קובץ 720P על TVIX פשוט וואו ענקי --> שאלת הבהרה למומחים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
STORE MODE בד"כ
זה בד"כ שם הגדרות שמתאימות לסביבת ניאון רועשת - תמונה דינמית, כחולה מאוד (טמפ' של 9000-11000K), עם הגברת ניגודיות דינמית קיצונית, שחורים אפורים ו-SHARPNESS עד לקצה.
בסביבת תאורה כמו שבחנויות כיום, זה נראה מיליון דולר. אתה שם את זה בסלון במצב הזה ואתה צריך השתלת שיער דחופה רק מהתסכול.
זה בד"כ שם הגדרות שמתאימות לסביבת ניאון רועשת - תמונה דינמית, כחולה מאוד (טמפ' של 9000-11000K), עם הגברת ניגודיות דינמית קיצונית, שחורים אפורים ו-SHARPNESS עד לקצה.
בסביבת תאורה כמו שבחנויות כיום, זה נראה מיליון דולר. אתה שם את זה בסלון במצב הזה ואתה צריך השתלת שיער דחופה רק מהתסכול.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אהבתי את הפרגון!
בכל מקרה הציפ שנימצא באקסטרימר RT 1283 הוא כמעט אותו ציפ שנמצא ב N1 למעשה אפילו מדגם מתקדם יותר,
ב N1 יש RT 1073, איכות התמונה אמורה להיות דומה למרות שב N1 יש מיתוג וידאו אוטומטי שיכול למנוע JUDDER
בגרסא החדשה של אקסטרימר גם אמור להיות משהו דומה, עדיין ההבדל באיכות התמונה לא אמור להיות קיצוני,
ואף זניח, האם ייתכן שאתה עובד ברזולוציה נמוכה מאוד?
כפי שאמר עופר הכיול ברשתות הוא עבור סביבה מוארת במיוחד ואם תשנה את הטלביזיה שברשותך
למצב DYNAMIC ותפעיל את כל האורות בבית + כמה פרוז'קטורים תקבל אפקט דומה...
בכל מקרה הציפ שנימצא באקסטרימר RT 1283 הוא כמעט אותו ציפ שנמצא ב N1 למעשה אפילו מדגם מתקדם יותר,
ב N1 יש RT 1073, איכות התמונה אמורה להיות דומה למרות שב N1 יש מיתוג וידאו אוטומטי שיכול למנוע JUDDER
בגרסא החדשה של אקסטרימר גם אמור להיות משהו דומה, עדיין ההבדל באיכות התמונה לא אמור להיות קיצוני,
ואף זניח, האם ייתכן שאתה עובד ברזולוציה נמוכה מאוד?
כפי שאמר עופר הכיול ברשתות הוא עבור סביבה מוארת במיוחד ואם תשנה את הטלביזיה שברשותך
למצב DYNAMIC ותפעיל את כל האורות בבית + כמה פרוז'קטורים תקבל אפקט דומה...
היכן נמצאת אופציה זו , חרשתי את כל ההגדרות ולא מופיעה לי השורה הנ"ל , אשמח להכוונה.מוקי27 כתב:כפי שצויין קודם, יכול להיות שלניגון ב24 פריימים לשנייה יש השפעה. נסה לכוון באקסטרימר את 1080p 24hz למצב on. אני משתמש במצב הזה אצלי ומשהו בתמונה נראה ככה יותר טוב (קשה לי אבל להסביר מה ולמה בדיוק)....
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת
אצלי זה בsettings (לחיצה על 7 בשלט לsetup), תחת A/V, שורה שניה (1080p 24hz, מתחת להגדרת הרזולוציה).
אני עם הקושחה החדשה 2.4 וגם ב2.3.2s שהגיעה עם המכשיר (גרסת sidewinder) האופציה הייתה קיימת ועבדה היטב. לפי חוברת ההפעלה גם באקסטרימר הרגיל זה קיים (לפחות בגרסה 2.3.1).
אני עם הקושחה החדשה 2.4 וגם ב2.3.2s שהגיעה עם המכשיר (גרסת sidewinder) האופציה הייתה קיימת ועבדה היטב. לפי חוברת ההפעלה גם באקסטרימר הרגיל זה קיים (לפחות בגרסה 2.3.1).
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8133
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
התכוונתי שאם המסך שלך הוא 720P אתה צריך לכוון את הסטרימר להוציא 720P ולהיפך.SHLOMIS1Z כתב:יש לי 4 כניסות HDMI , האקס' מחובר לכניסה הצדדית-אתה רוצה לאמר לי שיש הבדלים בן כניסה אחת לאחרת?Lior_M כתב:1. 3. חיבור לא נכון אצלך בין הסטרימר לטלביזיה ( האם אתה מבצע upscale או downscale בטלביזיה ....
למה כוונתך כשציינת DOWNSCALE או UPSCALE.?
אגב ,
כל רגע אני אמור לקבל את ה DVE , שמותאמת לגרסת ה PAL כמובן.
ומבטיח שיבואו עידכונים.
אופטימי...
אין שום טעם להעביר על הכבל רזולוציה שאינה נטיבית למסך שכן אז הוא צריך לבצע downscale או upscale דבר שברוב המסכים הממוצעים + ( ומטה ) פוגע באיכות.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
למה מצב DYNAMIC "שוחט" את אורך חיי המסך?Itay_Pollak כתב:זה מצב DYNAMIC בד"כ.
בכל מקרה, ניר. בבית אתה מול המסך שלך וזהו, אין עוד 10 מסכים שאתה מסתכל עליהם באותו הזמן.
ואז אם נניח בכל המסכים אני ישים על מצב "דהוי" משהו ובמסך אחד על DYNAMIC אתה תגיד WOW איזה צבעים יש במסך הזה מדהים.
בנוסף, מסכי פלאזמה למשל, שמאירים קצת פחות מLED/LCD - המוח שלנו מפרש אוטו' את התמונה הכהה כפחות טובה.
למרות שבבית נצפה באיזור חשוך יותר (חלקנו)....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
להבנתי במצב הזה המסך מפגיז בכמות האור שהוא מוציא, כמו שתגיד למכונית ליסוע כל הזמן בטורים גבוהים.
הדיסק כבר אצלי , ויש שם אפשרויות של מתחילים ומתקדמים.Itay_Pollak כתב:תשיג לך דיסק כיול של DVE....
מבחינתי לבצע את המתחילים וזהו אבל....
איך לעזאזל מתחילים , מאיפוא להתחיל לכייל , איך מתבצע הכיול.
יצאתי משוגע
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
זה לא תמיד המקרה, ברשותי 4280 וHDX יותר משנה הסטרימר היה מכוון לרזולוציה של המסך - 720P, איכות תמונה מצויינת אבל הסרטים היו מקרטעים לפעמים ואחרי זמן מה הבנתי שזה בגלל שהHDX לא יכול לשדר ב24P ברזולוציית 720P, למעשה 24P קיים רק ב1080P, אז לאחר שהגדרתי 1080 24P בHDX הסרטים מתנגנים באופן חלק וטבעי יותר, והאיכות תמונה לא נפגעLior_M כתב: התכוונתי שאם המסך שלך הוא 720P אתה צריך לכוון את הסטרימר להוציא 720P ולהיפך.
אין שום טעם להעביר על הכבל רזולוציה שאינה נטיבית למסך שכן אז הוא צריך לבצע downscale או upscale דבר שברוב המסכים הממוצעים + ( ומטה ) פוגע באיכות....
כמובן שהאיכות Downscaling ו upscaling משתנות בהתאם למעבד תמונה של הטלויזיה ותוצאות יכולות ליהיות שונות מאוד
עזרה בבקשה אנשים טוביםSHLOMIS1Z כתב:הדיסק כבר אצלי , ויש שם אפשרויות של מתחילים ומתקדמים.Itay_Pollak כתב:תשיג לך דיסק כיול של DVE....
מבחינתי לבצע את המתחילים וזהו אבל....
איך לעזאזל מתחילים , מאיפוא להתחיל לכייל , איך מתבצע הכיול.
יצאתי משוגע
...
SHLOMIS1Z כתב:SHLOMIS1Z כתב:תגובה מעט באיחור , לקח זמן עד שקלטתי ת'פונטה (עזרה מ YOUTUBE פתרה לי את השאלות שהתעוררו)Itay_Pollak כתב:תשיג לך דיסק כיול של DVE....
אבל !
השורה התחתונה - עכשיו אני יכול לאמר שזה זה. ונדמה לי שהגעתי לרמה האופטימלית של כוונון.
המון תודה חברים יקרים
......
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8133
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
Frosti7 כתב:זה לא תמיד המקרה, ברשותי 4280 וHDX יותר משנה הסטרימר היה מכוון לרזולוציה של המסך - 720P, איכות תמונה מצויינת אבל הסרטים היו מקרטעים לפעמים ואחרי זמן מה הבנתי שזה בגלל שהHDX לא יכול לשדר ב24P ברזולוציית 720P, למעשה 24P קיים רק ב1080P, אז לאחר שהגדרתי 1080 24P בHDX הסרטים מתנגנים באופן חלק וטבעי יותר, והאיכות תמונה לא נפגעLior_M כתב: התכוונתי שאם המסך שלך הוא 720P אתה צריך לכוון את הסטרימר להוציא 720P ולהיפך.
אין שום טעם להעביר על הכבל רזולוציה שאינה נטיבית למסך שכן אז הוא צריך לבצע downscale או upscale דבר שברוב המסכים הממוצעים + ( ומטה ) פוגע באיכות....
כמובן שהאיכות Downscaling ו upscaling משתנות בהתאם למעבד תמונה של הטלויזיה ותוצאות יכולות ליהיות שונות מאוד...
ההמלצה שלי היא ברמה העקרונית ( והיא טובה דרך אגב למגוון תחומים - סאונד, צילום, וכיו"ב. תמיד לך בדרך הפשוטה והקצרה ביותר )
לא מן הנמנע שפה ושם יהיו מקרים ספציפיים שזה יהיה שונה.
כמו שאמרת, ה HDX לא יכול לבצע התאמה ל 24 פריימים ברזולוציה של 720 ..
נשמע לי כמו משהו ספציפי לסטרימר הזה..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
כפי שאמרת, ההמלצה שלך טובה למגוון תחומים, ואין לי ספק שהאיכות תמונה טובה מבלי upscaling וdownscaling מיותרים, אני רק צינתי את המגבלות של 720P, למעשה אינני מאמין שזוהי מגבלה של HDX, עד כמה שידועה לי הפורמט "720P 24P" אינו קיים באופן רשמי, ומעניין אם הטלוזיות של היום יתמכו בפורמט כזה?Lior_M כתב: ההמלצה שלי היא ברמה העקרונית ( והיא טובה דרך אגב למגוון תחומים - סאונד, צילום, וכיו"ב. תמיד לך בדרך הפשוטה והקצרה ביותר )
לא מן הנמנע שפה ושם יהיו מקרים ספציפיים שזה יהיה שונה.
כמו שאמרת, ה HDX לא יכול לבצע התאמה ל 24 פריימים ברזולוציה של 720 ..
נשמע לי כמו משהו ספציפי לסטרימר הזה..
ליאור...