא מחובר אליו. בכל מקרה, מומלץ לחבר אותו דיגיטלית אם המסך שהוא מחובר אליו הוא דיגיטלי.

5. נראה לי שאתה טיפה מבולבל, אין היגיון להוציא מפרוססור כזה יציאת SVIDEO...

מה המסך שאתה מתכוון לחבר אותו אליו ואיך בדיוק אתה מתכנן לחבר אותו? כמו כן, מה בדיוק מפריע לך בתוכן שאתה צופה בו?

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

oferlaor כתב:
4. SCALER מוציא תמיד פרוגרסיב (אין הרבה טעם במכשיר שמוציא INTERLACED). באופן אידאלי הוא יוציא בדיוק את הרזולוציה של המסך שהוא מחובר אליו. בכל מקרה, מומלץ לחבר אותו דיגיטלית אם המסך שהוא מחובר אליו הוא דיגיטלי.

מה המסך שאתה מתכוון לחבר אותו אליו ואיך בדיוק אתה מתכנן לחבר אותו? כמו כן, מה בדיוק מפריע לך בתוכן שאתה צופה בו?
...
עפר תודה על התשובות.

המסך שלי כעת (מקרן אחורי של טושיבה) פחות מצריך מעבד וידאו, למרות שגם איתו אני מרגיש הבדל משמעותי בין יציאת ממיר YES ליציאת component של נגן DVD איכותי (Pioneer 757). לכן כבר בשלב זה רציתי להעלות את איכות האות מכל המקורות (YES ,DVR, DVD) עד לרמת component .
אבל המבט שלי הוא קדימה – בשלב מסוים אני רוצה לעבור לפלזמה - איתה אין מה לעשות (בעיניי ) בלי וידאו סקיילר: אני לא מוכן לקבל פסים שחורים בצדדים בצפיית רוב התכנים שיש לי. קנייה בו זמנית של פלזמה ופרוססור היא כבדה לי, לכן רציתי להתחיל מפרוססור. אבל המקרן הנוכחי שלי לא מקבל אות פרוגרסיבי – לכן התעניינתי לגבי יציאה interlaced. לפי תשובתך הבנתי שבלב זה הפרוססור הוא לא שמיש בשבילי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

אין טעם לרכוש פרוססור לפני שיש לך מסך מתאים.

בכל מקרה, לגבי הפסים בצדדים, אין פיתרון קסם לזה - גם מעבדי תמונה או שיעוותו את התמונה או שימתחו אותה (ZOOM).

בכך מקרה, כוחו של המעבד במעבר לפרוגרסיב.

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

oferlaor כתב: בכל מקרה, לגבי הפסים בצדדים, אין פיתרון קסם לזה - גם מעבדי תמונה או שיעוותו את התמונה או שימתחו אותה (ZOOM).
...
כן, אני מודע שאין פתרון קסם. באחד הדיונים כתבת שפרוססור יכול לעשות מתיחה "חכמה": למתוח בשוליים ולא לגעת במרכז כך שהעיוות תהיה מורגשת פחות. ראיתי בחנות מתיחה אחידה בפלזמה - זה פשוט זוועה. וללא מתיחה המסך ייצרב (90% מהצפיות שלי - בפורמט 3:4).
בכך מקרה, כוחו של המעבד במעבר לפרוגרסיב.
...
רציתי בשלב זה ליהנות מ-upconversion...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

vitalyi,

קח בחשבון שיש מסכים שעושים את ה-STRETCH חכם גם בלי פרוססור (פיליפס, טושיבה, גם פנסוניק עושים מצויין את זה).

היתרון האמיתי של הפרוססור הוא באיכות תמונה משופרת.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”