כמה שווה זריקת נעל?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #41 

liranmishani כתב:
flsh כתב:בניגוד לאונס שהמאסר לא מרתיע את האנס, במקרה הזה העונש (לפחות לפי דיעת השופט) ירתיע וימנע את חזרתו של המקרה.
...
פה הטעות שלך. מאסר כן מרתיע את האנס, או כל עבריין אחר. הרי אם לא היו עונשים בכלל היה תוהו ובוהו וכל אחד היה עושה כרצונו. אי אפשר לתת לאנס שנה בכלא, או לנהג שפגע (הרג) וברח שנה וחצי ואז לתת לזורק נעלים 3 שנים. (n)

הסימליות ומה שעומד מאחורי גזר הדין ברורה לכולם, יחד עם זאת היא צריכה להיות פרופורציונלית לאופן השיפוט בארץ.
עוד שיפוט שמראה את חולשתו של בית המשפט. חלק נכבד, לא כולו, מבטחון הפנים הירוד בארץ (סמים, רצח, אונס, ואנדאליזם ועוד) זה כתוצאה מבתי המשפט.
...
הרוצח והאנס לא מתבלבלים לרגע מה לעשות בגלל מידת העונש שלהם. הרוצח יכול לחשוב שהוא יקבל עונש מוות והוא עדיין ירצח - בגלל זה קוראים להם רוצחים ואנסים... הם נקראים כך לאחר מעשה ולא לפני.
הסימליות לא ברורה לכולם - תסתכל על התגובות. זה לא אותו סוג עונש כמו העונש שמקבלים רוצחים. רוצח מקבל עונש שנועד להרחיק אותו מהחברה עד שיעבור שיקום (באם יעבור). העונש הזה נועד ליצור הרתעה - השימוש ב3 שנים זה פשרה בין הרתעה ולא יותר מידי זמן. הרעיון פה ליצור תקדים שלא יעשו זאת שוב, ולאף אחד אין כוונות לתת עונש קל בנושא הזה. חייבים לשמור על סדר במערכת המשפט ולכן העונש הזה הכרחי. גבוה מידי, אבל הכרחי.
והקשקוש האחרון שרשמת הוא אומנם אינטואטיבי אבל שגוי. בתי המשפט לא יוצרים הרתעה לפשעים באף מקום. תסתכל על ארצות הברית - שם העונשים פסיכים לגמרי (או אם לדייק, גבוהים כמו מה שאנשים בשרשור הזה רוצים שיהיו בארץ) ויש משמעותית יותר פשיעה. תסתכל על דרום אפריקה ופשעי הסקס שם לעומת העונש. תסתכל בכמה מהמדינות המוסלמיות על רמת הפשיעה לעומת רמת הענישה. אתה רוצה לדעת מי באמת אשמים ברמת הענישה בארץ? לא בתי המשפט, אלא מי שאמור לחנך את הילדים ולדאוג שהם יגדלו להיות אנשים מן השורה. אתה לא הופך לרוצח סתם ככה. אתה לא הופך לאנס סתם ככה. זה שילוב של חינוך לא מתאים ונטיות הרסניות תחת חוסר פיקוח.. איך מערכת בית המשפט אחראית לבן אדם שאונס ו\או רוצח, אם היא לא נתקלת בו אלא אם המשטרה תפסה אותו אחרי המעשה?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #42 

קרוקס, זה נשק קל?
העם דורש..... כל מיני דברים

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים

שליחה #43 

flsh,

רוצחים ואנסים הם קודם כל בני אדם. ובני אדם נורמטיביים שייכים לקבוצה חברתית ולכן גם פועלים בהתאם לחוקים שלהם וזאת מכיוון שהם אינם רוצים להיות מנודים ממנה קרי לא רוצים לשבת בכלא. אנשים שהם אינם נורמטיבים, האפקט הזה אינו משפיע עליהם. מכאן שגם עונש מוות לא יעצור לחלוטין את הפשע. זה מובן לנו וזה גם הוכח במדינות בהן יש עונש מוות - עדיין קיים הפשע. אבל אני לא מתייחס לזה. אני מתייחס לתקן ולא לסטיית תקן. תמיד תהיה סטיה, לא יעזור מה. אני מתייחס לנורמה, הנורמה שכוללת בתוכה גם עבריינים. כאשר אדם בריא בנפשו עושה עבירה במודע, הוא חושב פעמיים. אם ההרתעה היא כבדה אז האדם שעומד לבצע את העבירה ייתכן ויחשוש מהעונש ויימנע מבצוע העבירה. אתה אמנם טוען שאני מקשקש, אבל אתה בעצמך כתבת: "הרעיון פה ליצור תקדים שלא יעשו זאת שוב". למה אתה תומך בכל כך הרבה זמן? בגלל ההרתעה.. בגלל הפחד שזה ייצור אצל אדם נורמטיבי שיירצה אולי לעשות כזה דבר בעתיד.
לכן, נסכם ונאמר שלפסיקות האלה, כל הפסיקות, יש משמעות עתידית על הפשיעה. עד כאן אני מקווה שזה מובן.

עכשיו לגבי פרופורציה. אין לי בעיה. תתקע לו 80 שנה על זה שהוא זרק נעל. אבל אם כך תתקע 300 שנה לרוצח.
לא ייתכן שעל נעל לעבר שופט בישראל, בכיר ככל שיהיה, יהיו 3 שנים ועל רצח או אונס שנה. פשוט לא ייתכן, לא משנה מה הטיעונים שלך.
נכון, זה בית משפט, ויש פה סימליות, אבל נעלים מזורגגות שעפות על שופטת לא חמורים יותר מחילול גופה והריסת חייה של ילדה קטנה.
לירן

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #44 

אגב איזו מידה זה היה?.. :?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #45 

ADICT כתב:אגב איזו מידה זה היה?.. :?
...
לנעל, בניגוד לעונש, יש מידה

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים

שליחה #46 

sam22 כתב:
ADICT כתב:אגב איזו מידה זה היה?.. :?
...
לנעל, בניגוד לעונש, יש מידה
...
(Y)
לירן

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #47 

לי נראה שהמידה גדולה
בגלל זה העונש מידתי.....
לי נראה שבייניש היתה צריכה לתת לו חנינה
כי הוא העלה אותה לכותרות לכמה ימים
ואפילו לתקופה
ועוד אתם ממשיכים לדון עליה...
מזכיר לי כמה חברי כנסת אומללים ועצובים שלא קיבלו בזמנו ביצים במשכן מכמה אזרחים זועמים כמו
יושב ראש הכנסת ריבלין שזכה ועלה לכותרות בלי שום שאילתה...ומאמץ...
היו כמה שהיו משלמים להיות במקומו ...מהחכ"ים....

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #48 

מזלו של הקולע שהעונש המקסימלי הקבוע בחוק הוא רק 3 שנים. השופט - לזרוק נעל על מערכת המשפט זה הדבר החמור ביותר שיכול להיות לכן אין שום נסיבות מקילות. אם היה בחוק רשום שהמקסימום 20 שנים את זה הוא היה מקבל - כדי להרתיע.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”